Overleg:Arnhem

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Schuurman Schoenen[bewerken]

In het artikel wordt aangegeven dat door de aanleg van het Musis Kwartier er plek gekomen is voor nieuwe winkels, waaronder Schuurman schoenen. Het vervolg hierop is mij niet geheel duidelijk, wordt bedoeld dat het de eerste winkel van Schuurman betreft of de eerste winkel die Schuurman in Arnhem heeft? Want Schuurman heeft reeds meerdere jaren op meerdere plekken in Nederland winkels en dacht dat de winkel in Rijssen de 1ste winkel was (maar kan daar geen referentie van vinden)

==========================================================[bewerken]

Dat bepaalde plaatsen in Nederland een Nedersaksische naam hebben, is tot daaraan toe. Maar Arnhem ligt toch niet in het Nedersaksische taalgebied? Vijverln 03 aug 2004 22:44 (CEST)

Geen idee. Maar Arnhem in het 'ernems' heet wel 'ernem' Bemoeial 4 aug 2004 00:13 (CEST)

Geschiedenis Arnhem versus History of Arnhem[bewerken]

Wie heeft de geschiedenis van Arnhem in de Engelse versie geschreven?

Zoals wel vaker bij Wikipedia is er niet één auteur maar is het een stuk tekst waar door veel personen aan gewerkt is (het hele artikel bij de Engelstalige Wikipedia heeft meer dan 50 wijzigingen ondergaan, zie [1]). Maar de basis voor het stuk over Arnhem in de Tweede Wereldoorlog was van 'Mintguy' (6 augustus 2002) en de basis voor het deel van de geschiedenis voor 1900 van 'Wetman' (6 april 2004). Robotje 12 jan 2005 01:51 (CET)

Ernum[bewerken]

[quote]Arnhem wordt door de inwoners Ernum genoemd[/quote]

Nogal globaal deze uitspraak, doet iedere inwoner van Arnhem dit? Voorstel: tekst vervangen door: “Arnhem wordt in de streektaal door de inwoners Ernum genoemd.” Of is het Ernhem?

Als je de uitspraak zo precies mogelijk wilt weergeven, moet je de - niet uigesproken - h weglaten. De Arnhemse spreektaal hoort inderdaad niet tot het Nedersaksisch. Zoek in Wikipedia maar eens op 'Nedersaksisch'. Ik zou Nedersaksisch vervangen door: 'Arnhems'.

Een note van een inwoner van Arnhem: Hier in Arnhem noemen we de stad géén "Ernum". Iedereen zegt "Arnhem" of "Arnem". "Ernum" is wat mensen heel lang geleden tegen Arnhem zeiden. Wat wel opmerkelijk is is dat bijvoorbeeld de Zijpendaalse weg, nogsteeds door een groot deel van de lokale bevolking als 'Ziependaalse weg' wordt uitgesproken.

Ernem is de Klarendalse uitspraak. In deze volkswijk woont 'volk' waarvan de roots in Den Haag ligt. Deze bevolkingsgroep heeft het volkse Ernums (of Ernems) bepaald. Ik ben het ermee eens dat de h in Arnhem feitelijk niet wordt uitgesproken. Blue Henk 14 mrt 2006 22:28 (CET)

Ik weet niet waar jullie vandaan komen, maar "echte" Arnhemmers spreken wel degelijk over Ernum. En zeker niet alleen in Klarendal. Klarendal is een volkswijk en het volk spreekt nu eenmaal dialect. Ook in andere volkswijken heet Arnhem: Ernum. Op bijvoorbeeld de Hoogkamp zal nooit met dialect/accent gesproken zijn. En omdat het dialect overal verdwijnt (en de oudjes dood gaan) hoor je het natuurlijk steeds minder. En dus hoor je nu vooral Arnem of Arnhem. De H wordt maar lichtjes uitgesproken en zeker niet benadrukt. - De voorgaande niet ondertekende opmerking werd toegevoegd door JohnSilver (overleg|bijdragen) op 25 sep 2006 20:27.


