Overleg gebruiker:Michiel1972/Archief/jan 2011

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search

Deze archiefpagina bevat overleg van januari 2011.

Gemeentelijke herindeling[bewerken]

Ha Michiel, ik zie dat jij met anderen je hebt beziggehouden met het actualiseren van het gemeentebestand. Bij mij op de Limburgse Wikipedia is dat ook een nieuwjaarstraditie. Weet je bij wie ik moet zijn voor .svg-kaartjes van de nieuwe gemeenten? Ik heb er de spullen en de kennis niet voor paraat. Uit mijn hoofd gezegd gaat het om vier nieuwe gemeenten (Bodegraven-Reeuwijk, Eijsden-Margraten, Stichtse Vecht, Súdwest Fryslân) en drie met annexaties uitgebreide gemeenten (Medemblik, Oss en De Ronde Venen). Misschien mag er ook eens gekeken worden naar de kaartjes voor oudere gemeenten: daarop staan vaak grenzen van andere gemeenten die niet meer kloppen, ook al is de gemeente in kwestie zelf ongewijzigd gebleven. Ten overvloede: als ik het zelf kon, deed ik het zelf... Steinbach (overleg) 3 jan 2011 11:26 (CET)

Voor ik het vergeet: Een kaartje van Eijsden-Margraten blijkt al te bestaan. Steinbach (overleg) 3 jan 2011 11:28 (CET)
Er dient inderdaad weer een volledige nieuwe reeks van gemeentekaarten te worden gemaakt, gezien de aanpassingen van afgelopen 2 jaar. Alleen publiceert de CBS de vrij gis kaart met een jaar vertraging. Dus pas in maart 2012 is er een vrij cbs gemeentekaart van 2011 beschikbaar. Tot die tijd is het knip en plak werk van bestaande kaarten uit 2008/9. Michiel1972 3 jan 2011 19:56 (CET)
Eigenlijk zouden we extern 1 kaart moeten hebben die met de hand bijgehouden wordt, die dan botmatig in stukken gesneden wordt (en vlakjes gekleurd). Dan kan jaarlijks voldaan worden met een paar simpele lijntjes uitgummen, waarna die bot automatisch de plaatjes over de oude afbeeldingen kan uploaden. Maar geen idee hoe makkelijk dat te realiseren is. Mvg, Mvg, Bas (o) 3 jan 2011 20:14 (CET)
Ik heb het Delphi script nog om van de 2008-svg-gemeentekaart met daarin de gemeentecodes de 443 losse gemeente svg's te maken. Ik zal deze maand eens kijken of ik de 2008 svg kaart handmatig kan aanpassen met de wijzigingen van 2009+2010+2011 en dan nieuwe kaartjes draaien. Michiel1972 3 jan 2011 21:24 (CET)
helaas, de opmaak van het svg bestand (ndata handmatige gemeente aanpassingen zijn ingevoegd) is dusdanig gewijzigd dat het script niet meer werkt. Ik wacht nog 1 jaar voor een nieuwe poging van geautomatiseerde svg-kaartjes :( Michiel1972 4 jan 2011 23:53 (CET)

Luchthaven Pula[bewerken]

Hallo Michiel1972/Archief/jan 2011. Zoals je kan zie als je over de "Maatschappijen en bestemmingen" hovert, worden maar liefst 6(!) manieren gebruikt om luchthavens te benoemen... Vriendelijke groet, Dolledre overleg 3 jan 2011 22:10 (CET)

Hoi, de meeste landen volgen het stramien Luchthaven <naam>, zie Categorie:Vliegveld naar land. En met vele redirects voor alle mogelijke alternatieven. Michiel1972 3 jan 2011 22:18 (CET)
Tja, ik klik er een willekeurige open, Categorie:Vliegveld_in_Chili en heb alweer 3 soorten op 4 vliegvelden, 't hangt er een beetje van af waar je op klikt lijkt het ;-) Dolledre overleg 3 jan 2011 22:25 (CET)

Franse kantons[bewerken]

Hallo Michiel, Ik zag dat er op de wiki nog een hoop artikelen over Franse kantons ontbreken. Zou het mogelijk zijn om die artikelen met een bot aan te maken? Multichill heeft hier een lijstje ervan neergezet: [1] Het mooiste/beste zou natuurlijk zijn wanneer ook de gemeentes die in een kanton zich bevonden worden opgenomen. Hier een voorbeeldartikel dat je eventueel zou kunnen gebruiken: Kanton Saint-Julien-en-Genevois. Groetjes - Romaine 4 jan 2011 18:11 (CET)

