Wikipedia:Redactielokaal/Archief/2017-07

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Opmaak Infobox wielrenner[bewerken]

Gedeeltelijk screenshot van versie 49433472 van artikel Anna van der Breggen

Hallo,

In het artikel Anna van der Breggen staat een {{Infobox wielrenner}}, met daarin een blokje tijdsperioden en namen van ploegen. Door het wrappen van de tekst komt in mijn browser (Firefox 54.0 op een Ubuntu 16.04.2 LTS) die infobox er uit te zien als het plaatje rechts, met de jaartallen 2014-2016 voor het woord 'Team' van "Sengers Ladies Cycling Team" in plaats van voor het juiste "Rabobank-Liv Woman". Ik kan dat oplossen door een extra <br /> in de code in de jaartallenreeks te zetten, maar een poging daartoe werd teruggedraaid. Ik heb vergelijkbaar gedonder gezien in andere infoboxen. Mijn vragen, voordat ik een bewerkingsoorlog begin:

  • Zijn er gebruikers bij wie die infobox er keurig uitziet?
  • Is er een methode om dat voor alle browsers netjes opgelost te krijgen?

Alvast mijn dank voor de moeite. Met vriendelijke groet, Magere Hein (overleg) 10 jul 2017 17:02 (CEST)

Bij mij (Windows 10, Chrome) ziet het er prima uit. Het kan mogelijk relevant zijn om te vermelden of je bij andere artikels (met dezelfde infobox) hetzelfde probleem hebt. Of heb je dit probleem alleen bij dit artikel?Mvg, Flag of Belgium (civil).svg TheDragonhunter | Vragen? 10 jul 2017 18:06 (CEST)
Probleem is dat zo'n infobox een vaste breedte in pixels heeft, en dus hangt het nogal van de browser af of de tekst wel of niet op één regel past. Bij mij op Firefox (op Windows 7) past het prima, maar als ik de letters wat groter instel (alléén de letters, via about:preferences#content, dus niet zoomen met Ctrl-+ o.i.d.) gaat de hele opmaak ook bij mij naar de gallemiezen. Paul B (overleg) 10 jul 2017 18:16 (CEST)
Ook artikel Jan Ullrich vertoont zo'n malle wrap:
1995-2002 Team Deutsche
2003           Telekom
2003           Team Coast
2004-2006 Bianchi
                    T-Mobile Team
Ik heb zoiets ook wel bij voetballers gezien. Ik heb geen voorbeeld bij de hand. Ik moet er misschien bijzeggen dat ik maar een beperkt aantal pixels heb, 1600 x 900. Groet, Magere Hein (overleg) 10 jul 2017 18:22 (CEST)
@Magere Hein, sorry voor het terugdraaien van het toevoegen van de extra <br />-tag. Bij mij speelde het probleem namelijk niet en zorgde juist de extra tag voor een probleem. De regel van 2017 stond nu op een onjuiste plek. Daarom draaide ik de bewerking weer terug, omdat ik net, zoals TheDragonhunter geen problemen ervaarde. Ik heb nu Sjabloon:Nowrap toegevoegd aan de langere namen binnen de infobox, waardoor het probleem opgelost is, ook voor mobiele weergaven, want die kloppen standaard niet, terwijl het bij de normale website meer dan prima is. Dit maakt de infobox wel wat breder dan normaal, ala ik het goed heb, maar dat moeten we dan maar voor lief nemen. SportsheroNL (overleg) 10 jul 2017 18:32 (CEST)
Het was al tot me doorgedrongen dat de lettergrootte van het in de browser gebruikte lettertype hier de oorzaak is, vandaar dat ik de vraag hier stelde. Ik neem je het terugdraaien niet kwalijk. De Nowrap lijkt het hem te lappen, de infobox ziet er ook bij mij nu uit zoals bedoeld. Dank daarvoor! Magere Hein (overleg) 10 jul 2017 18:45 (CEST)

Beker van Nederland (volleybal)[bewerken]

Ik kwam door WP:CW op dit artikel en merkte dat daar bijzonder veel informatie in commentaarhaakjes staat (<!-- commentaar -->). Heeft iemand enig idee waarom dat er staat en het niet in het artikel zelf is verwerkt? Mvg, Q.Zanden Overleg 13 jul 2017 03:15 (CEST)

