Overleg gebruiker:Paris Syngelakis

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 3 jaar geleden door Nlwikibots in het onderwerp Beoordelingsnominatie Samensmelting (Veronica Roth)
Hallo Paris Syngelakis, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.157.637 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

In antwoord op je terugkoppeling[brontekst bewerken]

Hallo Paris Syngelakis,

Van harte welkom op de Nederlandstalige Wikipedia. Je schrijft in je terugkoppeling dat je problemen ervaart met het gebruik van een infobox. Ik heb dit probleem inmiddels opgelost. Het probleem was dat je de namen van velden (titel, regie, genre, et cetera) met een hoofdletter had geschreven, terwijl alleen parameters met kleine letters "herkend" worden. Het gebruik van infoboxen luistert heel nauw, en een kleine verandering in een parameter kan ervoor zorgen dat dit veld niet meer getoond wordt. Het beste is daarom om niet zelf de velden te typen, maar naar de sjabloonpagina te navigeren (bijvoorbeeld Sjabloon:Infobox film) en het voorbeeld onder 'Gebruik' integraal te kopiëren en vervolgens in te vullen. Dit heeft als voordeel dat de kans op fouten aanzienlijk daalt, en het laten staan van lege parameters (die niet in het artikel verschijnen zolang ze leeg blijven) zorgt ervoor dat andere gebruikers makkelijker informatie kunnen toevoegen.

Ik hoop dat ik hiermee een en ander verduidelijkt heb. Als je nog vragen hebt, aarzel dan niet ze te stellen. Dat kan hieronder, op mijn overlegpagina of op onze helpdesk.

Met vriendelijke groet,

Woodcutterty|(?) 7 okt 2015 19:12 (CEST)Reageren

 

Beoordelingsnominatie The Divergent Series: Allegiant[brontekst bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om The Divergent Series: Allegiant dat is genomineerd door Vis met 1 oog. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20151008 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 9 okt 2015 02:05 (CEST)Reageren

In antwoord op uw terugkoppeling[brontekst bewerken]

Beste Paris Syngelakis,

Ieder land heeft zijn eigen wetten en regels omtrent auteursrecht. De regels die in Nederland en België gelden verschillen van de regels die in de Verenigde Staten gelden.

In de Verenigde Staten is een wet opgenomen die toestaat om met auteursrecht beschermde werken te gebruiken onder "fair use". Het gebruik moet dan wel aan een aantal voorwaarden voldoen. U kunt deze licentie zien op en:File:Allegiantfilmposter.jpg.

Het probleem is dat "fair use" in geen enkel ander land op deze wereld geldt. De afbeelding in kwestie kan alleen op de Engelstalige Wikipedia worden geupload, omdat het orgaan achter deze Wikipedia in de Verenigde Staten zit. Afbeeldingen die op de Engelstalige Wikipedia zijn geupload kunnen echter alleen op de Engelstalige Wikipedia gebruikt worden.

Omdat "fair use" niet in Nederland of België geldt, betekent dit dat het tonen van die afbeelding schending van auteursrechten is. Schending van auteursrechten is strafbaar, en kan Wikipedia een hoop problemen opleveren. U mag het dan flauw vinden, maar we zijn verplicht om op te treden tegen auteursrechtenschending en hier op een zo juist mogelijke manier mee om te gaan. In dit geval moeten wij de afbeelding onmiddelijk verwijderen.

Als u in de infobox kijkt, dan ziet u dat er een link is opgenomen naar de poster op de Engelstalige Wikipedia. Dit is niet voor niets. Op iedere poster rust namelijk auteursrecht, en dit is de enige wijze waarop wij redelijkerwijs de poster kunnen tonen zonder het auteursrecht van de maker te schenden.

Als u verder vragen heeft, schroom dan niet om deze te stellen op Help:Helpdesk. U kunt op Wikipedia:Beleid voor gebruik van media meer informatie vinden over het gebruik van afbeeldingen op Wikipedia.

Sum?urai8? 9 okt 2015 11:52 (CEST)Reageren

 

Inwijding (boek)[brontekst bewerken]

Hallo, Paris Syngelakis. Zo te zien was het al niet meer nodig, maar ik heb je vraag beantwoord op mijn overlegpagina. met vriendelijke groeten, Sijtze Reurich (overleg) 25 okt 2015 10:29 (CET)Reageren

Beoordelingsnominatie Opstand (Veronica Roth)[brontekst bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Opstand (Veronica Roth) dat is genomineerd door Vis met 1 oog. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20151222 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 23 dec 2015 01:03 (CET)Reageren

Facties van Chicago (Divergent)[brontekst bewerken]

