FC Utrecht in het seizoen 2007/08 (mannen)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
FC Utrecht
FC Utrecht in het seizoen 2007/08
Naam Football Club Utrecht
Bijnaam Utreg
Opgericht 1 juli 1970
Stadion Stadion Galgenwaard
Capaciteit 24.426[1]
Voorzitter Vlag van Nederland Jan Willem van Dop
Trainer Vlag van Nederland Foeke Booy[2]
Vlag van Nederland Willem van Hanegem
Begroting €15.000.000[3]
Competitie Eredivisie (10e plaats)
Thuis
Uit
Doelman thuis
Doelman uit
Portaal  Portaalicoon   Voetbal

Het seizoen 2007-2008 van FC Utrecht begon op 7 juli 2007; op die datum stond de eerste training gepland. FC Utrecht speelde dit seizoen in de Eredivisie, en eindigde uiteindelijk met 46 punten op de 10e plaats, tussen Roda JC en AZ.

Voorbereiding[bewerken | brontekst bewerken]

Voorafgaand aan het nieuwe seizoen werden er een aantal oefenwedstrijden gehouden tegen zowel betaalde clubs als amateurclubs. Ook is er vanaf 30 mei een trainingskamp op Curaçao belegd voor het eerste elftal, waar naast de gebruikelijke trainingen ook een clinic is gehouden voor Curaçaose jeugdspelers en een toernooi - de Polar Cup - waar ook onder andere FC Dordrecht aan meedeed. Op 11 augustus was de traditionele Open Dag. Een dag later, op 12 augustus, werd een openingswedstrijd gespeeld tegen het Spaanse RCD Espanyol.

In eerste instantie zou er, net als het jaar daarvoor, een trainingskamp worden belegd in het Oostenrijkse Bad Gleichenberg, maar dit viel niet te rijmen met de Intertoto Cup-verplichtingen op 21 en 29 juli. Na deze wedstrijden werd er wel in Nederland een kamp belegd. De keuze viel, na enkele opties in onder andere Gelderland af te zijn gegaan, op het Drentse Dwingeloo.

Transferperiode[bewerken | brontekst bewerken]

Ook FC Utrecht roerde zich gedurende de transferperiode. Aangezien de club het voorgaande seizoen vooral in aanvallend opzicht tekortkwam - slechts 41 doelpunten en een middenvelder als clubtopscorer - werd er vooral gezocht naar een oplossing voor het spitsenprobleem. Aangezien zowel Robin Nelisse als Ali Boussaboun mochten uitkijken naar een nieuwe club waren er minimaal twee spitsen nodig. Al gauw viel de keuze op de Zuid-Koreaan Jae Jin Cho[4] en de Belg Kevin Vandenbergh[5].

Cho, international van Zuid-Korea, werd beschouwd als een veelscorende spits, maar omdat hij van buiten de EU komt moest hij een hoger salaris betaald krijgen. Bovendien leek de transfersom een probleem te worden. Aanvankelijk leek de speler van Shimizu S-Pulse ondanks interesse van enkele andere clubs dicht bij een transfer, nadat trainer Foeke Booy een gesprek had na de interland van Zuid-Korea tegen Nederland[6]. Maar de club hikte vooral aan tegen het transferbedrag, dat erg hoog was voor een speler die een jaar later transfervrij is.

Foeke Booy vertrok en werd vervangen door Willem van Hanegem

Vandenbergh, die het voorgaande seizoen clubtopscorer was van RC Genk, leek meerdere malen dicht bij een overgang naar de club uit de Domstad, maar de gesprekken verliepen erg moeizaam[7]. Op 25 juni werd bekendgemaakt dat Vandenbergh alsnog voor Utreg had gekozen. Er hing een prijskaartje van naar schatting 1 miljoen euro aan de transfer.[8]

Ook nam de club afscheid van een aantal spelers, waarvan de belangrijkste wellicht Jean-Paul de Jong was. Het clubicoon, die sinds 1993 voor de club speelde, stopte met het betaald voetbal, maar bleef binnen FC Utrecht actief als jeugdtrainer. Ook Ali Boussaboun vertrok; de spits, in de winterstop op huurbasis overgenomen van Feyenoord, kon niet aan de verwachtingen voldoen en vertrok naar het Qatarese Al-Wakrah. Leen van Steensel en Adnan Alisic, die beiden op huurbasis elders speelden, zijn vertrokken naar SBV Excelsior[9], en talent Nassir Maachi wordt verhuurd aan FC Dordrecht.

Naast een aantal spelers vertrok ook Foeke Booy, sinds 2002 hoofdtrainer van de club, naar het Saoedi-Arabische Al Nassr. Hij werd opgevolgd door Willem van Hanegem, die een contract voor 2 jaar tekende. Van Hanegem speelde ooit zelf ook voor FC Utrecht.

