Overleg gebruiker:Akoopal/Archief2012

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Overleg archief (ik auto-archive na 60 dagen).

Overleg . Archief 2008 . Archief 2009 . Archief 2010 . Archief 2011 . Archief 2012 . Archief 2013 . Archief 2014 . Archief 2015 . Archief 2016 . Archief 2017 . Archief 2018 . Archief 2019 . Archief 2020


Gelukkig nieuwjaar[brontekst bewerken]

Gelukkig 2012! BakkertjeWouter. 1 jan 2012 01:34 (CET)

Gerard[brontekst bewerken]

Beste Akoopal, niet Gerard overleed aan een hersentumor, maar enkele weken voor hem zijn vrouw Katja, dan is een zin als In the end he died from a brain-tumor een pijnlijke vergissing. Ik wil je vragen om dat zo snel mogelijk te corrigeren. Met vr. groet, Gouwenaar (overleg) 5 jan 2012 21:30 (CET)

Dank voor de opmerking. Ik heb hem meteen weggehaald en laat het dan maar verder in het midden. Het blijft moeilijk, zoiets schrijven maar ik vond het wel passend verder. Hopelijk ben je het daarmee eens? Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 5 jan 2012 21:34 (CET)
Inmiddels heeft Satrughna het bericht verder gecorrigeerd en aangevuld, zo was Gerard bijvoorbeeld geen kunstenaar, maar een kunstliefhebber. Wellicht is het goed om in voorkomende situaties een dergelijk verhaal eerst te laten lezen/controleren door iemand die goed op de hoogte is, alvorens het te plaatsen. Beter nog: zo iemand te vragen om het verhaal zelf te schrijven en te plaatsen. Met vr. groet, Gouwenaar (overleg) 5 jan 2012 22:27 (CET)
De betreffende pagina is (op dit moment) nog de draft versie van de volgende Signpost. Juist de redenen die jij aangeeft waren de reden van mijn berichtje op de OP van Satrughna om het berichtje te corrigeren en aan te vullen. Dit zag ik niet als publiceren, maar als een eerste draft plaatsen, en daar vervolgens commentaar op te vragen. Ik ben het zeker met je eens dat je in dit soort gevallen zorvuldig moet zijn. Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 5 jan 2012 22:32 (CET)
Dat stelt me zeker gerust, ik was in de veronderstelling dat het hier een al gepubliceerde mededeling betrof, vandaar mijn reactie. Met vr. groet, Gouwenaar (overleg) 5 jan 2012 22:45 (CET)

Nieuw Leven (Leut)[brontekst bewerken]

Beste Akoopal, zo te lezen ben jij hier de expert in verband met de molens. De pagina van deze molen was een beginnetje door een anonieme gebruiker geplaatst en ik heb hier en daar wat aangepast en foto en categorieën bijgevoegd. Ik weet niet of alles juist gedaan is. De (snel)koppeling naar het molenbestand (databank) was me ook niet bekend (waar kan ik dat ergens vinden?). Bedankt voor het aanpassen. Mvg KroySquare.jpgDirkVE overleg 26 jan 2012 08:19 (CET)

Hoi Dirk, expert vind ik altijd zo een zwaar woord, maar molens zijn ook mijn hobby, ja. Jij zeker dank voor het 'redden' van dit artikeltje, in plaats van nomineren zoals sommige anderen wel doen. Via de categorie valt het artikel mij weer op, want ik volg de molen-artikelen via de categorie. Zo een link-sjabloon is eigenlijk een kwestie van weten, als je vermoed dat het er kan zijn kan je eventueel met prefixindex kijken naar alle sjablonen die met Link beginnen. Artikeltje ziet er verder goed uit, eventueel zou Infobox molen er nog bij kunnen. Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 26 jan 2012 09:28 (CET)

Huh?[brontekst bewerken]

Deze botbewerking snap ik niet. Overigens beterschap! Ik hoop dat je snel weer opknapt - Quistnix (overleg) 12 feb 2012 09:20 (CET)

