Gebruiker:Gertjan R./Archief: Overleg 10

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Verwijderingsnominatie Lijst van tuners[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Cars en travel, één of meerdere pagina's die jij hebt gestart zijn genomineerd voor verwijdering. Het gaat om Lijst van tuners. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20071119 en dat is ook de plek waar je kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Aangezien dit bericht automatisch is geplaatst, heeft het geen zin hier te reageren. NB Deze pagina is niet door Erwin85Bot genomineerd. Erwin85Bot stelt je slechts op de hoogte van de nominatie. --E85Bot 20 nov 2007 01:15 (CET)

Dank je voor de inlichting. C&T 19 jun 2008 17:25 (CEST)

Verwijderingsnominatie van o.a. In het nieuws - Auto/Archief[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Cars en travel, één of meerdere pagina's die jij hebt gestart zijn genomineerd voor verwijdering. Het gaat om In het nieuws - Auto/Archief, In het nieuws - Auto/Archief/2006/03, In het nieuws - Auto/Archief/2006/04, In het nieuws - Auto/Archief/2006/05, In het nieuws - Auto/Archief/2006/06, In het nieuws - Auto/Archief/2006/08 en In het nieuws - Auto/Archief/2006/09. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20080106 en dat is ook de plek waar je kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Aangezien dit bericht automatisch is geplaatst, heeft het geen zin hier te reageren. NB Deze pagina is niet door Erwin85Bot genomineerd. Erwin85Bot stelt je slechts op de hoogte van de nominatie. --E85Bot 7 jan 2008 01:15 (CET)

Dank je voor de inlichting. C&T 2 aug 2008 17:34 (CEST)

Verwijderingsnominatie Wikipedia:Categorisatieklachten[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Cars en travel, één of meerdere pagina's die jij hebt gestart zijn genomineerd voor verwijdering. Het gaat om Wikipedia:Categorisatieklachten. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20080130 en dat is ook de plek waar je kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Aangezien dit bericht automatisch is geplaatst, heeft het geen zin hier te reageren. NB Deze pagina is niet door Erwin85Bot genomineerd. Erwin85Bot stelt je slechts op de hoogte van de nominatie. --E85Bot 31 jan 2008 01:13 (CET)

Dank je voor de inlichting. C&T 2 aug 2008 17:35 (CEST)

Catplein[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo Cars en travel, enige tijd geleden heb je in het sjabloon Catplein aangemaakt in de sjabloonnaamruimte. De Catplein is niet bedoeld voor de persoonlijke sjablonen van gebruikers en ik heb daarom SietskeZelfpromotie verplaatst naar: Gebruiker:Cars en travel/Catplein. Als je deze pagina wilt invoegen kun je {{Gebruiker:Cars en travel/Catplein}} plaatsen op de desbetreffende pagina. (Bij vragen, laat het me dan weten op mijn overlegpagina.) Groetjes - Romaine (overleg) 8 mrt 2008 23:56 (CET)

Ik snap niet precies wat je bedoelt en nog veel minder wat Sietske hiermee te maken heeft, kan je dit even toelichten? Mijn oprechte excuses voor de late reactie. C&T 2 aug 2008 17:37 (CEST)

Help[bewerken | brontekst bewerken]

Please, could you transalate this phrase onto Nauruan language (Ekaiairũ Naoero)?

Almazán is a municipality located in the province of Soria, Castile and León, Spain. According to the 2004 census (INE), the municipality has a population of 5,755 inhabitants.

Thanks a lot for your help. Axok

(answered at na:) C&T 2 aug 2008 17:37 (CEST)

Special Category for British Motorcycles on English Wikipedia[bewerken | brontekst bewerken]

As part of the Motorcycling WikProject I am working though all the missing articles and stubs for British Bikes on English Wikipedia. To make things easier to sort out there is a special category for British motorcycles. I recently found the corresponding category on nl.Wiki but I'm not sure how best to go about referncing them to each other - any ideas? I've also linked the Category to the Commons British Motorcycles and have tried my best to get all the bike images sorted. Thanks TR001 15 aug 2008 20:20 (CEST)

Bahá'í-geloof[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Cars en Travel, Ook ik heb op het moment niet de tijd om alle projecten die nog op de plank liggen uit te voeren of veel tijd aan de Wikipedia te besteden (helaas). Ik zag ook net pas dat je had gereageerd op een oud bericht van mij, maar heb wel van de gelegenheid gebruik gemaakt om mijn vorige opmerking toe te lichten. Zonder verder cynisme of boosheid hoop ik dat we tot een correct begrip van elkaars uitgangspunten zullen komen. Verder wilde ik het er graag bij laten. Met vriendelijke groet, --Omv 4 sep 2008 14:46 (CEST)

Ik heb je opmerking gelezen en zoals je had verwacht ben ik het er niet mee eens, maar ik vind het ook een goed idee om het erbij te laten, en ik ga er dan ook niet meer op in. Ik sta cynisch tegenover godsdienst en ben een groot taalliefhebber, bij jou is dat misschien ietwat omgekeerd, en dat is natuurlijk je volste recht, maar het is dus die fundamentele tegenstelling die maakt dat we hier nog eeuwen over zouden kunnen discussiëren. Vriendelijke groeten, C&T 23 nov 2008 19:24 (CET)
Beste Cars en Travel,
Bij deze toch nog een laatste woord, omdat het nu voor mij duidelijk wordt dat wij het over twee hele verschillende dingen hebben. Jij hebt het over religie, ik heb het over het recht van een organisatie om haar eigen naam te kiezen en vast te leggen.
Geloof is een eigenschap van de mens; bij mijn weten ontkomt niemand daar aan. Het bahá'í-geloof bestaat, omdat er mensen zijn die Bahá'u'lláh geloven, zich naar hem noemen en zich aldus in dit gedachtengoed verenigen en vervolgens besluiten zich als zodanig te registreren. Wat anderen er vervolgens van vinden, variaties maken op de naam, etc, doet aan de naamgeving van de organisatie niets toe of af. Anders dan bij sommige andere religies zijn het geloof en de organisatie hecht en eenduidig met elkaar verweven. Natuurlijk zijn er mensen die het gedachtengoed geheel of gedeeltelijk aannemen zonder zich bij de organisatie aan te sluiten, maar de organisatie ligt in de leringen van het geloof besloten en is daar onlosmakelijk mee verbonden.
Jij zegt dus, als ik het goed begrijp, dat doet er niet toe, het gedachtengoed is buiten de eigen kring bekend geworden, heeft daar een iets andere naam gekregen, en er zijn er onder die mensen die het anders noemen nu eenmaal enkelen die per ongeluk de wettelijke bevoegdheid hebben om dat taalkundig vast te leggen.
Daar zit zeker iets in. Ik heet wettelijk ook anders dan sommige van mijn broers en anders dan ik mijn eigen naam sinds mijn geboorte heb geleerd. En dat is niet omdat een ambtenaar ooit per ongeluk misschien een typfout heeft gemaakt, want dat kan niet. Wat een ambtenaar opschrijft is namelijk de norm. Ik schrijf mijn eigen naam dus fout, en de eerste achttien jaar van mijn leven heb ik dat niet eens geweten. Toch ga ik mijn naam niet anders schrijven. (Dat laatste heb ik overigens wel een paar jaar geprobeerd, maar dat gaf weer tal van andere problemen. Was geen succes). Met vriendelijke groet, --Omv 24 jan 2009 10:09 (CET)
Wat anderen er vervolgens van vinden, variaties maken op de naam, etc, doet aan de naamgeving van de organisatie niets toe of af. Dat hangt ervan af. Heb je het over een echte organisatie, een eigennaam dus die misschien niet in Van Dale staat, dan wordt daar inderdaad niks aan veranderd. Heb je het echter over een soortnaam, een zelfstandig naamwoord, sorry, maar dan mag Van Dale jullie nog De Flierefluiters noemen, die benaming hanteren we gewoon, aangezien dit de Nederlandstalige Wikipedia is en het Nederlands nu eenmaal geregeld is. Ik vind het ook onnozel dat wij over Bogota (moeten) spreken in plaats van over Bogotá en over Brasilia in plaats van over Brasília en over Sao Tomé en Principe in plaats van over São Tomé en Príncipe, maar ik schik me daarnaar, omdat ik van mijn taal houd, en mocht ik er niet van houden, dan nog zou ik er me naar schikken, omdat ik nu eenmaal op de Nederlandstalige Wikipedia wens te schrijven. Net zo goed dat ik me er al mijn hele leven aan erger dat in het Frans en Italiaans talen met kleine letter worden geschreven, maar het wel zelf ook doe. Je dacht toch niet dat ikzelf nooit problemen heb met de grillen van (onze) taal? Bahaïsme kan inderdaad door sommigen als geforceerd worden beschouwd, maar het is nu eenmaal zo, dus leg je er voor eens en altijd bij neer, of ga werken op Wikipedia in een andere taal, je hebt de keuze uit exact 265 prachtige projecten, van Engels met 2.900.000 artikels tot Toki Pona met nul artikels. Met groeten, C&T 24 mei 2009 14:10 (CEST)

Verwijderingsnominatie Lada Niva-tuner[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Cars en travel, één of meerdere pagina's die u hebt gestart zijn genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat iemand het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Lada Niva-tuner. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20081007 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Aangezien dit bericht automatisch is geplaatst, heeft het geen zin hier te reageren. Als u vragen hebt, kun u die stellen op Help:Helpdesk. --E85Bot 8 okt 2008 02:14 (CEST)

[bewerken | brontekst bewerken]

He C&T aka Belgian Man. Alles goed? Ik keek laatst sinds een paar jaar weer eens op de Naoero wiki en zag dat die mooie bwiema peij van ons uit 2004 / 2005 nog steeds erop staat. Dat was toch wel een grappige klus. Tot ziens en wellicht dat je in de toekomst weer tijd hebt om je volglijst bij te werken e.d. Geograaf 19 nov 2008 00:15 (CET)

Dat is inderdaad lang geleden Geograaf :) Met mij gaat alles goed, met jou ook mag ik hopen? Ja, het blijft inderdaad wachten tot een van de 6000 Nauruaanstaligen eindelijk eens orde op zaken gaat stellen, tot zolang blijft de editie zitten met een taalkundige kater waar ik zelf nogal de hand in heb gehad... Ik zou me liever wat meer op de taal toeleggen, maar heb de tijd niet, van zodra ik kan, probeer ik dat befaamde grammaticaboek in handen te krijgen. Inderdaad mooi dat die hoofdpagina er nog altijd staat! C&T 23 nov 2008 19:14 (CET)