Gedurende het seizoen[bewerken | brontekst bewerken]

Interne problemen[bewerken | brontekst bewerken]

Het seizoen 2007-2008 begint roerig, als de hoofdsponsponsor, vastgoedbedrijf Phanos in juli bekendmaakt de club over te willen nemen voor het symbolische bedrag van 1 euro. In ruil daarvoor wil het bedrijf een gloednieuw stadion bouwen bij Leidsche Rijn en op het terrein waar nu Stadion Galgenwaard staat huizen bouwen. Tevens wil Phanos met behulp van financiële injecties de club structureel bij de top-4 van Nederland laten horen. Het plan lekt al snel uit in de media, en stuit op veel weerstand, aangezien de Galgenwaard net ingrijpend is verbouwd, en de fans bang zijn dat FC Utrecht haar "ziel" verkoopt. Daardoor worden de plannen voor lange tijd in de ijskast gezet.

Vervolgens breekt er een conflict uit bij FC Utrecht tussen voorzitter Jan Willem van Dop en de raad van commissarissen. De laatste verwijt de voorzitter een financieel wanbeleid en een gebrekkige communicatie. Zo zou hij zowel trainer Van Hanegem als spits Kevin Vandenbergh naar Utrecht hebben gehaald zonder de rvc op de hoogte te hebben gebracht. Hoewel Van Dop het ontkent, wordt hij op 3 september ontslagen. De oud-voorzitter van Feyenoord spant echter, gesteund door het elftal, de technische staf en een groot deel van de achterban, een rechtszaak aan, die hij op 6 september dan ook wint, en Broos Schnetz, de interim-voorzitter die welgeteld drie dagen op de voorzittersstoel zat, moet zijn plaats alweer opgeven. Wie wel opstapt is de raad van commissarissen, die na het ontslag van Van Dop een golf van kritiek over zich heen kreeg.

Overname[bewerken | brontekst bewerken]

Op 2 april 2008 maakt het bestuur van FC Utrecht via een persconferentie bekend dat de club toch is overgenomen, maar niet door Phanos. De nieuwe eigenaar is ondernemer Frans van Seumeren, die 35 jaar lang directeur was van bergingsbedrijf Mammoet. Van Seumeren, tevens voorzitter van amateurclub VV De Meern, koopt voor een bedrag van 16 miljoen euro 51% van de aandelen van FC Utrecht BV.[10] Hij verbindt zich voor een periode van 10 jaar aan de club, en stelt als doel dat de club binnen een paar jaar weer een vaste aansluiting met de subtop vindt, vergelijkbaar met clubs als FC Groningen en sc Heerenveen.[11] Eventuele winsten als gevolg van zijn investering zullen direct weer in de club worden gestoken.

De overname door de komt voor velen als een verrassing, omdat Phanos al had aangekondigd op zoek te blijven naar een manier om de club aan te kopen. Volgens voorzitter Van Dop was het contract binnen drie weken na de eerste gesprekken getekend. Met de overname zijn de plannen van Phanos van de baan. Desondanks blijft het vastgoedbedrijf aan als hoofdsponsor, en wordt er zelfs gesproken over contractverlenging.[10]

Internationaal voetbal[bewerken | brontekst bewerken]

De club uit de Domstad dwong in de play-offs van het voorgaande seizoen een plaats in de Intertoto Cup 2007. In dit toernooi, waarin een thuis- en uitwedstrijd moest worden gespeeld tegen Hammarby IF, dat KÍ Klaksvík en Cork City FC versloeg, lukte het Utrecht niet om de tweede ronde van de UEFA Cup te bereiken. De uitwedstrijd eindigde in 0-0, de thuiswedstrijd in 1-1, waardoor Hammarby op basis van de uitgescoorde doelpunten doorging.

Vrouwenvoetbal[bewerken | brontekst bewerken]

Zie voor meer informatie FC Utrecht (vrouwenvoetbal).

FC Utrecht behoorde tot de zes clubs die dit seizoen begonnen met de Eredivisie voor vrouwen. De andere clubs waren AZ Alkmaar, ADO Den Haag, sc Heerenveen, FC Twente en Willem II.

Tenue[bewerken | brontekst bewerken]

Wapen van Utrecht

FC Utrecht brak dit seizoen wat betreft het tenue met de traditie van de afgelopen seizoenen, waarin werd gekozen voor een effen rood shirt. In het seizoen 2007-2008 spelen ze echter in een shirt dat diagonaal in tweeën is gesplitst: aan de onderkant rood en aan de bovenkant wit. Hierdoor komt het tenue in lijn met het wapen van de stad Utrecht. Voor dit shirt werd gekozen na een poll op de officiële clubwebsite. In het uittenue wordt het rood vervangen door blauw.[12]

Wedstrijden[bewerken | brontekst bewerken]

Oefenwedstrijden[bewerken | brontekst bewerken]

Voor het seizoen[bewerken | brontekst bewerken]

