Overleg gebruiker:Carsrac/Archief1

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Hallo Carsrac, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.156.859 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Beste gebruiker,

Als een sjabloon wordt geplaatst waarmee een artikel voor verwijdering wordt genomineerd, dan hoort dat sjabloon in principe gedurende twee weken te blijven staan. Het artikel wordt daarnaast ook op de verwijderlijst geplaatst; wanneer je bezwaar tegen de nominatie hebt dan kun je dat daar kenbaar maken.

Het zelf weghalen van het sjabloon is niet alleen nutteloos, het is bovendien niet toegestaan. Ik raad je daarom sterk aan om het sjabloon vanaf nu te laten staan. Nogmaals weghalen kan worden gezien als vandalisme, hetgeen je een blokkade kan opleveren. Pas er dus mee op!

Vriendelijke groeten, Erik'80 · 6 okt 2007 23:05 (CEST)[reageer]

Toon bewerking ter controle[brontekst bewerken]

Beste Carsrac/Archief1,

Bedankt voor je bijdragen op het artikel Lijst van burgemeesters van Zijpe. Je hebt hier meerdere bewerkingen kort na elkaar gedaan.
Elke keer een pagina opslaan maakt de bewerkingsgeschiedenis van een artikel onoverzichtelijk, daarom is het handig als je meerdere bewerkingen aan een artikel in één keer doet.

Door boven het artikel op bewerk te klikken (in plaats van boven een kopje) is het hele artikel in één keer te bewerken.
Door eerst op Toon bewerking ter controle te klikken kun je zien hoe het artikel er na je wijzigingen uitziet. Je kunt deze knop meerdere keren gebruiken, voordat je op de knop Pagina opslaan drukt. Zie ook Wikipedia:Welkom voor nieuwkomers voor meer informatie. Bedankt voor je begrip!

Vriendelijke groeten, Erik'80 · 6 okt 2007 23:32 (CEST)[reageer]

P.S. Je artikel over Paul de Winter was volledig afkomstig van een andere site; dit is een auteursrechtenschending en dat mag natuurlijk niet! Ik heb het artikel nu fors herschreven; kijk gerust nog eens naar wat ik zoal heb aangepast!



Reactie:

Ik heb het artikel over Paul de Winter aangepast. Het was een plaats houder, zodat er een pagina zou zijn en uitgebouw zou kunnen worden tot een rechtenvrije artikel.

Het is niet de bedoeling dat je tekst overneemt van andere websites zonder dat je hiervoor toestemming hebt gekregen. Ook niet als het slechts tijdelijk is. Als je wilt dat er een artikel geschreven wordt over een onderwerp, dan adviseer ik je de bron bijvoorbeeld eerst op te slaan op je computer. Schrijf er je artikel over en zodra het klaar is plaats je het op Wikipedia. Let er wel op dat je dan eerst opmaaktechnisch het artikel in overeenstemming brengt met de geldende conventies én dat je je bron niet vergeet te melden. Sla dan het artikel op en voilà.   Maarten 28 okt 2007 16:16 (CET)[reageer]

Onlangs heb je een artikel geplaatst dat slecht is vertaald. Zou je hier eens naar kunnen kijken? Anders wordt het over twee weken wellicht weer verwijderd.

Off topic: je hebt op je gebruikerspagina een link staan naar je Engelstalige ano-gebruikerspagina. Die stuurt op een onjuiste manier door naar je niet-geregistreerde gebruikerspagina. Misschien zou je ook hier eens naar kunnen kijken? Als je vragen hebt dan kun je die op mijn overlegpagina gerust stellen.   Maarten 28 okt 2007 01:09 (CEST)[reageer]

Verwijderingsnominatie van o.a. Gezag[brontekst bewerken]

