Overleg gebruiker:Musicoloog-organoloog

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Hallo Musicoloog-organoloog, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.052.366 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Signature button.pngDeze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Orgelerfgoed[brontekst bewerken]

Om het belangrijkste uit het bovenstaande sjabloon te herhalen: van harte welkom! Leuk om er een expert op het gebied van (orgel)muziek bij te hebben, ik ben zelf ook orgelliefhebber (maar geen expert).

Klopt het dat u ook degene bent die het artikel Classicistische romantiek hebt geschreven? In dat geval mag ik misschien de vrijmoedigheid nemen om te wijzen op een valkuil: in tegenstelling tot wetenschappelijke publicaties is het op Wikipedia (uitzonderingen daargelaten) aangewezen om grote terughoudendheid te betrachten bij het verwijzen naar eigen werk. De aanleiding voor mijn opmerking is dat in dit artikel verwezen wordt naar een werk dat nog ongepubliceerd is.

Dat neemt natuurlijk mijn blijdschap niet weg dat u bereid bent om te schrijven over deze ietwat onderbelichte onderwerpen! Mocht ik u nog met het een of ander van dienst kunnen zijn, dan hoor ik het graag.

Met vriendelijke groet, Josq (overleg) 4 jan 2017 21:49 (CET)

Lijst van orgelbouwers[brontekst bewerken]

Hallo Musicoloog-organoloog, ik zag dat jij dit lemma aanmaakte. Behoudens vergissing mijnerzijds: Lodewijk Ypma werd niet opgenomen. Bestaat daar een reden voor? Thank you for your time. :-) Lotje (overleg) 9 mei 2018 16:25 (CEST)

Dat is bij deze aangevuld. Bedankt voor de vermelding! Musicoloog-organoloog (overleg) 25 mei 2018 12:21 (CEST)
Misschien interessant om te weten, is dat er ook nog een orgel- en harmoniummuseum in België bestaan. Het laatste beschreef ik toevallig vandaag, zie lijst van muziekmusea. Bedankt voor uw artikel Leonard Lovaert trouwens! Des te meer omdat er nog veel Belgische orgelbouwers niet beschreven zijn op Wikipedia, zag ik hier (en nu ook in uw lijst, want die had ik nog niet gezien) Ymnes (overleg) 28 sep 2018 21:17 (CEST)
Dankjewel om me attent te maken op de lijst van muziekmusea! De bedoeling is om ook in de toekomst verder de Belgische orgelbouwers wat meer te beschrijven.Musicoloog-organoloog (overleg) 29 sep 2018 10:15 (CEST)
Graag gedaan, goed om te horen! Ymnes (overleg) 29 sep 2018 10:19 (CEST)

Bremser[brontekst bewerken]

Hallo Musicoloog-organoloog,

zou u de ongewenste link naar de dp Asse willen vervangen door de juiste (Luik of Vlaams-Brabant?) Dank en groet, Gyndalf (overleg) 12 jun 2020 13:07 (CEST)

Is bij deze aangepast! Dank voor de suggestie! Musicoloog-organoloog (overleg) 13 jun 2020 14:09 (CEST)

Zou u ook voor Zele de juiste optie willen kiezen?
Het ziet ernaar uit dat u een link naar een dp niet ziet staan. Om dit te vergemakkelijken, kunt u deze code kopiëren naar uw eigen naamruimte. Mvg Gyndalf (overleg) 14 jun 2020 23:46 (CEST)

Egidius Le Blas[brontekst bewerken]

In de eerste regel tweemaal de juiste optie te kiezen voor dp-link Brussel. Mvg Gyndalf (overleg) 15 jun 2020 16:47 (CEST)

css-codepagina[brontekst bewerken]

Beste,

ik zag u worstelen met het aanmaken van de css-codepagina.

  • Klik op deze link: Gebruiker:Gyndalf/common.css
  • Klik op Brontekst bekijken
  • Klik in het tekstveld, doe ctrl-A (select all) en ctrl-C (copy)
  • Verlaat de pagina met de browser back-knop (linkspijl, linksboven waarschijnlijk), tweemaal, tot u weer hier staat
  • Klik op deze link: Gebruiker:Musicoloog-organoloog/common.css
  • Klik op Start deze pagina
  • Klik in het tekstveld en doe ctrl-V (paste)
  • Klik op Pagina publiceren

Ik had het gaarne voor u gedaan, maar men heeft geen schrijfrechten in andermans naamruimte.

Succes! Gyndalf (overleg) 15 jun 2020 17:07 (CEST) Bedankt! Ik hoop dat het bij deze gelukt is. Musicoloog-organoloog

Hans Goltfuss[brontekst bewerken]

Beste, in het artikel Hans Goltfuss vertonen zich nog verscheidene dp-links, wier oplossing ik gaarne in uw aandacht zou willen aanbevelen. Mvg Gyndalf (overleg) 19 jun 2020 20:54 (CEST)

Windlade[brontekst bewerken]

Hallo Musicoloog-organoloog,

Ik heb vandaag een goede vriend (gediplomeerd organist en werkzaam geweest bij verschillende orgelbouwers) van mij naar zij mening gevraagd over het artikel windlade en naar zijn mening is het te kort met teveel jargon en te weinig inhoud. De door jou aangepaste zin over de sleeplade blijft een mening, weliswaar inderdaad breed gedragen, maar nog altijd een bronloze mening.