Ik kom ook uit Arnhem. En er word nog steeds heel veel Érnum gezegd en dat is niet alleen in klarendal zo. ik woon namelijk in De laar. En daar zeggen genoeg mensen nog Érnum. Het is zeker niet zo dat niemand het meer zegt. Ik zelf zeg het dan wel niet, ik heb zelf heel ergens anders gewoond, maar genoeg mensen dus wel. En er worden wel meerdere woorden anders uitgesproken zoals ook al genoemd is over de zijpendaalse weg.

Stukje doublure?[bewerken]

Ik heb het idee dat de alinea "Statistische gegevens" inmiddels een doublure vormt met het gemeente-sjabloon. Zullen we het maar verwijderen? MartinD 4 jan 2006 15:16 (CET)

Bekende Arnhemster - Marga Klompe - 1e vrouwelijke min.v.Staat[bewerken]

In de Lijst bekende Arnhemmers mis ik Marga Klompe - eerste vrouwelijke Minister van Staat. Wie weet overigens waar zij tussen 1912 (haar geboorte jaar) en de evacuatie van Arnhem in 1944 gewoond heeft?

Frank cip@wxs.nl

Hallo Frank, Heb je hier al eens gekeken? http://www.inghist.nl/Onderzoek/Projecten/BWN/lemmata/bwn4/klompe

Groetjes,

Maxcola 14 sep 2006 18:11 (CEST)

Kronenburg[bewerken]

In het deeltje "Wijken van Arnhem" verwijst Kronenburg naar een stadje in het Duits-Belgische grensgebied; Wellenstein naar een gemeente in het Luxemburgse Kanton Remich; en Centrum naar een doorverwijspagina.

Ik zal de links aapassen. Jörgen (vragen?) 12 mei 2006 16:30 (CEST)

Bekende Arnhemmer Escher[bewerken]

Escher staat als bekende Arnhemmer, maar als je op die link klikt naar de pagina over Escher zie je dat hij in Leeuwarden geboren is en in de verdere biografie komt Arnhem niet voor. Vraag me dus af wat er Arnhems is aan M.C. Escher. (Bijdrage door 85.144.95.184 6 sep 2006 21:24 Cyriellie 6 sep 2006 22:12 (CEST))

Ik ben hier eigenlijk ook wel benieuwd naar :)? Cyriellie 6 sep 2006 22:12 (CEST)

Ik heb het wel gevonden, maar ik weet niet of/hoe ik daar iets mee kan/mag doen. Link: http://www.arneym.nl/00000097a710cc148/00000097a90cb6d02/index.html(Bijdrage door 85.144.95.184

Je vraag heb ik even beantwoord op je overlegpagina. Cyriellie 6 sep 2006 22:36 (CEST)

De 2e Slag om Arnhem[bewerken]

Ik heb een paar links toegevoegd betreffende de "2e Slag om Arnhem". Die heeft wel degelijk plaats gevonden en is nog verwoestender geweest dan de 1e al was. Zal proberen nog meer bronnen te vinden.

Hey Maxcola,
Ik heb even wat tips op je gebruikerspagina gezet. Zoals je kunt zien heb ik je bronnen in een sjabloon voor bronvermelding gezet, helemaal onderaan het artikel. Nog een tip: zou je je overleggen (dus niet artikelen, enkel overleg) willen ondertekenen met 4x~? Dus ~~~~? Het wordt dan omgezet in je naam+datum/tijd, zoals bij mij nu: Cyriellie 13 sep 2006 22:57 (CEST) ;-)
Correctie: ik plak ze even hier, want ik heb eigenlijk geen duidelijk zich op waar het nu precies bronnen van zijn?? Tot die tijd kunnen ze hier wel wachten op een plekje in het artikel :). Cyriellie 13 sep 2006 23:04 (CEST)


Hoi Cyrillie, Ik ben nog niet zo thuis in het bewerken van teksten enz. op Wikipedia dus probeer even hier te antwoorden. Waarom is het je niet duidelijk waar de links bronnen van zijn?De Canadese Polar Bearsdivisie kwam vanuit Duitsland Nederland binnen om via Arnhem en de Veluwe op te stomen naar het Ijsselmeer.Aangezien Arnhem toen een zwaar beschadigde,lege stad was en een beetje in de weg stond hebben ze datgene wat er nog stond ook maar even "opgeruimd " om vrij schootsveld te hebben op de door hun aanwezig gedachte Duitse troepen die er toen al niet meer waren. Dat ie zo ongeveer vergeten is moge duidelijk zijn;daarom is er ook vrij weinig over te vinden.Ik neem aan dat v. Iddekinge er iets over geschreven heeft,maar dat heb ik op het net nog niet gevonden. Heb alleen wat boektitels van hem gevonden,maar ik ben druk zoekende.