Hallo Paris Syngelakis, ik zag dat je een artikel hebt geschreven over Facties van Chicago (Divergent). Ik vind dat dit artikel niet of nog niet geschikt is voor Wikipedia. Op de beoordelingslijst kun je een omschrijving vinden van mijn bezwaren en daar ook op reageren. De komende twee weken kan iedereen, ook jijzelf, zijn of haar mening geven over dit artikel. Bovendien kan iedereen het artikel in die periode nog verbeteren. Daarna beslist een van de moderatoren op grond van de argumenten op de beoordelingslijst of het artikel op Wikipedia blijft staan. Meer achtergrondinformatie is te vinden op Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst, Conventies waaraan artikelen na verloop van tijd (zouden moeten) voldoen, Relevantie van het onderwerp voor Wikipedia. Kleuske (overleg) 23 dec 2015 12:25 (CET)Reageren

Mijn advies, op mijn eigen OP, was het toevoegen van contextinformatie, zodat uit het artikel zelf zou blijken waar het artikel eigenlijk over gaat. Uit de reactie van Paris Syngelakis kreeg ik de indruk dat mijn advies niet serieus werd genomen. Nochtans hoop ik dat ik duidelijk was. Bob.v.R (overleg) 22 jan 2016 21:19 (CET)Reageren

The Divergent Series: Allegiant[brontekst bewerken]

Het begint ondertussen een geschikt artikel te worden en de première is over enkele maanden, dus de kans is groter dat het artikel behouden wordt. De première in Londen klopte niet maar ook over de première in België zijn geen gegevens te vinden op Kinepolis.be. Van waar haal je deze informatie? IMDb is qua data trouwens absoluut geen betrouwbare bron heb ik al gemerkt. DirkVE overleg 18 jan 2016 20:45 (CET)Reageren

alstublieft, Deze informatie klopt wel want Kinepolis is een officiële bioscoopketen in België. Voor Nederland zal ik nog zoeken.

Mvg, paris. Paris Syngelakis (overleg) 18 jan 2016 21:05 (CET). Link werkt niet. Kopieer gewoon dit: https://kinepolis.be/nl/films/divergent-series-allegiantReageren

Inderdaad, kinepolis is correct, kon het niet vinden op de site, Nederland klopt ook wel (betrouwbare bron via moviemeter gevonden). DirkVE overleg 18 jan 2016 21:10 (CET)Reageren

Glazen bollen enzo[brontekst bewerken]

Nu is het wel mooi geweest. U heeft uw mening gegeven. Ik heb u uitgelegd wat de regels zijn en waar u die kunt vinden. Dat u ze dom en overbodig vindt betekent niet dat u zich er niet aan hoeft te houden. Als u zo door blijft gaan, kunt u een verzoek tot blokkade tegemoet zien. LeeGer 20 jan 2016 21:12 (CET) Als dat een officiële regel is eis ik een bewijs. Zoniet dan blijf ik doordoen!Reageren

Paris Syngelakis (overleg) 20 jan 2016 21:15 (CET)Reageren

Wikipedia:Glazen bol En dergelijke dreigementen spreken niet bepaald in uw voordeel. LeeGer 20 jan 2016 21:18 (CET)Reageren

Ik snap er geen letter van. Ze zeggen daar dat alles wat bijna zo goed als zeker is wat in de toekomst zal gebeuren op Wikipedia mag staan en bij mij is dat het geval en ik kan het bewijzen. Paris Syngelakis (overleg) 20 jan 2016 21:23 (CET)Reageren

Alles wat bijna zo goed als zeker is, zoals zonsverduisteringen, of de olympische spelen. Filmpremières vallen duidelijk niet in die categorie, omdat ze regelmatig worden geannuleerd of uitgesteld om allerlei redenen. Bijvoorbeeld omdat het filmen langer duurt dan gepland. Aankondigingen van een première garanderen niet dat die première niet ook wordt afgelast of uitgesteld, en tellen dus niet als "bewijs". Maar dat heb ik u nu al meerdere keren uitgelegd. Dat u het er niet mee eens bent zal best, maar toch gelden de regels dan ook voor u. LeeGer 20 jan 2016 21:28 (CET)Reageren

Daar geef ik u gelijk maar ik vind dat het vervolg van Allegiant er wel bij mag staan. Paris Syngelakis (overleg) 20 jan 2016 21:32 (CET)Reageren

Die regel is er natuurlijk niet alleen voor premières, die is er ook voor (nog) niet bestaande films. De vermelding in die infobox is er voor een daadwerkelijk bestaand vervolg. Niet voor films die mogelijk ooit in de toekomst gemaakt gaan worden. LeeGer 20 jan 2016 21:38 (CET)Reageren

