Overleg gebruiker:Politeios/Archief

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Inloggen[bewerken]

Beste Geleyns,

Zojuist zag ik dat je gebruikerspagina was bewerkt vanaf een IP-adres. Gezien de aard van de bewerkingen gaik ervan ui dat je dit zelf was (anders had ik ze zeker teruggedraaid), maar toch voor de zekerheid even dit berichtje. Indien je dit echt zelf was: denk je de volgende keer aan het inloggen? ;) MvGr, Erik'80 · 23 apr 2007 02:17 (CEST)

  • Ik log inderdaad niet zo vaak in, al die bewerking rond Wilsele waren ook van mij. Wederom sorry voor de last.

Verwijderingsnominatie Afbeelding:IcoonAgatha.jpg[bewerken]

Beste Politeios, je hebt één of meerdere afbeeldingen geüpload die zijn genomineerd voor verwijdering. Het gaat om , Afbeelding:IcoonAgatha.jpg. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen afbeeldingen/Toegevoegd 20070503 en dat is ook de plek waar je kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Uitleg over de procedure en een lijst met veelgestelde vragen staat op Help:Waarom staat mijn afbeelding op de verwijderlijst. Aangezien dit bericht automatisch is geplaatst, heeft het geen zin hier te reageren. NB Deze afbeelding is niet door Erwin85Bot genomineerd. Erwin85Bot stelt je slechts op de hoogte van de nominatie. --E85Bot 4 mei 2007 03:01 (CEST)

Afbeelding:Jack Sparrow.jpg[bewerken]

Beste Geleyns, bedankt voor je bijdragen aan Wikipedia. Helaas heb ik bovenstaande afbeelding moeten verwijderen. De beperking enkel Wikipedia is niet toegestaan op de Nederlandstalige Wikipedia. Groeten, Koen Reageer 3 jun 2007 17:43 (CEST)

Etalageverwijderingen[bewerken]

Beste Geleyns. Ik zag dat je tegen alle nominaties voor verwijdering voor etalage-artikelen hebt gestemd. Geen probleem natuurlijk, maar ik was bij sommige artikelen (met name Claus von Amsberg, dat artikel had ik nl. genomineerd voor verwijdering en daar waren tot gisteren alleen steunbetuigen op gekomen), benieuwd naar je motivatie (net als dat ik bij sommige voorstemmen ook vraag of men de keuze wil motiveren. Dit om gevoel te krijgen hoe een artikel eventueel verbeterd moet worden om onomstreden in de etalage te staan). Of ben je gewoon tegen het verwijderen van artikelen uit de etalage in het algemeen? Groeten, Falcongj 11 jun 2007 13:41 (CEST)

Ik ben o.a. tegen het verwijderen van de etalageartikelen over het algemeen. Het kan naar mijn mening niet dat een artikel in de etalage wordt geplaatst en enige tijd daarna er weer uit wordt gegooid. Ook ben ik van mening dat er te weinig etalageartikelen zijn. Bij de review van Agatha (heilige) kun je meer lezen. Hopelijk begrijp je mijn standpunt(en). Geleyns 11 jun 2007 14:02 (CEST)

Verzoek tot arbitrage aangenomen[bewerken]

Beste Geleyns,

Jouw verzoek is aangenomen door de arbitragecommissie.

Zie Wikipedia:Arbitragecommissie/Zaken#Geleyns vs. Woudloper

Wanneer er sprake is van een uitspraak van de arbitragecommissie zullen we je daar per e-mail over berichten en op deze overlegpagina.

Met vriendelijke groet,

- jeroenvrp 13 jun 2007 21:43 (CEST)

Uitspraak arbcom[bewerken]

Beste Geleyns, de arbitragecommissie heeft uitspraak gedaan in de zaak Geleyns vs. Woudloper, je kunt de uitspraak hier vinden. Vriendelijke groet, namens de arbitragecomissie, eVe Roept u maar! 11 jul 2007 09:26 (CEST)

Gefeliciteerd met de uitspraak en je deblokkade Geleyns! Ik denk dat de arbcom je hiermee een echte nieuwe kans geeft, zodat je niet meer half-illegaal hoeft in te loggen. Veel plezier verder op wikipedia en wie weet komen we elkaar nog eens tegen hier. Vr. Groet, Woudloper overleg 11 jul 2007 17:42 (CEST)