Bij het vermelden van de verliezende finalisten zou de tabel zo breed worden dat de lezer horizontaal zou moeten gaan scrollen en dat vinden velen onwenselijk.Alternatief zou zijn 2 maal 2 kolommen (als dat past), maar daar is niet voor gekozen. Ik heb geen problemen met deze oplossing. Klaas `Z4␟` V:  13 jul 2017 10:15 (CEST)
Dus nu moeten mensen de brontekst bekijken om te weten wie de tegenstander was? Dat is wel wenselijk blijkbaar? Q.Zanden Overleg 14 jul 2017 02:57 (CEST)
Als je het anders wil voel je vooral vrij en ga gerust je gang. Ik heb er hoegenaamd geen verstand van. Klaas `Z4␟` V:  14 jul 2017 10:43 (CEST)
Storender is ook dat de bronnen verborgen zijn. The Banner Overleg 14 jul 2017 20:05 (CEST)

Data uit Wikidata formatteren[bewerken]

Bij gebrek aan een Wikidata-café stel ik de vraag maar hier: hier kwam ik de nodige data tegen die blijkbaar al in 2007 verkeerd is geïmporteerd per bot. Nu ben ik hier aan het proberen om data uit Wikidata te halen. Dat lukt, maar aangezien Population (Property:P1082) werkt met een foutenmarge – in dit geval ±0, zie hier – werkt de functie niet meer dat de inwonersdichtheid automatisch wordt uitgerekend, zie Cameron (Louisiana). Is er een mogelijkheid om de data zo te formatteren dat alles achter en inclusief de ± weg wordt gelaten? BoH (overleg) 14 jul 2017 20:45 (CEST)

Er is wel degelijk een wikidata-café (hier). Het is inderdaad niet zo zichtbaar. Naar aanleiding dit overleg is het een half jaar geleden toegevoegd aan het navigatiesjabloon in de kroeg, maar dat is er later weer uit verwijderd. Het café wordt wel niet zo vaak gebruikt. Meestal wordt zoiets dan maar gevraagd op de OP's van gebruikers zoals Edoderoo, Multichill en Sjoerddebruin.Mvg, Flag of Belgium (civil).svg TheDragonhunter | Vragen? 14 jul 2017 21:14 (CEST)
Ah, die had ik nog niet gevonden, bedankt. Ik wacht even af of er hier iemand raad weet, anders zoek ik verder. BoH (overleg) 14 jul 2017 22:47 (CEST)
Ik heb een vraag geplaatst in de Engelse kroeg op wikidata, voel je vrij om daar verder te praten. Q.Zanden Overleg 15 jul 2017 00:08 (CEST)
Dank je! Ik leer een hele rits nieuwe kroegen kennen. BoH (overleg) 15 jul 2017 08:45 (CEST)

Gebruik van AOP als onderdeel van de naam van Franse kazen[bewerken]

Bij gebrek aan een 'Kaascafé' (of een Frankrijkcafé) breng ik dit voorstel tot het massaal wijzigen van artikeltitels hier maar op.

Al zeker sinds 2008 wordt op Wikipedia voor een groot deel van de Franse kazen die een beschermde oorsprongsbenaming (BOB) hebben - in het Frans Appellation d'Origine Protégée (AOP) - het 'AOP' (en eerder Appellation d'Origine Contrôlée, 'AOC') in de titel van de artikelen tot uitdrukking gebracht alsof het een onderdeel van de naam is. Dat lijkt mij niet correct. Ook de aanvragen en toekenningen van de AOP's doen dit niet. Om even te kopiëren wat ik enige tijd geleden bij een verplaatsingsverzoek schreef voor Bleu d'Auvergne:

Voor het dossier: de gezaghebbende Europese databank lijkt hier in ieder geval helder, en vermeldt "Naam: Bleu d'Auvergne" ([1]) en dus niet "Naam: Bleu d'Auvergne AOP" of "Naam: Bleu d'Auvergne BOB" of iets dergelijks. Ook uit de officiële publicatie die daaraan ten grondslag ligt, blijkt op geen enkele wijze dat 'AOP' (of een andere variant daarvan) onderdeel zou zijn van de naam. Ook daar schrijft men steeds eenvoudig "Bleu d'Auvergne" ([2]) en men zou dan hooguit over het gebruik van een hoofdletter 'B' kunnen twisten. Voor andere Franse kazen verwacht ik dezelfde situatie.