29 mei 2007 Kozakken Boys 3-6 (2-2) FC Utrecht Opstelling Kozakken Boys Opstelling FC Utrecht
Stadion: Sportpark Kozakken Boys, Werkendam
Rudy Aerts (1-0)
Jean Philip Becht (2-1)
Patrick Samba (3-5)
(1-1) Robin Nelisse
(2-2) Jean-Paul de Jong
(2-3) Jasper Bolland
(2-4) Ali Boussaboun
(2-5) Sander Keller
(3-6) Ali Boussaboun
Onbekend
Krul, Van Buuren, Dickoh, Schut, Shew-Atjon, De Jong, Bolland, George, Maachi, Nelisse, Boussaboun

   
3 juni 2007[13] FC Utrecht 2-1 (0-0) FC Dordrecht Opstelling FC Utrecht Opstelling FC Dordrecht
Stadion: Sentro Deportivo Korsou, Curaçao
Toeschouwers: 6000
Sander Keller 50'
Giuseppe Rossini 87'
'49 Guy Ramos Krul, Cornelisse, Shew-Atjon, Keller, Broerse, Van Dijk, De Jong, Caluwé, George, Nelisse, Ali Boussaboun

Onbekend
   
6 juni 2007[13] FC Utrecht 1-0 (0-0) Ferroviário AC Opstelling FC Utrecht Opstelling Ferroviário AC
Stadion: Sentro Deportivo Korsou, Curaçao
Toeschouwers: 6000
Leroy George 75' Krul, Van Buuren (60' Valentijn), Shew-Atjon, Keller, Cornelisse, Caluwé (75' Maachi), De Jong, George, Nelisse (46' Rossini ), Boussaboun , Van Dijk (60' Bolland)

Onbekend
   
11 juli 2007 Regioteam[14] 0-9 (0-2) FC Utrecht Opstelling Regioteam[14] Opstelling FC Utrecht
Stadion: Sportpark Fletiomare, Vleuten
Kevin Vandenbergh
Tom Caluwé
Tom Caluwé
Giuseppe Rossini
Rick Kruys
Leroy George
Tom Caluwé
Sander Keller
Peter Kopteff
Onbekend
Krul, Cornelisse (60' Van Buuren), Dickoh (60' Keller), Schut, Shew-Atjon, Caluwé, Van Dijk (60' Broerse), Kruys, Somers (60' Kopteff), Vandenbergh (60' George), Rossini (60' Faouzi)

   
14 juli 2007 VV Benschop 0-6 (0-3) FC Utrecht Opstelling VV Benschop Opstelling FC Utrecht
Stadion: Sportpark Benschop
Tom Caluwé
Tom Caluwé
Tom Caluwé
Kevin Vandenbergh
Joost Broerse
Rick Kruys
Onbekend
Krul (De Ruiter), Cornelisse, Dickoh, Keller, Shew-Atjon (Van Buuren), Caluwé (Kopteff), Van Dijk (Broerse), Kruys, Somers, Vandenbergh (Maayen), Rossini (George)

   
17 juli 2007 FC Utrecht 3-1 (1-1) Stormvogels Telstar Opstelling FC Utrecht Opstelling Stormvogels Telstar
Stadion: Sportcomplex Zoudenbalch
Kevin Vandenbergh 10'
Robin Nelisse 49'
Peter Kopteff 72'
14' Jan Bruin Grandel, Cornelisse ('76 Pieters), Keller, Dickoh, Shew-Atjon ('76 Van Buuren), Caluwé ('70 Kopteff), Van Dijk, Kruys ('64 George), Somers, Vandenbergh ('45 Nelisse), Rossini ('59 Loval)

Onbekend
   
4 augustus 2007 Skoda Xanthi 1-2 (1-1) FC Utrecht Opstelling Skoda Xanthi Opstelling FC Utrecht
Stadion: Bosstraat Oost, Soest
31' Onbekend Tim Cornelisse 9'
Robin Nelisse 50'
Onbekend
Grandel, Cornelisse, Dickoh, Keller, Pieters, Caluwé (46' Kopteff), Van Dijk (46' Somers), Broerse, Sânmartean (46' Vandenbergh, George (82' Maayen, Nelisse (60' Rossini

   
12 augustus 2007 FC Utrecht 2-2 (1-0) RCD Espanyol Opstelling FC Utrecht Opstelling RCD Espanyol
Stadion: Stadion Galgenwaard
Toeschouwers: 10.000
Bas Nijhuis
Leroy George 23'
Francis Dickoh 47'
66' Luis García
75' Jonathan Soriano
De Ruiter, Cornelisse (63' Van Buuren), Pieters, Vandenbergh, Broerse (63' Somers), Caluwé, Van Dijk, Keller, Dickoh (63' Leeuwin), George, Sânmartean (68' Kopteff)

Kameni, Chica, Sánchez, Clemente, Jônatas (56' Luis García ), Rufete (25' Coro ), Moha (46' Valdo, Hurtado (46' Ángel), Tamudo, Serrán , Márquez (46' Lola)

   

Na het seizoen[bewerken | brontekst bewerken]