Bericht[bewerken]

Duiveltje ! Lars 6 feb 2008 17:06 (CET), verkeerd gezet. Kan je dat nog eens doen, met je pagina ? Ik had ze weggeklikt voor ik het goed en wel gezien had. Lars 6 feb 2008 17:51 (CET)

Pardon? Ik begrijp u niet, kan u iets duidelijk zijn? Geleyns 6 feb 2008 18:19 (CET)
Wel, ik stond op de pagina van Agatha en maakte die klein en plots stond er een tekst met iets van uw naam op dacht ik, het was een groot donkerblauw scherm met bovenaan (centraal) een figuur. Ik ging allemaal zo vlug maar het moet mooi geweest zijn. Of heb ik dit misschien van de Engelstalige Agatha pagina, ik weet het niet. Dat heb je ervan als je nulkommanul ervaring hebt. Lars 6 feb 2008 18:29 (CET)
Geen idee wat dat geweest kon zijn. Misschien is de heilige Agatha aan u verschenen? De eerste cyber-verschijning. ;-) Geleyns 6 feb 2008 19:38 (CET)
Dat vind ik nu eens postitief. Inderdaad, de eerste cyberverschijning! 't Onthouden waard (lacht) Lars 6 feb 2008 20:35 (CET)

Verwijderingsnominatie Afbeelding:KRwereld.jpg[bewerken]

Beste Geleyns, je hebt een versie van één of meerdere afbeeldingen geüpload die zijn genomineerd voor verwijdering. Het gaat om Afbeelding:KRwereld.jpg. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen afbeeldingen/Toegevoegd 20080309 en dat is ook de plek waar je kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Uitleg over de procedure en een lijst met veelgestelde vragen staat op Help:Waarom staat mijn afbeelding op de verwijderlijst. Aangezien dit bericht automatisch is geplaatst, heeft het geen zin hier te reageren. NB Deze afbeelding is niet door Erwin85Bot genomineerd. Erwin85Bot stelt je slechts op de hoogte van de nominatie. --E85Bot 10 mrt 2008 02:04 (CET)

Begcat[bewerken]

Hoi Politeios,

Ik zag, dat je bij op het artikel JONG-CD&V enkel {beg} had toegevoegd zonder de categorie ervan aan te geven. Vandaar mijn vriendelijke verzoek: zou je bij het toevoegen van een {beg} sjabloon ook kunnen denken aan de categorie daarvan? Met enkel {beg} komt het artikel namelijk op een grote hoop en moet het alsnog weer gecategoriseerd worden. Ik vermaak me er prima mee, daar niet van :p maar het is makkelijker als alles in 1x goed gebeurt natuurlijk.

Op Gebruiker:Brimz/monobook.js staat een scriptje, waarmee je met één druk op de knop het beginnetjes-sjabloon kunt toevoegen, samen met de categorie en de datum. Dit scriptje kun je heel simpel kopiëren naar je eigen naamruimte (dus Gebruiker:Politeios/monobook.js). Als je dit niet wilt, kun je voor de juiste en bestaande categoriën ook altijd even spieken in Categorie:Beginnetje. Daar staan ze allemaal op een rijtje. Alvast bedankt voor je medewerking!

Tip: gebruik het {xbeg}-sjabloon; daarin kun je zowel de begcat als de datum van plaatsing kwijt. Vriendelijke groeten, brimz 30 mrt 2008 18:06 (CEST)

Hagiografie[bewerken]

Hallo Geleyns, ik heb het Sjabloon:Hagiografie genomineerd voor verwijdering want het sjabloon is mijn inziens overbodig en ik heb over deze sjabloonplakkerij ook geen consensus gezien. Zover ik weet uit het verleden is de gemeenschap hier terughoudend in. Ik heb het sjabloon daarom verwijderd van de pagina's waar het is toegevoegd. Romaine 17 mei 2008 15:06 (CEST)