Hij kon eenmalig de limburg-pagina niet ophalen, beetje vaag, trekt morgen wel weer recht. Voor die enkele keer niet de moeite het script robuuster te maken denk ik. Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 12 feb 2012 18:13 (CET)

Wormer(veer)se brand[brontekst bewerken]

Grapje zeker? Glimlach ZeaForUs (overleg) 27 feb 2012 01:29 (CET)

Nee, zeker geen grapje, dat is de bijnaam van de mensen uit Wormer, ooit door iemand aangemaakt, maar verwijderd omdat het te mager was. Het verhaal is inderdaad wat verteld word als reden van de bijnaam. Aangezien ik in Wormer geboren ben terug laten plaatsen met het idee het ooit nog op te knappen maar dat is er altijd nog bij ingeschoten. Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 27 feb 2012 08:51 (CET)

Folklore dus; daar is een Categorie voor Vrindlijke groeten, ZeaForUs (overleg) 27 feb 2012 09:54 (CET)

Tombeelmolen te Outrijve[brontekst bewerken]

Beste Akoopal. Ik heb een infobox toegevoegd bij molen Nieuw Leven (Leut) en een nieuwe pagina aangemaakt van de Tombeelmolen te Outrijve. Kan jij eens nakijken of ik alles correct ingevuld heb? Dank bij voorbaat. Mvg KroySquare.jpgDirkVE overleg 5 mrt 2012 16:22 (CET)

Ziet er goed uit, heb alle feiten niet gecontroleerd, maar verder klopt het wel op eerste gezicht. Kleine opmerking over de Tombeelmolen, persoonlijk zou ik nooit de huidige molenaar noemen, dat is voor een encyclopedie eigenlijk geen relevantie informatie over het algemeen, en als mensen het willen weten kunnen ze doorklikken naar de molendatabase. Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 5 mrt 2012 21:48 (CET)
Nog een opmerking, aangezien je intresse hebt in Belgische molens, ken je Gebruiker:Akoopal/Belgische windmolenoverzicht en zijn subpagina's al? Die worden elke nacht automatisch aangepast. Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 6 mrt 2012 09:13 (CET)
Ik heb deze aan mijn volglijst toegevoegd, nog flink wat werk. In het Molenoverzicht in Nederland staat alles op 100% zag ik, indrukwekkend. De molenaar heb ik ook verwijderd op jouw aanraden, daar heb je gelijk in. Mvg KroySquare.jpgDirkVE overleg 9 mrt 2012 20:18 (CET)
Ja, het heeft even geduurd, maar nederland is compleet. Voor Nederland heeft het schrijven zo een 2 jaar geduurd, en het feit dat het eind in zicht kwam bracht best wel motivatie met zich mee. De foto's duurde langer, dat is natuurlijk lastiger, maar dat was 3 1/2 jaar later compleet, en dat kwam voornamelijk doordat ik Willem Jans vroeg of hij vanuit zijn verzameling foto's wilde bijdragen om het compleet te maken. Het leuke is dat hij daarna ook actief is gebleven met monumentenfoto's. Altijd leuk om te zien. Voor Nederland hadden we een molenproject, dat opzich nog loopt maar meer voor het onderhoud. Voor België zijn we ooit een project gestart, maar dat is nooit goed van de grond gekomen, ook omdat we eigenlijk Belgische deelnemers wilden hebben om het niet als 'Hollanders' op te leggen aan de 'Belgen'. Als jij het nieuw leven in wilt blazen, voel je vooral vrij, zie ook het hoofdproject waar je je als deelnemer kan inschrijven. Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 10 mrt 2012 20:59 (CET)

Ster[brontekst bewerken]

Checkuser Barnstar Hires.png

Al ruim tweeënhalf jaar ben jij een checkuser hier en nog altijd ben je actief. Je hebt mij een half jaar geleden nog met raad en daad bijgestaan toen ik net steward (en dus ook checkuser) was. Heel hartelijk bedankt voor je werk als checkuser, hulp en vertrouwen en ga alsjeblieft nog een tijdje zo door! Liefs, Trijnsteloverleg 17 mrt 2012 13:17 (CET)

