ABN AMRO MeesPierson: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
k wikilink wijzigen
AgamemnonZ (overleg | bijdragen)
k →‎Externe links: typo in website ULR
Regel 24: Regel 24:


==Externe links==
==Externe links==
* [http://www.meespierson.com Website MeesPierson]
* [http://www.meespierson.nl Website MeesPierson]


{{Navigatie financiële dienstverlening Nederland}}
{{Navigatie financiële dienstverlening Nederland}}

Versie van 23 mei 2012 18:02

MeesPierson is een Nederlandse bank die sinds eind 2008 in handen is van de Nederlandse overheid. MeesPierson is voortgekomen uit een fusie tussen: Bank Mees & Hope, en Pierson, Heldring & Pierson.

Historie

Fusies

  • In 1925 fuseren De Nederlandsche Bank voor Zuid-Afrika en de Transvaalsche Handelsbank en gaan samen verder onder de naam Nederlandsche Bank voor Zuid-Afrika.
  • In 1942 fuseren de vennootschap Boissevain & Co./Pierson & Co. en de vennootschap Heldring & Pierson. De twee vennootschappen verdwijnen en gaan verder onder Pierson, Heldring & Pierson.
  • De vennootschappen R. Mees & Zoonen en Hope & Co. fuseren in 1962 tot Mees & Hope.
  • Pierson Heldring & Pierson sloot in 1967 een verregaand samenwerkingsverband met de Utrechtse "Bank Vlaer & Kol"
  • Voortgekomen uit de fusie van Mees & Hope en de Nederlandse Overzee Bank ontstaat in 1969 de Bank Mees & Hope.
  • In 1975 werd Bank Mees & Hope onderdeel van de Algemene Bank Nederland (ABN) en werd Pierson, Heldring & Pierson een volledige dochter van de AMRO Bank. Toen ABN en AMRO in 1991 fuseerden tot ABN AMRO werden de dochters drie jaar later samengevoegd tot MeesPierson.
  • In 1997 werd MeesPierson overgenomen door de internationale financiële dienstverlener Fortis. Deze voegde andere gerenommeerde private banking-onderdelen toe aan MeesPierson, zoals die van de Belgische Generale Bank en de Zwitserse Compagnie de Gestion et de Banque Gonet. De Banque Générale du Luxembourg en het Spaanse Beta Capital volgden. Hiermee werd MeesPierson de grootste private bank van de Benelux en behoorde het tot de top-10 van Europa.

In 2005 besloot Fortis wereldwijd alle activiteiten onder dezelfde naam te brengen. Daarom gingen de private banking-activiteiten verder onder de naam Fortis Private Banking. Vanwege de kracht en historie die de naam MeesPierson in Nederland vertegenwoordigt, werd daar een uitzondering gemaakt: MeesPierson werd Fortis MeesPierson. Op 15 januari 2009 verdween het "Fortis" weer uit de naam en ging de bank in Nederland als MeesPierson verder.

Op 1 juli 2010 zijn ABN AMRO en Fortis Bank in Nederland gefuseerd. ABN AMRO Private Banking en MeesPierson gaan vanaf die datum samen verder onder de naam ABN AMRO MeesPierson. Algemeen directeur is Frans van Lanschot.

Externe links