24 mei 2008, 17:00 uur SC Woerden 3-5 (3-4) FC Utrecht Opstelling SC Woerden Opstelling FC Utrecht
Stadion: Steinhagenseweg 7, Woerden
Richard Pietersen ?'
Rory van Rees ?'
Daan Walgreen ?'
8' Rafael Coelho Luiz
15' Rafael Coelho Luiz
?' Cedric van der Gun
?' Kevin Vandenbergh
75' Rafael Coelho Luiz
Onbekend
Onbekend
   
26 mei 2008, 19:00 uur SV Houten 2-7 (1-3) FC Utrecht Opstelling SV Houten Opstelling FC Utrecht
Stadion: Sportpark Oud Wulven, Houten
Ludo Veldhuizen 10'
Jacques Schagen van Leeuwen 64'
14' Gregoor van Dijk
19' Gregoor van Dijk
44' Anouar Kali
54' Kevin Vandenbergh
71' Christian Gandu
81' Peter Kopteff
'85 Christian Gandu
Onbekend
Onbekend
   
30 mei 2008 VVIJ 2-7 (1-5) FC Utrecht Opstelling VVIJ Opstelling FC Utrecht
Stadion: Sportpark Groenvliet, IJsselstein
Danny Verhoef (2x) Rafael Coelho Luiz (3x)
Kevin Vandenbergh (2x)
Giuseppe Rossini
Gregoor van Dijk
Onbekend
Onbekend
   

Intertoto Cup[bewerken | brontekst bewerken]

22 juli 2007, 16:00 uur[15] Hammarby IF 0-0 (0-0) FC Utrecht Opstelling Hammarby IF Opstelling FC Utrecht
Stadion: Söderstadion
Toeschouwers: 5.300
Vlag van Frankrijk Philippe Kalt
Lekström, Johansson, Monteiro, Sleyman, Traoré, Chanko, Castro-Tello (57' Zengin), Eguren, Laitinen (71' Davies), Paulinho, Andersson

Grandel, Cornelisse, Dickoh, Keller, Shew-Atjon, Somers, Van Dijk, Kruys (84' George), Caluwé, Loval, Nelisse (69' Rossini)

   
29 juli 2007, 14:30 uur FC Utrecht 1-1 (0-0) Hammarby IF Opstelling FC Utrecht Opstelling Hammarby IF
Stadion: Stadion Galgenwaard
Toeschouwers: 10.200
Vlag van Engeland Mike Dean
Robin Nelisse 65' 66' David Johansson Grandel, Cornelisse, Dickoh, Keller , Shew-Atjon (69' Pieters), Somers (46' George), Van Dijk, Kruys (84' Van Buuren), Caluwé, Nelisse, Rossini

Lekström, Johansson, Eguren, Monteiro, Traoré, Chanko, Gunnarsson (46' Jensen), Andersson, Zengin (Castro-Tello), Laitinen, Guará (80' Davies)

   

Eredivisie[bewerken | brontekst bewerken]

Zie Eredivisie 2007/08 (mannen) voor het hoofdartikel over dit onderwerp.
Datum Thuis Uitslag Uit Doelpuntenmakers (UTR)
18 augustus FC Utrecht 0-3 Feyenoord
26 augustus FC Twente 2-2 FC Utrecht Broerse, Caluwé
2 september FC Utrecht 2-2 Vbv de Graafschap Nelisse (2x)
14 september FC Groningen 0-2 FC Utrecht van Dijk, Somers
23 september sc Heerenveen 2-3 FC Utrecht Nelisse (2x), Rossini
30 september FC Utrecht 2-4 SBV Vitesse van Dijk, Nelisse
5 oktober VVV-Venlo 1-2 FC Utrecht Nelisse, Vandenbergh
21 oktober Roda JC 1-1 FC Utrecht Somers
28 oktober FC Utrecht 0-1 AFC Ajax
4 november FC Utrecht 0-1 NAC Breda
10 november Willem II 1-4 FC Utrecht Nelisse, George, Pieters, Broerse
25 november FC Utrecht 3-2 N.E.C. van Dijk, George, Rossini
30 november FC Utrecht 7-1 Sparta Rotterdam Loval (3x), Nelisse (2x), George, Dickoh
9 december AZ Alkmaar 2-1 FC Utrecht Keller
16 december FC Utrecht 3-1 Heracles Almelo Van Dijk (2x), George
22 december PSV Eindhoven 4-1 FC Utrecht George
27 december FC Utrecht 4-1 Excelsior Rotterdam Nelisse, George, Dickoh, Loval
30 december SBV Vitesse 2-2 FC Utrecht Nelisse, Loval
12 januari FC Utrecht 2-2 sc Heerenveen Schut, Keller
19 januari FC Utrecht 3-1 Roda JC Nelisse, Van Dijk
23 januari AFC Ajax 2-0 FC Utrecht
27 januari 2008, 12:30 uur N.E.C. 2-0 (0-0) FC Utrecht Opstelling N.E.C. Opstelling FC Utrecht
Stadion: De Goffert
Toeschouwers: 11.800
Roelof Luinge
Jhon van Beukering 68'
Brett Holman 78'
Babos, Nalbantoğlu, Olsson (40' Drost), Pothuizen, El-Akchaoui, Sibum, Holman (85' Davids), Vadocz, Lens, Van Beukering (85' Fachtali), Bobson

