Naar inhoud springen

Gebruiker:Dnlweijers/Kladblokken/Magic Keyboard voor iPad

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Het Magic Keyboard voor iPad (of Magic Keyboard for iPad) is een computertoetsenbord voor de iPad Pro en iPad Air, geproduceerd door Apple. Het werd aangekondigd in maart 2020 met een originele releasedatum van mei 2020, maar het werd vervolgens medio april beschikbaar gesteld voor bestelling. De leveringen begonnen later die maand. Het is beschikbaar naast het Smart Keyboard en Smart Cover. Een witte versie werd uitgebracht op 20 april 2021.

Functies[bewerken | brontekst bewerken]

Het Magic Keyboard voor iPad is vergelijkbaar met zijn desktop-voorganger, maar heeft een trackpad. De toetsen zijn verlicht en gebruiken een schaarmechanisme met een sleutelafstand van 1 mm. Het hecht magnetisch aan de iPad Pro of iPad Air.

In plaats van een batterij wordt hij gevoed door de magnetische Smart Connector van de iPad. Het heeft ook een USB-C- poort op het scharnier van het toetsenbord voor het opladen van de iPad en het vrijmaken van de USB-C-poort op de iPad zelf voor andere accessoires.

Het is compatibel met de 11-inch iPad Pro 1e, 2e en 3e generatie, de 12,9-inch iPad Pro 3e, 4e en 5e generatie, en de 4e en 5e generatie iPad Air.

Apple heeft in mei 2021 een aangepast Magic Keyboard uitgebracht om plaats te bieden aan de iets dikkere iPad Pro van de 5e generatie, die ook compatibel is met het vorige Magic Keyboard, hoewel hij strakker past.

Referenties[bewerken | brontekst bewerken]

Dit artikel of een eerdere versie ervan is een (gedeeltelijke) vertaling van het artikel Magic Keyboard for iPad op de Engelstalige Wikipedia, dat onder de licentie Creative Commons Naamsvermelding/Gelijk delen valt. Zie de bewerkingsgeschiedenis aldaar.

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]