Ik zal het op mijn interne 'todo' list zetten. Heb momenteel niet zoveel energie daarvoor (ook het ontbreken van goede up to date NL gemeentekaartjes irriteert me momenteel nogal, het ziet er zo amateuristisch uit allemaal..). Ik ga eerst deze week een dagje foto's maken met mijn hond in Goedereede en Middelharnis (0 foto's uit 64 objecten) , daar geniet ik vast meer van op dit moment. Michiel1972 5 jan 2011 00:00 (CET)
Hallo Michiel, Prima uiteraard! Dergelijke momenten heb ik zelf ook (oktober/november jongstleden nog). Misschien probeer ik de resterende kantons zelf aan te maken, misschien niet, ik heb veel te doen dus weet niet nog niet of dat gebeuren gaat. Gisteren heb ik wel alle links gecorrigeerd wat betreft de Franse kantons, vele linkten naar pagina's die er niet gaan komen: de gegroepeerde kantons. Groetjes - Romaine 5 jan 2011 13:41 (CET)

Optioneel toevoegen extra steden op Positiekaart Filipijnen[bewerken]

Michiel, Weet jij hoe ik Sjabloon:Positiekaart Filipijnen zo kan aanpassen dat er optioneel (bijvoorbeeld door het toevoegen van een of meerdere parameters in Sjabloon:Infobox plaats in de Filipijnen enkele steden kunnen worden toegevoegd ter orientatie? Een en ander analoog aan Sjabloon:Positiekaart+ Magalhães (overleg) 11 jan 2011 11:23 (CET)

De makkelijkste oplossing -voor incidenteel gebruik- is om bij het toepassen van Infobox plaats in de Filipijnen de parameter 'kaart=' te gebruiken en geen lat_deg te specificeren. Achter kaart= zet je dan de code van de positiekaarten zoals in het voorbeeld van Sjabloon:Positiekaart+. Michiel1972 11 jan 2011 13:27 (CET)
mmm, da's wel lastig elke keer. Ik zal binnenkort toch eens een poging wagen om zelf wat te knutselen in de positiekaart. Magalhães (overleg) 12 jan 2011 09:21 (CET)

Foto's Sewage Network[bewerken]

Beste Michiel, SewageNetwork.nl is mijn eigen website, zie: http://www.sewagenetwork.nl/about/contact Groeten, Floris

Verwijderingsnominatie 40 treden trap[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om 40 treden trap dat is genomineerd door Eddylandzaat. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20110113 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de verwijderlijst.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 14 jan 2011 01:03 (CET)

Categorie:Erfgoedregister(s)[bewerken]

Hoihoi, Cat is hernoemd en de oude is opgeruimd. Done. Milliped (overleg) 14 jan 2011 20:33 (CET)

Lopik[bewerken]

Hoi Michiel, graag dit niet meer doen. Als je zelf niet weet hoe je het Gesproken Wikipedia sjabloon goed zet, geef mij dan even een seintje in plaats van het maar gewoon weg te moffelen. Je kunt het overigens simpel zelf oplossen door het sjabloon eenmaal te substen voordat je het artikel hernoemt. Jcb - Amar es servir 16 jan 2011 13:53 (CET)

Hoi, zoals je weet erger ik me aan dat ding, en als de sjabloon onbruikbaar wordt na een naamswijziging is dat een goed moment om hem weg te halen. Ik ga me niet verdiepen in de details van een sjabloon die ik liever zie verdwijnen. Of zorg ervoor dat dat ding blijft werken ongeacht de titel. Michiel1972 16 jan 2011 17:08 (CET)
Het is bekend wat jij van het sjabloon vindt. Het is je ook bekend dat je daarin niet de meerderheid van de gemeenschap mee hebt. Als er blijkbaar sprake is van kwade opzet, dan zal ik in voorkomende gevallen de oorspronkelijke situatie herstellen in plaats van de reparatie uit te voeren. Jcb - Amar es servir 16 jan 2011 17:14 (CET)

Feest- en Kultuurpaleis[bewerken]

Michiel, samen te voegen met Feest- en Kultuurpaleis Oostende. Het gebouw is wel geïnventariseerd als monument maar niet beschermd. Sonuwe () 17 jan 2011 23:48 (CET)

Verwijderingsnominatie Kijkdichtheid[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Kijkdichtheid dat is genomineerd door Eddylandzaat. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20110119 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de verwijderlijst.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 20 jan 2011 01:02 (CET)

Bewerkingscommentaar[bewerken]

