Overleg gebruiker:Layka100

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Coachingsprogramma

Layka100 volgt het coachingsprogramma. De coach is Dqfn13.

Verwijder dit sjabloon alstublieft niet zonder eerst Dqfn13 op de hoogte te stellen.

Hallo Layka100, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van het Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.051.388 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Signature button.pngDeze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Dqfn13 (overleg) 29 sep 2014 14:53 (CEST)

Nog even een tip[brontekst bewerken]

Hoi Layka100,

Nog even een tip: ik heb gisteren verteld dat Wikipedia verifieerbaar dient te zijn, dit betekent dus dat toegevoegde informatie liever niet uit archieven mag komen. Archieven zijn doorgaans alleen op afspraak open en de meeste informatie in archieven is niet eens gepubliceerd. Gepubliceerde informatie is: boeken, een enkele scriptie (liever niet!), krantenartikelen, publiekelijk toegankelijke websites, etc. Sites waar voor betaald moet worden mag ook, zolang het maar niet iets als het intranet van gemeente X is. Zie ook dit artikel.

De lijst waar je aan gaat werken staat nog in je volglijst en anders: hier. Dqfn13 (overleg) 30 sep 2014 13:02 (CEST)

Edit-a-thon[brontekst bewerken]

Hoi Layka100, is deze schrijfmiddag iets voor jou? Het is pas in december, je kan er meteen andere schrijvers van Wikipedia ontmoeten en je kan op een niet gedwongen en zelfs ontspannen manier leren schrijven die middag. Anders hoor ik vrijdag tijdens het eten wel van je wat je er van denkt SMirC-tongue.svg, lief zijn. Dqfn13 (overleg) 28 okt 2014 11:15 (CET)

Coaching[brontekst bewerken]

Hey Layka100, ik heb bovenaan deze pagina een sjabloon geplaatst dat vermeldt dat ik jouw coach ben. Nu is het dus officieel... voorlopig kan je dus niet meer van me afkomen hier Gezicht met tong uit de mond. Je kan de coaching altijd stopzetten als je er geen zin meer in hebt, of als het niet meer nodig is. Dqfn13 (overleg) 22 mei 2015 22:46 (CEST)

Ontmoete Wikimedianen: uitnodiging[brontekst bewerken]

Hallo Layka100, Op de Duitstalige Wikipedia heeft men al een aantal jaar een systeem waarin gebruikers die elkaar in levende lijve ontmoet hebben kunnen bevestigen dat ze elkaar kennen. Dit systeem heeft men bedacht om meer vertrouwen tussen gebruikers onderling te scheppen en zodoende een prettigere sfeer te creëren op de wiki. Op de Duitstalige Wikipedia is dit een groot succes en ik heb daarom enkele jaren terug het grootste gedeelte van dat systeem vertaald naar het Nederlands om ook op de Nederlandstalige Wikipedia een prettigere werksfeer te creëren. Het zou daarom leuk zijn als meer gebruikers zich aanmelden. Het heeft pas zin om je aan te melden in het systeem als minstens drie andere gebruikers in levende lijve hebt ontmoet. Je was bij de afgelopen prijsuitreiking van de Erasmusprijs dus dat zit wel goed. Als je je aangemeld hebt, kun je pas andere gebruikers bevestigen dat je ze ontmoet hebt, als drie gebruikers jou reeds bevestigd hebben, ik informeer je als het dan zover is. Over het gehele systeem is meer informatie te vinden op Wikipedia:Ontmoete Wikimedianen. In het groene kader staan de instructies. Op Wikipedia:Ontmoete Wikimedianen/Deelnemers probeer ik een overzicht bij te houden van gebruikers die actief zijn op de Nederlandstalige Wikipedia. Het zou leuk zijn als je je aanmeldt! :-) Groetjes - Romaine (overleg) 29 nov 2015 15:16 (CET)

Bedankt![brontekst bewerken]

Bedankt voor je bijdrage!

Dankjewel voor jouw bijdrage aan het gendergap project. Samen werken we er op Wikipedia, maar ook op Wikimedia Commons en Wikidata, aan om vrouwen en vrouwgerelateerde onderwerpen een groter aandeel te laten krijgen.

Te schrijven artikelen en resultaten
Sinds begin 2015 zijn er door de mensen die bijdragen al 366 nieuwe artikelen geregistreerd op de resultatenlijst. Daarnaast zijn er 29 artikelen aangevuld en met behulp van Wikidata is een lijst met zelfportretten van vrouwen gerealiseerd. Help jij ons mee om in 2016 de resultatenlijst op minimaal 500 artikelen te krijgen?

Doe mee - schrijf mee
De resultaten zijn een prachtig begin en we zijn erg gemotiveerd om de resultatenlijst nog langer te maken. De projectpagina op Wikipedia geeft je tips en links ter inspiratie. Daarnaast is er een actieve facebookgroep, waar altijd wel iemand online is om mee te overleggen.

Doe mee - deel je ideeën met ons
Wij zijn heel benieuwd naar jouw suggesties om de gendergap verder aan te pakken. Stuur je ideeën in! Ook horen we graag jouw verhaal. Waarom schrijf je op Wikipedia, aan welke onderwerpen, heb je iets meegemaakt dat je wilt delen? Jouw feedback wordt vertrouwelijk behandeld door de gendergap werkgroep en zal puur ten behoeve van evaluatie van ons project worden gebruikt. Mail jouw reactie naar Denise Jansen via jansen-at-wikimedia.nl.

Doe mee - aan een schrijfsessie in het land
We organiseren eens per maand een bijeenkomst op locatie (Gendergap WikiZaterdag), dan werken we samen verder. Dat is vooral heel gezellig en handig, overleg gaat dan nog makkelijker. Wanneer en waar deze dagen gepland zijn, kun je zien in de agenda.