Vorm (52' De Ruiter), Van Buuren (82' Somers), Dickoh, Schut, Pieters, Van der Gun, Van Dijk, Caluwé (70' Rossini), George, Nelisse, Loval

   
3 februari 2008, 14:30 uur FC Utrecht 2-0 (1-0) Willem II Opstelling FC Utrecht Opstelling Willem II
Stadion: Stadion Galgenwaard
Toeschouwers: 19.100
Kevin Blom
Cedric van der Gun 4'
Randy Wolters 56'
De Ruiter, Cornelisse, Dickoh, Schut (69' Van der Kooy), Pieters, Van der Gun, Van Dijk, Caluwé (84' Kruys), George, Nelisse (77' Rossini), Loval

Aerts, Janse , Bælum, Swinkels, Van der Struijk, Kargbo , Boutahar (84' Vorthoren), Gregoire, Messoudi (63' Douglas), Mourad, Poepon (63' Zijler)

   
9 februari 2008, 19:30 uur NAC Breda 1-0 (1-0) FC Utrecht Opstelling NAC Breda Opstelling FC Utrecht
Stadion: Rat Verlegh Stadion
Toeschouwers: 15.750
Dick Jol
Rob Penders 2' Ten Rouwelaar, Elshot , Rob Penders, Zwaanswijk, Mtiliga, Stam, Fehér (46' Idabdelhay), Gilissen , Sikora (85' Amoah), Lurling, Kolkka (77' Ammi)

De Ruiter, Cornelisse, Dickoh, Van der Kooy, Pieters , Loïc Loval (79' Vandenbergh), Van Dijk , Caluwé (76' Rossini), Van der Gun (61' Kruys), Nelisse , George

   
17 februari 2008, 14:30 uur FC Utrecht 1-4 (0-2) VVV-Venlo Opstelling FC Utrecht Opstelling VVV-Venlo
Stadion: Stadion Galgenwaard
Toeschouwers: 20.000
Richard Liesveld
Randy Wolters 88' 17' Sandro Calabro
39' Jason Oost
49' Jason Oost
80' Sandro Calabro
De Ruiter, Cornelisse , Dickoh, Van der Kooy, Van Buuren , Kruys (46' Wolters ), Caluwé (63' Leeuwin), Somers , Bachdim, Nelisse (67' Vandenbergh), George

Wintjens, Mampuya, Reekers, Verdellen, Fleuren, Kahya, Linssen (80' Leemans), Honda , Oost (71' El Gaaouiri), Calabro (82' Ofrany), Amrabat

   
22 februari 2008, 20:30 uur Sparta Rotterdam 2-1 (1-0) FC Utrecht Opstelling Sparta Rotterdam Opstelling FC Utrecht
Stadion: Het Kasteel
Toeschouwers: 10.095
Eric Braamhaar
Marvin Emnes 39'
Nourdin Boukhari 57'
56' Rick Kruys Westerveld, Tiendalli , Promes (71' Toet), Schenkel , Jaggy, Slot (83' Falkenburg), Lindenbergh, Boukhari, Dissels, Roberts (76' John), Emnes

De Ruiter, Van Buuren, Dickoh, Schut, Pieters, Kruys (77' Vandenbergh), Van Dijk, Caluwé, Rossini, Nelisse (71' Wolters ), George

   
2 maart 2008, 14:30 uur FC Utrecht 3-1 (2-1) PSV Opstelling FC Utrecht Opstelling PSV
Stadion: Stadion Galgenwaard
Toeschouwers: 21.700
Vlag van België Frank De Bleeckere
Robin Nelisse 35'
Tim Cornelisse 44'
Gregoor van Dijk 76'
29' Timmy Simons De Ruiter, Cornelisse, Dickoh, Schut , Pieters, Van der Gun, Van Dijk, Caluwé, Wolters (73' Kopteff), Nelisse (81' Rossini), George (88' Vandenbergh)

Gomes, Kromkamp, Alcides , Marcellis, Zonneveld, Farfán (76' Ismaïl Aissati), Afellay , Bakkal (46' Méndez), Simons, Dzsudzsák , Lazovic (67' Koevermans)

   
7 maart 2008, 20:30 uur Heracles Almelo 2-1 (1-0) FC Utrecht Opstelling Heracles Almelo Opstelling FC Utrecht
Stadion: Polman Stadion
Toeschouwers: 8500
Jan Wegereef
Everton 29'
Srdjan Lakic 73'
68' Tim Cornelisse Pieckenhagen, Boakye , Ouedraogo , Wuytens, Looms, Everton (74' Van den Bergh, Gonzalo, Quansah , Schilder, Michalke (61' Klavan), Lakic (85' Gluscevic)