Verwijderingsnominatie Sjabloon:In het nieuws - Moldavië[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Cars en travel, één of meerdere pagina's die u hebt gestart zijn genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat iemand het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Sjabloon:In het nieuws - Moldavië. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20081213 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Aangezien dit bericht automatisch is geplaatst, heeft het geen zin hier te reageren. Als u vragen hebt, kun u die stellen op Help:Helpdesk. --E85Bot 14 dec 2008 01:07 (CET)

Bewerkingssamenvatting[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo Cars en travel, Als je niet normaal kunt typen zoals [1] kun je het beter nalaten. En als je iets niet begrijpt kun je ook op normale wijze je wenden tot diegene die iets heeft gewijzigd om er de achtergrond ervan te vernemen in plaats van te gaan lopen schreeuwen. Groetjes - Romaine (overleg) 11 jun 2009 19:42 (CEST)

Wel, ik vraag me eigenlijk eens af waarom de veel bondigere benaming "Eppan an der Weinstraße" nu niet volstond. Die was toch volstrekt logisch? (En hetzelfde geldt voor alle andere sjablonen die ik hier heb gemaakt over Indonesië, België, Frankrijk, Austronesische talen, enzovoort.) C&T 12 jun 2009 10:03 (CEST)
Meer dan twee jaar geleden is er na overleg besloten om de chaos in de sjabloonnaamruimte aan te pakken en alle sjablonen een bepaald voorvoegsel mee te geven (zoals Navigatie, Infobox, e.a.) zodat duidelijk is wat de betreffende functie, doel en locatie is van een bepaald sjabloon en tegelijkertijd er voor te zorgen dat aan de naam van het sjabloon af te leiden valt wat het sjabloon zou bevatten. Sinds die tijd is het sjablonenproject gaande, waarbij door allerlei gebruikers alle sjablonen aan de gestelde criteria aangepast worden. Duidelijkheid, eenduidigheid, en overzichtelijkheid worden belangrijk geacht, en een korte naam heeft geen enkele doel behalve misschien dat als men typt snel klaar is, maar de meeste gebruikers kopiëren de titel of van een ander artikel neemt men de sjablooninvoeging letterlijk gekopieerd over. De benaming "Eppan an der Weinstraße" zegt een willekeurige gebruiker vrijwel niets, terwijl "Navigatie gemeente Eppan an der Weinstraße" duidelijk maakt dat dit sjabloon onderaan de pagina staat, bedoeld is ter navigatie, en links bevat die toebehoren aan deze gemeente. Groetjes - Romaine (overleg) 13 jun 2009 13:27 (CEST)

Luchtvaartmaatschappijen[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo C&T, ik zag dat je ook weer actief was op artikelen van luchtvaartmaatschappijen. Ter info (omdat ik daar ook nog wel een "langs kom"), ik ben van mening dat informatie over bestemmingen beter niet in een artikel kan staan, omdat deze info sneller verouderd dan dat er wordt geüpdate op wikipedia. Ik schrap zulke lijsten dus altijd uit artikelen als ik ze zie staan. Hoop dat je het daarmee eens bent en eventueel een handje wilt helpen om deze zaken te verwijderen. Groeten, Alankomaat 25 jun 2009 11:15 (CEST)

Wel, eigenlijk heb ik het er moeilijk mee als luchtvaartliefhebber, maar mijn gezond verstand zegt me dat het op de Nederlandse Wikipedia misschien nog geen slecht idee is. Op de Engelse functioneert het nog min of meer naar behoren omdat er voor elk werelddeel wel enkele luchtvaartspecialisten actief zijn. Ikzelf gebruik voor het naslaan van bestemmingen op luchtvaartartikelen dan ook consequent de Engelse editie omdat alle andere edities per definitie ondermaats worden geüpdatet. Maar heb je het hier over artikelen over luchthavens, over maatschappijen of allebei? C&T 25 jun 2009 12:08 (CEST)
Eigenlijk beide. Ik ben in 'opschoonrondes' overzichten tegengekomen die al meer dan 2 jaar niet meer aangepast waren. Een externe link naar de maatschappij / luchthaven lijkt me dan ook beter te functioneren. Alankomaat 25 jun 2009 12:28 (CEST)
Oké ik denk dat dat voorlopig inderdaad de beste oplossing is, in afwachting van meer gebruikers die op dit vlak actief zijn (hoewel je al heel veel mensen nodig hebt om de wereldwijde luchtvaart up-to-date te houden ;) ). Ik moet wel toegeven dat ikzelf eigenlijk op deze Wikipedia niet zo bijster veel bezig ben met luchtvaart (het is eigenlijk vooral de lijst van luchtvaartmaatschappijen die ik een beetje volg), maar waar ik ze tegenkom zal ik zeker meehelpen met het verwijderen van de bestemmingen. Groet, C&T 25 jun 2009 12:32 (CEST)
Ok, da's prima! Alankomaat 25 jun 2009 14:28 (CEST)
Wel jammer dat jullie hiermee het plezier van anderen om met Wikipedia bezig te zijn vernietigen. Stop ik 2 uur in het uitzoeken van alles op Kiev Boryspil, wordt het gedeleted. Jammer hoor, vraag eerst even of het recent is of check het zelf. Nu heb ik niet veel zin om nog meer op Wikipedia te doen, als het toch verwijderd wordt... MaaTminderman 10 sep 2009 23:38 (CEST)
Mja, het is inderdaad misschien een beter idee om hierover een breder debat te voeren. MaaTminderman, ik doe zelf gelijkaardig werk bij onze Engelse collega's dus begrijp je heel goed, en die lijsten verwijderen was dan ook niet iets wat ik met volle goesting deed. Maar het is gewoon zo dat op alle niet-Engelse edities de lijsten gewoon worden verwaarloosd. Ik geloof jou perfect dat die ene lijst nu up-to-date was, maar is dat hier ook het geval voor de luchthaven van Porto Alegre? Van Niamey? Van Halifax? Van Port Moresby? Van Doesjanbe? Het is jouw volste recht om hier volgende maand bijvoorbeeld te stoppen en niet meer naar die artikels om te kijken, en dat is ook wat in de praktijk massaal gebeurt en zorgt voor de verwaarlozing van die luchtvaartartikelen, waarmee meestal maar één persoon ooit bezig is geweest en waar voor het overige alleen robots langskomen. Alleen op de Engelse editie zijn ze er goed in, omdat we er gewoon met veel meer zijn. Als tip geef ik je ook dat je die lijsten om te beginnen kunt kopiëren van de Engelse editie en dan eventueel bepaalde bestemmingen kunt nakijken, dan zijn uren uitzoekwerk heus niet nodig — op voorwaarde dat de lijst op de Engelse Wikipedia ook echt klopt, wat ook daar natuurlijk nog lang niet overal het geval is. Groet, C&T 10 sep 2009 23:48 (CEST)
Die had ik er in dit geval ook bij gebruikt, weliswaar later. Maar ik was zo aardig om alles te vernederlandsen. maar als er een recente datum bij staat, dan kan het er toch gewoon blijven staan? Op voorwaarde dat er een datum bij staat. Is het meer dan een jaar geleden bijvoorbeeld, haal het dan weg. En niet na twee dagen. MaaTminderman 10 sep 2009 23:54 (CEST)
Bestemmingen veranderen vaker dan 1x per jaar. Eerder elke maand, misschien nog wel vaker. Zeker op grote luchthavens, waar veel maatschappijen actief zijn, is de info misschien elke week wel anders! Zoals we op busgerelateerde artikelen zeggen: "wikipedia is geen busboekje", zo geldt volgens mij ook "wikipedia is geen (vlieg)dienstregeling". Als men toch van mening is dat dit soort info E is, dan zou ik voorstellen dat deze ook minimaal 1x per maand geactualiseerd moet worden. Beter geen info dan verouderde info dus. Beter is m.i. gewoon een externe link aan te brengen naar de website van de luchthaven met de betreffende info. Alankomaat 11 sep 2009 10:43 (CEST)
Jazeker, de bestemmingen van de luchthaven van Brussel, daarin wijzigt op de Engelse Wikipedia bijna dagelijks iets, of toch minstens verschillende keren per week. Er zijn dan ook zeker vijf mensen die echt geregeld daarin bijdragen. Hier zijn er misschien nog geen vijf mensen die zich überhaupt vooral met luchtvaart bezighouden.
Maar je idee om naar de datum te kijken heeft wel iets MaaTminderman. Maar ook dat brengt problemen met zich mee: de ene bestemming vanop de luchthaven van Funafuti bijvoorbeeld blijft jarenlang dezelfde, maar op de luchthaven van Brussel veranderen wekelijks dingen...
Ten slotte nog even een opmerking aan Alankomaat: lang niet alle luchthavens hebben een website, en van die die een website hebben, zijn er zo goed als geen die een duidelijk, volledig of niet overdrijvend beeld geven van al hun bestemmingen en maatschappijen. Veelal is bijvoorbeeld het verschil tussen charter en lijnvlucht niet duidelijk, of gaat men laten uitschijnen dat je bijvoorbeeld van Brussel met Brussels Airlines rechtstreeks naar Peking kan vliegen, hetgeen niet het geval is, maar waarbij men dan gebruik (of misbruik!) maakt van het codeshare-systeem. Groet, C&T 11 sep 2009 22:04 (CEST)

Overleg categorie:President van Abchazië[bewerken | brontekst bewerken]

Graag jouw mening over de categoriestructuur van deze categorie op Overleg categorie:President van Abchazië. Bvd! Alankomaat 6 jul 2009 20:59 (CEST)

Is gebeurd! Groet, C&T 7 jul 2009 21:31 (CEST)

Sjabloon:Navigatie automerken uit België[bewerken | brontekst bewerken]

Oeps. Ik wou daar 2009 schrijven....

Geen probleem hoor, kan ons allen overkomen! Groet en nog veel succes met de autoartikels, C&T 16 jul 2009 19:09 (CEST)

Overleg categorie:Landgoed[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo C&T, een landgoed is geen natuurgebied, kasteel, villa en misschien niet eens een bouwwerk. Maar waar categoriseer je het dan wel? Graag jouw inbreng op Overleg categorie:Landgoed. Bij voorbaat dank. Alankomaat 25 jul 2009 11:37 (CEST)

Inderdaad geen makkelijke kwestie, ik heb even gekeken en gereageerd maar weet niet of het echt constructief valt te noemen, mede doordat ik er nogal laat bij ben. Groet, C&T 1 sep 2009 11:24 (CEST)

Bunun[bewerken | brontekst bewerken]

Hej C&T,

ik zat net wat oud overleg door te lezen en kwam een (zeer) kort gesprek tegen dat wij ooit gevoerd hebben over de Categorie:Bununtaal. Die categorie heette ooit Bunun-taal en dat heb jij toen gecorrigeerd. Toen ik aan het nakijken was "wat was dat ook al weer?" viel mijn oog op het feit dat er een subcategorie Bunun-dialect bestaat. Dat zou volgens mij Bunundialect moeten zijn.