Beste Michiel, wil je alsjeblieft in het vervolg wat meer respect voor anderen tonen in je bewerkingscommentaar? Bij wijzigingen als deze ben je echt te ver gegaan - Quistnix (overleg) 20 jan 2011 23:09 (CET)

Toamfom[bewerken]

Michiel; je hebt me in het verleden geholpen met coördinaten van kleine plaatsjes. Ik heb me wezenloos gezocht naar de coördinaten van Toamfom in de buurt van Kumasi en Asankare, maar Google kan me niet verder helpen. Weet jij niog wat?Alvast bedankt.Ceescamel (overleg) 22 jan 2011 12:17 (CET)

Hoi Cees, excuses voor het inbreken, ik maak zelf altijd gebruik van Multichills coördinatenzoeker. ;) Met vriendelijke groet, Mathonius 22 jan 2011 12:21 (CET)
Hoi, de vraag gaat niet zozeer over een tooltje maar een alternatief om Toamfom te kunnen lokaliseren, aangezien Google de plaats niet vind. Ik zie dat er al coördinaten bij het artikel staan, zijn die goed? Michiel1972 22 jan 2011 14:48 (CET)
Ik gebruik zelf meestal google earth, Magalhães (overleg) 22 jan 2011 16:15 (CET)
Iedereen hartelijk dank voor tips en meezoeken; ik zie dat de coords inmiddels gewijzigd zijn. Het dorp blijkt nog kleiner dan klein....Leuk toch dat we de enige zijn die dit hebben. Plaatsje staat nu op de kaartGlimlach.Ceescamel (overleg) 22 jan 2011 16:56 (CET)

Herat en Balch[bewerken]

Beste Michiel,

Baseer jij je ergens op voor je recente wijzigingen in verband met deze twee steden? Volgens mij vallen stad en district in beide gevallen ongeveer samen, en de Engelse Wikipedia kiest er ook voor om in deze beide gevallen geen aparte artikelen te voorzien. Ik zou dat hier dan ook niet doen. Groet, Gertjan R 25 jan 2011 11:22 (CET)

Aparte artikelen aanwezig over stad en provincie, dus een dp is dan standaard gewenst. Eventueel kan je een samenvoegingsverzoek doen, maar lijkt me niet nodig, groot verschil tussen stad en provincie. Michiel1972 25 jan 2011 11:41 (CET)
Of er een doorverwijspagina is of niet is me volledig gelijk, prima dus. Ik had het echter over het onderscheid stad/district en niet over het onderscheid stad/provincie, omdat district en stad volgens mij ongeveer samenvallen (dit blijkt ook ongeveer op de detailkaarten van beide provincies). Ben je het daarmee eens? Groet, Gertjan R 25 jan 2011 12:03 (CET)
Onderscheid stad/district lijkt me inderdaad beperkt, maar ik weet niet precies wat het verschil is. Voor Turkije bleek er wel degelijk verschil te zijn tussen districten en gelijknamige hoofdstad, ook al heeft de engelse wiki daar ook maar 1 artikel per district/stad. Michiel1972 25 jan 2011 13:34 (CET)
Ik kan me best voorstellen dat het verschil in Turkije groter is. In Afghanistan vallen district en stad qua aantal inwoners en oppervlakte ongeveer samen (toch voor de grootste steden) en ik zal de links die daarop betrekking hadden dan ook opnieuw aanpassen. Groet, Gertjan R 26 jan 2011 15:44 (CET)

Bot stations Frankrijk.[bewerken]

Via de kroeg heb ik vernomen dat jij een deel van de stations in Frankrijk een artikel gegeven hebt. Nou werd in de kroeg geopperd da het mooi zou zijn als je daarmee door zou kunnen gaan.

Daarop stel ik je de volgende vragen:

  • Ben je van plan om hiermee verder te gaan?
  • Zo nee, heb je daar dan speciale software voor ofzo, en of ik deze kan overnemen zodat alle franse stations alsnog een pagina krijgen?
  • Zo ja, moet ik helpen

Alvast bedankt.

