Sportpark Voordorp

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Sportpark Voordorp
Plaats Vlag Utrecht (gemeente) Utrecht, Nederland
Bespelers FC Utrecht (1981–1982)
USV Hercules (1991–heden)
Sporting '70
VV Voorwaarts
Portaal  Portaalicoon   Sport

Sportpark Voordorp is een sportpark in de Nederlandse plaats Utrecht. Het sportpark wordt in het noorden begrensd door de 'Habib Bourguibastraat', in het oosten door de A27, in het zuiden door de 'Biltse Rading' en in het westen door de Sartreweg.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

Rond 1970 werden de eerste sportvelden in Tuindorp-Oost aangelegd. USV Hercules kreeg eindelijk een vaste speelplaats nadat ze de jaren ervoor de gehele stad rondzwierven zonder een vaste locatie. Samen met Sporting '70 hebben de clubs de beschikking over negen voetbalvelden, zes tennisvelden, een hockeyveld en een korfbalveld. Het huidige sportpark is slecht de helft qua omvang ten tijde van de aanleg.

Veemarktterrein[bewerken | brontekst bewerken]

Het Veemarktterrein kreeg in het seizoen 1981/82 een tijdelijke bespeler, namelijk FC Utrecht. Het huidige stadion werd verbouwd en er moest worden uitgeweken naar een tijdelijk stadion. Op de voormalige velden van de amateurclub VV Voorwaarts werd een stadion neergezet voor 11.500 toeschouwers. De tijdelijke tribunes verdwenen het seizoen er na weer, toen de verbouwing van de Galgenwaard was afgerond. De velden werden tot halverwege de jaren 90 nog gebruikt waarna ze gereed werden gemaakt voor woningbouw.

Voorganger:
Stadion Galgenwaard
Stadions van FC Utrecht
Veemarktterrein (1981–1982)
Opvolger:
Stadion Galgenwaard