Overleg gebruiker:RpH8ipajI87Llr3jrdn6

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ongewenste gebruikersnaam
willekeurige letter- en cijferreeks

Deze gebruikersnaam voldoet volgens een bewerker van Wikipedia niet aan de richtlijnen voor gebruikersnamen (toelichting: willekeurige letter- en cijferreeks). Er kan inmiddels een blokkade zijn opgelegd. U kunt gemakkelijk een nieuwe gebruikersnaam aanmaken. Als u al tientallen bewerkingen heeft gedaan, kunt u een verzoek doen om uw gebruikersnaam te wijzigen.

Niet toegestaan zijn beledigende, aanstootgevende, obscene en haatdragende namen, en namen van bedrijven, organisaties en merken. Ook niet toegestaan zijn gebruikersnamen die gebruik door meer dan een persoon suggereren. Accounts zijn persoonlijk en mogen niet door meerdere personen gebruikt worden. Niet gewenst zijn verder namen die moeilijk te onthouden zijn, zoals namen met een reeks van meer dan zes cijfers of willekeurige reeksen letters of combinaties van andere willekeurige tekens, verwarring scheppende namen als "Administrator" of "Beheer Wikipedia", namen die verwarring met bekende personen opleveren, en e-mailadressen, domeinnamen (URL's) en IP-adressen.

Als u twijfelt of de gebruikersnaam aan de richtlijnen voldoet, hanteer dan de stelregel dat anderen uw gebruikersnaam zonder moeite moeten kunnen onthouden en reproduceren. Denkt u dat dat problemen oplevert, kies dan een andere naam.

Welkom op Wikipedia, RpH8ipajI87Llr3jrdn6! Om te beginnen

Hartelijk dank voor uw belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook u hieraan wilt bijdragen.

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.157.194 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat u aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat u in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op uw scherm staat, is trouwens uw persoonlijke overlegpagina, de plaats waar u berichten van andere Wikipedianen ontvangt en beantwoordt. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wilt u een bericht voor iemand anders achterlaten, dan doet u dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit uw bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afb.) heeft hetzelfde effect: uw bericht wordt automatisch ondertekend met uw gebruikersnaam en de datum en tijd waarop u uw boodschap voltooide. Versturen doet u met de knop "Wijzigingen publiceren".


De vijf zuilen
Verken Wikipedia
Een overzicht van hulppagina's
Jargon en afkortingen
Aan de slag
Coachingsprogramma
De snelcursus
Bronvermelding

U bent aangekomen bij de overlegpagina. Zoals vele overlegpagina's van medeWikipedianen geldt hier het volgende: graag een nieuw kopje maken voor een vraag en signeren met ~~~~. Zo weet ik met wie ik te maken heb zonder de edithistorie in te gaan.

Zoals dit dus:

== Vraag ==

Een beschrijving van je vraag

~~~~


Dag Flippylosaurus, welkom op Wikipedia, Fijn dat u meehelpt bij de bestrijding van vandalisme. Nog fijner zou het zijn als u de teruggedraaide vandalistische bewerking markeert als gecontroleerd, zie: Wikipedia:Markeer als gecontroleerd. Dan hoeven andere gebruikers dat die bewerking niet opnieuw na te lopen, dat bespaart dubbel werk. Als u heel zeker bent van vandalisme staat het u vrij om de veroorzaker aan te spreken op diens Overlegpagina (OP). Kijk daarvoor maar eens bij andere terugdraaiers van vandalisme. Bij twijfel niet doen, vraag gerust hulp of advies. Veel succes met uw verdere bewerkingen op Wikipedia. Met vriendelijke groet, Tulp8 (overleg) 20 nov 2017 19:30 (CET)[reageer]

Will do! Groetjes, Flippylosaurus (overleg) 20 nov 2017 19:31 (CET)[reageer]

Hallo Flippylosaurus je bent goed bezig met het bestrijden van vandalisme en kwaliteitsbewaking. Ik zag dat je vandaag een artikel naar de TBP (te beoordelen pagina's) hebt gebracht. Woody merkte daar terecht op dat je aanmaker daarvan niet hebt ingelicht, misschien was je het vergeten of wist je dit nog niet. Zeker voor nieuwe gebruikers die een eerste artikel hebben aangemaakt is het gebruikelijk (vooral galant) om die via de overlegpagina z.s.m. in te lichten over je nominatie. Per bot gebeurd dat veelal een dag later. Dat kan eenvoudig en snel door gebruik te maken van het sjabloon met handtekening:

{{vvn|artikelnaam}}, ~~~~

...op diens OP te plaatsen onder een kopje met uiteraard dezelfde artikelnaam. Veel succes verder, vriendelijke groet van Rode raaf (overleg) 21 nov 2017 12:27 (CET)[reageer]

Het sjabloon {{vvn}} moet je wel substitueren. Dat wil zeggen dat je niet {{vvn|artikelnaam}} gebruikt, maar {{subst:vvn|artikelnaam}}. En om helemaal volledig te zijn zou je ook de datum moeten invullen in de vorm {{subst:vvn|artikelnaam|JJJJ|MM|DD}}, bijv. {{subst:vvn|artikelnaam|2017|11|21}}, zodat de gebruiker in kwestie meteen op de juiste beoordelingslijst terechtkomt. Anders moet hij op deze enorme pagina ergens zijn artikel zien te vinden. Woody|(?) 21 nov 2017 12:43 (CET)[reageer]
Hier was ik nog niet van op de hoogte. Mijn excuses, het is allemaal een beetje overwhelming. Bedankt, is gedaan. vriendelijke groet, Flippylosaurus (overleg) 21 nov 2017 13:06 (CET)[reageer]
Je kunt het zelfs nog een beetje personaliseren, door de reden toe te voegen na de datumparameters: {{subst:vvn|artikelnaam|2017|11|21|Reden}}. Wikiwerner (overleg) 21 nov 2017 17:09 (CET)[reageer]

Goed bezig[brontekst bewerken]

Beste Flippylosaurus, hartelijk dank voor uw hulp de afgelopen dagen met het bestrijden van vandalisme! Ga vooral zo door. Ik heb echter nog wel een opmerking. Zou u, nadat u een bewerking van een echte vandaal hebt teruggedraaid dit met behulp van een dossier op diens overlegpagina willen melden? Als u niet helemaal weet hoe dit moet geef ik u bij deze een korte uitleg (op deze pagina kunt u een veel uitgebreidere uitleg vinden):

  • Bij enkelvoudig vandalisme kunt u ervoor kiezen om enkel een {{zb}} bovenaan de overlegpagina te plaatsen zonder nadere uitleg. U kunt er ook voor kiezen om er nog een dossierregel onder te plaatsen. Deze neemt vaak de vorm aan van # 21 nov 2017 19:14 (CET) Ongewenste bewerking op pagina <paginanaam>
  • Bij herhaald vandalisme wordt vaak een {{brp}} bovenaan de overlegpagina geplaatst. Hieronder staan vrijwel altijd een of meerdere dossierregels.
  • Bij herhaald en ernstig vandalisme wordt vaak een {{ws}} bovenaan de overlegpagina geplaatst. Hieronder staan altijd een of meerdere dossierregels.

Als u nog vragen heeft, voelt u zich dan vrij deze te stellen op de Helpdesk of persoonlijk. U kunt ook nog spieken bij mijn of de bijdragen van andere vandalismebestrijders.

Met vriendelijke groet, Xxmarijnw overleg 21 nov 2017 19:14 (CET)[reageer]

Artikelen kun je niet zomaar voor nuweg nomineren, daar zijn criteria voor. Die staan op de WP:RVM en vooral complete onzin (als Jantje eet peop), auteursrechtenschendingen (dan met link waar het vandaan komt als bewijs en anderstalige artikelen (niet-Nederlands) zijn de meest voorkomende redenen voor een {{nuweg}}. In alle overige gevallen moet het artikel de procedure via WP:TBP doorlopen, en is het raadzaam de aanmaker op zijn overlegpagina uitleg te geven dat het artikel is genomineerd. ed0verleg 22 nov 2017 22:18 (CET)[reageer]