Goh, is dat zo lang alweer Glimlach. Dank voor de onverwachte ster. Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 17 mrt 2012 20:38 (CET)

Gebruiker:Ken123/Markeerders[brontekst bewerken]

Hey Akoopal. De lijst staat al bijna een maand stil. Weet jij of daar aan gewerkt wordt, of is het een kwestie van afwachten? Heeft geen haast hoor, maar ik vind het altijd wel leuk om even te kijken elke woensdag. Groeten - Richardkw (overleg) 28 mrt 2012 09:35 (CEST)

Dat is een bot die Erwin niet onder het centrale account heeft gebracht. Die zal Erwin dus zelf opnieuw aan moeten zetten na de problemen op toolserver. Ik zou het gewoon even vragen, ik denk dat als er geen vragen over komen hij er niet aan zal denken. Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 28 mrt 2012 11:40 (CEST)
Oke. Omdat jij een tijdje terug antwoord gaf, dacht ik eerst aan jou, maar zal een berichtje plaatsen. - Richardkw (overleg) 28 mrt 2012 13:11 (CEST)
Niet erg hoor, ik houd Erwin zijn pagina in de gaten, hij heeft een paar tools onder een shared projectaccount geschoven waar ook ik bij kan, maar dus niet alles. Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 28 mrt 2012 20:21 (CEST)

Hofjes[brontekst bewerken]

Excuus, in mijn ijver heb ik een wijziging aangebracht in de lijst van hofjes, zonder er acht op te slaan dat dit een gebrukerspagina is. Groet Kattiel (overleg) 29 mrt 2012 16:33 (CEST)

Geen probleem, deze lijsten werden door een script automatisch gegenereerd vanuit de lijst in de hoofdnaamruimte, maar dat staat al een tijdje uit. Misschien moet ik er toch maar eens naar kijken dat weer aan te zetten. Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 29 mrt 2012 16:40 (CEST)

Windlust (Burum)[brontekst bewerken]

Gecondoleerd. Bedroefd Trijnsteloverleg 9 apr 2012 23:55 (CEST)

Uitgezonderd van IP-adresblokkades[brontekst bewerken]

Beste Akoopal,

Dankjewel voor je uitleg.

Vriendelijke groeten, --Réginald alias Meneerke bloem (Overleg) 10 jun 2012 19:09 (CEST)

Sokpop[brontekst bewerken]

Dag Akoopal, bedankt voor de toelichting op de pagina van Andre Engels. Ik begrijp niet goed dat zelfs met een SUL-account, gelijknamige users kunnen worden aangemaakt op wiki's waar een SUL-gebruiker nog niet voorbijkwam. Heb ik het goed: er is nog een Lotje op de Japanse en op de Oriya Wikipedia die niets met mij te maken heeft. Is het uw taak als checkuser om zoiets te checken of gebeurt dat slechts bij vandalisme? Lotje ツ (overleg) 14 jun 2012 14:21 (CEST)

Hoi Lotje, Ja, helaas kan dat. Dit is niet iets waar wij als checkusers verder iets mee doen, en de manier waarop SUL helaas werkt. Omdat beide geen edits hebben zou je een unsurp-request kunnen doen (verzoek om het account over te nemen), maar ik zou niet weten hoe dat op die twee wiki's geregeld is. Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 14 jun 2012 14:26 (CEST)
Bedankt voor de uitleg. En nu ik je toch aan de lijn heb, ik had aan List of windmills in North Holland een paar afbeeldingen toegevoegd. Vreemd vind ik echter de afbeelding Grootschermer - Weidemolen. Dit lijkt wel een miniatuurmolentje tussen het gras/onkruid. Deze afbeelding zette ik er niet bij omdat imho very doubtful. Lotje ツ (overleg) 14 jun 2012 14:56 (CEST)
Ik stond ernaast toen Quistnix deze foto maakte :-) Het klopt, een weidemolen is een klein molentje gebruikt voor onderbemaling. Maar sommige zijn nog wel oud, en historisch en daardoor meegegaan in het project. In principe hebben we meegenomen wat op molendatabase stond, alhoewel het soms wel onduidelijk was was de criteria waren. Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 14 jun 2012 15:42 (CEST)

vermicelli[brontekst bewerken]

waarom is dit art.nergens meer te koop in de supermarkt. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 82.171.58.207 (overleg · bijdragen) 24 jun 2012 10:26‎ (CEST)

