Hedon (poppodium): verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
MoiraMoira (overleg | bijdragen)
behouden bij sessie
toekomstmuziek verwijderd
Regel 12: Regel 12:


In het kader van Check This kwamen artiesten als [[Ali B]], [[Dio (rapper)|Dio]], de [[De Jeugd van Tegenwoordig (groep)|Jeugd Van Tegenwoordig]], [[Sanne Hans|Miss Montreal]] en [[Rock Nation|Stereo]] al naar het poppodium.
In het kader van Check This kwamen artiesten als [[Ali B]], [[Dio (rapper)|Dio]], de [[De Jeugd van Tegenwoordig (groep)|Jeugd Van Tegenwoordig]], [[Sanne Hans|Miss Montreal]] en [[Rock Nation|Stereo]] al naar het poppodium.

==Zicht op uitbreiding==
Al enige tijd heeft het poppodium haar zinnen gezet op uitbreiding. De plannen betekenen een aanzienlijk grotere zaal met een capaciteit van 1200 bezoekers (flexibel in te delen voor 900 en 600 bezoekers) met daarnaast een café met een capaciteit van 300 bezoekers. Een dergelijke uitbreiding zou voor het poppodium betekenen dat zij over de grootste zaal van Overijssel gaat beschikken. De beoogde locatie voor een nieuw Hedon is op het Noordereiland naast Odeon de Spiegel Theaters.


==Externe link==
==Externe link==

Versie van 8 jul 2010 09:58

De ingang van Hedon

Hedon is een poppodium in Zwolle.

Hedon bestaat vanaf 1973 en is sinds 1996 gehuisvest in De Branie, aan de Burgemeester Drijbersingel, net iets buiten de binnenstad van Zwolle.Het poppodium heeft de beschikking over een middelgrote concertzaal met een capaciteit van 500 bezoekers, een foyer, twee bars en een grote en kleine kleedkamer. Per jaar vinden er ongeveer 150 activiteiten plaats in Hedon. Op basis van o.a. het aantal activiteiten en de capaciteit heeft Muziek Centrum Nederland (MCN) (voorheen het Nationaal Popinstituut) het podium de titel van A-podia gegeven.

In 2005 werd Hedon door de VNP (Vereniging Nederlandse Poppodia) uitgeroepen tot "Beste Poppodium".

Een breed aanbod

Poppodium Hedon streeft naar een zo’n groot mogelijke diversiteit in haar aanbod van culturele activiteiten om zo cultuurparticipatie en cultuurbeleving, onder met name jongeren en jong-volwassenen, te bevorderen. Naast de uiteenlopende concerten die het podia organiseert, van blues en jazz (Brainbox, Jan Akkerman) tot hip-hop (waaronder Xzibit en Method Man) en van de singer-songwriter tot rock (Triggerfinger, Moke) en metal (Epica, Cannibal Corpse) tot Nederlandstalig (Guus Meeuwis), heeft Hedon een aantal concepten ontwikkeld. Hierbij kan gedacht worden aan het jongerenconcept Check This, waarbij jongeren vanaf 14 jaar voor een zachte prijs nationaal bekende artiesten kunnen zien optreden; Eetcafé The Melting Pot waar gasten elke week terecht kunnen voor een drie-gangen-dagmenu met muziek van een huisdj; het gratis concept Hedon Presents (in samenwerking met Provincie Overijssel); diverse terugkerende dance-evenementen als Mantis (Hard-techno), Blizzurd (Dubstep), Deep (Deephouse/Techhouse) en Stamppasta (Breakcore/Tekno). Naast de eigen producties werkt het poppodium mee aan Rondje Kunst (gericht op middelbare scholieren in het kader van CKV), de Doorbraak (talentenjacht voor opkomend talent uit de provincie Overijssel) en stelt zij haar zaal beschikbaar voor verhuur.

In het kader van Check This kwamen artiesten als Ali B, Dio, de Jeugd Van Tegenwoordig, Miss Montreal en Stereo al naar het poppodium.

Externe link