De Ruiter, Cornelisse, Dickoh (32' Keller), Alje Schut, Pieters , Van der Gun, Caluwé (81' Rossini), Van Dijk, George, Nelisse, Wolters

   
16 maart 2008, 14:30 uur FC Utrecht 2-2 (0-0) AZ Opstelling FC Utrecht Opstelling AZ
Stadion: Stadion Galgenwaard
Toeschouwers: 21.700
Dick Jol
Cedric van der Gun 62'
Kevin Vandenbergh 84'
53' Demy de Zeeuw
90' Mounir El Hamdaoui
De Ruiter, Cornelisse, Keller, Schut (46' Dickoh), Pieters (79' Van der Kooy), Van der Gun, Van Dijk, Caluwé, George, Nelisse, Wolters (63' Vandenbergh)

Romero, Koenders (77' Vormer), Donk, Moreno , Opdam, De Zeeuw, Dembélé , Mendes da Silva , Agustien, Ari, Pellè (46' El Hamdaoui)

   
22 maart 2008, 20:00 uur Excelsior 0-2 (0-1) FC Utrecht Opstelling Excelsior Opstelling FC Utrecht
Stadion: Stadion Woudestein
Toeschouwers: 3586
Ben Haverkort
11' Gregoor van Dijk
84' Robin Nelisse
Graafland, Braber , Demir (83' Van Steensel ), Van Nieuwstadt, Piqué, Alisic (67' Van Guldener), Luijckx, Koolwijk, Korf, Den Ouden (67' Voskamp ), Steur

De Ruiter, Cornelisse, Keller, Alje Schut, Pieters, Caluwé (44' Kruys ), Van der Gun, Van Dijk, George (72' Wolters ), Nelisse (86' Vandenbergh), Loval

   
30 maart 2008, 14:30 uur FC Utrecht 0-1 (0-0) FC Twente Opstelling FC Utrecht Opstelling FC Twente
Stadion: Stadion Galgenwaard
Toeschouwers: 21.520
Ruud Bossen
90' Stein Huysegems De Ruiter, Cornelisse , Keller , Schut (41' Dickoh), Pieters, Loval ('73 Rossini), Van der Gun, Van Dijk , George, Vandenbergh, Wolters (63' Somers)
Boschker, Douglas , Braafheid , Wielaert, Wellenberg , Wilkshire, Hersi (44' Zomer), El Ahmadi, Denneboom (77' Engelaar), Nkufo, Eljero Elia (80' Huysegems)
   
6 april 2008, 14:30 uur Feyenoord 3-1 (2-0) FC Utrecht Opstelling Feyenoord Opstelling FC Utrecht
Stadion: Stadion Feijenoord
Toeschouwers: 46.000
Roelof Luinge
Luigi Bruins 34'
Denny Landzaat 38'
Nuri Şahin 56'
74' Leroy George Timmer, Lucius, Bahia , Hofland (46' Greene), De Cler, De Guzmán, Landzaat, Sahin (79' Hofs), Van Bronckhorst , Bruins (71' Slory), Mols
De Ruiter, Cornelisse , Dickoh, Van der Kooy, Pieters (46' Kuipers), Van der Gun , Van Dijk, Schaken, George, Nelisse, Loval (72' Kopteff
   
13 april 2008, 14:30 uur De Graafschap 1-1 (0-0) FC Utrecht Opstelling De Graafschap Opstelling FC Utrecht
Stadion: De Vijverberg
Toeschouwers: 12.500
Kevin Blom
Will Johnson 72' 76' Cedric van der Gun Van Fessem, Bot (87' Hese), Keller, Volmer (80' Robbemond), Fung a Wing , Schuurman, Vidarsson, Schöne (66' Johnson, Biseswar, De Groot, Tarvajärvi)
Grandel, Valentijn, Dickoh, Keller, Pieters, Van der Gun , Van Dijk , Schaken (83' Somers), George , Nelisse, Loval
   
20 april 2008, 14:30 uur FC Utrecht 1-0 (0-0) FC Groningen Opstelling FC Utrecht Opstelling FC Groningen
Stadion: Stadion Galgenwaard
Toeschouwers: 21.000
Jack van Hulten
Erik Pieters 46' Grandel, Cornelisse, Keller, Dickoh (73' Kuipers), Pieters, Somers , Vandenbergh (82' Kruys), Schaken, Loval, Nelisse, Van der Gun

Van Loo, De Roover, Kruiswijk (58' Van der Laan), Cahais, Švejdík, Mark-Jan Fledderus (76' Nijland), Lovre, Hiariej (70' Veldmate), Levchenko, Kolder, Powel

   

KNVB beker[bewerken | brontekst bewerken]

26 september 2007, 20:45 uur Feyenoord 3-0 (0-0) FC Utrecht Opstelling Feyenoord Opstelling FC Utrecht
Stadion: Stadion Feijenoord
Toeschouwers: 21.000
Roelof Luinge
Nicky Hofs 53'
Luigi Bruins 56'
Roy Makaay 61'
Timmer, Buijs (88' Greene), Bahia, Lucius, De Cler, De Guzmán, Sahin, Van Bronckhorst, Bruins (86' Biseswar), Hofs (81' Mols), Makaay

