Overleg gebruiker:LukaBE

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Welkom op Wikipedia, LukaBE! Om te beginnen

Hartelijk dank voor uw belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook u hieraan wilt bijdragen.

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 1.961.616 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat u aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat u in het diepe springt kan nooit kwaad.

Signature button.png

Deze pagina, die nu op uw scherm staat, is trouwens uw persoonlijke overlegpagina, de plaats waar u berichten van andere Wikipedianen ontvangt en beantwoordt. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wilt u een bericht voor iemand anders achterlaten, dan doet u dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit uw bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afb.) heeft hetzelfde effect: uw bericht wordt automatisch ondertekend met uw gebruikersnaam en de datum en tijd waarop u uw boodschap voltooide. Versturen doet u met de knop "Wijzigingen publiceren".


Mvg. Flag utrecht city.gif Antoine.01Arrow right.svgoverleg(Antoine) 12 feb 2018 12:07 (CET)
De vijf zuilen
Verken Wikipedia
Een overzicht van hulppagina's
Jargon en afkortingen
Aan de slag
Coachingsprogramma
De snelcursus
Bronvermelding

Proporidae[bewerken]

Luka, ik heb je artikel over Proporidae een beetje aangepast n.a.v. [1]. Succes, Joop

Ja, ik heb het gezien. Ziet er super uit! Als je nog artikelen kan verbeteren, mag dat altijd :) LukaBE (overleg) 15 feb 2018 10:25 (CET)

Atmosferische evolutie van Titan[bewerken]

Dag Luka, Je gaat er stevig tegenaan als beginner. Fantastisch. Mag ik je een paar tips geven? Leer vooral uit wat anderen met je lemmas doen, en ga spieken bij gelijkaardige lemmas. Elk lemma moet minstens tot 1 categorie behoren. Bij vertalingen zijn die meestal makkelijk te vinden. Als je vertaalt:

  1. Voeg dan altijd het Sjabloon:Bronvermelding anderstalige Wikipedia toe om geen problemen te hebben met auteursrechten
  2. link je lemma dadelijk aan de andere taal
  3. denk eraan dat het op de nl wiki de gewoonte is om enkel bronnen over te nemen die je ook echt gecontroleerd hebt en dus met upgedate bezochtdatum.

Groeten uit Brussel, SvenDK (overleg) 26 feb 2018 05:30 (CET)

Hey SvenDk, Bedankt voor de tips! Ik zal ze zeker toepassen. Ik heb de wikipedia-microbe echt te pakken :) met vriendelijke groeten LukaBE (overleg) 26 feb 2018 16:08 (CET)

Gender gap[bewerken]

Hallo LukaBE, dank voor het schrijven van diverse mooie artikelen die in deze wensenlijst stonden. Ik heb ze daaruit verwijderd en in de resultatenlijst opgenomen. Zou je dat in het vervolg zelf willen doen als je artikelen aanmaakt voor het gendergapproject? Groet, Kattiel (overleg) 8 jun 2018 14:38 (CEST)

Beste, zal het onthouden! :) LukaBE (overleg) 8 jun 2018 16:43 (CEST)
Glimlach Kattiel (overleg) 8 jun 2018 17:16 (CEST)

Survey bewerkers Nederlandstalige Wikipedia 2018[bewerken]

Dit jaar organiseert Wikimedia Nederland voor de derde keer een survey onder de bewerkers van de Nederlandstalige Wikipedia. Misschien heb je de banner al voorbij zien komen. Er zijn in 2013 en 2015 soortgelijke surveys gehouden. Doel van de survey is om meningen van de bewerkers te peilen (bijvoorbeeld over de werksfeer) en inzicht te krijgen in de samenstelling van de gemeenschap.

Naar aanleiding van suggesties in De Kroeg benaderen we de meest actieve bewerkers persoonlijk om te vragen mee te doen. We zijn erg geïnteresseerd in je mening. Meedoen kan tot 17 december. Hier vind je de link naar de survey.

Sandra Rientjes - Wikimedia Nederland 7 dec 2018 05:33 (CET)