Bonaber Shadow Monkey's Logo.png (overleg). 25 jan 2011 21:47 (CET)

De reden dat er niet meer artikelen (botmatig) zijn aangemaakt is dat de Franse wikipedia, waar de informatie vandaan komt (http://fr.wikipedia.org/wiki/Cat%C3%A9gorie:Gare_de_France_par_d%C3%A9partement), ook niet meer artikelen over Franse stations heeft. Michiel1972 26 jan 2011 09:34 (CET)
Even een vraag tussendoor: Waarom mist dan het Station van Meaux? (Als voorbeeld). Er zijn namelijk vrij veel stations binnen de regio Île-de-France die missen. En aangezien ik bezig ben om het Transilien-netwerk up te loaden op deze wikipedia zou dat dus vrij prettig zijn. Bonaber Shadow Monkey's Logo.png (overleg). 27 jan 2011 17:34 (CET)
Hoi, ik ben waarschijnlijk tientallen potentiele artikelen kwijtgeraakt door diverse conversies en schoonmaakacties offline. Ik ben in ieder geval niet van plan dit jaar nog nieuwe botartikelen toe te voegen; zoiets kost aanzienlijk wat tijd, bij minder dan 100 artikelen is een botactie voor mij niet 'rendabel'. Het zou leuk zijn als er meer (en uitgebreidere) stationsartikelen bijkomen, dus als je wil helpen ze (handmatig) aan te maken, graag! Michiel1972 27 jan 2011 22:25 (CET)

Stichting Weeshuis Sri Lanka[bewerken]

Ik verbaas me eigenlijk ten zeerste dat dit lemma überhaupt genomineerd wordt. Ik vraag me dan ook af of je het lemma daadwerkelijk gelezen hebt? Het is je goed recht natuurlijk, maar er zijn zoveel punten te noemen die het lemma overduidelijk E maken... kan je je nominatie voor mij wat uitgebreider motiveren, waarom je het NE vindt? --Met vriendelijke groeten, Ro de Jong op Bornholm lille.png (Samråd) 27 jan 2011 21:21 (CET)

Ik vind een stichting niet snel encyclopedisch, en deze al helemaal niet. Ik kan geen enkel E punt aanwijzen. Ook voor het weeshuis zelf zie ik geen encyclopedisch aanknopingspunten. Dit is een (nogal lang) verhaal over de realisatie van een prima doel. Goed voor aandacht in een buurtkrant of regionale zender, maar geen inhoud voor de hoofdnaamruimte op wikipedia. Uiteraard is dat mijn mening en mag iedereen er mee oneens zijn, vermeld aub waarom dit E zou zijn op de verwijderlijst; ik verwijder zelf nooit artikels van de lijst dus je hoeft mij niet hier te overtuigen. Michiel1972 27 jan 2011 22:34 (CET)
Iets bijzonders wordt vaak als E aangemerkt. Een NGO stichting die als eerste na een natuurramp met hulpgoederen naar bestemming reist, en blijvend hulp verleend (Op grote schaal of kleine schaal) overtuigd mij van E waarde. Daarnaast wordt, zoals beschreven, dhet weeshuis financieel uit Nederland ondersteunt, en is het in eigendom van de Nederlandse stichting, maar de regie van het weeshuis is in handen van de lokale bevolking. Dat is vrij uniek aangezien dat bij westerse stichtingen zelden gebeurd. Wat is volgens U dan "Encyclopedisch"?--Met vriendelijke groeten, Ro de Jong op Bornholm lille.png (Samråd) 28 jan 2011 17:26 (CET)

Europese monumenten op de kaart[bewerken]

Hoi Michiel, ik zag dat jij een tijdje geleden met de monumenten in Vlaanderen bezig bent geweest. Als je http://toolserver.org/~erfgoed/monuments_test/ in Google Earth bekijkt dan kom je wellicht wel wat bekends tegen ;-) Multichill (overleg) 31 jan 2011 22:38 (CET)

Leuk! Hopelijk worden er een aantal Vlamingen actief om foto's te maken. Oja, bij mij doen de linkjes van GE van jou 'download' het altijd pas als ik de download (ontvangen zonder extensie) hernoem naar .kml. Had je overigens mijn GE bestand van vandaag gezien, met name -voor mezelf- bedoeld om fotowandelingen uit te stippen (link omdat Erik's Google Maps RM niet meer actief is. Michiel1972 31 jan 2011 22:53 (CET)
Ik heb me nu vooral even gericht op het verzamelen van de informatie (bron). Ik hoop dat anderen zich op de Toolserver kunnen gaan bezighouden met de uitvoer. Dit is iets wat ik even snel in elkaar heb gezet om te laten zien wat mogelijk is. Jij hebt toch ook een Toolserver account? Zou jij willen helpen met het bouwen van tools bovenop deze data? Database is open (p_erfgoed_p op sql). Multichill (overleg) 31 jan 2011 23:02 (CET)
Account is alweer verlopen, en ik kon niet echt goed vat krijgen op hoe ik kan testen, debuggen enzo in die omgeving. De kml heb ik overigens gegenereerd op basis van jouw voorbeeld tooltje clean_wiki.py op de live wiki en dus om even gfdl correct te zijn is dit de link voor hergebruik van de .py. Michiel1972 31 jan 2011 23:13 (CET)
Wellicht dat je wel zin hebt om Wikipedia:Wikiproject/Erfgoed/Belgische Erfgoed Inventarisatie/Lijsten Vlaamse gemeenten af te maken? Dat zou te gek zijn. Multichill (overleg) 5 feb 2011 11:56 (CET)
Het zou mooi zijn als die lijsten volledig konden zijn, zodat gebruikers daar mee verder kunnen. Verder denk ik dat het een goede bron is om de Belgische kastelen ook op te baseren. Dus als je het kan voltooien zou ik daar erg blij mee zijn! Alvast bedankt! Groetjes - Romaine 8 feb 2011 22:16 (CET)
Staat om mijn todo lijst, ik wil dat lijsten project ook graag afronden. Michiel1972 8 feb 2011 22:21 (CET)