Groetjes, Maxcola 145.53.82.227 14 sep 2006 10:40 (CEST)?

Wat me niet duidelijk was, was welk gedeelte van de tekst nu daadwerkelijk van die websites afkwam. Je kunt namelijk in plaats van bronnen ook voetnoten gebruiken, waarin je verwijst naar een artikel waar je die bepaalde informatie uit hebt gehaald. Cyriellie 15 sep 2006 19:23 (CEST)

Geschiedenis apart artikel[bewerken]

De geschiedenis sectie is van een aardig formaat geworden. Nu zat ik er over te denken om er een apart artikel van te maken, maar ik zou ook graag de mening van anderen willen weten.

Van een ja of nee, tot een hele uitleg; alles is welkom. JackSparrow Ninja 18 feb 2007 05:56 (CET)

Motivatie[bewerken]

26 feb 2007 04:56 NielsF (Overleg | bijdragen) k (Wijzigingen door Antipedos hersteld tot de versie na de laatste wijziging door Charmilla)

En dat allemaal zonder motivatie. Erg benieuwd wat die dan wel moge zijn. Het betrof hier onmiskenbare verbeteringen van feiten, leesbaarheid en systematiek. Antipedos 26 feb 2007 14:52 (CET)

Winkels[bewerken]

In de binnenstad bevinden zich diverse winkels, van grote warenhuizen als Vroom & Dreesmann en De Bijenkorf tot kleine speciaalzaakjes in de achterafstraten.

Dacht dat dit wel weg kan. Komt wel meer voor. Antipedos 27 feb 2007 00:18 (CET) Zowel v&d als de Bijekorf zijn verdwenen uit Ernhem 77.174.114.47 23 jan 2018 14:28 (CET)

duits[bewerken]

Nu weet ik als Gelderlander als geen ander dat die rare Duitsers "Arnheim" zeggen en schrijven, maar dat hoeft toch niet in het artikel? We zetten het er toch ook niet in het Japans bij? mork | nanunanu 10 jul 2007 10:40 (CEST)

Ja, dat moet er wel bij. Reden: Arnheim is een heel veel gebruikte naam voor Arnhem. Een stuk meer dan de Japanse naam ervoor. Verder zie ik niet wat daar 'raar' aan is. Spreken wij niet over Emmerik, Wezel, Kleef, Dusseldorp en Keulen? En over Berlijn, Parijs, Londen, Warschau, Praag, Kopenhagen en nog meer idiote namen. --Daniel575 10 jul 2007 11:54 (CEST)
Tuurlijk gebruiken wij ook "vernederlandste" namen, niets mis mee... maar zie je dat op de duitse, franse, engelse, poolse etc. wiki's terug? Ik dacht van niet. mork | nanunanu 10 jul 2007 12:04 (CEST)
Ondanks dat ik het ook eenmaal heb teruggedraaid, ben ik eens met de redenatie van Mork. Met name omdat elders in het artikel Arnheim ook al genoemd wordt. Wat mij betreft mag het weg. Willemo 11 jul 2007 15:38 (CEST)
Behouden. Bij dergelijke grensplaatsen is het handig, goed en volledig dergelijke benamingen ook te geven. En het kost niks. Mig de Jong 11 jul 2007 15:40 (CEST)
'Arnheim' staat ook al in de interwiki. Nooit gedacht dat Arnhem een 'grensplaats' zou zijn overigens... Mag er van mij uit. - B.E. Moeial 11 jul 2007 16:16 (CEST)
@Migdejong: dan lijkt het me ook logisch om op te nemen dat het in het Nedersaksisch én in het Limburgs "Arnem" is. En de term grensplaats is wat misplaatst, je zal het maar elke dag moeten lopen... ;-) Het is w.m.b. een volstrekt overbodige opmerking, en "het kost niks" is toch geen serieus argument hoop ik. mork | nanunanu 11 jul 2007 21:37 (CEST)
Consensus is dus voor verwijderen. Bij deze. (Zoals men ziet: ik weet wel wat overleg is en ik accepteer tevens de uitkomst van dat overleg.) --Daniel575 13 jul 2007 18:26 (CEST)