Mijn excuses, ik wilde gewoon duidelijk maken dat de hagiografie niet altijd neutraal is en dit ook tonen op de pagina's van heiligen aan de hand van dit sjabloon. Nogmaals, mijn excuses. Geleyns 17 mei 2008 15:28 (CEST)
Dubbele excuses zijn zeker niet nodig. Naar ik meen zijn vanaf de pagina gelinkt naar hagiografie waar de eventuele niet-neutraliteit ook vermeld staat? In principe zou op vrijwel ieder lemma wel een soortgelijk sjabloon geplaatst kunnen worden omdat neutraliteit een lastig begrip is. Aan ons gebruikers is het zaak om zo neutraal als mogelijk de lemma's te schrijven en te verbeteren. En als er een uitspraak wordt gedaan waarover niet iedereen het eens is, dan is het zaak om duidelijk te vermelden wat de bron is van datgene. Ook bij citaten is bronvermelding erg gewenst. Groetjes - Romaine 17 mei 2008 17:32 (CEST)
De reden was dat ik ooit eens kritiek krijg om mijn artikel over de heilige Agatha, het was te verheerlijkend. Maarja, dat probleem zal er nu eenmaal altijd zijn bij religieuze lemma's. Bedankt voor het aanwijzen en verklaren van mijn fout. Geleyns 17 mei 2008 19:24 (CEST)

Verwijderingsnominatie Spinosj Gag Band[bewerken]

Beste Politeios, één of meerdere pagina's die u hebt gestart zijn genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat iemand het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Spinosj Gag Band. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20080602 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Aangezien dit bericht automatisch is geplaatst, heeft het geen zin hier te reageren. Als u vragen hebt, kun u die stellen op Help:Helpdesk. --E85Bot 3 jun 2008 02:18 (CEST)

Slag om Leuven[bewerken]

Je bent het artikel Slag om Leuven begonnen en verwijst daarin alleen naar veldslagen. Volgens Google wordt echter ook de strijd om de splitsing van de universiteit Leuven wel met slag om Leuven aangeduid. Als Noord-Nederlander weet ik daar niet zo veel van, maar het lijkt me in ieder nuttig daarnaar te verwijzen. --Casimir 4 jun 2008 22:33 (CEST)

Dat is eerder een spottende bijnaam. Studenten(protest)mars zou iets correcter zijn, alhoewel er wel een paar gewonden vielen en enkele ramen sneuvelden... Politeios 5 jun 2008 17:57 (CEST)
Dit is het artikel dat ik zocht: Leuven Vlaams. Veel leesplezier. :) Politeios 5 jun 2008 18:15 (CEST)

Slag bij Leuven[bewerken]

Ik zag dat je aan twee artikelen over twee Slagen bij Leuven had gewerkt. Nu staat bij het artikel van 883 dat die van 891 tegen de Noormannen was. In het artikel van 891 zelf staat dat het tegen de Vikingen was ... Iets klopt er niet Toth 5 jun 2008 01:29 (CEST)

Noormannen zijn Vikingen voor mij :) Ik zal ervoor zorgen dat er één term gebruikt wordt. Politeios 5 jun 2008 17:55 (CEST)
Blijkbaar heb ik gelijk: lees Vikingen. Politeios 5 jun 2008 17:58 (CEST)
Ik was even abuis. Ik zit met mijn hoofd vooral in Engelstalige teksten meestal, waarbij the Normans (Normandiërs) heel ergens vandaag komen dan the Vikings. Noormannen en Vikingen ligt anders. Nou ja, gelijke termen voorkomt toch verwarring (zie je nu wel) :) Toth 5 jun 2008 18:06 (CEST)
Vergissen is menselijk. Ik zal in het vervolg steeds dezelfde term gebruiken (alhoewel ik liever synoniemen gebruik om saaiheid tegen te gaan ^^). Politeios 5 jun 2008 18:13 (CEST)
Moet je ook vooral blijven doen wat mij betreft, met synoniemen werken. Anders wordt tekst gortdroog. Ik klikte van je ene Leuven-stukje door naar het andere toen mijn hersens begonnen te sputteren, de verwarring zat hem niet in één tekst Toth 6 jun 2008 01:32 (CEST)

Weespagina[bewerken]

Hoi, Heerlijkheid Wilsele is nu een weespagina, er verwijzen geen andere pagina's naar toe. Kan jij wat informatie over de heerlijkheid en een link naar Heerlijkheid Wilsele aan de pagina Wilsele? Alvast bedankt! Jvhertum 16 sep 2008 18:12 (CEST)