Buiten het feit dat ik hierover sowieso even met je van gedachten wilde wisselen zou ik eerlijk gezegd ook niet precies weten hoe ik dit aan zou moeten passen. Er vallen maar 7 pagina's in die categorie maar ik ben er niet zeker van of alleen het aanpassen van die artikelen voldoende is (ik meen van niet, maar zo vaak heb ik dit ook nog niet aan de hand gehad). Maak ik eerst een "artikel" aan met de naam "Categorie:Bunundialect" en hang ik daarna de genoemde 7 pagina's in de nieuwe categorie? Of gaat dit op een hele andere manier?

Ik denk dat mijn vraag eigenlijk uit twee delen bestaat:

  • klopt mijn idee dat het van Bunun-dialect in Bunundialect veranderd moet worden?
  • hoe maak je een nieuwe categorie aan?

Kun / wil jij me hier eens bij helpen? Alvast bedankt!

Richard 28 jul 2009 14:55 (CEST)

Hallo Richard, aangezien C&T afwezig lijkt te zijn, antwoord ik maar even. Een categorie kun je niet zelf wijzigen. Je gaat als volgt te werk: plaats het sjabloon {{catweg}} op de categorie die hernoemd moet worden. Meld dit vervolgens op Wikipedia:Te verwijderen categorieën bij de juiste datum van dat moment en geef aan wat er moet gebeuren, in dit geval dus: "oude naam" hernoemen naar "nieuwe naam". Om een categorie weer te geven op de lijst, typ je een dubbele punt voor de naam, dus [[:Categorie:Bununtaal]], levert Categorie:Bununtaal. Na twee weken zorgt een moderator dan voor de hernoeming en verplaatsing van de inhoud. Succes en mocht het niet lukken, dan meld het hier maar (of op mijn overleg). Alankomaat 31 jul 2009 13:17 (CEST)
Bedankt Alankomaat, die "truuk" met die dubbele punten kende ik maar de procedure om het via de verwijderlijst te laten lopen nog niet. Ik ga Categorie:Bunun-dialect aanpassen / voordragen. Richard 31 jul 2009 13:29 (CEST)
Ja inderdaad, ik was dus afwezig, excuus daarvoor. Ik ben het zeker met je eens dat dat Bunundialect moest worden, ik paste toen nog niet consequent de aaneenschrijfregel toe, blijkbaar. Merk trouwens op dat ik nog van plan ben om heel wat namen van talen, taalfamilies en categorieën van de Austronesische talen te wijzigen, vele zijn voor verbetering vatbaar. Groet en ook dank aan Alankomaat voor de tussenkomst, C&T 1 sep 2009 11:26 (CEST)

Chapter Wikimedia Belgium[bewerken | brontekst bewerken]

Hello,

We want to create a Belgian wikimedia chapter. This chapter would work in 3 languages : Dutch, French, and English as administrative language. An effort of translation would be made towards the French and the Dutch. If you're interested by the creation of Belgian section, you can join us on http://meta.wikimedia.org/wiki/Wikimedia_Belgium/Members .

Hallo,

Wij willen een Belgisch Wikimedia-chapter oprichten. Dat chapter zou drie werktalen hebben: Nederlands, Frans en - als administratieve taal - Engels. Een inspanning van de vertaling zou worden gemaakt op weg naar Frans en Nederlands. Indien u geïnteresseerd bent in de oprichting van een Belgisch chapter, dan kunt u dat kenbaar maken op http://meta.wikimedia.org/wiki/Wikimedia_Belgium/Members .

Bonjour,

Nous voulons mettre sur pied, une section wikimedia Belgium. Cette section fonctionnerait en 3 langues : le Néerlandais, le Français, et l'Anglais comme langue administrative. Un effort de traduction serait effectué vers le Français et le Néerlandais. Si la création de cette section belge vous intéresse, vous pouvez nous rejoindre sur http://meta.wikimedia.org/wiki/Wikimedia_Belgium/Members .

-- M0tty 12 aug 2009 21:07 (CEST)

Merci bien M0tty, j'ai réagi à la page Wikimedia. C&T 1 sep 2009 11:34 (CEST)

Russo-Balt[bewerken | brontekst bewerken]

Ik vind een postzegel niet dezelfde kwaliteit als een foto van een echte auto... Ik vind werkelijk dat het verwijderen van de postzegel en daarvoor in de plaats 2 foto's van de echte auto een verbetering is.

(Als u het niet erg vindt, heb ik uw opmerking ontdubbeld.) Het is een verbetering als er twee foto's staan in plaats van een afbeelding van een postzegel, maar er is denk ik niks mis mee de foto van de postzegel te behouden. Het lijkt me leuk te weten dat er ooit een postzegel is gemaakt met een afbeelding van een Russo-Balt. Dus als er nog voldoende plaats over is, zie ik geen reden om die afbeelding te verwijderen. Groet, C&T 13 sep 2009 20:21 (CEST)

Bewerking op de schrijfwedstrijdpagina[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi Cars en travel, ik zag je een vraag stellen aan Kalsermar op de pagina Wikipedia:Schrijfwedstrijd. Die pagina is alleen niet echt bedoeld om vragen te stellen aan toekomstige juryleden. Het maakt het geheel nogal onoverzichtelijk. Ik stel voor dat je je vraag verplaatst, ofwel naar de overlegpagina, ofwel naar de overlegpagina van Kalsermar. Ik neem aan dat Kalsermar de overlegpagina ook volgt dus daar ook wel zal antwoorden. Ik hoop dat je begrip voor mijn vraag kunt opbrengen. Vriendelijke groeten, Woudloper overleg 21 sep 2009 00:03 (CEST)

Is gebeurd, natuurlijk heb ik daar begrip voor, het is niet aan mij om te zeggen hoe een en ander op die pagina hoort te verlopen. Groet, C&T 21 sep 2009 00:21 (CEST)
Dank je wel! Woudloper overleg 21 sep 2009 00:23 (CEST)

Even goede vrienden?[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi C&T, ik realiseer me nu dat ik wellicht ietsjes te hard door de bocht ging in mijn reactie op jouw comentaar re: de a in encyclopaedie. Hiervoor mijn excuses. De sfeer is helaas zo dat té vaak gebruikers om niets worden aangevallen en ik zag het in dat licht hetgeen ik niet had moeten doen. Hiervoor mijn excuses.--Kalsermar 21 sep 2009 20:10 (CEST)

Geen probleem, op mij kwam jouw reactie trouwens helemaal niet zo hard over hoor. Groet, C&T 22 sep 2009 00:48 (CEST)
Je reactie op de pagina over de wedstrijd zelf en het commentaar daarbij lijkt mij wel wat harder (maar ik ben tegen censuur, dus ga gerust je gang), maar die is denk ik meer tegen RJB gericht? Ik besluit dit na de tijdstippen van mijn, jouw en RJB's diverse reacties te hebben bekeken. Groet, C&T 22 sep 2009 01:03 (CEST)

In het nieuws (1)[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Cars en travel, er is geen reden om onmiddellijk te roepen van "wie denk je wel dat je bent!". Als er in het Nieuwsblad staat "Het schip bracht wellicht Aziatische illegale asielzoekers naar Australië." dan betekent het woordje "wellicht" dat dit nog niet vaststaat. Daarom heb ik deze regel verwijderd, op de hoofdpagina van Wikipedia horen speculaties niet thuis. Bovendien moeten items op "in het nieuws" bondig zijn. Groeten, Riki 2 nov 2009 11:49 (CET)

Dat staat zo goed als vast, Het Nieuwsblad meldt het zonder twijfel, en hoort bovendien tot de essentie van het nieuwsfeit. "Er is geen reden" om als een oppasser op de nieuwssectie rond te lopen en logische, algemeen gemaakte veronderstellingen weg te halen, ze afdoend als zijnde speculaties. Dat is geen collegiaal gedrag! Een opmerking als "alleen feiten, graag!" verwacht ik niet van een medegebruiker. C&T 2 nov 2009 13:15 (CET)
Als je dat niet aanneemt van een medegebruiker, lees dan nog eens de handleiding: Wikipedia:Verifieerbaarheid. Riki 2 nov 2009 16:13 (CET)
Ik neem heel veel aan, maar geen opmerkingen die op mij autoritair overkomen. Ben jij Nederlander of Belg, of zeg je dat liever niet? C&T 3 nov 2009 21:29 (CET)
Dat vind ik wel een zeer merkwaardige vraag, die je zelfs had kunnen vermijden door mijn gebruikerspagina te lezen. En bij mij komt iemand die bij het minste roept "wie denk je wel dat je bent!" juist heel erg autoritair over. Groeten, Riki 3 nov 2009 22:43 (CET)
Ça va dan. Laat maar zitten. C&T 3 nov 2009 23:26 (CET)
En trouwens, mijn nieuwsfeit telde niet meer regels dan de andere, dus te lang was het ook niet. Gelieve eerst even te vergelijken voor met zulke bevooroordeelde opmerkingen te komen aandraven. C&T 2 nov 2009 13:21 (CET)
Dat had ik gedaan, er waren drie items met twee zinnen, en twee met drie zinnen, waaronder de jouwe. Het jouwe telde dus meer regels dan drie van de vier andere. In dat andere lange item was het moeilijk een zin te verwijderen, in het jouwe was het gemakkelijk. Riki 2 nov 2009 16:13 (CET)
Ach, zo lang het bericht op de hoofdpagina niet meer dan drie regels in beslag neemt lijkt me geen vuiltje aan de lucht, dat lijkt zo wat de grens te zijn. Jouw redenering is nogal ingewikkeld/inconsequent. C&T 3 nov 2009 21:29 (CET)

Portaals[bewerken | brontekst bewerken]

Ik vindt Albanië ook heel mooi, ik kan je hulp goed gebruiken bij Portaal:Albanië en ik wil een portaal beginnen over Kosovo! groet, Gebruiker:Vinie007 15 nov 2009 16:02 (CET)

Albanië[bewerken | brontekst bewerken]

Ik ben gister begonnen aan het portaal en het begint steeds mooier te worden :P. Nee, je hoeft ook geen bergen tijd er in te stoppen maar het blijft leuk als je iemand als backup hebt:D.