Ik heb nodig info voor de kracht van het Pan-Euro Leger van Wereldneutralist Ideologie in Arnheim. De peloton kracht, grooter, kleiner? De uitrusting? Land lucht zee, enz. BOB


Ernem's = Zuid-Gelders ?[bewerken]

Als Ernemmer wil ik toch benadrukken dat Ernems geen "Zuid-Gelders" dialect is (zoals bijvoorbeeld het Huessens wel is). Ten eerste is Ernems geen dialect maar een tongval (of accent, er zijn maar zeer weinig echt Arnhemse woorden), ten tweede wijkt het sterk af van Zuid-Gelderse dialecten door de Haagse invloeden: in de tweede helft van de 18-e eeuw trokken rijke Hagenaars naar buitenhuizen in de bossen rondom Arnhem. Het Haagse accent werd door de lokale Arnhemse bevolking overgenomen omdat het accent status verschafte. Verder zal het Ernems als accent blijven bestaan zolang er Arnhemmers in het Broek en Klarendal wonen. Als oud Ernemmer spreek ik het zelf nog steeds accentloos! Fonetisch geschreven zou Ernum trouwens beter zijn, waarbij de 'r' praktisch niet wordt uitgesproken. (Heteren 13 dec 2007 14:30 (CET))

Correcter is het te stellen dat het Ernems een mengvorm is van verschillende Gelderse dialecten en het Haags. Nóg correcter is het vast te stellen dat er in wezen meerdere, verschillende dialecten zijn die allemaal doorgaan voor Ernems. Wij hebben er bij een speciale studie, eind jaren zeventig, wel zeven (met enige fantasie zelfs negen) geteld. Luister maar eens goed naar bijv. de flexie van de lange 'aa' (zoals in haar, maar, daar, sigaar). Er zijn Ernemmers die hier een duidelijke 'uhh' spreken, terwijl anderen er een scherpe 'èh' van maken. Zo zijn er meer verschillen. Er is ordinair plat Ernems, maar er is ook iets waarvan de sprekers veronderstellen dat het 'deftig' is, terwijl het in wezen natuurlijk nog veel erger klinkt dan dat ordinaire: "Jazekes, muhneer, dèèr ken ik wèl in méégaan, ja."
Erg opvallend is ook het verschijnsel dat hele zinnen Standaardnederlands in het Ernems tot één enkel woord kunnen samenvloeien: "Hijjijjuhheurnouahgewassuh" bijv. voor "Heb jij je haar nu al gewassen?"
Verder valt, vooral in de platte variant ook heel erg het transitieve gebruik van het werkwoord "doen" op, dat soms tot in absurdum kan worden doorgevoerd: "Doe mèèi effuh twee frikahdelluh in ut vet góóiuh."
Etc. Het is waarlijk een studie waard. þ|Thor NLVERBAAS ME 13 dec 2007 17:37 (CET)

Ik ben zelf afkomstig uit het naburige Zevenaar in de Liemers. Als tiener hoorde ik van 1975 tot 1981 bij een groep mensen van plattelandsafkomst, die onderling het streekdialect bezigden. Bij die groep hoorde zowaar ook een Ernummer, want het dialect van Arnhem zoals het echt ooit was, is uitwisselbaar met het streekdialect van de Liemers. Een hoed is dus een hoeoed (met lange oe) en het meervoud is huuj, vergelijkbaar met Duits Hut/Hüte. Trouwens is dat vroeger zelfs in Noord-Brabant zo geweest. De typering Zuid-Gelders zit er niet wezenlijk naast vanwege het gebruik van gi'j en oow (gij en u in de Bijbel). Wel zijn er duidelijke overgangen naar Veluwse en échte Achterhoekse dialecten. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Amand Keultjes (overleg · bijdragen)

wapen[bewerken]

Weggehaald van het artikel:

"Dit komt ook tot uiting in het arnhemse stadswapen en de stadsvlag waarop de adelaar met 2 koppen staat afgebeeld; de 2 koppen stellen de stadsdelen Arhnem-Noord en Arnhem-Zuid voor."