Kazandmolen Rumbeke (Roeselare)[brontekst bewerken]

Kazandmolen Rumbeke (Roeselare)

Beste Akoopal, ik zocht in de Lijst van windmolens in West-Vlaanderen naar de Kazandmolen in Rumbeke (een deelgemeente van Roeselare) maar kan deze niet vinden. Kan jij even nakijken hoe dit komt? Kan ik deze zelf toevoegen of staat deze op de verkeerde lijst? Mvg KroySquare.jpgDirkVE overleg 5 jul 2012 09:02 (CEST)

Waarschijnlijk gewoon vergeten, voeg vooral toe. Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 5 jul 2012 09:28 (CEST)
OK, zal ik doen. Mvg KroySquare.jpgDirkVE overleg 5 jul 2012 10:05 (CEST)
Inmiddels ingevoegd in lijst en nieuwe pagina Kazandmolen aangemaakt. Kan jij even checken of ik alles goed gedaan heb? Mvg KroySquare.jpgDirkVE overleg 5 jul 2012 13:32 (CEST)
Ok, maar word vanavond of morgen. Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 5 jul 2012 13:50 (CEST)
Ziet er prima uit. Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 7 jul 2012 22:33 (CEST)

Kun jij hier wat mee?[brontekst bewerken]

Die zijn dus de binnenkant van molen de Hoop In Culemborg gemaakt. Maar ik heb zelfs geen flauw benul wat het allemaal is en hoe en waar ze in het artikel passen. Ik heb er al een andere foto bij het artikel gezet maar mocht je een mooiere hierbij vinden vjvegjg. Vriendelijke groet, Corazón espinado (overleg) 12 aug 2012 00:37 (CEST)

excuses, deze vraag had ik even laten liggen en is er helemaal bij ingeschoten. Ik zag dat je al wat bij het artikel had gezet, prima. Ik heb hierboven wat captions erbij gezet. Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 21 aug 2012 23:59 (CEST)
Geeft niets hoor. Ik had al gezien dat je niet veel online bent geweest en ben blij met die captions. Ik vond het allemaal heel spannend uitziende onderdelen maar had nauwelijks een idee wat het waren... Ik heb het bij artikeltje gezet en het qua stijl wat opgeknapt. Vriendelijke groet, Corazón espinado (overleg) 22 aug 2012 01:12 (CEST)

Verplaatst vanaf Overleg gewenst ----[brontekst bewerken]

Geachte mevrouw of meneer Koopal,

Wat betreft uw terecht en zo beleefd en zakelijk gesteld verzoek: Uitgevoerd Uitgevoerd  |Collegiale groeten, Klaas ‌ V (ZeaForUs|Patio)| 14 sep 2012 01:38 (CEST)

Prins Johan Friso[brontekst bewerken]

verplaatst naar Overleg gebruiker:Tywno Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 28 okt 2012 08:57 (CET)

Vraag in de Kroeg[brontekst bewerken]

Hoi Akoopal,

In de kroeg staat een vraag over molens. Je weet er naar eigen zeggen wel wat van. |Collegiale groeten, Klaas ‌ V (ZeaForUs|Patio)| 2 nov 2012 11:29 (CET)

Nieuwe pagina's[brontekst bewerken]

Ik weet niet of jij het al opgemerkt heb, nog een nieuwe pagina: Ronde Molen (Overslag). Mvg KroySquare.jpgDirkVE overleg 7 sep 2012 12:50 (CEST)