Grandel (77' De Ruiter), Cornelisse, Dickoh, Keller, Pieters, Kruys, Van Dijk, Somers, George, Nelisse (46' Faouzi), Vandenbergh

   

Play-offs[bewerken | brontekst bewerken]

1 mei 2008, 14:30 uur FC Utrecht 2-2 (2-0) FC Groningen Opstelling FC Utrecht Opstelling FC Groningen
Stadion: Stadion Galgenwaard
Toeschouwers: 11.250
Dick van Egmond
Gregory Schaken 24'
Robin Nelisse 27'
52' Goran Lovre
90' Evgeniy Levchenko
Grandel, Cornelisse, Dickoh , Keller, Pieters , Van Dijk, Loval (89' Vandenbergh), Schaken (70' Somers), George, Nelisse, Van der Gun

Van Loo , De Roover, Kruiswijk, Sankoh, Fredrik Stenman, Mark-Jan Fledderus (90' Cahais), Hiariej (79' Kolder), Lovre , Levchenko , Berg, Powel (46' Nijland)

   
4 mei 2008, 14:30 uur FC Groningen 3-1 (0-0) FC Utrecht Opstelling FC Groningen Opstelling FC Utrecht
Stadion: Euroborg
Toeschouwers: 17.175
Björn Kuipers
Marcus Berg 54'
Ondřej Švejdík 73'
Marcus Berg 75'
68' Kevin Vandenbergh Van Loo, De Roover, Kruiswijk , Ondřej Švejdík, Fredrik Stenman (78' Cahais), Mark-Jan Fledderus, Hiariej (89' Veldmate), Nijland, Levchenko, Berg (82' Kolder), Powel

Grandel, Cornelisse, Keller , Schut, Pieters, Van Dijk, Van der Gun, Somers, Loval (84' Kruys), Nelisse (71' Rossini), George (66' Vandenbergh)

   

Overige wedstrijden[bewerken | brontekst bewerken]

12 oktober 2007, 20:00 uur[16] FC Utrecht 4-1 (0-0) FC Utrecht Old Stars Opstelling FC Utrecht Opstelling FC Utrecht Old Stars
Stadion: Stadion Galgenwaard
Toeschouwers: 7500
Roelof Luinge
Hans Somers
Rick Kruys
Johan de Kock (ED)
Evert Brouwers (ED)
Igor Gluščević Onbekend
Grandel, Fortuné, Edson Braafheid, Van der Gaag, Martel, De Jong , Zwaanswijk, Groenendijk, Mols, Roest

   
15 november 2007, 19:00 uur KRC Genk 1-1 (1-0) FC Utrecht Opstelling KRC Genk Opstelling FC Utrecht
Stadion: Cristal Arena
Toeschouwers: 2000
Ivan Bošnjak 4' 54' Kevin Vandenbergh Bolat, Cornelis (46' Lolo), Caillet, Matoukou (46' Mikulić), Tiago, Alex (46' Chatelle), De Decker (46' Toth ), Vrancken, Soetaers (46' Dahmane), Jelle Vossen, Bošnjak

Onbekend
   

Technische staf[bewerken | brontekst bewerken]

Trainer Willem van Hanegem

Selectie[bewerken | brontekst bewerken]

