Overleg gebruiker:VLangbeen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Hallo VLangbeen, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van het Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.051.824 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Signature button.pngDeze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Dank voor je eerste bijdragen! Groeten, Hansmuller (overleg) 10 feb 2014 15:04 (CET)

Elisabeth Otter-Knoll[brontekst bewerken]

Goedemiddag, gaat u dit artikel verder uitbreiden? Dan zou ik er een "wiu2" opzetten. Of blijft het hierbij? Paul Brussel (overleg) 8 mrt 2015 16:15 (CET)

Cisca Pattipilohy[brontekst bewerken]

Beste vadertje langebeen, proficiat met je nieuwe lemma. Alle begin is moeilijk, ook schrijven op Wikipedia. Laat me toe je een paar tips te geven.

  • je zal zien dat anderen in de komende dagen aan je lemma gaan werken. Probeer daar maximaal uit te leren. Het zal je helpen dit lemma en je volgende lemmata beter te maken.
  • elk lemma moet in minstens 1 categorie horen. Als je veel over gelijkaardige onderwerpen schrijft ken je na een tijd die juiste categorieën beter dan iemand die opruimwerkzaamheden uitvoert.
  • kijk ook eens hierboven naar de pagina`s over bronvermelding alsook naar sjabloon:citeer web en sjabloon:citeer boek
  • kan je eens kijken naar de sectie over Dekolonisatie? Ik snap dat ze een brief schreef en niet uitgenodigd werd, maar waar ging die brief dan over? Wat wou Cisca bereiken?

Groeten uit Brussel, SvenDK (overleg) 4 jul 2019 06:22 (CEST)

Schrijfmaand: Dolle Mythes[brontekst bewerken]

Een ster als dank voor je bijdrage!

Hallo VLangbeen,

Bedankt voor je bijdrage aan de Dolle Mythes schrijfmaand.

Ik heb geloot en het gesigneerde boek van Linda Duits is gewonnen door Gebruiker:Ellywa. Desalniettemin hoop ik dat je het leuk vond om voor Wikipedia te schrijven en hoop ik je snel weer te zien bij Atria!

Vriendelijke groetjes, Ciell 7 aug 2019 12:20 (CEST)

Georgine Acton[brontekst bewerken]

Hallo Evelien,

Ik ben het artikel even doorgelopen, wat een mooi verhaal weer! Volgens mij kan hij zo prima in de hoofdnaamruimte gezet worden.
Een kleine aanwijzing voor een volgend artikel: categorieën plaatsen we nog niet bij artikelen die in het kladblok staan. Eventueel kun je ze al wel noemen met een :na de eerste twee haken: dan staan ze zichtbaar in de tekst dus kun je ze niet vergeten, maar hebben ze nog niet de functie van het artikel in de categorie te zetten. Zo blijft de categorie netjes.

Ik was ook nog benieuwd naar de "Emanipatieprijs" van de gemeente Utrecht waar het artikel het over heeft: ik zou daar graag een link van willen maken (want het klinkt als een relevante prijs èn daarnaast is het een mooi wikidata-item), maar ik kan er online heel weinig over vinden. Weet jij er meer over?

Vriendelijke groetjes, Ciell 25 okt 2019 21:57 (CEST)

Dank je wel voor het bekijken, Ciell, en voor je tip over het plaatsen van categorieën! Ik heb van de Emancipatieprijs een (rode)link gemaakt. Ik heb online en via de Atria-website gezocht naar meer informatie over deze prijs maar ook niet kunnen vinden. Atria heeft wel een lijst van emancipatie-/ vrouwenprijzen, uit 1997, ik ga die binnenkort eens raadplegen. Je hoort er nog over. Groetjes, Evelien VLangbeen (overleg) 28 okt 2019 16:53 (CET)

Uitnodiging - doe je mee met de activiteiten rondom Internationale Vrouwendag?[brontekst bewerken]

7 maart 2020 - Aankondiging.jpg

In 2019 heb je een Wikipedia artikel geschreven, een foto toegevoegd aan Wikimedia Commons en/of een Wikidata item aangemaakt in het kader van het gendergap project. Binnenkort viert de wereld Internationale Vrouwendag 2020. Om hierbij stil te staan, organiseren we ook dit jaar extra activiteiten rondom het gendergap project. Doe je mee?

WikiZaterdag in Utrecht

Er is een speciale WikiZaterdag in Utrecht op 7 maart waar je samen met andere Wikimedianen kunt werken aan het vergroten van kennis over vrouwen en vrouw gerelateerde onderwerpen. Je bent van harte welkom om aan te sluiten!

Online meedoen

Maar je kunt natuurlijk ook vanaf een andere locatie online aan de slag. Kijk voor inspiratie eens rond bij de te schrijven artikelen, of bijvoorbeeld bij de uit te breiden artikelen. Onder iedereen die in de periode van 1 tot en met 8 maart een bijdrage doet voor gendergap en dit laat weten op de resultatenpagina, verloten we 1 x 4 toegangskaarten voor het Rijksmuseum.

Meer weten of gelijk inschrijven voor de bijeenkomst in Utrecht? Ga dan naar de projectpagina.