Leuk. Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 7 sep 2012 23:27 (CEST)
Weer twee er bij (inclusief foto's): Moldergemmolen & Heirbrugmolen. Mvg KroySquare.jpgDirkVE overleg 19 sep 2012 11:17 (CEST)
En weer eentje: De Meestersmolen, twijfel wel over de schrijfwijze, heb zowat vier verschillende gevonden. Mvg KroySquare.jpgDirkVE overleg 27 sep 2012 09:33 (CEST)
Zie ook Doornzelemolen. Mvg KroySquare.jpgDirkVE overleg 28 sep 2012 13:38 (CEST)
Zou jij ook eens kritisch kunnen kijken naar Lemmensmolen, ik heb aanmaker reeds een beetje begeleid, maar het is nog niet helemaal in orde. Mvg KroySquare.jpgDirkVE overleg 13 nov 2012 06:39 (CET)
Hoi Dirk, dat word een beetje een lastige, want die lijkt wel heel erg op de tekst van de molendatabase, dus neigt naar copyvio :-( Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 13 nov 2012 09:35 (CET)
Ja, heb hiervoor de eerste versie zelfs verwijderd. Maar ik coach de gebruiker die deze pagina aanmaakt. Er zijn wel al een deel wijzigingen gebeurd maar nog niet voldoende denk ik. Mvg KroySquare.jpgDirkVE overleg 13 nov 2012 13:11 (CET)
Ja, ik zag later het hele verhaal. Copyvio lijkt er nu wel uit, en opzich is het artikeltje wel netjes. Ik zou niet zo snel een aanvulling weten. Trouwens iets heel anders, vind het prettiger als je voor nieuwe vragen gewoon een nieuw kopje maakt, dan verdwijnt de oude in het archief, en valt het ook iets beter op. Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 14 nov 2012 21:41 (CET)

Snelcursus en Zandbak[brontekst bewerken]

Beste Akoopal, is het wellicht mogelijk met een filter te waarschuwen als {{Wikipedia:Snelcursus/Uitleg}} wordt weggehaald op Wikipedia:Snelcursus en als {{zandbakbericht}} wordt weggehaald op Wikipedia:Zandbak? Misschien zijn die allebei al in een filter opgenomen, maar het kost me erg veel tijd om dat uit te zoeken en vandaar dat ik je maar even persoonlijk benader. Vriendelijke groet, --ErikvanB (overleg) 13 nov 2012 15:43 (CET)

Hmm, deze vraag is er helemaal bij ingeschoten. Nee, daar is geen filter voor maar ik denk ook niet niet dat het handig is. Je moet je voorstellen dat zo een filter in principe voor elke pagina draait, en dat om 2 pagina's te 'beschermen'. Het zullen geen filters zijn die zwaar zijn, maar het is ook geen schokkend vandalisme ofzo. Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 3 dec 2012 20:08 (CET)

Programmeurdingetje[brontekst bewerken]

Akoopal, ik weet dat jij nogal weet van codes, programmeren etc., vandaar deze vraag aan jou. Kun jij een script maken, waarbij de linken naar de hoofdbetekenissen van de bestaande Amsterdamconstructies (zie hier voor het volledige overzicht) een andere kleur meekrijgen? Of anders zeggen hoe ik dit moet aanpakken/wie ik hiervoor anders zou kunnen benaderen? Bij voorbaat dank, vriendelijke groet, Goudsbloem (overleg) 3 dec 2012 00:07 (CET)

Hoi Goudsbloem, van het aanpassen van de interface van Wikipedia weet ik te weinig, zit ik niet heel goed in. Ik zou zelf dit soort vragen aan Sumurai8 of Krinkle vragen. Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 3 dec 2012 20:29 (CET)
Oké, doe ik, bedankt. Goudsbloem (overleg) 3 dec 2012 21:20 (CET)

Nieuwe collega(-molenaar)[brontekst bewerken]

Dag, Akoopal. We hebben een nieuwe molenaar in ons midden. Zou je dit willen beoordelen? Dank! Vriendelijke groet, --ErikvanB (overleg) 17 dec 2012 19:51 (CET)

Hoi Erik, ik vind er eigenlijk zo snel niets over, maar gezien het feit dat er een restauratie wel aan lijkt te komen kan het best, ik heb Kris verwelkomd en het maar gewoon gevraagd. Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 17 dec 2012 22:47 (CET)