Beste Carsrac, één of meerdere pagina's die jij hebt gestart zijn genomineerd voor verwijdering. Het gaat om Gezag en Kurmasana. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20071028 en dat is ook de plek waar je kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Aangezien dit bericht automatisch is geplaatst, heeft het geen zin hier te reageren. NB Deze pagina is niet door Erwin85Bot genomineerd. Erwin85Bot stelt je slechts op de hoogte van de nominatie. --E85Bot 29 okt 2007 01:07 (CET)[reageer]

burgemeesters haarlemmermeer[brontekst bewerken]

Leuke informatie, maar lees eens na hoe we een biografisch artikel hier opzetten want ze moeten wel aanzienlijk omgewerkt worden om in wikipedia te passen. Het zou jammer zijn als het allemaal weer verwijderd moest worden. Bart (Evanherk) 30 okt 2007 12:08 (CET)[reageer]

Auteursrechten[brontekst bewerken]

Hallo Carsrac.

Je artikel Zwartborstlijster zal zo snel mogelijk worden verwijderd daar de inhoud letterlijk is overgenomen van deze pagina. Dat is auteursrechtenschending en kan Wikipedia in ernstige problemen brengen. Zie ook Wikipedia: auteursrechten. **Man!agO** 30 okt 2007 18:57 (CET)[reageer]

En dat geld ook voor Tuinlijster - **Man!agO** 30 okt 2007 18:58 (CET)[reageer]

Ik ken de beste man en deze heeft de teksten weer van anderen. Hij zal geen problemen maken, omdat hij zonder vermelding van rechten een foto van mijn vader heeft geplaatst.

Het materiaal is rechten vrij.

Helaas is een mondelinge toezegging niet voldoende. Op wikipedia:auteursrechten kan je meer lezen over het hanteren van auteursrechten hier, en het eventueel vrijgeven van teksten.
En al is het geen auteursrechtenschending, dan is het nog wel "wiu". De artikelen zijn regelrechte tekstdump zonder opmaak of categoriën.
**Man!agO** 30 okt 2007 19:04 (CET)[reageer]

Controle nieuwe artikelen[brontekst bewerken]

Hi Carsrac,

Ik zag dat je een aantal nieuwe artikelen aan het markeren was. Let er even op dat je niet al te snel je goedkeuring geeft! Lees ook even goed de tekst door, let op spelling en interpunctie, kijk ook of de juiste categorieën erbij staan etc. (Lees bijvoorbeeld even mijn opmerking over Budihovac op Overleg gebruiker:Nicronl).

Bedankt & groeten, EvG 31 okt 2007 00:43 (CET)[reageer]

Engelstalig artikel?[brontekst bewerken]

Hoi Carsrac, ik zag dat je een artikel had gemaakt met de naam Muscicapa. Het was helemaal in het Engels, dus ik heb het maar weer verwijdert. We zijn een Nederlandstalige encyclopedie he ;) Als je nog vragen hebt, stel ze gerust! Josq 31 okt 2007 10:43 (CET)[reageer]

Was bezig met vertalen. Nu staat de verbeterde en vertaalde versie er.

Verwijderingsnominatie Toon Mans[brontekst bewerken]

Beste Carsrac, één of meerdere pagina's die jij hebt gestart zijn genomineerd voor verwijdering. Het gaat om Toon Mans. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20071101 en dat is ook de plek waar je kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Aangezien dit bericht automatisch is geplaatst, heeft het geen zin hier te reageren. NB Deze pagina is niet door Erwin85Bot genomineerd. Erwin85Bot stelt je slechts op de hoogte van de nominatie. --E85Bot 2 nov 2007 01:09 (CET)[reageer]

Verwijderingsnominatie J.G. Defares[brontekst bewerken]

Beste Carsrac, één of meerdere pagina's die jij hebt gestart zijn genomineerd voor verwijdering. Het gaat om J.G. Defares. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20071104 en dat is ook de plek waar je kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Aangezien dit bericht automatisch is geplaatst, heeft het geen zin hier te reageren. NB Deze pagina is niet door Erwin85Bot genomineerd. Erwin85Bot stelt je slechts op de hoogte van de nominatie. --E85Bot 5 nov 2007 11:04 (CET)[reageer]

