ARTE

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Arte
Arte Logo 2011.svg
Land Vlag van Frankrijk Frankrijk
Vlag van Duitsland Duitsland
Eigenaar Arte France
Arte Deutschland
Startdatum 30 mei 1992
Voormalige namen La Sept (1986-1992)
Genre Publiek
Motto of slagzin « Arte, la télé qui vous allume »
Adres Straatsburg
Website
Lijst van televisiezenders
Portaal  Portaalicoon   Televisie
De zetel van ARTE in Frankrijk

ARTE of Arte (acroniem van Association Relative à la Télévision Européenne) is een Franco-Duits cultuurtelevisiezender die uitzendt in het Duits en het Frans. Arte is een Europees economisch samenwerkingsverband gebaseerd in Straatsburg.

Uitzending en ontvangst[bewerken]

ARTE zendt uit met twee verschillende versies, namelijk ARTE Deutschland en ARTE France. De meeste producties die worden uitgezonden op ARTE zijn in het Frans, en voor de Duitse markt worden deze dus nagesynchroniseerd in het Duits. Evenzo worden Duitse programma's nagesynchroniseerd voor de Franse versie.

ARTE Belgique (2006-2014) was een Belgische variant op het Franse kanaal met een paar eigen programma's, en die ook Nederlandstalige ondertiteling biedt.[1]

De Duitse en Franse ARTE-versies zijn gratis te ontvangen via de ASTRA-satelliet. Daarnaast wordt de zender doorgegeven op de kabel van Ziggo en bij interactieve tv van KPN. De Belgische versie zit alleen op de Belgische kabel. Er wordt ook een Duitstalig tijdschrift uitgegeven: ARTE Magazin. Hierin is de programmering van ARTE terug te vinden naast enkele achtergrondartikelen.

Programma's[bewerken]

ARTE programmeert zeker twee keer per week een thema-avond. Daarnaast zijn er de volgende regelmatige eigen programma's:

Veel programma's worden in de nacht-, ochtend- en middaguren herhaald.

Externe link[bewerken]