Het portaal van Kosovo moeten we mis voorstellen aan de gemeenschap want anders moet ik weer alles gaan maken en dat is een beetje veel werk :P

Groet Gebruiker:Vinie007 15 nov 2009 16:13 (CET)

Ja je hebt gelijk. Ik denk niet dat er veel kosovo liefhebbers zijn. Maar ik zal het probeeren want niet schieten is altijd mis :P 15 nov 2009 16:18 (CET)

Lomax[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Cars,

Naar aanleiding van je wijzing op de doorverwijspagina Lomax: bestaat er echt een zelfstandig Nederlands automerk Lomax? Het leek mij vrij onwaarschijnlijk dat er in twee verschillende landen verschillende merken met dezelfde naam bestaan - maar als je daar bronnen voor hebt... De pagina waar je naar verwijst, Lomax (Nederlands automerk), bestaat helaas nog niet. Classical geographer 16 nov 2009 10:28 (CET)

Zie Overleg:Lomax. Trouwens, er zijn heel veel kleine automerken met dezelfde namen hoor, zie de site waar ik daar naar verwijs, daar kan je alfabetische merkenlijsten inkijken. Groet, C&T 16 nov 2009 13:07 (CET)
Sorry, ik had je opmerking op de overlegpagina gemist. Die autogids vermeldt inderdaad Lomax als Nederlands merk; maar is het een betrouwbare bron? Als ik de onderliggende link naar Le Patron volg, wordt er alsnog gesproken over import van de Lomax-kitcar; en bovendien komt het Engelse merk, dat toch redelijk bekend is/was, in de database helemaal niet voor. Classical geographer 16 nov 2009 13:54 (CET)
Toch wel hoor, zie deze link. En wat mij betreft is deze site zeker betrouwbaar, het is zowat de meest complete site van het net, wat aantal merken betreft tenminste. De webmaster is onze collega Buttonfreak, die ons helaas een tijdje geleden heeft verlaten. Groet, C&T 16 nov 2009 22:48 (CET)

Bozen[bewerken | brontekst bewerken]

Je had de bewerking ongedaan gemaakt. Wanneer je dan toch de puntjes op de i wil zetten, maak er dan misschien Kathedraal Maria-Tenhemelopneming... --Ida Shaw 16 nov 2009 15:45 (CET)

Daar heb je gelijk in: Nederlands is wellicht nog beter dan Duits, en ook volgens onze conventies. Maar Duits is ook beter dan Italiaans: ik had jouw bewerking ongedaan gemaakt omdat wij voor Bozen-Zuid-Tirol consequent de Duitse namen hanteren, behalve voor de hoofdzakelijk Ladinischtalige gemeenten. Groet, C&T 16 nov 2009 22:50 (CET)

Categorie:Athos[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo C&T, wellicht weet jij hier meer van, maar is Athos een territorium? Zie Categorie:Athos. Groet, Alankomaat 24 nov 2009 15:38 (CET)

Dat is een moeilijk geval. Het is nogal autonoom en behoort niet tot de Europese Unie, maar het valt wel duidelijk onder Griekenland, heeft ook geen eigen munteenheid, internetdomein of telefoonprefix, en is niet opgenomen in CIA's landenlijst. Ik heb het eigenlijk nooit als echt "afhankelijk gebied" beschouwd (zou in dat geval een beetje doen denken aan Hongkong en Macau, die ook direct aan China grenzen), en andere bronnen zoals onze Engelstalige collega's schijnen dat ook niet te doen. Voor de rest weet ik over het gebied zelf eigenlijk niet veel uit het hoofd, alleen misschien dat er haast alleen kloosters staan en dat er weinig of geen vrouwen wonen. C&T 24 nov 2009 22:28 (CET)
Correctie: volgens de Engelse Wikipedia kan je het gebied zelfs niet autonoom noemen, omdat de Griekse wetten er gelden! Groet, C&T 24 nov 2009 22:31 (CET)
Ok, bedankt voor je uitvoerige reactie. Dan dient er dus een en ander aangepast te worden aan deze categorie. Alankomaat 25 nov 2009 12:06 (CET)

Gemeentecategorieën[bewerken | brontekst bewerken]

Zou je hier misschien even naar willen kijken? Bij voorbaat dank. Groet, Alankomaat 25 nov 2009 12:06 (CET)

Ik heb er gereageerd. Ik kan me eigenlijk in beide standpunten wel vinden, maar beter in dat van jou en Magalhães. Groet, C&T 26 nov 2009 19:14 (CET)

Joden/joden[bewerken | brontekst bewerken]

Voor het onderscheid, zie Joden (spelling). Wikix 30 nov 2009 15:03 (CET)

Ik citeer Van Dale bij het lemma jood: iemand die het joodse geloof aanhangt. Hingen de joden van Sobibór het joodse geloof niet aan misschien? Zij kunnen toch net zo goed bekeerde christenen geweest zijn, die niet noodzakelijk tot (ik citeer Van Dale!) de nakomelingen van de stammen Juda en Benjamin behoorden? Als je Joden met hoofdletter schrijft, is dat volgens mij etnologisch veel te beperkend. C&T 30 nov 2009 15:10 (CET)
Het gaat hier niet om joden in gelovige zin maar om Joden als volk. Wikix 30 nov 2009 15:13 (CET)
In orde! C&T 30 nov 2009 15:40 (CET)

Oud nieuws naar 'Eerder in het nieuws' overzetten[bewerken | brontekst bewerken]

Vergeet niet oud nieuws van Sjabloon:Hoofdpagina - in het nieuws naar Portaal:In het nieuws/Eerder in het nieuws over te zetten. Wikix 30 nov 2009 18:09 (CET)

Oké, ik zal er aan denken, ik wist niet dat dat altijd gedaan werd. C&T 30 nov 2009 18:30 (CET)

Joegoslavië-tribunaal: waarom die titel veranderd?[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo Cars en travel, met schrik heb ik gezien dat je plotseling de titel van Joegoslavië-tribunaal veranderd hebt door het koppelteken weg te halen. Waarom? Op de overlegpagina zie ik hier niets over. Ook in de samenvatting geef je geen enkele motivering. Was het op zijn minst niet handig geweest om dit even te overleggen?

Het probleem is dat alle tribunalen op de NL Wikipedia uniform een titel hebben met koppelteken. Minstens nog 5 andere. Van geen van alle is dit de officiële benaming, ze hebben allemaal een langere officiële naam. Maar ik heb van al deze tribunalen een knipselarchief, alle kranten schrijven bijna altijd: "Joegoslavië-tribunaal" (met koppelteken), hetzelfde geldt voor de andere tribunalen.

Mijn raadpleging van het internet levert op: 10.400 treffers voor "Joegoslavië-tribunaal", slechts 3250 treffers voor "Joegoslaviëtribunaal" (wel aanhalingstekens gebruiken).

Het groene boekje geeft geen uitsluitsel. Op de website van de Taalunie vind ik slechts dat het bij voorbeeld "Sovjet-communisme" moet zijn (met koppelteken), overigens met een weinig heldere toelichting: [2] Wel wordt toegevoegd: "De taalgebruiker is vrij de bouw van zulke samenstellingen te verduidelijken door toevoeging van een facultatief streepje."

In elk geval is er dus duidelijk geen officiële spellingsreden waarom we het koppelteken weg zouden moeten halen. Met het oog op de uniformiteit met de 5 andere lemma`s over een tribunaal lijkt de wijziging me geen goed idee. Ik elk geval hoop ik dat je niet eigenmachtig ook nog de andere gaat veranderen! Graag overleg. Paul kuiper 30 nov 2009 20:52 (CET)

In het Nederlands is het dacht ik de gewoonte (of toch zeker toegestaan) om dergelijke zaken aan elkaar te plakken. Ik weet dan ook niet goed waarom vele bronnen nog een streepje gebruiken hier, wellicht voor de duidelijkheid, maar het is blijkbaar niet verboden. Als ik het met streepje zie komt het op mij in elk geval over als Engelse ziekte. De spelling Joegoslaviëtribunaal ben ik trouwens gisteren tegengekomen op de site van De Standaard (kwaliteitskrant). Groet, C&T 1 dec 2009 00:37 (CET)

Een vaste gewoonte is het in het Nederlands zeker niet, getuige mijn knipselarchief, waar zoals gezegd bijna overal het koppelteken voorkomt. Het zou mij niet zo veel uitmaken, ware het niet dat we 6 artikelen hebben over deze tribunalen, en dat overal het koppelteken gebruikt wordt. Op Joegoslavië-tribunaal ben ik niet erg actief geweest, maar des te meer op Sierra Leone-tribunaal, Cambodja-tribunaal en Libanon-tribunaal. Vooral bij het Sierra Leone-tribunaal zou het een erg lelijk effect worden om "Sierra Leonetribunaal" te gaan schrijven. Je opmerking over de "Engelse ziekte" snap ik niet goed, want in het Engels wordt in zo`n geval het koppelteken juist NIET gebruikt, maar worden de woorden los geschreven ("Cambodia Tribunal", "Yugoslavia Tribunal"). Ik hoop dat je in elk geval niet de "Links naar deze pagina" gaat aanpassen, want als het aan mij ligt wordt deze wijziging teruggedraaid. Dank voor je reactie. Paul kuiper 1 dec 2009 01:47 (CET)

► Bij nader inzien denk ik dat het slimmer was geweest als ik deze reactie had geplaatst op de overlegpagina van het artikel, zodat andere geïnteresseerden het eerder zien. Ik heb bovenstaande teksten daarnaartoe gekopieerd. Mocht je verder willen reageren dan aub. daar. Bedankt! Paul kuiper 1 dec 2009 13:13 (CET)

Lijst van huidige staatshoofden en regeringsleiders[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi Cars en travel, bedankt voor je updates op Lijst van huidige staatshoofden en regeringsleiders. Vroeger deed ik deze pagina vaak maar kom er niet meer zo aan toe. --Kalsermar 1 dec 2009 18:27 (CET)

Da's graag gedaan! Ik kan wel niet garanderen dat ze nu volledig klopt, want bijvoorbeeld van de landen op het Arabisch schiereiland kan ik zelf de namen heel slecht onthouden, die zijn dan ook niet noodzakelijk geüpdatet. Ik had de en:Category:Current national leaders eens bekeken en achteraf onze lijst geüpdatet zonder noodzakelijk alles nog te checken. Ik wil me eventueel wel engageren om alles op de lijst aan te passen waarvan ik zelf op de hoogte ben. C&T 1 dec 2009 20:51 (CET)

Banda (taal) naar Banda (Indonesië)[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo C & T, Wegens het bestaan van een Afrikaanse taalgroep genaamd Banda, heb ik alle links naar Banda (taal) veranderd in Banda (Indonesië), in alle gevallen met bewerkingssamenvatting: Banda (taal) >> Banda (Indonesië) (ook een groep Afrikaanse talen genaamd Banda). Ik durfde niet Banda (Indonesisch) te gebruiken omdat dat een verwantschap met Bahasa Indonesia kon suggereren. Tussen de haakjes mag van mij ook best iets anders staan, maar Banda (taal in Indonesië) vond ik wel erg omslachtig. Is Banda (Austronesisch) misschien iets? Als je bezwaren, opmerkingen of suggesties hebt, moet je maar even naar mijn overlegpagina komen wanneer je terug bent, ik verander het zonodig. Desnoods kun je het ook zelf doen, het gaat om acht pagina's. (Je kent de truc, neem ik aan? Je gaat quasi de betreffende pagina aanmaken, in dit geval Banda (Indonesië). Daar klik je op Links naar deze pagina. Na gedane zaken annuleer je de 'nieuwe' pagina.)