Die is wel officieel aangekondigt: http://www.thedivergentseries.movie/#ascendant/ Paris Syngelakis (overleg) 20 jan 2016 22:10 (CET)Reageren

Maar daarmee bestaat hij nog niet. Als mensen in een infobox een vervolg zien staan, dan moeten ze er vanuit kunnen gaan dat er ook een vervolg is. Niet dat er alleen plannen zijn om een vervolg te maken. Een aankondiging zegt erg weinig, zoals ik al had uitgelegd. LeeGer 20 jan 2016 22:14 (CET)Reageren

Laten we een deal sluiten: Vanaf het moment dat de eerste teaser uitgebracht is van Ascendant mag ik het vervolg op de pagina voor Allegiant noteren. Vanaf de eerste trailer mag ik voor Ascendant een pagina maken. Hebben we een deal? Paris Syngelakis (overleg) 20 jan 2016 22:22 (CET)Reageren

Wanneer u een pagina over een nog te maken film maakt, dat moet u zelf weten. Of die pagina dan behouden blijft, dat merken we dan vanzelf. Voorlopig zal de pagina dan genomineerd en verwijderd worden. Over het algemeen heeft een dergelijke pagina pas zin wanneer de film in productie is, en een aangekondigde première in minder dan een half jaar verwacht wordt. Wat betreft het vermelden van vervolgen in infoboxen betreft kunnen we afspreken dat die er pas vermeld kunnen worden wanneer dat vervolg is uitgebracht. LeeGer 21 jan 2016 00:05 (CET)Reageren
Ik ben het eens met LeeGer. Het is niet de eerste keer dat vervolgfilms uiteindelijk niet doorgaan omdat de inkomsten van de voorgaande film tegenvallen. De kans is heel klein in dit geval maar zoals LeeGer reeds vertelde, hebben we geen glazen bol. In het artikel zelf is vernoemd dat het boek in twee delen verfilmd wordt, dit is voldoende. Meestal vullen we inderdaad pas bij de première van de betreffende film de infobox aan. Hier bij nlwiki hebben we een heel ander beleid dan bijvoorbeeld op enwiki, waar ik reeds honderden artikels zie over films die nog moeten uitkomen in 2016, 2017 en 2018. Geduld is hier een goede deugd. Ik bereid mijn artikels altijd op voorhand voor (op mijn persoonlijk kladblok) en plaats ze meestal pas als de film uitkomt. Daarmee is er geen discussie en kan ik rustig het artikel opmaken. Vandaag en gisteren zo drie nieuwe artikels geplaatst. DirkVE overleg 21 jan 2016 09:54 (CET)Reageren

Ok sorry, ik ben ook nog maar 14 jaar oud. Verstand komt met de jaren zegt men. Ik heb eerst veel gekeken op enwiki en dacht dat de regels hier hetzelfde zijn. Dat is dus niet zo. Mvg. Paris Syngelakis (overleg) 21 jan 2016 17:24 (CET)Reageren

Bedankt voor het begrip. Het is inderdaad nogal verwarrend omdat op de enwiki deze films wel lang op voorhand geplaatst worden. Gebruikers zoals LeeGer en ik houden ons al een tijdje bezig met films op nlwiki en daarom kijken we ook toe op de toepassing van de regels. Laat het je zeker niet tegenhouden nieuwe artikels te plaatsen, maar breng wel het nodige geduld op. Nog een ander voordeel als je de toekomstige artikels eerst op jouw persoonlijk kladblok zet is dat we indien je wenst altijd even kunnen meekijken en raad geven. Zoals je gemerkt heb, proberen we ook steeds betrouwbare bronnen te zoeken en toe te voegen. Mvg DirkVE overleg 21 jan 2016 20:40 (CET)Reageren

Share your experience and feedback as a Wikimedian in this global survey[brontekst bewerken]

  1. This survey is primarily meant to get feedback on the Wikimedia Foundation's current work, not long-term strategy.
  2. Legal stuff: No purchase necessary. Must be the age of majority to participate. Sponsored by the Wikimedia Foundation located at 149 New Montgomery, San Francisco, CA, USA, 94105. Ends January 31, 2017. Void where prohibited. Click here for contest rules.

Your feedback matters: Final reminder to take the global Wikimedia survey[brontekst bewerken]

Beoordelingsnominatie Samensmelting (Veronica Roth)[brontekst bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia.

Het gaat om Samensmelting (Veronica Roth) dat is genomineerd door The Banner.

De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20210312#Samensmelting (Veronica Roth) en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld, dan zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --Nlwikibots (overleg) 12 mrt 2021 23:56 (CET)Reageren