Nogmaals dank en op naar de 500 artikelen!

Hartelijke groet, de Gendergap werkgroep.

Fijne kerst![brontekst bewerken]

Een kerstster als dank voor jouw inzet in het afgelopen jaar.

Hey, omdat ik je niet meer in levende lijven zie voor de kerstdagen en mogelijk ook niet meer voor oud en nieuw: hele fijne kerst en een mooi en gelukkig 2017. Dqfn13 (overleg) 23 dec 2016 23:41 (CET)

Dqfn13, Ik moet echt wat met sterren gaan doen. ;) Jij heel prachtig 2017! Layka100 (overleg)
Sterren vind je hierzo, het zijn er nog heel wat en voor heel veel verschillende doeleinden. Dqfn13 (overleg) 19 jan 2017 21:17 (CET)

Cornelia Johanna Jacoba Cohen Stuart[brontekst bewerken]

Dag Layka, wil je even kijken naar mijn vraag op deze pagina? Vriendelijke groet, Kattiel (overleg) 19 jan 2017 13:18 (CET)

Hoi Kattiel, dank je voor je vragen en je werk. Ik heb geantwoord.Layka100 (overleg) 19 jan 2017 17:03 (CET)

#100wikiwomen challenge: bedankt![brontekst bewerken]

Voor het schrijven van het artikel Cornelia Johanna Jacoba Cohen Stuart tijdens de #100wikiwomen challenge

Hoi Layka100, bedankt voor je artikel over Cornelia Johanna Jacoba Cohen Stuart voor de #100wikiwomen challenge. Leuk dat je meedeed door een prachtig artikel te schrijven Glimlach, Ecritures (overleg) 25 feb 2017 16:25 (CET).


Ecritures Dank je wel voor de ster! Is er een ster voor het geven van sterren? Die verdien jij zeker

We nodigen je uit voor donderdag 8 maart[brontekst bewerken]

Op 40 plekken wereldwijd!

Je bent van harte uitgenodigd om op 8 maart deel te nemen aan een uniek evenement op de residentie van de Zweedse Ambassade aan de Lange Voorhout 28 in Den Haag. We zullen daar een middag werken aan Wikipedia-artikelen over toonaangevende vrouwen in wetenschap, bedrijfsleven, cultuur en politiek.

Waarom organiseren we dit evenement?
Dit evenement is onderdeel van een internationale #Wikigap actie waaraan 40 (!) Zweedse ambassades deelnemen. De Zweedse regering is de eerste regering in de wereld die een feministisch buitenlandbeleid heeft afgekondigd, waarbij gelijke vertegenwoordiging voor mannen en vrouwen een van de fundamenten is. De gendergap werkgroep werkt al enkele jaren hard aan het verkleinen van de #Wikigap binnen Wikimedia projecten.

Sluit je ook aan?
Jij kunt hier ook bij zijn! Deelnemen aan dit evenement is zowel online als offline (beperkt aantal plaatsen) mogelijk. Een groot gedeelte van de bijeenkomst in Den Haag zal in het Engels zijn. Registreren is een vereiste en kan via dit formulier. Registreer je nu en wellicht ontmoeten we je op 8 maart!

Hartelijke groet,
de gendergap werkgroep
19 feb 2018 15:50 (CET)

P.S. Je ontvangt dit bericht omdat je in het verleden hebt deelgenomen aan schrijfweken over Zweden en/of je hebt aangegeven dat je bijdraagt aan het gendergap project.

Jouw tweede ster[brontekst bewerken]

Sterrendag! Het is vandaag sterrendag, de dag waarop we elkaar nog even extra bedanken voor een jaar vol enthousiasme en prachtige bijdragen.

Bedankt voor jouw inzet voor Wikipedia, je bent al een tijdje niet heel erg actief, maar toch waardeer ik dat wat je gedaan hebt heel erg. Dqfn13 (overleg) 31 dec 2018 13:20 (CET)
Herintroductie sterrendag: Uit te reiken aan iemand die u afgelopen jaar positief opviel. Dat kan een hele serie bewerkingen of initiatieven zijn, maar ook één bijzondere bewerking. Het idee is laagdrempelig; de ster hoeft niet ergens op een lijst ingeschreven te worden, slechts uitdelen ter waardering. Leuk zou zijn om daar een kleine persoonlijke motivatie aan toe te voegen, maar niets is verplicht. Het gaat om het gebaar. Het uitdelen ervan vindt plaats op 31 december, deelt u er ook eentje uit vandaag?

Hi, @Dqfn13:

stille hint dus om wat actiever te worden dus ;).

Layka100 (overleg) 16 jan 2019 16:33 (CET)

Ja, dat ook wel weer ja... je schrijft goed, dus waarom zou je niet weer af en toe wat tikken? Dqfn13 (overleg) 16 jan 2019 22:27 (CET)

@Dqfn13:: Tadaa!! Het duurde even totdat ik weer inspiratie vond!

Geen probleem. Wist je trouwens dat een ping alleen werkt als je ook jouw handtekening plaatst? Maar goed artikel, ze klinkt als iemand die in wel in mijn pubquizteam zou willen hebben. Dqfn13 (overleg) 10 jun 2019 16:00 (CEST)

Hi Dqfn13,

Ja dat wist ik! Ik was alleen een beetje klaar ermee en ben de ondertekening vergeten. Oeps! Denk inderdaad dat deze dame tegenstanders in de pubquiz zal verpulveren. :D

Layka100 (overleg) 11 jun 2019 10:55 (CEST)

Haha, zo zie je maar: geduld is een schone zaak. Gelukkig heb ik jouw overlegpagina op mijn volglijst staan Lach Dqfn13 (overleg) 11 jun 2019 19:36 (CEST)