Graag tot ziens! namens de gendergap werkgroep Denise Jansen - Wikimedia Nederland (overleg)

Kladblokartikel[brontekst bewerken]

Beste VLangbeen, ik heb je kladblokartikel nog verbeterd, maar dan in mijn eigen naamruimte: Gebruiker:Richardkiwi/kladblok. Neem het gerust over, ik heb er wat foutjes uitgehaald en de stijl en bronnen verbeterd. Op zich was het al vrij goed hoor. Ik kwam het toevallig tegen en ik denk dat het nu voldoende is om in de hoofdnaamruimte te zetten. Groetjes, - Richardkiwi - Overleg 19 nov 2020 18:41 (CET) PS de categorie staat nog tussen haken, vanwege categorisatie en er staat NOINDEX boven. Mocht je het niet meer nodig hebben, haal ik het weer weg, hoewel het geen noodzaak is omdat er geen indexatie plaatsvindt.

Beste Richardkiwi, dank voor de verbeteringen! Het lukte mij niet om de hele pagina met tekst én blokje referenties ongeschonden terug naar mijn kladblokpagina te kopiëren. Daarom heb ik vanaf jouw kladblokpagina het artikel gepubliceerd. Ik had het je eerst willen vragen of dat mocht, of dat jij dat wilde doen maar ik zag op je overlegpagina dat je voorlopig niet actief bent. Excuses als ik hiermee regels heb overtreden. VLangbeen (overleg) 2 dec 2020 17:28 (CET)

Dat was de bedoeling hoor, dus prima! - Richardkiwi - Overleg 2 dec 2020 17:31 (CET)
Althans het kopiëren, het hernoemen zorgt ervoor dat het op mijn naam staat en ik heb al tijden geen artikel geschreven. :-) - Maar geeft niet - Richardkiwi - Overleg 2 dec 2020 17:35 (CET)

Dank voor je antwoord. Ik zou nog wel willen weten waarom het kopiëren terug naar mijn kladblokpagina niet lukte. Niet alleen kwam de mooie opmaak in het blok Referenties niet mee maar er verdween ook een voetnoot, waardoor de verwijzingen niet meer klopten. Maar dat voert misschien te ver voor dit overleg. Ik ga het proberen uit te zoeken. VLangbeen (overleg) 2 dec 2020 17:46 (CET)

In het kladblok had ik de categorie afgeschermd, omdat een kladblok niet gecategoriseerd mag worden als artikel. Als het eenmaal een artikel is, kan het niet zomaar weer teruggedraaid worden naar een kladblok, het staat nu in de hoofdnaamruimte. / Ik denk dat je bedoelt over je eerdere kopieerpoging. Dat had je niet juist gedaan, maar ik weet niet meer waarom, of misschien had je dingen toegevoegd en weggehaald i.p.v. alles leeg te halen en dan de gehele tekst van mij in jouw kladblok te zetten? Groet, - Richardkiwi - Overleg 2 dec 2020 19:03 (CET)

Ja, dat zou het best geweest kunnen zijn, ik geloof dat ik inderdaad iets had toegevoegd op jouw pagina. En bij de eerste kopiepoging ging per ongeluk maar een deel van de tekst mee. Ik had dus beter meteen alles met knip en plak terug naar mijn kladblok kunnen halen. Dank je wel, zo leer ik weer wat.VLangbeen (overleg) 2 dec 2020 20:39 (CET)

20 november 2020[brontekst bewerken]

Dag Evelien,

de link naar mijn summiere notities voor vandaag: Wikipedia:Wikiproject/LHBT/Bijeenkomsten/20201120.

groet, --Dick Bos (overleg) 20 nov 2020 14:19 (CET)

Ditte Wessels[brontekst bewerken]

Dag Evelien, is er beeldmateriaal van Ditte dat we mogen gebruiken? Leuk je te zien op de Wikivrijdag. Vriendelijke groet, Hansmuller (overleg) 18 dec 2020 15:59 (CET)

Er is beeldmateriaal maar dat is niet copyrightvrij, bijvoorbeeld een still uit het oral history interview dat Atria met haar gemaakt heeft. Ik wil nog contact opnemen met Ditte Wessels (en Atria) of we dat van haar mogen gebruiken bij dit artikel. Ik vond het ook leuk om jou weer eens te zien, mijn eerste leermeester op Wikipedia. Groet, Evelien VLangbeen (overleg) 18 dec 2020 16:13 (CET)
Sorry dat ik niet op je afscheid reageerde (ik lag toen in het ziekenhuis met nasleep geloof ik :-). Herinner me nog mijn eerste, grappig mislukte upload van plaatjes bij jou aan tafel. Het was erg leuk bij Atria dankzij jou en anderen. Hartelijke groet, Hansmuller (overleg) 16 jan 2021 17:15 (CET)
Als het om (beeld)materiaal gaat dat door (een medewerker van) Atria is gemaakt, is Atria (de organisatie) de auteursrechthebbende. Vraag aan Atria voorleggen zou voldoende moeten zijn; zij zijn degenen die het (beeld)materiaal vrij kunnen geven. Ecritures (overleg) 20 dec 2020 20:52 (CET)