Overleg gebruiker:Megamot

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Hallo Megamot, van harte welkom op de Nederlandstalige Wikipedia! Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English
Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!
De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 1.931.833 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.
Crystal Clear app lassist.png De vijf pijlers van Wikipedia
Uitgangspunten en richtlijnen in vijf regels
Gtk-dialog-info.svg Portaal:Hulp en beheer
Algemene handleiding van Wikipedia
Crystal Clear app Startup Wizard.png Snelcursus
Leer stap-voor-stap bewerken in een ogenblik
Crystal Clear app kedit.svg Zandbak
Voor het experimenteren met bewerken
Cicero.PNG Tips voor het schrijven van een goed artikel
Slimme aanwijzingen van ervaren Wikipedianen
Crystal Clear action apply.png Helpdesk
Voor al je vragen over Wikipedia en over zaken buiten Wikipedia
Nuvola apps important yellow.svg Dingen die je beter niet kunt doen
Veelgemaakte fouten en hoe je ze vermijdt
Nuvola apps ksirc.png Veelgestelde vragen
Antwoorden op de meest gehoorde vragen
Crystal Clear app file-manager.png Conventies en relevantie
Nuttige hulp voor het schrijven van een nieuw artikel
Nuvola apps edu languages.svg Coachingsprogramma
Een coach helpt je bij jouw eerste stappen op Wikipedia
WikiEditor-Toolbar-signature-nl.png

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en beantwoordt. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een bericht voor iemand anders achterlaten, dan doe je dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afb.) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Dit bericht is automatisch geplaatst. U kunt hier uw opmerkingen over dit bericht achterlaten. --Gebruiker:FoxBot FoxBot 12 aug 2010 16:51 (CEST)

Rudolf Mengelberg[bewerken]

Beste Megamot, waar woonde en waar stierf Rudolf Mengelberg? Beausoleil is het deel van Monte Carlo dat niet bij Monaco behoort en dus Frans is. Hartenhof 12 aug 2010 20:46 (CEST)

Rudolf Mengelberg woonde de laatste jaren van zijn leven in Beausoleil en is vandaar uit met een maagbloeding naar het ziekenhuis van Monte Carlo vervoerd. Daar stierf hij. Megamot 18 aug 2010 15:46 (CEST)

Kappen[bewerken]

Beste Megamot, je bent 15 minuten geblokkeerd wegens het herhaaldelijk toevoegen van onzinnige pagina's met enkel een link naar de anderstalige wiki's. Gelieve constructief mee te werken met Wikipedia! - C (o) 13 aug 2010 18:57 (CEST)

Herhaaldelijk? Volgens mij was dat drie keer. En alleen bij één artikel. Begrijp nu overigens wel dat dit niet de bedoeling is. En zal er dus mee kappen. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Megamot (overleg · bijdragen) 13 aug 2010 19:04

Verwijderingsnominatie Mengelberg Prillevitz Planten Advocaten[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Mengelberg Prillevitz Planten Advocaten dat is genomineerd door Vis met 1 oog. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20100814 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de verwijderlijst.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot 15 aug 2010 02:03 (CEST)

Mengelberg[bewerken]

Je kunt niet met een pseudoniem trouwen, ik heb je bewerking op Mengelberg daarom teruggedraaid. Wie op de link klikt, kan alle informatie over meneer Lichtveld lezen. RONN (overleg) 17 aug 2010 22:09 (CEST)

Helemaal mee eens

Megamot 17 aug 2010 22:30 (CEST)


Familiewapen[bewerken]

Weet je door wie het familiewapen werd gevoerd? RONN (overleg) 18 aug 2010 14:53 (CEST)

Door de leden van de familie Mengelberg. Onder andere door Willem en Rudolf. Zie ook de onderste afbeelding op Zuort (beetje uitvergroten)

Megamot 18 aug 2010 14:55 (CEST)

Het lijkt me niet meer dan logisch dat familieleden een familiewapen voeren. ;-) Dat wil niet zeggen dat alle leden van de familie gerechtigd zijn om een wapen te voeren. Het is daarom in de regel van belang om te weten waar het wapen vandaan komt. Wat is de bron, wie was de eerste wapenvoerder, enz. Het wapen in Zuort wijkt qua stervorm overigens nogal af van je tekening... RONN (overleg) 18 aug 2010 15:00 (CEST)

haha. Maar van die twee weet ik het zeker. Het wapen is genoemd in Siebmacher, Band Bürgerliche, 4e deel, pagina 88, wapen 97. De stervorm is zespuntig. En daarvan bestaan verschillende vormen. Vandaar. Zie voor een ander voorbeeld http://www.vioolschoolsillem.nl/album/image-17-1261