Marjolein Teepen[brontekst bewerken]

Hoi. Ik zag dat je wiu plakte op Marjolein Teepen. Bij het plaatsen van een verwijdersjabloon is het ook verplicht de pagina aan te melden op WP:TVP. Daarnaast is het wenselijk de aanmaker op de hoogte te stellen van de nominatie en indien nodig welkom te heten. Het ontbreken van links en categorieën is echter geen reden voor verwijdering. Wikificeer in zo'n geval zelf het artikel of negeer het artikel als je geen tijd/zin daarvoor hebt. Groet. — Zanaq (?) 9 nov 2007 10:11 (CET)

Ik ben van plan het engelse artikel Simple File Transfer Protocol te vertalen naar het nederlands. Carsrac 17 nov 2007 12:44 (CET)[reageer]

Het is gedaan. Eventueel commentaar kan hier onder. Carsrac 17 nov 2007 20:16 (CET)[reageer]

Mocht dit een serieuze nominatie zijn, zet je 'm dan ook op de verwijderlijst? Dan kan ik tegen stemmen :-) Groet, Wammes Waggel 17 nov 2007 20:08 (CET)[reageer]

    • Ik plaats het bewust niet op verwijderlijst. Ik heb liever, dan het artikel aangepast en verbeterd wordt. Dan kan het werk in uitvoering stempel er weer vanaf. Maar als je tegen wil stemmen ga je gang en plaats het op de verwijderlijst. Carsrac 17 nov 2007 20:14 (CET)[reageer]
Dat is niet hoe het werkt. Melding op de lijst is verplicht, zoals je eerder is verteld. Groet. — Zanaq (?) 18 nov 2007 09:24 (CET)

dag, ik vind de redirect http://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=The_Bee_Gees_%28brothers_Gibb%29&redirect=no niet echt meerwaarde hebben. Wat is volgens jou het nut? aleichem groeten 18 nov 2007 19:37 (CET)[reageer]

De gang van zaken over het Franse CGEA is niet twijfelachtig, het is de werkelijkheid. CGEA heeft echt bestaan voordat het opging in Veolia Transport en de geschiedenis van CGEA komen van orginele bronnen.

aarts

Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20071212[brontekst bewerken]

Hoi. Ik zie op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20071212 dat je Ariston'80 verandert in nuweg. Ga je dat nog doen? Geef dan ook de URL op waarvan het gekopieerd is, bijvoorbeeld {nuweg|tekstdump van http://example.com}. Geef je daar ook een melding van op de overlegpagina van de aanmaker, bijvoorbeeld verwijzend naar WP:AUT en/of dossier-aanvulling? Groetjes. — Zanaq (?) 12 dec 2007 10:30 (CET)

I do not really understand the reason for your question, but articles to be moved to the wictionary are marked like this one [1]. Bronto

Auteursrecht[brontekst bewerken]

Beste Carsrac/Archief1, ik heb helaas Si Mohamed Ababou direct moeten verwijderen. Ik kon de gehele tekst terug vinden op een andere website. Alle teksten op Wikipedia moeten zijn vrijgegeven onder GFDL.
Als je tekst schrijft voor Wikipedia, dan plaats je deze daarmee onder de GNU-licentie voor vrije documentatie (GFDL of GNU/FDL). Dit houdt kortweg gezegd in dat een gebruiker vrij is om de tekst op elke willekeurige wijze te gebruiken en verder te verspreiden, op voorwaarde dat dat ook weer onder de GNU/FDL plaatsvindt, en met (eventueel gedeeltelijke) bronvermelding. Mocht je hiermee problemen hebben, dan adviseren we je niet aan Wikipedia mee te werken.