Dit naar aanleiding van een e-mail via OTRS. Ik kan geen referentie hiervoor vinden, en de dubbele adelaar wordt al langer gevoerd, vermoedelijk nog voordat Arnhem beide zijden van de rivier bezette? Graag iemand met kennis van zaken die hierin duikt. Effeietsanders 24 jan 2008 17:35 (CET)

Klopt, eia. Het meeste van wat wij tegenwoordig Arnhem-Zuid noemen, m.u.v. de boerenhoeves en overige bebouwing van De Praets en het inmiddels volledig door Arnhemse bebouwing omsloten dorp Elden, dateert van ná de Tweede Wereldoorlog. þ|Thor NLVERBAAS ME 26 jan 2008 03:20 (CET)

Tweede stad van Gelderland[bewerken]

Arnhem is na Nijmegen en Apeldoorn de DERDE stad van Gelderland! Wie kan dit aanpassen? – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 159.46.248.231 (overleg · bijdragen) 6 jun 2008 15:12

Dit klopt niet. De stad Apeldoorn telt minder inwoners volgens de CBS aantallen. De gemeente Apeldoorn telt inderdaad meer inwoners dan de stad Arnhem, maar we hebben het over de grootste stad van Gelderland, niet de grootste gemeente.--Fogeltje 6 jun 2008 16:56 (CEST)

Bevolkingsprognose[bewerken]

Hallo wikipedianen, ik heb een document op de gemeentesite van Arnhem gevonden over de bevolkingsprognose. Heeft een van u een idee waar dat het best ingevuld kan worden? De informatie lijkt mij relevant, maar ik durfde niet zomaar een nieuw kopje te beginnen of het onder een ander kopje te zetten, omdat het nergens goed op aansloot. Zie: http://www.arnhem.nl/dsresource?objectid=20987 Alvast bedankt! Met vriendelijke groeten, 80.57.57.16 25 jul 2008 20:51 (CEST)

"Belangrijke wegen"[bewerken]

Het artikel kent de volgende passage:

Er lopen meerdere belangrijke nationale wegen door en langs Arnhem:
A12, A50, A15, A325, A348, N224,N225, N310, N325 en N784.
De A12 loopt door tot in Oberhausen en is de belangrijkste Nederlandse oost-west verbinding met Duitsland.

Dat de A12 en A50 belangrijke nationale wegen zijn, kan niet ter discussie staan. De overige genoemde wegen zijn op z'n beste belangrijke regionale verbindingen. Bij de N784 is belangrijke lokale verbinding een betere omschrijving. De A15 is een heel eind bij Arnhem vandaan.

De A12 loopt door tot de grens en gaat aldaar verder als A3 naar Oostenrijk.

Wat mij betreft kan de hele passage worden ingekort tot het noemen van de A12, A50 en A/N325. Simon(neushorn) 26 sep 2008 10:15 (CEST)

Belang van de Rijn als handelsroute[bewerken]

In het artikel wordt op diverse plekken genoemd dat de Rijn (Nederrijn) een belangrijke route naar Rotterdam zou zijn. Nu is het in theorie wel mogelijk om van Arnhem naar Rotterdam te varen, de Nederrijn zit echter vol met stuwen en sluizen en de meerderheid van het transport gaat dan ook over de Waal langs Nijmegen en dus niet langs Arnhem Caseman 17 mei 2011 10:28 (CEST)

centraal gelegen arnhem in de centraal gelegen provincie gelderland !?[bewerken]

bij de pagina over gelderland staat, dat het een provincie is die centraal gelegen is in nederland

feit: arnhem ligt exact centraal in deze centrale provincie

VRAAG: WAAROM STAAT DAN OP DE PAGINA VAN ARNHEM DAT ARNHEM EEN STAD IS IN HET OOSTEN VAN NEDERLAND!?

het oosten is twente, deventer, de achterhoek, NIET arnhem let op: renkum is niet oostelijk, rozendaal is niet oostelijk, huissen en nijmegen ook niet

hoe kan arnhem dan oostelijk liggen?