Met vriendelijke groet, b222  ?!bertux 8 dec 2009 08:11 (CET)

Volgens Ethnologue zijn er 16 Banda languages, wat we in het Nederlands gewoon zouden vertalen als Bandatalen, lijkt me. Titels Bandatalen en Banda (taal) naast elkaar, om zaken uit twee totaal verschillende families aan te duiden, zou inderdaad verwarrend zijn, ik zou daarom spreken van Banda (Austronesische taal), of vind je dat ook te lang? Ik heb onlangs hetzelfde gedaan voor Luo, omdat ik bij Banda (Indonesië) eerder aan een stad of dorp zou denken, maar weet niet hoeveel draagvlak dat titelformat hier heeft. C&T 10 dec 2009 07:35 (CET)
Ik volg jouw suggestie, wel vraag ik me af of het niet nog beter Banda (Austronesische talen) of Banda (Austronesische taalgroep). Het zal wel januari worden voor ik ermee aan de slag ga, maar dat zal geen groot probleem zijn. Mijn bezwaar tegen taal in Indonesië is niet zozeer de lengte, maar de omschrijving raakt de kern niet. Varianten van Austronesisch doen dat wel. Ik denk dat ik toch maar voor mijn laatste suggestie ga, maar elk tegenvoorstel accepteer ik, ik ben tenslotte geen taalkundige.
Met vriendelijke groet, b222  ?!bertux 10 dec 2009 16:22 (CET)
Maar als je talen of taalgroep neemt, suggereer je toch dat het Austronesische Banda ook uit verschillende talen bestaat? En dat is toch niet het geval? Het betreft slechts één Austronesische taal en daarom lijkt het enkelvoud me aangewezen. C&T 10 dec 2009 23:24 (CET)
Had ik je verkeerd begrepen! Austronesische taal zal het zijn. b222  ?!bertux 11 dec 2009 06:59 (CET)
Oké, da's perfect, dus je bent het ook eens met de benaming Bandatalen voor de Niger-Congotalen in kwestie? C&T 14 dec 2009 09:35 (CET)
Ja b222  ?!bertux 14 dec 2009 12:12 (CET) (in haast)
Mooi, dan zal ik de nodige bewerkingen, voor zover nog niet gebeurd, uitvoeren wanneer ik hier terug actief ben. Groet, C&T 14 dec 2009 17:12 (CET)

Kosovo portaal gestart[bewerken | brontekst bewerken]

Ik heb het kosovo portaal gestart ik hoop dat je ook een beetje kan helpen :) Vinie007

Mooi begin Vinie, ik zal wellicht ook nog mijn steentje bijdragen waar mogelijk, maar heb het voor het ogenblik iets te druk om actief te zijn... Wat ik wel al kan zeggen is dat ik voor een van de komende jaren van plan ben een reis te plannen naar Kosovo (wellicht in combinatie met Macedonië en misschien opnieuw Albanië) en dat ik dan ook voor Kosovo plaatjes zal kunnen leveren (die van Albanië volgen nog...). Groet en nog veel succes met de portalen, C&T 17 jan 2010 22:56 (CET)

Verzoek[bewerken | brontekst bewerken]

Zie [[3]] --Johnangelis 12 feb 2010 13:27 (CET)

Ik wil er niet te veel aan doen...[bewerken | brontekst bewerken]

Zie Wikipedia:Review#Auto, maar ik denk dat we dit artikel wel daar kunnen krijgen als er bepaalde wijzigingen worden gedaan Buttonfreak 22 feb 2010 11:07 (CET)

En dan dit: Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20100222#Toegevoegd 22/02: Deel 2. Artikel wordt verwijderd als zijnde copyright inbreuk en daarna gewiued. Buttonfreak 22 feb 2010 14:11 (CET)
Ik heb op beide plaatsen kort gereageerd maar zal vooralsnog geen redactiewerk op mij nemen. Vriendelijke groeten, C&T 24 feb 2010 13:38 (CET)

Verwijderingsnominatie Geschiedenis van de auto[bewerken | brontekst bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meerdere artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Geschiedenis van de auto dat is genomineerd door Agora. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20100222 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot 23 feb 2010 01:09 (CET)

Mededelingen[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo C&T, Goed dat je het wat betreft die mededelingenborden aanstipt in de kroeg. Ik zit al langere tijd te denken om voor te stellen om van actieve mededelingenborden een overlegcafé te maken. De verschillende mededelingenborden lijken eigenlijk best veel op de verschillende subcafés die we hebben, alleen zijn de mededelingenborden niet echt bedoeld om overleg te voeren ook al is er wel behoefte aan. Dus mooi dat je het aanstipt, dan kan ik daar op inhaken. :-) Groetjes - Romaine (overleg) 3 mrt 2010 23:42 (CET)

PS: Het is overigens gebruikelijk om op pagina's die al enige tijd niet gebruikt worden het sjabloon van verouderd te plaatsen. Alweer langere tijd geleden schreef ik eens op een bepaalde overlegplaats een bericht maar niemand bleek die te zien omdat die pagina eigenlijk niet meer in de gaten werd gehouden, maar dat ze eigenlijk elders vooral overleg pleegden over een onderwerp. Dan is het praktisch om aan te geven of een pagina nog in gebruik is om duidelijkheid te geven aan gebruikers dat ze een niet meer gebruikte overlegpagina bekijken en niet onnodig daar berichten posten. Groetjes - Romaine (overleg) 3 mrt 2010 23:42 (CET)
Ik kan me voorstellen dat dat inderdaad praktisch is, maar ik vind (het is misschien idealistisch maar goed) dat wanneer ik op een overlegpagina iets aankaart, dat iemand daar ook zou moeten antwoorden. Bij artikelen is het natuurlijk logisch dat je daar geen garantie over kan hebben, want als de enige persoon die zich met het onderwerp in kwestie bezighield vertrokken is dan heeft misschien niemand het nog op zijn volglijst staan. Maar als duidelijk wordt dat mensen op die Wikipediapagina's geen antwoord meer hoeven te verwachten dan is het misschien beter om de pagina's af te schaffen dan ze te houden maar aan te geven dat ze eigenlijk dood zijn. Groet, C&T 3 mrt 2010 23:46 (CET)
Mij persoonlijk gaat het te ver om zo'n pagina maar meteen voor te dragen voor verwijdering, ook al heb ik dat wel een aantal keer zien gebeuren waarbij een andere gebruiker die pagina dan nomineerde omdat die niet gebruikt werd. Toen zijn die pagina's niet verwijderd gelukkig, maar in plaats daarvan gearchiveerd op verzoek van de betreffende moderator (mededelingen/overleg/etc wordt niet verwijderd immers), wat inhoudt dat ze buiten gebruik genomen worden en definitief niet meer bedoeld zijn om te bewerken. Ik denk dat afschaffen een goed idee is, in de vorm van archiveren, maar ik wacht daarvoor eerst even de discussie af. Groetjes - Romaine (overleg) 4 mrt 2010 01:45 (CET)

Stemmen[bewerken | brontekst bewerken]

He er is een stemming voor portaal van de week, http://nl.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Portaal_van_de_week/Stemlokaal Hopelijk wint het Portaal: Albanië :) Vinie007 11 mrt 2010 15:06 (CET)

Ik heb alvast voor gestemd, maar dat wil ook niet zeggen dat het portaal perfect is :) Veel succes ermee nog! Ik ga zeker nog eens kijken voor wat afbeeldingen als het eens past. C&T 11 mrt 2010 17:56 (CET)
Ja dat snap ik, heel erg bedankt, ik hoop dat we winnen. Vinie007

Vraag[bewerken | brontekst bewerken]

Wat vond je eigenlijk zo slordig aan het portaal zodat ik het kan verbeteren? Vinie007

Het is er wel al wat op verbeterd, heb ik de indruk. Wat nu nog de belangrijkste pijnpuntjes zijn, zijn volgens mij de taalslordigheidjes (waaronder veel zogenaamde Engelse ziekte: woorden los schrijven terwijl ze in het Nederlans aaneengeschreven zouden moeten worden) en het feit dat, alleszins op mijn browser, de kolommen tekst naast de afbeeldingen in de rubrieken Geschiedenis en Politiek zo dun zijn dat de meeste regels maar één woord bevatten. Het lijkt mij daar dus beter om ofwel de afbeeldingen kleiner te maken, ofwel zodanig groot dat de tekst pas eronder begint (zoals bij Natuur), op voorwaarde dat de afbeelding het ook verdient om verder te worden uitvergroot :) Veel succes! C&T 13 mrt 2010 22:06 (CET)
Ja dat probeer ik wel maar ben er niet zo super handig in :P Vinie007 14 mrt 2010 16:06 (CET)
Ik zal er ook nog wel eens naar kijken om alles na te lopen op taalfouten. Voor opmaak wil ik ook kijken maar daar ben ik zelf ook niet sterk in. Ik zie dat er momenteel vijf voorstemmen en één tegenstem zijn, het lijkt dus niet echt dringend, ik zal over enkele dagen eens kijken. Groet, C&T 14 mrt 2010 21:38 (CET)

"Wie denken we dat we zijn?"[bewerken | brontekst bewerken]

Ik denk dat ik een goedbedoelende gebruiker ben die probeert de berichten in het In het nieuws-kader beknopt te houden. Iemand die Wikipedia niet als nieuwsbron beschouwt en de actualiteitensectie op de hoofdpagina niet de juiste plaats vindt voor 'uitgebreide' berichten—een partij kan nog wel relevant zijn, maar de partijleider is niet direct betrokken bij regionale verkiezingen en haar beroep is in een kort overzicht in mijn ogen al helemaal niet belangrijk. Zo iemand ben ik. Afhaalchinees 18 mrt 2010 16:12 (CET)

Maar dat bericht is niet langer dan andere berichten! Je moet toch iéts meer kunnen zeggen dan drie woorden zeker! Anders hoeft het voor mij echt niet meer. Jij komt op mij over als iemand die denkt dat dat sjabloon zijn persoonlijke eigendom is en dat hij het allemaal beter weet als het over politiek in Frankrijk gaat. En dat verziekt de sfeer. Dank voor het begrip. C&T 18 mrt 2010 16:36 (CET)
Sorry als ik die indruk maak, dat is niet mijn bedoeling—al is het volgens mij wel logisch dat ik bij het bewerken en visie geven op inhoud en vormgeving van eigen ideeën en smaak uitga. Als je verwijst naar de kwestie-Brussels Airlines: daar ben ik voor zover ik weet uiteindelijk in je wens meegegaan en heb ik het bericht laten staan.

