Sportpark Zuilen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Sportpark Zuilen
Elinkwijk-Telstar met de hoofdtribune op de achtergrond (1965)
Plaats Vlag Utrecht (gemeente) Utrecht, Nederland
Capaciteit 6.000
Geopend 1951
Bespelers Elinkwijk (1951–heden)
SV HMS
Vroegere namen Sportterrein aan de Amsterdamsestraatweg
Portaal  Portaalicoon   Sport

Sportpark Zuilen is een sportpark in de Nederlandse stad Utrecht. Het sportpark wordt in het noorden begrensd door de Burgemeester Norbruislaan, in het oosten door het Theo Thijssenplein en Jan van Zutphenlaan, het zuiden door de Amsterdamsestraatweg en in het westen door Sportpark Daalseweide.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

Het sportpark werd in 1951 aangelegd nadat het oude sportterrein, iets noordwestelijker gelegen, werd gebruikt om woningbouw te realiseren. Er werd een hoofdtribune aangelegd die plaats bood aan 1.300 toeschouwers. Samen met de overige tribunes kwam de maximale capaciteit uit op ongeveer 13.000. Het hoofdveld werd van 1954 tot 1970 gebruikt voor wedstrijden in het betaald voetbal. In 1970 kwam hier een einde aan nadat bespeler Elinkwijk met DOS en Velox fuseerde tot FC Utrecht.

Het huidige sportpark bestaat uit 11 voetbalvelden die worden gebruikt door Elinkwijk en SV HMS. Naast het voetbal wordt het sportpark ook gebruikt voor indoorsporten in de sporthal, tennis, beachvolleybal en wordt er american football gespeeld door de Dominators. Voorheen zat er ook een hondenvereniging.

Voorganger:
Sportterrein aan de Straatweg
Stadions van Elinkwijk
Sportterrein aan de Amsterdamsestraatweg/Sportpark Zuilen (1951–heden)