Megamot 18 aug 2010 15:08 (CEST)

Foto's[bewerken]

Houd bij het uploaden van afbeeldingen ajb rekening met de auteursrechten. Je mag niet zomaar zaken plaatsen die niet vrij van rechten zijn. Een foto van een schilderij mag je pas gebruiken 70 jaar na het overlijden van de schilder. Regels hierover kun je o.a. hier lezen. Ik heb twee bestanden die je op Commons hebt gezet genomineerd voor verwijdering en op Wikipedia uit de artikelen verwijderd. Gr. RONN (overleg) 19 aug 2010 19:02 (CEST)

Begrepen. Hoe verwijder ik de afbeeldingen zelf? Megamot 19 aug 2010 19:15 (CEST)
Je kunt de afbeelding op commons bewerken en er {{copyvio|1=Reason}} of {{speedydelete|Reason}} op plakken. Waarbij je op de plek van 'Reason' uiteraard een reden invult. Een moderator zal het bestand dan verwijderen. Voor zover ik weet, kun je dat niet zelf. Gr. RONN (overleg) 19 aug 2010 19:26 (CEST)

Hans[bewerken]

Wat een overdaad aan stijlen op Hans Mengelberg. Was er een 'hoofdstijl' waardoor hij vooral in zijn werk werd beïnvloed? Waar blijkt dat uit? Deze opsomming is een beetje nietszeggend. Iedereen wordt wel in enige mate beïnvloed door (de ontwikkelingen in) zijn omgeving. RONN (overleg) 23 aug 2010 19:30 (CEST)

Ik heb dit van de samenvatting van het boek dat over hem is geschreven (volg ISBN 9789076940106) Ik heb dat thuis ook en had dit, voortuitlopend op nadere bestudering van dat boek, alvast geschreven. Ben het met je eens. En zal, na lezing dus, een keus uit de stijlen maken. Megamot 24 aug 2010 13:46 (CEST)

Willem[bewerken]

Ik heb het oordeel over Mengelbergs dirigeerstijl enigszins genunanceerd, zoals het hoort in een encyclopedie. Bovendien intersseert men zich in Japan inderdaad zeer voor zijn opnamen, maar die gretigheid daar geldt voor alle grote Europese en Amerikaanse dirigenten. Hartenhof 29 sep 2010 23:43 (CEST)

Dank voor de nuance. Ben het met je eens. Mooie samenwerking zo. Megamot 30 sep 2010 15:40 (CEST)

Label: Koninklijk[bewerken]

Beste Megamot. Onlangs hebben we een flink aantal categorieën verwijderd omdat die slecht een labeltje toevoegden aan de categorieboom, niet een verduidelijking van functie, locatie. Het predikaat: Koninklijk is ook niet functioneel en ik heb daarom twee door jou vandaag aangemaakte categorieën direct voor verwijdering genomineerd. Ik geef het even aan ook omdat ik bang bent dat je van plan bent door verder te gaan met deze opzet door te voeren. Ik vind dat onwenselijk, maar dat moet in de nominatie bediscussieerd worden, maar ik wilde je vooral behouden van het uitvoeren van veel werk dat de kans loopt binnenkort ongedaan gemaakt te worden. Dat zou zonde zijn. - Tengwa osse.svgTengwa rómen.svgTengwa osse.svgTengwa óre.svg - (Gebruiker - Overleg) 19 jun 2012 11:15 (CEST)

Beste Cycn, dank voor de input. Het leek mij wel mooi om een aparte ondercategorie te maken omdat het om zo'n klein select groepje oude verenigingen gaat die zo beter uit de verf komen. Ik wacht af wat er verder gaat gebeuren.
We hebben al een paar verwijderrondes gehad van 'labelplakkende' categorieën. Een overzicht van verenigingen met het predicaat koninklijk kan beter in een lijst. Een lijst van Nederlandse koninklijke sportverenigingen met kopjes per sport zou zo'n overzicht geven en dan kun je ook verenigingen toevoegen die (nog) geen artikel hebben. Je kunt ze zelfs al linken, dan kun je de artikelen die je wilde gaan schrijven één voor één aanmaken ook nadat je de lijst al aangemaakt hebt. - Tengwa osse.svgTengwa rómen.svgTengwa osse.svgTengwa óre.svg - (Gebruiker - Overleg) 19 jun 2012 12:31 (CEST)

Andermaal dank. Ik ga er mee aan de slag. Megamot.