Toch zou ik nog even willen weten waarom landelijke partijprominenten en hun beroepen relevant genoeg zouden zijn voor een bericht op de hoofdpagina over regionale verkiezingen. Afhaalchinees 21 mrt 2010 18:29 (CET)

Rijsels burgemeester Martine Aubry. Dat is een bijstelling van twee woorden, speciaal voor al onze taalgenoten die mevrouw Aubry niet zouden kennen. Nu zullen ze zeggen: aha, burgemeester van Rijsel. Iemand wordt niet vanuit de schoolbanken rechtstreeks partijvoorzitter. Net zoals het toch ook in 2007 relevant was dat Nicolas Sarkozy tot dusver minister van Binnenlandse Zaken was en daarvoor burgemeester van Neuilly-sur-Seine. Vind jij dit niet relevant, dan denk ik dat dat echt met persoonlijke smaak heeft te maken en niks met de kwaliteit van het bericht. Integendeel, bijstellingen lijken me ideaal (en vooral heel gebruikelijk!) om in weinig woorden iemands achtergrond erbij te geven. C&T 21 mrt 2010 22:05 (CET)

en:Template:Germanic languages[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo Cars en travel , Daar is een debat over dialecten. Het is mogelijk dat jijals een native speaker van het Nederlands aanvullende ideeën heeft. Vriendelijke groet Sarcelles 19 mrt 2010 21:43 (CET)

Ik heb daar mijn mening gegeven. Groet en bedankt voor de link, C&T 21 mrt 2010 22:59 (CET)

Oude nieuwberichten verplaatsen[bewerken | brontekst bewerken]

Ik zou nu weer kunnen gaan klagen over het POV-gehalte en de overbodigheid van zinsneden als "de nu en dan verguisde Berlusconi" en "al bij al" in je nieuwsbericht over de Italiaanse regionale verkiezingen, ook de wat mij betreft niet noodzakelijke link naar "Amerikaanse" zal ik even buiten beschouwing laten (is het aantal links eigenlijk wel onderhandelbaar?), maar ik houd het bij een algemene opmerking: zou je je zelf verwijderde berichten voortaan willen overplaatsen naar Portaal:In het nieuws/Eerder in het nieuws? Alvast bedankt. Afhaalchinees 30 mrt 2010 14:59 (CEST)

Ik heb zelf Berlusconi nergens verguisd, ik meld dat Berlusconi nu en dan is verguisd, da's toch niet subjectief? Dat is de algemene teneur in de media. In orde, ik zal de oude nieuwsberichten verplaatsen. C&T 30 mrt 2010 18:03 (CEST)
En wat is er subjectief aan "al bij al"? Dat is toch volstrekt normaal journalistiek taalgebruik? Je verziekt de sfeer echt verschrikkelijk, vorig semester was het veel aangenamer werken. C&T 30 mrt 2010 18:15 (CEST)
POV verwees naar "nu en dan verguisde" - wat volgens mij vooral hier in de media gebruikelijk is, en me bovendien niet echt relevant lijkt bij een verkiezingsoverwinning - de overbodigheid naar de wat omslachtige term "al bij al". Afhaalchinees 31 mrt 2010 09:20 (CEST)
De "nu en dan verguisde" is net het meest essentiële: in Rome is men de laatste weken massaal op straat gekomen tegen Berlusconi's bewind en toch snoept centrumrechts vier regio's (Calabrië, Campania, Lazio en Piemonte) af van links. En de term "al bij al" past stilistisch perfect, is gangbaar en niet subjectief, dus zie ik het probleem niet. Mocht iedereen alle sensu strictissimo overbodige woorden weglaten, we zouden in een saaie wereld leven. C&T 31 mrt 2010 10:24 (CEST)
Het is wat. Feit is dat Berlusconi verguisd wordt en dat vele in de Nederlandse en ik neem aan Belgische media hadden verwacht - vooral na zijn openlijke spelletjes door de oppositie het woord weg te nemen in de media - het opmerkelijk is dat de partij wint. Wat is daar POV aan? Buttonfreak 31 mrt 2010 14:24 (CEST)
(na bwc) Ik heb toch vooral het idee dat schandalen over en demonstraties tegen Berlusconi hier breed uitgemeten worden, in tegenstelling tot positieve berichten en demonstraties voor hem, en daarnaast is hij bij mijn weten bij het ruime merendeel van de Italiaanse bevolking gewoon nog geliefd. M.a.w.: de verkiezingsuitslag bewijst vooral het ongelijk van mediaberichtgeving over een afbrokkelende populariteit e.d. (overigens ben ik totaal geen fan van Berlusconi, maar de berichtgeving - In Nederland althans - is vaak erg subjectief)
De term "al bij al" is op zich prima, maar leek me nogal overbodig en had in mijn ogen een wat relativerend karakter ("hij heeft een toch eigenlijk een soort van beter gedaan dan verwacht"). Het hoeft niet allemaal strak, maar soms kunnen kleine dingen de essentie van het geheel wat vertroebelen. Afhaalchinees 31 mrt 2010 14:28 (CEST)
Met dat laatste ben ik het in dat geval alleszins niet eens. En het nieuwsbericht zelf is evenwichtig: enerzijds de klemtoon op de overwinningen van rechts, anderzijds op het verguizen van Berlusconi. C&T 31 mrt 2010 14:31 (CEST)
Ik zie dat je inmiddels de zin hebt veranderd: de huidige inhoud (de daadwerkelijke resultaten) lijkt mij een stuk relevanter dan een door de media opgeplakt predicaat. Bedankt voor het herschrijven. Afhaalchinees 31 mrt 2010 14:48 (CEST)
Om even onnodig moeilijk te doen: dat was niet omdat jij het zei maar omdat ik het zelf interessanter vond. Bij mijn eerste versie waren de resultaten namelijk nog niet volledig bekend dus die was sowieso voorlopig. C&T 31 mrt 2010 14:53 (CEST)
Het lijkt mij alleen maar positief als je wijzigingen waar ik het mee eens ben niet doet om mij te plezieren of de discussie af te sluiten, maar omdat je het zelf (ook) beter vindt passen. Afhaalchinees 31 mrt 2010 14:56 (CEST)

Categorie:Media naar territorium[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo C&T, is het niet beter om Categorie:Media naar territorium als subcat van Categorie:Media naar land te plaatsen? Vergelijk Categorie:Geografie naar territorium. Groet, Alankomaat 1 apr 2010 21:49 (CEST)

Misschien niet 100% correct, maar ook goed wat mij betreft. Ik zal het aanpassen voor de media en voor categorie:cultuur naar territorium en categorie:krant naar territorium, die ik gisteren ook heb aangemaakt. Groet, C&T 2 apr 2010 10:39 (CEST)
Weet jij hoe het komt dat er nu in de categorie:geografie naar land een (overzichtelijk) lijntje vrij is tussen de eerste subcategorie (van andere aard) en alle volgende, maar niet op categorie:media naar land en categorie:cultuur naar land? De catsorts zijn nochtans gelijkaardig. C&T 2 apr 2010 10:45 (CEST)
Nee, geen goede verklaring voor. Misschien dat het systeem een verschil maakt tussen sortering op cijfers en letters? Alankomaat 2 apr 2010 11:07 (CEST)
Ook die is gelijk, ik heb de sortering op cijfers overgenomen van de categorie:geografie naar territorium omdat ik dacht dat dat de truc was ;) C&T 2 apr 2010 11:24 (CEST)

reactie[bewerken | brontekst bewerken]

jammer van je reactie in de bewerkingssamenvatting, lekker constructief ook. groet Druifkes 14 apr 2010 12:31 (CEST)

De methode is toch voldoende duidelijk? Het oudste bericht verwijderen. Mijn reactie is mede bepaald door het feit dat ik dit in de periode september, oktober, november ook al driemaal heb gezien bij andere collega's. Groet, C&T 14 apr 2010 13:16 (CEST)
Bij drie berichten van 10 april heb je geen oudste bericht. Ik maakte een fout door niet de afbeelding weg te halen en dat is iets waar ik volgende keer, hopelijk, wel op zal letten. Dat drie collega's dat vorig jaar ook verkeerd gedaan hebben, hoeft naar mijn mening nog geen reden zijn om zo te reageren. groet Druifkes 14 apr 2010 13:37 (CEST)
In principe mag er geen volgende keer komen, want het is de bedoeling dat de oudste berichten weggehaald worden. Als berichten eenzelfde datum hebben dan is het onderste bericht altijd het oudste. Groet, C&T 14 apr 2010 18:02 (CEST)

In het nieuws (2)[bewerken | brontekst bewerken]

Bedankt voor deze reformulering. Ik ben van plan ook in de toekomst niet zo snel te handelen bij andere nieuwsberichten en opmerkingen in de bewerkingssamenvatting (of indien nodig op gebruikers-OP) te plaatsen. Ik vind het zelf wel rustig en prettig werken zo. Is het ook voor jou een aanvaardbare en goed werkbare 'methode'? Afhaalchinees 15 apr 2010 22:36 (CEST)

Wat mij betreft wel, wat natuurlijk niet wil zeggen dat ik het noodzakelijkerwijs altijd even hard met je eens zal zijn als nu ;) Ik vond de formulering zelf ook ietsje aangebrand, maar had iets gelijkaardigs gehoord op de radio — het blijft een feit dat het merkwaardig is dat iedereen er levend is uitgekomen. Nu onderbelicht het bericht dat enigszins, maar dat kan niet veel kwaad denk ik. C&T 15 apr 2010 23:30 (CEST)
Fijn om te horen dat je je hierin kan vinden (een onenigheid zal inderdaad vast nog wel eens voorkomen, maar zo'n drama is dat niet). Afhaalchinees 16 apr 2010 15:52 (CEST)

In het nieuws (3)[bewerken | brontekst bewerken]

Hi, sorry, maar ik heb een baar onbeduidende (POV) en berichten zonder bron verwijderd. aleichem 24 apr 2010 21:02 (CEST)

Excuses niet aanvaard: kan je specifiëren waarom je het bericht over Nauru hebt verwijderd? Wellicht heb je niet voor alle berichten die je verwijderde dezelfde reden(en). Verder vind ik het van zeer weinig respect getuigen om een reeks berichten waar meerdere mensen werk in hebben gestoken zonder voorafgaand overleg te verwijderen - zie de Kroeg. C&T 24 apr 2010 21:38 (CEST)

narau[bewerken | brontekst bewerken]

Kunt u mij de relevantie van verkiezingen op naura voor de nl:wikipedia uitleggen? aleichem 24 apr 2010 22:39 (CEST) En wat is de bron van het verhaal over de taxichauffeur? Ik kan het nergens vinden. Bron in de nl:pers over narau ook graag. aleichem 24 apr 2010 22:40 (CEST)

Het is Nauru. Net zoals op de Engelse Wikipedia vind ik het deugdelijk te berichten over alle nationale verkiezingen ter wereld, maar als meerdere collega's de verkiezingen in landen ter grootte van Nauru minder opportuun vinden dan schik ik mij daar graag naar. Voor het verhaal over de taxichauffeur moet u bij collega Huygebaert zijn. Als je het niet erg vindt heb ik je kopje aangepast. En ik wil je met klem vragen je toon, werkwijze en schrijfwijze aan te passen. Jij bent niks meer waard dan de anderen hier. C&T 24 apr 2010 23:09 (CEST)
Ik zie deze discussie toevallig voorbij komen en wil even mijn duit in het zakje doen: aangezien Nauru een (officieel en erkend) land is, is een nieuwsbericht daarover net zoveel waard als over ieder ander land. Een grens gaan stellen m.b.t. de E-waarde op basis van het aantal inwoners is POV en dus niet wenselijk. Groet, Alankomaat 24 apr 2010 23:14 (CEST)
Dat ook nog. Misschien is dat ook de achterliggende gedachte bij de collega's van "en:". C&T 24 apr 2010 23:23 (CEST)

Nagorno-Karabach[bewerken | brontekst bewerken]

Good morning! Unfortunately I don't speak Dutch and if You're not against, I'll speak English. Thanks for Your note on my talk page, but I want to say smth.