Legenda

  • W Wedstrijden
  • Doelpunt
  • Gele kaart
  • 2x gele kaart in 1 wedstrijd
  • Rode kaart
Nat. Spelersnaam Eredivisie KNVB beker Intertoto Cup Play-offs Totaal
W W W W W
Doelverdediging
Vlag van Frankrijk Franck Grandel 15 0 1 0 0 1 0 0 0 0 2 0 0 0 0 2 0 0 0 0 20 0 1 0 0
Vlag van Nederland Wesley de Ruiter 11 0 0 0 0 1 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 12 0 0 0 0
Vlag van Nederland Michel Vorm 11 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 11 0 0 0 0
Verdediging
Vlag van Nederland Kees van Buuren 4 0 1 0 0 0 0 0 0 0 1 0 0 0 0 0 0 0 0 0 5 0 1 0 0
Vlag van Nederland Tim Cornelisse 29 2 7 0 1 1 0 0 0 0 2 0 0 0 0 2 0 0 0 0 34 2 7 0 1
Vlag van Denemarken Francis Dickoh 32 2 3 0 0 1 0 0 0 0 0 0 0 0 0 1 0 0 1 0 34 2 3 1 0
Vlag van Nederland Sander Keller 26 2 4 0 1 1 0 0 0 0 2 0 0 0 1 2 0 1 0 0 31 2 5 0 2
Vlag van Nederland Mike van der Kooy 5 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 5 0 0 0 0
Vlag van Nederland Nick Kuipers 5 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 5 0 0 0 0
Vlag van Nederland Erik Pieters 31 2 8 0 0 1 0 0 0 0 1 0 0 0 0 2 0 1 0 0 35 2 9 0 0
Vlag van Nederland Alje Schut 18 1 2 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 1 0 0 0 0 19 1 2 0 0
Vlag van Nederland Etienne Shew-Atjon 2 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 2 0 0 0 0
Vlag van Nederland Jahrizino Valentijn 1 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 1 0 0 0 0
Middenveld
Vlag van Indonesië Irfan Bachdim 1 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 1 0 0 0 0
Vlag van België Tom Caluwé 28 1 0 0 0 0 0 0 0 0 2 0 0 0 0 0 0 0 0 0 30 1 0 0 0
Vlag van Nederland Gregoor van Dijk 31 8 6 1 0 1 0 0 0 0 2 0 0 0 0 2 0 0 0 0 36 8 6 1 0
Vlag van Nederland Rick Kruys 21 1 5 0 0 1 0 0 0 0 2 0 0 0 0 1 0 0 0 0 25 1 5 0 0
Vlag van Nederland Gianluca Nijholt 1 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 1 0 0 0 0
Vlag van Roemenië Lucian Sânmartean 14 0 1 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 14 0 1 0 0
Vlag van Nederland Gregory Schaken 3 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 1 1 0 0 0 4 1 0 0 0
Vlag van België Hans Somers 22 2 4 0 0 1 0 0 0 0 2 0 0 0 0 2 0 0 0 0 27 2 4 0 0
Aanval
Vlag van Nederland Mohammed Faouzi 0 0 0 0 0 1 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 1 0 0 0 0
Vlag van Nederland Leroy George 33 7 5 0 0 1 0 0 0 0 2 0 0 0 0 2 0 1 0 0 38 7 6 0 0
Vlag van Nederland Cedric van der Gun 13 3 2 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 2 0 0 0 0 15 3 2 0 0
Vlag van Finland Peter Kopteff 3 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 3 0 0 0 0
Vlag van Nederland Ramon Leeuwin 2 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 2 0 0 0 0
Vlag van Frankrijk Loïc Loval 20 5 4 0 0 0 0 0 0 0 1 0 0 0 0 2 0 2 0 0 23 5 6 0 0
Vlag van Nederland Ingmar Maayen 1 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 1 0 0 0 0
Vlag van Nederland Robin Nelisse 33 16 5 0 0 1 0 0 0 0 2 1 0 0 0 2 1 0 0 0 38 18 5 0 0
Vlag van België Giuseppe Rossini 21 2 2 0 0 0 0 0 0 0 2 0 0 0 0 0 0 0 0 0 23 2 2 0 0
Vlag van België Kevin Vandenbergh 13 2 0 0 1 1 0 0 0 0 0 0 0 0 0 2 1 0 0 0 16 3 0 0 1
Vlag van Nederland Randy Wolters 7 1 3 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 7 1 3 0 0
Totaal 34 59 66 1 3 1 0 0 0 0 2 1 0 0 1 2 3 5 1 0 39 63 71 2 4
Nat. Spelersnaam W W W W W
Eredivisie KNVB beker Intertoto Cup Play-offs Totaal

Mutaties[bewerken | brontekst bewerken]

Kevin Vandenbergh, de enige nieuwe aankoop
Randy Wolters scoorde bij zijn debuut

Aangetrokken[bewerken | brontekst bewerken]

Pos. Speler Oude club Competitie Transfersom
A Vlag van België Kevin Vandenbergh RC Genk Eerste klasse €1.000.000,-

Vertrokken[bewerken | brontekst bewerken]

Pos. Speler Nieuwe club Competitie Aantekeningen
V Vlag van Nederland Leen van Steensel SBV Excelsior Eredivisie Was verhuurd aan FC Carl Zeiss Jena
M Vlag van Nederland Adnan Alisic SBV Excelsior Eredivisie Was verhuurd aan FC Dordrecht
M Vlag van Nederland Jean-Paul de Jong - - Gestopt met profvoetbal
A Vlag van Marokko Ali Boussaboun Feyenoord Eredivisie Was gehuurd van Feyenoord, meteen verkocht aan Al-Wakrah
A Vlag van Nederland Nassir Maachi FC Dordrecht Eerste divisie

Vanuit jeugdopleiding[bewerken | brontekst bewerken]

Pos. Speler
D Vlag van Nederland Wesley de Ruiter
V Vlag van Nederland Kees van Buuren
V Vlag van Nederland Mike van der Kooy
V Vlag van Nederland Nick Kuipers
V Vlag van Nederland Jahrizino Valentijn
M Vlag van Nederland Irfan Bachdim
M Vlag van Nederland Gianluca Nijholt
M Vlag van Nederland Gregory Schaken
A Vlag van Nederland Mohammed Faouzi
A Vlag van Nederland Leroy George
A Vlag van Nederland Ramon Leeuwin
A Vlag van Nederland Ingmar Maayen
A Vlag van Nederland Randy Wolters

Zie ook[bewerken | brontekst bewerken]

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]