wie geeft hier op fatsoenlijk antwoord ALVORENS mij te blocken?

mijn kennis van topografie is groot

graag een beargumenteerd antwoord – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 80.56.77.181 (overleg · bijdragen)

Dat eerste heb ik veranderd.--Patrick (overleg) 7 jun 2011 07:47 (CEST)

Inwoneraantal Infobox 2012, niet toe te voegen?[bewerken]

Beste,

Ik heb zojuist geprobeerd om een oplossing te vinden voor het feit dat ik niet het inwonersaantal gemeten op 1-1-2012, zie kopje "Demografie" in artikel, kan toevoegen. Is daar een oplossing voor, en zo ja, kan iemand anders dat op een magische wijze toevoegen?

--Gvanmunster (overleg) 26 mrt 2012 01:58 (CEST)

Die gegevens worden af en toe voor alle gemeentes tegelijk bijgewerkt in Sjabloon:Array Nederland gemeentes inwonertallen.--Patrick (overleg) 26 mrt 2012 08:49 (CEST)

In de Liemers heet Arnhem Arem[bewerken]

Interessant en opmerkelijk is en blijft dat Arnhem in de nabij gelegen Liemers Arem genoemd wordt. Deze vorm komt ook in de familienaam Van Arem voor. Arem lijkt onontkoombaar veel op de Friese plaatsnaam Fries Arum. De Friese invloed reikte oorspronkelijk tot diep in Gelderland: bij ons in Zevenaar stond zelfs een terp en in de eveneens nabij gelegen Betuwe waren er nog veel meer. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Amand Keultjes (overleg · bijdragen)

Musea[bewerken]

Centrum voor Beeldende Kunsten is in 2011 failliet verklaard en het faillissement is oktober 2016 geëindigd dus dat bestaat niet meer. Wel valt het Arnhems Gemeentemuseum onder de musea 77.174.114.47 16 mrt 2017 19:50 (CET) ik heb het inmiddels van de lijst verwijderd. 77.174.114.47 9 sep 2018 16:03 (CEST)

Russische prinses[bewerken]

Of het waar is weet ik niet, maar er schijnt in de Sonsbeekbuurt een Russische prinses te hebben gewoond, die rond 1917 naar Arnhem is gevlucht.77.174.114.47 16 mrt 2017 19:58 (CET)

Externe links aangepast[bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Arnhem. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 27 jul 2017 17:10 (CEST)

Externe links aangepast[bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Arnhem. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 24 okt 2017 16:30 (CEST)

Verkeer en vervoer[bewerken]

Een deel in het artikel over Arnhem begrijp ik niet, of er is inmiddels iets aangepast in de stad. Er staat onder Verkeer en vervoer het volgende deel: Er lopen diverse provinciale en rijkswegen door en langs Arnhem (zie rechts) en rond de binnenstad ligt een Centrumring. Deze ringweg heeft een lengte van 3,3 kilometer en is hiermee een van de kortste (centrum)ringwegen in Nederland. De ring leidt ook langs diverse parkeerterreinen en -garages. De centrumring is deels éénrichtingsverkeer tegen de klok in. Opvallend is dat begin- en eindpunt niet samenvallen op één punt. De Sonsbeekweg is alleen vanaf de N784 (Apeldoornseweg) stad in bewegwijzerd. Bij het volledig volgen van de bewegwijzering komt men uiteindelijk op het Willemsplein uit en niet op de kruising Apeldoornseweg/Sonsbeekweg.

Op de Apeldoornseweg staat inderdaad een bord die het verkeer (via een voorkeursroute) leidt naar de centrumring. Dat de centrumring daar niet eindigt is duidelijk, maar je komt wel op de ring uit die je rond kan blijven rijden. Borden als op de Apeldoornseweg staan ook op de John Frostbrug, Apeldoornsestraat, Boulevard Heuvelink, Onderlangs en daar eindigt de ring ook niet. Waarschijnlijk hebben de borden er eerder anders uitgezien, maar naar mijn idee kan het deel waarin staat dat er geen begin- en eindpunt zijn inmiddels verwijderd worden. ReiniervanLoon (overleg) 10 aug 2018 11:16 (CEST) Reinier van Loon