Zou je het uit kunnen breiden met zaken als ontstaansgeschiedenis, types uitleggen, tekeningen en of foto's, etc.? Ik heb zelf al gekeken naar mijn foto's of daar een windlade tussen zit, maar ik heb de kennis onvoldoende. Zie foto's bij mijn rijksmonumenten en gemeentelijke monumenten in de gemeente Hoorn. Buiten Hoorn heb ik helaas weinig foto's kunnen maken van het binnenwerk van orgels. Met vriendelijke groet, Dqfn13 (overleg) 6 jul 2020 12:22 (CEST)

Ik kreeg zojuist als tip het boek Orgelbouwkunde van Oosterhof en Bouman als goede bron. Het schijnt wel gedateerd te zijn, maar binnen de orgelbouw wel een standaardwerk. Dqfn13 (overleg) 6 jul 2020 12:29 (CEST)
Ik breidde het artikel zonet wat uit, voorlopig zonder tekeningen of foto's. Wat het belang van de sleeplade betreft, kan je dit ook terugvinden in de desbetreffende boeken in de literatuurlijst met vermeldingen van de pagina's. Musicoloog-organoloog (overleg) 7 jul 2020 22:08 (CEST)
Bedankt voor de aanpassing en uitbreiding. Omdat ikzelf geen organist ben (ik ben al vreselijk blij als ik enigszins mee kan lezen bij mijn vriend als ik voor hem aan het registreren ben) kan ik verder er niet echt over oordelen of de zaken kloppen. Dat was overigens niet iets waar ik over twijfelde en mijn vriend gaf ook aan dat het voor de uitbreiding wel al klopte, alleen te beperkt was. Het lijkt mij dat die zaken opgelost zijn. Ik zal hem nog wel een keer vragen of hij er naar wilt kijken, maar ik laat jou verder met rust. Nogmaals bedankt voor de uitbreiding, het lijkt mij dat de lezer hier veel meer aan heeft. Fijne avond, Dqfn13 (overleg) 7 jul 2020 22:20 (CEST)

Beoordelingsnominatie Delmotte (orgelbouwers)[brontekst bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia.

Het gaat om Delmotte (orgelbouwers) dat is genomineerd door Carsrac.

De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20201011#Delmotte_(orgelbouwers) en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld, dan zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --Nlwikibots (overleg) 12 okt 2020 00:56 (CEST)

Charles Anneessens[brontekst bewerken]

Ik werkte onlangs mee om uw goede aanzet voor een artikel over Delmotte te vrijwaren van verwijdering. En met succes. Deze keer moet ik het minder met u eens zijn. Waarom vond u het nodig om de verleden tijd in de tegenwoordige tijd om te zetten op het artikel Anneesens?

Als u artikels zou schrijven in de tegenwoordige tijd, dan zou ik dat respecteren. Maar als ik een artikel schrijf in de verleden tijd (over iets dat inderdaad in het verleden voorviel) dan durf ik verhopen dat dit ook door anderen gerespecteerd wordt. Ook de andere artikels over leden van de familie Anneessens zijn trouwens in de zelfde verleden tijd.

Er is nog veel werk om artikels over orgels en orgelisten op Wikipedia te plaatsen en ik wens u hierbij goede activiteit en inspiratie.

met hartelijke groeten,

Andries Van den Abeele (overleg) 12 nov 2020 13:02 (CET), erevoorzitter vzw Het Orgel in Vlaanderen.

Beste, Allereerst dank voor het mee ondersteunen van het schrijven rond orgelbouwers en orgelerfgoed, want daar is inderdaad nog heel wat werk te verrichten. Ik vermoed dat ik vooral consistent wou blijven zodat hedendaagse en verleden tijd niet door elkaar lopen in eenzelfde artikel. Tegenwoordig wordt in de geschiedschrijving meer en meer gebruik gemaakt van de hedendaagse tijd om de lezer actiever te betrekken, maar wat mij betreft mag het artikel opnieuw in de verleden tijd. Zijn daar bepaalde algemene afspraken rond op Wikipedia?

Dank voor de betrokkenheid!

Vriendelijke groet Musicoloog-organoloog (overleg) 12 nov 2020 13:40 (CET)

Luikse School[brontekst bewerken]

Dit artikel staat nu in een subcat van de categorie Nederlands persoon, omdat jij het in de categorie Orgelbouwer hebt geplaatst. Maar dit is geen persoon, toch? Waarom dan toch die categorie? Edoderoo (overleg) 29 nov 2020 12:39 (CET)

De Luikse school waarover hier sprake betreffen een reeks van orgelbouwers, vandaar de categorie 'orgelbouwer'. Betere suggesties voor categorieën zijn steeds welkom. Musicoloog-organoloog (overleg) 14 dec 2020 15:19 (CET)

Koororgel[brontekst bewerken]

Hallo Musicoloog-organoloog, is dit een Koororgel (titel) of huisorgel (definitie)? Of wordt er bedoeld dat een Koororgel een soort huisorgel is? - vriendelijke groet, vis ←  Oncorhynchus mykiss mid res 150dpi.jpg  → overleg 17 dec 2020 15:30 (CET)

Bedankt voor de opmerking! Schrijffout van mij! Is ondertussen aangepast. Musicoloog-organoloog (overleg)
🙂 - vis ←  Oncorhynchus mykiss mid res 150dpi.jpg  → overleg 18 dec 2020 12:08 (CET)