Vandaar dat ik hier het voorstel wil opbrengen de namen van de betreffende artikelen te wijzigen, en wel in die zin dat een eventueel "AOP" of "(AOP)" uit de naam wordt geschrapt, en waar nodig wordt vervangen door de 'disambiguatie' "(kaas)" of evt. "(Franse kaas)". Zie de lijst van Franse kazen of het {{Sjabloon:Navigatie Franse kazen}} voor de kazen waar het om gaat (ik zie nu dat in de lijst veel onnodige rode links voorkomen door het geforceerd toevoegen van 'AOP' aan de naam). Mochten er geen bezwaren worden opgebracht, dan zal ik te gelegener tijd een verzoek doen op WP:VP/AV. Paul B (overleg) 6 jul 2017 22:51 (CEST)

Lijkt me (groten?)deels het werk van 1 gebruiker in 2015. Die gebruiker werd dacht ik ook in dat jaar gecoacht. Ik heb trouwens geen bezwaar.Mvg, Flag of Belgium (civil).svg TheDragonhunter | Vragen? 6 jul 2017 23:54 (CEST)
Het gebruik van 'AOC' als onderdeel van de naam is al een stuk ouder, dus ik wil het 'probleem' niet enkel bij die gebruiker zoeken. Paul B (overleg) 7 jul 2017 00:01 (CEST)
Dat soort juridische toevoegingen zijn niet zinnig in de titel. Zo heb je in Italië de toevoeging Denominazione di origine controllata (DOC) voor wijnen en nog veel meer; het is dus een probleem dat verder reikt dan alleen kazen uit Frankrijk. Wellicht tijd voor een Gastronomiecafé?  Klaas `Z4␟` V: v
Hoort idd niet thuis in de titel. Is zelfs storend. En zeker niet wenselijk om dat over te nemen door andere artikels of andere "berschermingen". Stel je voor dat we bij elke ambachtelijk product die beschermde titel zouden toevoegen. Anders kunnen we gewonnen prijzen ook toevoegen aan de titel. (lol) Groet Vdkdaan (Gif mo sjette) 7 jul 2017 08:58 (CEST)
Eens, maar tot mijn verbazing lijkt AOP geen categorie te zijn? Dat lijkt me juist wel weer nuttig. Hannolans (overleg) 7 jul 2017 09:32 (CEST)
Ik zie dat er de categorie https://nl.wikipedia.org/wiki/Categorie:Streekproduct_met_beschermde_oorsprongsbenaming is. Daar staat echter niet Bleu d'Auvergne tussen. Hannolans (overleg) 7 jul 2017 09:33 (CEST)
Ik heb ze in die categorie geplaatst. Hannolans (overleg) 7 jul 2017 09:49 (CEST)
Dank daarvoor :) Ik zal daar sowieso alle kazen die het betreft nog eens op langslopen. Paul B (overleg) 7 jul 2017 11:18 (CEST)
Hernoemingsverzoek gedaan. Ik zie dat er nog wel het een en ander recht te zetten is in infoboxen en linkteksten. Daar ga ik vanavond mee beginnen (hopelijk zijn de hernoemingen die door een moderator moeten worden uitgevoerd dan afgerond, het lijkt me niet controversieel). Paul B (overleg) 16 jul 2017 13:43 (CEST)

Referenties onderaan een pagina met uitzondering van...[bewerken]

Persoonlijke overlegpagina's denk ik. Daar kun je beter <References /> aan het eind van je § zetten, toch? Ik heb het zo veranderd. Opvallend was dat iemand van WMF dat niet deed. Quod licet Iovi non licet bovi? Wat vinden jullie?  Klaas `Z4␟` V:  24 jul 2017 07:11 (CEST)

Het is gewoon beter om referentietags te vermijden op overlegpagina's. Sjoerd de Bruin (overleg) 24 jul 2017 08:42 (CEST)
Eens, maar dat moet je dan tegen die knakker van WMF en anderen die dat wel doen, zeggen. Soms staat het fraaier als je het wel doet, vooral als je een stuk of drie refs plaatst. Doe het dan wel zo dat het blokje in dezelfde paragraaf blijft en niet helemaal onderaan. Vooral bij grote OP's geeft dat een rommelige indruk. Klaas `Z4␟` V:  24 jul 2017 16:50 (CEST)

Data of jaren die verschillen[bewerken]

Zie OP van wijlen Jeanne Moreau. In principe eerst daar. Blijkt het geen vandalisme een algemene onvolkomenheid kan een deskundige op cinematografisch gebied het verplaatsen naar een algemenere ruimte als hier of De kroeg. Collegiale groeten van  Klaas `Z4␟` V:  31 jul 2017 12:55 (CEST)