In the articles about cities in Nagorno Karabakh I've mentioned both positions (Armenian and Azeri). For example in articles I've mentioned about the administrative system of both parties. In the article Füzuli I've mentioned that the city is empty now, because near there are positions of military forces of the conflict parties, while in the article was that the population is 17.100 persons. According to the census in 1989 the population was 17.500 and after 1993 the city became empty due to numerous heavy fighting. In the article Kovsakan I also mentioned both points of view (firstly administrative divisions) and update the population according to the census in 2005. Therefore, it seems to me that your concern about not neutral point of view are vain.

Sincerely Yours, --Ліонкінг 9 mei 2010 22:48 (CEST)

(answered on your talk page C&T 10 mei 2010 10:39 (CEST))
  • Sorry, but I disagree with You. Since 1993 Azerbaijan don't controle Kovsakan & Fizuli, so I've written that they belongs to the Azerbaijan teritorial divisions before the war. In general, I think that the discussion on this topic is over, because I have nothing against modern versions of articles, with your last edits. If you have any suggestions for improvement articles - please, I'll be happy to consider them. Best wishes, --Ліонкінг 10 mei 2010 11:08 (CEST)
  • However Azeri government don't control the teritory of NKR during the collapse of USSR, I agree that there must be mentioned the Azeri point of view, as the teritory is disputed and NKR isn't recognised. But in my opinion there are a state which realy control this teritory and which is realy recognised by the inhabitans of this country. This state has a parliament, president, government, military forces, judicial system, legislation (by the way soon there will be parliamentary elections), transport system, agriculture, industry etc. So we can't deny the existance of this state. All in all I think that we have more common view of the situation than we can appear. By the way, I want to create a template which include the cities of NKR, as in french wiki. If there will be some problems with dutch grammar can You help me with it? Groet --Ліонкінг 10 mei 2010 19:35 (CEST)
  • It's very interesting. I'm realy very happy that they are users who interests in political life of NKR. By the way, I've created that template: Sjabloon:Stad in NKR. Unfortunately there are no articles in nl.wiki about 4 cities, but I think that it is temporary. If you watch this template and correct the mystakes, the template can be picked in the articles about the cities. Thanks for friendliness. --Ліонкінг 11 mei 2010 09:57 (CEST)
Caucasus is very interesting region. As I know in recent elections take part 4 parties. It will be really interesting for me to read a report;) I've seen the edits of Vacio several time, so thanks him twice;-) Best wishes, --Ліонкінг 11 mei 2010 23:36 (CEST)

Poeketi[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi Cars en travel, ik ben het niet zo eens met deze edit van je. De landingsbaan ligt volgens mij toch echt bij Poeketi. Op deze kaart staat 'Dritabiki' oftwel Drietabbetje aangegeven als een plaats in de rivier. Als ik op mijn 'Microsoft Encarta Winkler Prins 2006 DVD' op de kaart van dat gebied inzoom, dan ligt Drietabbetje op ongeveer dezelfde plaats, maar dan op een riviereiland en iets stroomafwaarts ligt Poeketi aan de zuidelijke oever. Kijk je met Google Maps naar dat gebied, dan ligt daar niet een groot eiland maar is het meer een soort Biesbosch-achtig gebied met allerlei eilandjes met wederom iets stroomafwaarts Poeketi aan de zuidelijke oever. Kortom, beide kaarten geven aan dat Poeketi ligt op de plaats bij die airstrip en Drietabbetje bevindt zich stroomopwaarts op die eilanden. Ik hoop dat je mijn uitleg een beetje kunt volgen. Ik kan je anders per email wel een file met de Encarta-kaart van dat gebied sturen als dat helpt. - Robotje 21 mei 2010 12:48 (CEST)

Dat kan, ik heb me laten misleiden door Google Earth, dat hier dan toch serieus de mist ingaat: dat toont een duidelijke nederzetting Drietabbetje met airstrip, en iets stroomopwaarts op die "eilanden" lijken een paar huizen staan te staan (echt slechts een drietal!) waarvan je zou kunnen aannemen dat ze gewoon tot Drietabbetje behoren, maar die geen label hebben, wél van afbeeldingen zijn voorzien die met Poeketi zijn gelabeld - vandaar. Maar jij hebt blijkbaar drie bronnen die het tegendeel bewijzen, dus dan zal het wel waar zijn. In elk geval vind ik het dan wel vreemd dat Drietabbetje zo onzichtbaar is op Google Earth, drie huizen lijkt me wel heel klein voor een plaats waarover we in tegenstelling tot Godo Olo en Poeketi al langer een artikel hadden. Voor aanpassingen ga ik nog even wachten tot alles me iets duidelijker wordt, ik heb op de Engelse Wikipedia namelijk een verwijderprocedure opgestart voor het artikel over de luchthaven van Poeketi (die naast dat over die van Drietabbetje bestond), als alles klopt moet ik daar de wind van voren krijgen nu, eens kijken. Groet, C&T 21 mei 2010 20:32 (CEST)
Ik heb nog wat rondgezocht en het lijkt mij inderdaad ook aanneembaar dat Drietabbetje over een aantal eilanden ligt verspreid, hoewel de meerderheid van de bronnen dat net niet vermeldt. Ik zou je dus volgen dat de airstrip bij het dorpje Poeketi ligt, maar blijf wel van mening dat diezelfde airstrip in de eerste plaats naar het 5 km verderop gelegen Drietabbetje is genoemd omdat dat dorp bekender en hoogstwaarschijnlijk een stuk groter is (net ten westen van Poeketi wordt Google Earth zo onscherp dat weinig nog uit te maken is, en net daar zou Drietabbetje moeten liggen). Kijk ook eens op YouTube: daar staat een aantal filmpjes over luchtvaart in Drietabbetje, geen enkel daarentegen is er te vinden over Poeketi of Poketi. Ben je het daarmee eens? C&T 22 mei 2010 23:17 (CEST)
Leuk idee om YouTube te gebruiken voor research (heb ik voor een Wikipedia-artikel nog nooit gedaan). Als ik de bij dit filmpje rond 0:46/1:21 dan staat die landingsbaan niet haaks op de rivier. Als je bij dit filmpje vanaf 0;47/1:30 bekijkt, klopt de ligging van de rivier t.o.v. de landingsbaan evenmin met deze luchtfoto. Het lijkt mij daarom dus dat het om twee verschillende airstrips gaat. - Robotje 24 mei 2010 09:06 (CEST)
Ja, je hebt gelijk. Ik ga het terugdraaien. Desalniettemin blijft het vreemd dat de luchthaven van Poeketi en haar ICAO-code zo ontzettend mager geattesteerd zijn op internet. Groet, C&T 24 mei 2010 09:49 (CEST)
De andere airstrip (Drietabbetje/Dritabiki) ligt op de locatie van deze foto, en is niet goed op satellietbeeld te zien. Er zijn dus inderdaad 2 airstrips, ik denk dat ons huidige artikel Airstrip Drietabbetje moet worden hernoemd naar Airstrip Poeketi, en dan het artikel Airstrip Drietabbetje (voor deze nieuwe locatie) aanmaken. Michiel1972 25 mei 2010 16:10 (CEST)
Oké, ik zal dat morgen in orde brengen. Groet, C&T 25 mei 2010 16:15 (CEST)
Opnieuw een mooi stukje samenwerking. - Robotje 26 mei 2010 08:30 (CEST)

Hoi, Ik weet niet of jullie er al helemaal uit zijn. Mogelijk kan ik jullie nog verder helpen, want ik ben in 1999 met het vliegtuig in drietabbetje geweest om daar de landingsbaan in te meten voor ICAO. Ik werk inmiddels niet meer voor hetzelfde bedrijf, maar kan mogelijk wel nog de coordinaten van de landingsbaan uit de rapportage achterhalen door even contact op te nemen met m'n oud collega's. Groeten Magalhães 26 mei 2010 11:00 (CEST)