Bot stations Frankrijk.[bewerken]

Via de kroeg heb ik vernomen dat jij een deel van de stations in Frankrijk een artikel gegeven hebt. Nou werd in de kroeg geopperd da het mooi zou zijn als je daarmee door zou kunnen gaan.

Daarop stel ik je de volgende vragen:

  • Ben je van plan om hiermee verder te gaan?
  • Zo nee, heb je daar dan speciale software voor ofzo, en of ik deze kan overnemen zodat alle franse stations alsnog een pagina krijgen?
  • Zo ja, moet ik helpen

Alvast bedankt.

Bonaber Shadow Monkey's Logo.png (overleg). 25 jan 2011 21:47 (CET)

De reden dat er niet meer artikelen (botmatig) zijn aangemaakt is dat de Franse wikipedia, waar de informatie vandaan komt (http://fr.wikipedia.org/wiki/Cat%C3%A9gorie:Gare_de_France_par_d%C3%A9partement), ook niet meer artikelen over Franse stations heeft. Michiel1972 26 jan 2011 09:34 (CET)
Even een vraag tussendoor: Waarom mist dan het Station van Meaux? (Als voorbeeld). Er zijn namelijk vrij veel stations binnen de regio Île-de-France die missen. En aangezien ik bezig ben om het Transilien-netwerk up te loaden op deze wikipedia zou dat dus vrij prettig zijn. Bonaber Shadow Monkey's Logo.png (overleg). 27 jan 2011 17:34 (CET)
Hoi, ik ben waarschijnlijk tientallen potentiele artikelen kwijtgeraakt door diverse conversies en schoonmaakacties offline. Ik ben in ieder geval niet van plan dit jaar nog nieuwe botartikelen toe te voegen; zoiets kost aanzienlijk wat tijd, bij minder dan 100 artikelen is een botactie voor mij niet 'rendabel'. Het zou leuk zijn als er meer (en uitgebreidere) stationsartikelen bijkomen, dus als je wil helpen ze (handmatig) aan te maken, graag! Michiel1972 27 jan 2011 22:25 (CET)
Hallo!
Ondertussen ben ik verder gegaan met mijn project. Daarbij heb ik een speciaal sjabloon gemaakt, zoals gebruikt op de franse wikipedia. Daarop valt toch iets te zien (zie hier):
Volgens jou standpunt missen er maar een paar pagina's, en is het dus niet rendabel om een bot op te zetten. Maar wat duidelijk te zien is dat er echt veel stations missen. En omdat ik al meer van dit soort sjablonen gemaakt heb, kan ik met referentie zeggen dat er écht veel stations missen. Daarop vraag ik je vriendelijk of je verder kan gaan met het maken van de botpagina's over de franse stations. De door jou bot gemaakte artikelen kan ik dan handmatig uitbreiden, maar dan is er ten minste alvast een basis (Infobox, begininformatie)
Graag zou ik je mening hierover horen, Bonaber Shadow Monkey's Logo.png (overleg). 13 feb 2011 20:45 (CET)
Hoi Aliesperet. Ik wil nog wel een keer een botrun opzetten, en er op letten dat ook de (meeste) stations in je overzicht dit keer niet worden vergeten. Ik weet nog niet wanneer precies, ik wil eerst wat andere dingen afronden. Michiel1972 13 feb 2011 20:51 (CET)
Ok, bedankt voor het antwoorden! Laat je me het weten als je weet wanneer? Bonaber Shadow Monkey's Logo.png (overleg). 13 feb 2011 21:15 (CET)