NOS Studio Voetbal

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
NOS Studio Voetbal
Speelduur 55 minuten
Presentatie Jack van Gelder (2001-2015)
Tom Egbers (2015-heden)
Sjoerd van Ramshorst (2015-heden, eredivisieoverzicht)
Muziek Tonny Eyk
Land van oorsprong Nederland
Taal Nederlands
Productie
Producent NOS
Uitzendingen
Start 18 augustus 2002[1]
Zender NPO 1
Website
Portaal  Portaalicoon   Televisie

NOS Studio Voetbal is een wekelijks televisieprogramma over actuele voetbalgebeurtenissen dat op NPO 1 door de NOS wordt uitgezonden. In het programma wordt het voetbalnieuws van de afgelopen week besproken door de presentator en een aantal in samenstelling wisselende analytici. Het programma volgde in augustus 2002 Studio Sport Eredivisie op Maandag op, dat een jaar heeft bestaan.

Het programma bevat een wekelijks overzicht van de gespeelde wedstrijden in de Eredivisie. Tot de winter van 2014 werd dit overzicht ingesproken door Ronald van der Geer. Vanaf januari 2015 krijgt het onderdeel vanuit de studio een presentator die de beelden aan elkaar praat. Sjoerd van Ramshorst is vanaf dat moment verantwoordelijk voor dit onderdeel.

Presentatoren[bewerken]

Analytici[bewerken]

In het programma wordt er afgewisseld in analytici. Er zit vanaf het seizoen 2014/2015 regelmatig een medewerker van Fox aan tafel om de samenwerking met de voetbalrechten te laten zien.

Terugkerende analytici:

In het verleden o.a.:

Controverse[bewerken]

In 2014/2015 dreigde het Commissariaat voor de Media met een boete van maximaal 1 miljoen euro voor de NOS, omdat het programma commerciële afspraken zou hebben gemaakt met betaalzender Fox Sports over de uitzendrechten van de samenvattingen. In maart 2015 paste de NOS de afspraken op drie punten aan, waardoor het probleem was opgelost.[2]

Externe link[bewerken]