Dat lijkt mij wel een heel interessant beroep! :) In principe zijn we er nu uit. Mocht jij nu nog kunnen bevestigen dat Drietabbetje inderdaad op enkele eilanden verspreid ligt en dat er vijf kilometer oostelijker een andere luchthaven ligt bij Poeketi, zou dat ons overleg natuurlijk nog wat kunnen verzilveren :) Maar het is dus niet van die aard dat je daarvoor nog contact moet opnemen met je ex-collega's lijkt me. Groet, C&T 26 mei 2010 13:57 (CEST)
Het was inderdaad erg leuk die eerste vijf jaar na mijn studie. Heb luchthavens opgemeten in Suriname, Botswana en Swaziland. Daarnaast voor andere projecten nog in vele landen actief geweest. Tegenwoordig werk ik gewoon in NL, maar soms mis ik het nog wel dat reizen en avontuur. Suriname is een van de mooiere landen waar ik geweest ben. Ik ben alleen te kort in Drietabbeje geweest om me te kunnen herinneren of het op enkele eilanden liggen. Ik vloog zelf nl. al snel door naar de laatste "luchthaven" (beter gezegd: karrespoor) bij Tabiki. Mijn collega bleef achter voor de metingen in Drietabbetje. Dus ik zou hem moeten vragen naar de bevestiging. In Tabiki ben ik veel langer geweest en daar weet ik wel iets meer van. Bv dat het aan een rivier lag. Magalhães 26 mei 2010 15:39 (CEST)
Ik zie dat extra artikeltjes over luchthavens in Suriname, Botswana en Swaziland altijd welkom zijn :) C&T 26 mei 2010 17:43 (CEST)
Ja, er is nog veel te doen op wikipedia. Ik beperk me echter in principe altijd tot Filipijnen-gerelateerde artikelen. Dat is al breed genoeg qua onderwerp. Maar misschien kan ik wel nog een paar mooie foto's toevoegen van dorpjes in de Surinaamse jungle of vliegtuigen die landen op de luchthaven van Swaziland. Ik zal als ik tijd heb eens in mijn fotodoos duiken. Groeten Magalhães 26 mei 2010 23:03 (CEST)
Ik lees dat Swaziland voor dit jaar een nieuwe internationale luchthaven plant, die de enige huidige commerciële luchthaven in Manzini moet gaan vervangen. Met 22 miljoen Amerikaanse dollar aan steun van Taiwan (persoonlijke voordelen voor landen die Taiwan erkennen in plaats van Peking, cf. ook Tuvalu dat zijn interinsulair bevoorradingsschip gratis mocht laten restaureren). C&T 27 mei 2010 10:11 (CEST)
Matsapha Airport stelde ook weinig voor. 1 baan een een gebouwtje dat dienst doet als aankomst en vertrek hal. Ik heb wel goede herinneringen aan de heenvlucht ernaartoe. Omdat er eigenlijk geen plek meer was wegens overboeking mocht ik op de "crewseat" tussen de beide piloten in de cockpit zitten. Magalhães 27 mei 2010 15:22 (CEST)
(na BWC) Hilarisch! Eens benieuwd of zoiets nu nog zou mogelijk zijn bij Airlink of Swaziland Airlink. C&T 28 mei 2010 10:00 (CEST)
Om aan het verzoek om artikelen over vliegvelden in Suriname wat tegemoet te komen, heb ik zojuist Oelemari (vliegveld) aangemaakt. Ik weet alleen niet of er een IATA en/of ICAO code voor bestaat. Verder heb ik van andere artikelen over Surinaamse airstrips maar 'gras' overgenomen als 'materiaal' maar op de satellietfoto van Google ziet het er nogal bruin uit, dus het lijkt me meer grond dan gras. Zijn daar afspraken over? En nog iets, het woord 'tabbetje' staat voor 'riviereiland' (zie [4]). De naam 'Drietabbetje' zou dus zomaar kunnen verwijzen naar '3 riviereilanden' wat mogelijk een antwoord is op je vraag of Drietabbetje over een aantal eilanden verspreid ligt. - Robotje 27 mei 2010 18:30 (CEST)
Sorry dat ik me er hier even tussen meng. Vwb dat laatste: de Encyclopedie van Suriname (Elsevier, 1977) zegt: "Drietabbetje (S.T. Dritabiki), Bosnegerdorp in het disctrict Marowijne, gelegen op drie eilandjes in de benedenloop van de Tapanahony. De ca. 400 inw. behoren tot de Djoeka. Het is de zetel van de Granman van de Djoeka. Airstrip.". Inderdaad op drie eilandjes dus. Helaas vermeld de Encyclopedie niet of er op elk eilandje een aparte airstrip is. Jammer genoeg is er van Poeketi geen lemma in dit naslagwerk. Het lemma Drietabbetje heb ik ooit aangemaakt omdat de naam toch wel wat tot de verbeelding spreekt. Vriendelijke groet, Spraakverwarring 27 mei 2010 19:12 (CEST)
Ik heb nog wat verder gezocht en kwam dit tegen: "Een voorbeeld van een boslandcreolendorp waar toeristen kunnen komen is Drietabbetje, een dorp gelegen op drie eilandjes in de benedenloop van de Tapanahonyrivier. Het dorp heeft een vergaderhuis, een winkeltje en een airstrip (Leuwsha, 2002)." [5] waarbij verwezen wordt naar het boek: "Leuwsha, T. (2002). Reishandboek Suriname. Uitgeverij Elmar N.V., Rijswijk." Dan lijkt het er toch op dat het gaat om maar één airstrip die hoort bij Drietabbetje (wat me ook genoeg lijkt als je weet dat er bij Poeketi, een paar kilometer verder, er nog een ligt). - Robotje 28 mei 2010 09:48 (CEST)
(na BWC) De luchthaven Oelemari komt niet in de en:list of airports in Suriname voor, dan is de kans echt groot dat er geen ICAO-code bestaat (een IATA dan al helemaal niet). Dan nog is het overigens mogelijk dat er toch (lijn)vluchten worden uitgevoerd, alhoewel ik zoiets alleen al tegengekomen ben bij en:Angaur Airstrip en en:Peleliu Airfield in Palau. Wat dat gras betreft weet ik niet of er hier afspraken over zijn. En je bron over Drietabbetje is inderdaad een bevestiging. Ik had iets gelijkaardigs al gelezen in een meer amateuristisch reisverslag dus nam ik het daar nog niet volledig voor sowieso waar aan. Spraakverwarring, het lijkt mij geen optie dat elk eilandje een aparte airstrip zou hebben. Mij lijkt het logischer dat de enige airstrip op de oever ligt en men per boot naar het dorp zelf moet. Tenzij die eilanden echt groter zijn dan ik denk. Mooie opsteker is wel dat we nu eindelijk een inwoneraantal hebben, zij het met dien verstande dat het een cijfer uit 1977 is en dat er "ca." voor staat. Groet, C&T 28 mei 2010 10:00 (CEST)
Ik ben niet ter plaatse bekend maar het lijkt me inderdaad onwaarschijnlijk dat elk eilandje een vliegstrip zou hebben. Vwb het inwoneraantal: tja, dat is uit een bron uitgegeven 1977 dus de schatting zelf zal nog ouder zijn. Ik vraag me af of het erg zinvol is om 35-40 jaar oude gegevens te vermelden, die bovendien ook nog eens een schatting zijn. Spraakverwarring 28 mei 2010 10:17 (CEST)
Het lijkt me beter dan niks, neen? Ik heb hier ook al véél inwoneraantallen uit de jaren '80 gezien. C&T 28 mei 2010 10:20 (CEST)

Verzoek[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Cars en travel, ik zag [6]. De zinspeling met de naam van de gebruiker is onnodig. Zo gaan we niet met elkaar om. Dank voor je begrip, Taketa (overleg) 24 mei 2010 20:19 (CEST)

Áls iemand dan de behoefte voelt een niet eens als offensief bedoelde opmerking te censureren, dat die persoon dan tenminste de moeite doet om dat ook bij mij of in de Kroeg duidelijk te maken. Maar zelfs dat niet: dat is ronduit pedant. Trouwens, los van het feit of mijn opmerking het waard is naar daar verhuisd te worden: we hebben ook nog steeds het Achterkamertje dat toch is opgericht om te vermijden dat men in de Kroeg zaken moet gaan schrappen. Kortom, Eriks autoritaire edit is in strijd met elke vorm van goed en normaal gedrag hier. Groet, C&T 24 mei 2010 20:56 (CEST)

Vliegveld zonder dorp of stad in de buurt[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi C&T, nog even als aanvullende reactie op je eerdere vraag op Overleg:Oelemari (vliegveld). Bij m'n research voor het volgende artikel over vliegvelden die aangelegd zijn in het kader van Operation Grasshopper kwam ik aangaande de airstrip/vliegveld 'Kayser' de volgende tekst tegen: "Hoewel er binnen een straal van 100km geen dorp te bekennen is, ligt er wel een goed onderhouden grasbaan waar vliegtuigjes kunnen landen en opstijgen." [7] Bij de landingsbaan van Oelemari zal het wel niet veel anders zijn. - Robotje 31 mei 2010 15:18 (CEST)

Oké, dan weet ik voortaan dus dat dat in Suriname een meer dan mogelijke situatie is. Heb je er overigens een bron voor dat Caricom Airways' vluchten op Kabalebo chartervluchten zouden zijn? Het lijkt mij persoonlijk ook best mogelijk, maar als het over Caricom Airways gaat wordt voorlopig nog nergens over charter gesproken. Groet, C&T 31 mei 2010 15:50 (CEST)
Bij het Wikipedia-artikel Caricom Airways staat bij de infobox "Bestemmingen: 67 (Charter)" en aangezien ze maar 7 vliegtuigjes hebben met zoveel bestemmingen heb ik dat geïnterpreteerd als alle 67 zijn chartervluchten. Maar bij twijfel kan het Kabalebo-artikel natuurlijk aangepast worden; zeker aangezien hun site er momenteel uit lijkt te liggen (lijkt me nogal slordig trouwens voor een commercieel bedrijf). - Robotje 31 mei 2010 16:11 (CEST)
Daar had ik nog niet op gelet. Als we overgaan tot het sowieso beschouwen van Caricom Airways als chartermaatschappij moet het wel nog overal aangepast worden. Het kon eigenlijk moeilijk anders, een minuscule maatschappij met ze-ven-en-zes-tig bestemmingen maar zonder artikel op de Engelse Wikipedia... Het is spannend afwachten op hun nieuwe site maar die kan net zo goed nog twee jaar op zich laten wachten. Ik denk trouwens dat de kans er dik in zit dat deze maatschappij voor het ogenblik gewoon helemaal niet opereert. Dit artikel dateert van vandaag en zegt dat Caricom Airways deze maand begint met diensten vanop Saint Lucia-Hewanorra, maar Saint Lucia staat al jaren gewoon in onze bestemmingenlijst... En dan is er nog dit artikel (aanmelding vereist) van De Ware Tijd van mei vorig jaar. Samengevat: in juni 2009 start van chartervluchten, zes maanden later "verwacht[te]" men de eerste lijnvluchten. Veel verschillende scenario's dus, ik ga een twijfelsjabloon plaatsen. C&T 31 mei 2010 16:43 (CEST) (oorspronkelijk in drie keren geantwoord)
Bedankt voor het uitzoeken. Bij Kayser (vliegveld) heb ik maar vast op de regel met Caricom Airways een vraagteken achter 'charter' gezet, maar misschien moet dat vraagteken wel voor de hele regel gelden. - Robotje 31 mei 2010 16:50 (CEST)
Ja, zelf ga ik wachten tot ik meer duidelijkheid heb over Caricom Airways om alles te gaan aanpassen. Ik heb intussen alle luchtvaartmaatschappijen- en bestemmingenlijsten van luchthavens in Suriname nog eens nagelopen, en zal de luchthavens waar hier een artikel over bestaat ook op de Engelse Wikipedia volgen om op de hoogte te blijven van nieuwigheden. (Hoewel Paramaribo-Zanderij wellicht de enige luchthaven is waarvan het artikel eerder op de Engelse Wikipedia dan hier zal geüpdatet worden.) Groet, C&T 31 mei 2010 19:36 (CEST)