Daan de Neef

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Daan de Neef
Foto: Ben van Oosterbosch, 2018
Algemene informatie
Volledige naam Daan de Neef
Geboren 15 september 1977
Geboorteplaats Rotterdam
Functie lid Tweede Kamer der Staten-Generaal
Sinds 31 maart 2021
Partij VVD
Titulatuur bc.
Alma mater Hogeschool Utrecht, Universiteit Leiden
Politieke functies
2006-2007 lid gemeenteraad van Nieuwerkerk aan den IJssel
2018-2021 lid gemeenteraad van Breda
2021-heden lid Tweede Kamer der Staten-Generaal
Biografie op Parlement.com
Portaal  Portaalicoon   Politiek
Nederland

Daan de Neef (Rotterdam, 15 september 1977) is een Nederlandse politicus namens de VVD. Sinds 31 maart 2021 is hij lid van de Tweede Kamer der Staten-Generaal.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

Opleiding en loopbaan[bewerken | brontekst bewerken]

De Neef heeft journalistiek aan de Hogeschool Utrecht en een jaar wijsbegeerte aan de Universiteit Leiden gestudeerd.[1] Hij was werkzaam als persvoorlichter en woordvoerder voor de VVD-fractie in de Tweede Kamer en als communicatiemedewerker en speechschrijver op het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en voor politiek leider van de VVD Mark Rutte.

De Neef werkte daarna als adviseur public affairs en externe relaties bij een ggz-instelling voor jongeren. Tot zijn Kamerlidmaatschap was hij adjunct-secretaris en communicatieadviseur bij de Raad voor Dierenaangelegenheden en eigenaar van een adviesbureau voor speeches en presentatietrainingen.[2][3]

Politieke loopbaan[bewerken | brontekst bewerken]

De Neef was van 2006 tot 2007 namens de VVD lid van de gemeenteraad van Nieuwerkerk aan den IJssel[4] en van 2018 tot 2021 in Breda. In Breda had hij in zijn portefeuille duurzaamheid, natuur, energietransitie, dierenwelzijn, openbare ruimte en onderwijs. Hij werd op 31 maart 2021 namens de VVD beëdigd als lid van de Tweede Kamer der Staten-Generaal. In zijn portefeuille heeft hij jeugdbeleid, jeugdwet en jeugdgezondheidszorg, maatschappelijke diensttijd, armoede en schuldhulpverlening, arbeidsomstandigheden, inspectie en toezicht.

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]