Koninklijke Watersport Vereniging Langweer en Koninklijke WatersportVereniging (KWV) "De Kaag"[bewerken]

Beste Megamot,

Je hebt net twee artikelen toegevoegd over watersportverenigingen (Koninklijke Watersport Vereniging Langweer en Koninklijke WatersportVereniging (KWV) "De Kaag"). De pagina's bevatten echter geen enkele inhoud, maar alleen een link naar de website. Wikipedia is een encyclopedie. Daarom moeten de artikelen informatie bevatten over het onderwerp. In dit geval is dat niet zo, waardoor de artikelen waarschijnlijk verwijderd zullen worden. Croonstad (overleg) 19 jun 2012 11:20 (CEST)

Dank Croonstad voor de input. Het zijn niets meer dan beginnetjes die ik nog wil - en zal - uitwerken. Ik zal daar haast mee maken.

De origine et situ Germanorum[bewerken]

Met dank voor de verbeteringen. Glimlach Kleuske (overleg) 18 aug 2012 18:51 (CEST)

Graag gedaan! En U dank voor het vriendelijk bericht. Megamot

Neutraliteit[bewerken]

Beste Megamot, je hebt op drie verschillende pagina's, nl. Marcel van Dam, Landgoed Morren en Oosterwolde (Gelderland), geschreven waar Marcel van Dam tegenwoordig zou wonen, met toevoeging van een bijzonder tendentieuze bron, nl. een hetzerig artikel op een weblog dat zich "quotenet.nl" noemt. Hierin wordt van Dam aangeduid als 's lands grootste salonsocialist, de VARA-zuurpruim, de socialistische stokebrand, enzovoort. Ik moet je erop wijzen dat dit niet in overeenstemming is met de werkwijze van Wikipedia. Ik raad je aan om Wikipedia:Neutraal standpunt en Wikipedia:Bronvermelding eens door te nemen. Het eerste zegt o.a:

  • Om op Wikipedia een neutraal standpunt te bereiken hoort zorgvuldig en kritisch kennis genomen te worden van wat er zoal aan betrouwbare publicaties bestaat over een onderwerp. Daarna hoort de informatie in die publicaties getrouw, in de juiste verhoudingen, en zonder vertekening aan de lezer overgebracht te worden. Wikipedia beoogt geschillen te beschrijven (neutraal, objectief), zonder partij te kiezen.

Het tweede zegt o.a.:

  • De inhoud op Wikipedia dient ontleend te zijn aan bronnen die niet alleen betrouwbaar zijn en waaraan een zekere autoriteit toegekend wordt, maar die ook op het onderwerp betrekking hebben.

Het is duidelijk dat deze "bron" daaraan niet voldoet. Ook is het niet in te zien waarom Wikipedia zou moeten vermelden hoe van Dam woont, dat is bij artikelen over anderen ook niet gebruikelijk. Lees eventueel ook nog even Wikipedia:Biografieën van levende personen, daar staat o.a.:

  • Een belangrijke vuistregel bij het weergeven en redigeren van informatie over bestaande personen is "doe geen kwaad". Wikipedia is een encyclopedie, geen roddelblad, archief of iets anders; het is niet de bedoeling van een encyclopedie om sensatie te zoeken of om het voornaamste medium te zijn voor de verspreiding van prikkelende opmerkingen over het leven van anderen.