Al het materiaal dat je op Wikipedia plaatst, plaats je dus onder deze licentie. Dat kan alleen als je daar het recht toe hebt. In het algemeen is dat het geval als:

  • Je het materiaal zelf hebt geschreven of anderszins gecreëerd
  • Het materiaal in het publiek domein is (dat wil zeggen vrij van auteursrechten)
  • Het materiaal al onder de GNU/FDL licentie valt

In het tweede geval word je verzocht een bronvermelding aan te geven, in het derde geval is dat verplicht. Die bronvermelding kan voor teksten op de pagina zelf komen, dit kan met Sjabloon:bron, of op de overlegpagina; voor afbeeldingen hoort die op de bijbehorende afbeeldingspagina. Lees verder op: Wikipedia:Auteursrechten. Met vriendelijke groet, Ken123|overleg 17 dec 2007 18:42 (CET)[reageer]

zag dat je met een vertaling uit het engelse lemma bezig was geweest. Maar qua taal en opmaak nu in ieder geval nog lang niet goed. Voorlopig als wiu genomineerd. mvg, Agora 21 dec 2007 19:00 (CET)[reageer]

Hey, ik heb nog wat toegevoegd aan 'The Pendragon Adventure'. Ook de titel is veranderd, kijk nu bij Pendragon (boekenserie).

Dag Carsrac,

Geen idee waarom je dit wilt doordrukken, het staat erg slordig en levert niets op. Er staat:

  1. Wanneer er geen interwiki op een pagina staat, kan een bot de overige interwiki's niet automatisch vinden""
  2. "Het is de bedoeling om het gebruik van deze onderhoudscategorie te beperken tot categorieën en artikelen waarvan verwacht mag worden dat deze ook voorkomen in Wikipedia's buiten het Nederlandse taalgebied."

Ik heb een paar woordenboeken doorgekeken en een paar wikis langsgewandeld en ik kan je zeggen, het ligt niet voor de hand dat dit met een bot, maar zelfs niet met de hand, gaat gebeuren. Kortom, het levert alleen maar ruis op. Niet doen. Met hartelijke groet. - Aiko 6 jan 2008 22:36 (CET)[reageer]

Dag Carsrac,

Geen idee waarom je dit wilt doordrukken, het staat erg slordig en levert niets op. Er staat:

  1. "Wanneer er geen interwiki op een pagina staat, kan een bot de overige interwiki's niet automatisch vinden"
  2. "Het is de bedoeling om het gebruik van deze onderhoudscategorie te beperken tot categorieën en artikelen waarvan verwacht mag worden dat deze ook voorkomen in Wikipedia's buiten het Nederlandse taalgebied."

Ik heb een paar woordenboeken doorgekeken en een paar wikis langsgewandeld en ik kan je zeggen, het ligt niet voor de hand dat dit met een bot, maar zelfs niet met de hand, gaat gebeuren. Kortom, het levert alleen maar ruis op. Niet doen. Met hartelijke groet. - Aiko 6 jan 2008 22:37 (CET)[reageer]

  • Beste Carsrac, Ik sluit me geheel aan bij het standpunt van Aiko. Aangezien mijn vak Engels is, waag ik het te onderschrijven dat een equivalent niet voor de hand ligt. Ik verzoek je dan ook niet opnieuw te reverten, temeer daar ik andere bewerkingen aan het artikel in die ruis verloren zouden kunnen gaan, dan wel onderbelicht blijven.
    Ten slotte: is het niet beter onze aandacht te besteden aan inhoudelijke verbeteringen dan aan toevoegingen die niet getuigen van rwealiteitszin, en dus wat futiel moeten overkomen? Vriendelijke groeten, Bessel Dekker 6 jan 2008 22:44 (CET)[reageer]

Juist om de reden, dat het internationaal onderwerp is en het zeer waarschijnlijk is dat het onderwerp kinderlokker ook in andere taalgebieden voorkomt heb ik die cat erop geplakt. En het eerste argument, dat een bot niet ook niet kan vinden was de reden om het weer neer te zetten. Maar als jullie er in verdiept hebben dan moet ik er bij neer leggen, dat wij in het nederlands de eerste zijn. Misschien dan een goede om het te vertalen naar het duits of het engels of een andere taal. Carsrac 7 jan 2008 18:14 (CET)[reageer]