Mogelijk heb je een antipathie tegen van Dam, dat is dan je goed recht, maar je mag het op je Wikipedia-bewerkingen geen rol laten spelen. Ik draai deze bewerkingen daarom terug, en ik moet je verzoeken dat zo te laten. Groeten, Paul K. (overleg) 21 mei 2016 03:19 (CEST)

Beste Paul K., dank voor de opmerkingen. Uw visie deel ik evenwel niet. Quotenet is geen 'weblog' maar de webversie van het zakenblad Quote. Het is een pendant van het links georiënteerde joop.nl. Niet meer en niet minder en ook De Volkskrant heeft Van Dam in dit verband een 'salonsocialist' genoemd: http://www.volkskrant.nl/binnenland/marcel-van-dam-salonsocialist-in-het-groen~a3452598/
Dat het artikel hetzerig is moge zo zijn, maar het is ten aanzien van verslaglegging voor wat betreft het huidige woonhuis van Van Dam feitelijk wel juist. Die woont immers op Landgoed Morren. En dat kan en mag ook volgens de door u aangehaalde grondbeginselen 'neutraal, objectief en zonder partij te kiezen' vermeld worden. Daar is ook aanleiding voor, omdat de keuze van zijn woonhuis door de jaren heen veel aandacht in de pers heeft gehad. Ook vanuit de linkse hoek, zoals ik al schreef. Ik benadruk daarbij dat de toon van het artikel in Quote minder positief ten aanzien van Van Dam moge zijn, maar dat mijn redactie van het deel van zijn biografie dat over zijn woonhuis handelt, dat wel is.
Dat bij Landgoed Morren is vermeld wie de huidige bewoner is, is gebruikelijk bij de beschrijving van dergelijke huizen op Wikipedia. Die kennen veelal een apart kopje "bewoners" of een vergelijkbare tekst: zie Kasteel Keppel; Kasteel Moersbergen; Kasteel Amstenrade en zo voort. In dat licht is het logisch om ook bij het Landgoed Morren te vermelden wie de huidige bewoner is. Ik heb daarbij wel de koopsom weggelaten, omdat die inderdaad minder van belang is.
Vriendelijke groet, Megamot.
Megamot – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Megamot 23 mei 2016 16:10‎ (overleg · bijdragen)

Megamot, ondanks de duidelijke uitleg hierboven heb je de tendentieuze toevoegingen tamelijk hardnekkig teruggeplaatst. Deze ongewenste bewerkingen zijn nu door vier verschillende mensen ongedaan gemaakt (behalve door mij door GeeJee, Gouwenaar en moderator Robotje). Hopelijk is de boodschap nu overgekomen, en je wordt dringend verzocht nu te stoppen hiermee.

Ik maak je er verder op attent dat men bijdragen op een overlegpagina ondertekent door vier keer achter elkaar een tilde ~ te tikken. Groeten, Paul K. (overleg) 27 mei 2016 19:48 (CEST)

Beste Paul K. Dank voor jouw bericht en dank voor de attendering op de correcte afsluiting van een bericht als dit. Ik heb geconstateerd dat mijn feitelijk correcte toevoegingen even hardnekkig zijn verwijderd zonder dat inhoudelijk op mijn overwegingen is ingegaan. Voor het argument van de privacy van Van Dam in het artikel over hemzelf kan ik nog wel wat begrip hebben, maar dat geldt niet voor de vermelding van de bewoning van landgoed Morren. Gelden er voor Van Dam andere regels dan voor de bewoners van de genoemde landgoederen? Dat vier personen mijn wijzigingen ongedaan hebben gemaakt zegt mij overigens niets. Samenspanning is zo te organiseren. Zou je inhoudelijk willen reageren op mijn visie? Het is toch niet voor niets een "overlegpagina"? Wat is er tendentieus aan de toevoegingen als de verwijzing naar Quote achterwege gelaten wordt? Ik hoor dat graag van je. Vriendelijke groet Megamot (overleg) 28 mei 2016 07:32 (CEST)

Beste Paul K. Zou je nog willen reageren op mijn laatste bericht? Megamot (overleg) 31 mei 2016 14:39 (CEST)

Deel je feedback en je ervaringen als Wikimediabewerker in een wereldwijde enquête[bewerken]

WMF Surveys, 29 mrt 2018 20:34 (CEST)

Herinnering: Deel je feedback in de Wikimedia-enquête[bewerken]

WMF Surveys, 13 apr 2018 03:32 (CEST)

Jouw feedback is belangrijk! Laatste herinnering om deel te nemen aan de wereldwijde Wikimedia-enquête[bewerken]

WMF Surveys, 20 apr 2018 02:41 (CEST)