NuCommons: Afbeelding:Geleynsewapenng2.png[bewerken]

Afbeelding:Geleynsewapenng2.png is nu beschikbaar op Wikimedia Commons als Commons:Image:Geleynsewapenng2.png. Commons is een centraal archief van vrije media die gebruikt kunnen worden op alle Wikimedia wikis. De afbeelding zal verwijderd worden van Wikipedia, maar dit heeft geen gevolg voor het gebruik in artikelen. Je kunt een afbeelding die is geüpload naar Commons op dezelfde manier gebruiken als een afbeelding geüpload naar Wikipedia, in dit geval: [[Afbeelding:Geleynsewapenng2.png]]. NB dit is een automatisch bericht. --Erwin85TBot 9 okt 2008 23:30 (CEST)

Afbeelding:IcoonAgatha.jpg is nu beschikbaar als Commons:Image:IcoonAgatha.jpg. --Erwin85TBot 10 okt 2008 10:24 (CEST)

Lijst van premiers van Belgie[bewerken]

Hallo,

zie overleg van Lijst van premiers van België voor mijn bericht.

Groet,

Carremans 31 dec 2008 17:00 (CET)

Verwijderingsnominatie Afbeelding:Johangeleynsvermist.jpeg[bewerken]

Beste Politeios, u hebt een versie van één of meerdere afbeeldingen geüpload die zijn genomineerd voor verwijdering. Het gaat om Afbeelding:Johangeleynsvermist.jpeg. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen afbeeldingen/Toegevoegd 20090124 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Uitleg over de procedure en een lijst met veelgestelde vragen staat op Help:Waarom staat mijn afbeelding op de verwijderlijst. Aangezien dit bericht automatisch is geplaatst, heeft het geen zin hier te reageren. Als u vragen hebt, kun u die stellen op Help:Helpdesk. --E85Bot 25 jan 2009 02:00 (CET)

Gebruiker:Politeios/Politieke families[bewerken]

Hoi, mag ik je in deze ook wijzen op Dynastie#Politieke dynastie? Ik kwam trouwens opvallend veel Vanlerberghe's tegen in gemeentebesturen in West-Vlaanderen. In Izegem, Diksmuide, Poperinge ..., ook een in Antwerpen trouwens. Op internet zag ik ergens een opmerking staan dat Myriam Vanlerberghe uit een politieke familie komt; misschien weet jij er meer van? Ik vind je artikel wel wat dubbel gezien die lijst van familiale verbanden. 2NG 25 jan 2009 05:27 (CET)

Bedankt voor de tip(s). Nu zal het inderdaad nog wat dubbel lijken, maar elk subkopje zal binnenkort ook nog wat meer informatie krijgen dan de standaardinformatie die er nu gegeven staat. Een uitbreiding dus op de lijst van familiale verbanden, en in feite (naar mijn mening toch) ook een verduidelijking. Over de familie Vanlerberghe zal ik eens zoeken. Ik lees op de pagina dat Myriam Vanlerberghe ook een politiek actieve broer heeft, dus dat kan zeker kloppen. Politeios 25 jan 2009 14:06 (CET)

Sjablonen[bewerken]

Hallo Politeios

Je hebt een aantal sjablonen aangemaakt die, als je de pagina opent, leeg lijken te zijn, en die nergens worden toegepast. Wat is precies het nut hiervan?

**Man!agO** 17 feb 2009 20:29 (CET)

Ik probeer het Engelse systeem om opvolging van heersers te gebruiken op de Nederlandstalige wikipedia. Helaas... Het lukt me niet zo goed met louter copy-paste... Mijn excuses voor de overlast, ik probeer uit te vissen wat er fout is. Alle hulp van experts in sjablonen is natuurlijk meer dan welkom, nogmaals mijn excuses. Politeios 17 feb 2009 20:32 (CET)
Hallo Politeios, Over het algemeen zijn we op nl-wiki niet blij met het Engelse systeem qua sjabloongebruik en vindt men dat er op en-wiki te veel sjablonen op te veel plekken worden toegepast die bovendien te complex zijn. We proberen het hier dus zo simpel mogelijk te houden en is het Engelse systeem hierheen kopiëren ongewenst. We hebben op nl-wiki sjablonen voor opvolging. Indien er slechts 1 box gebruikt dient te worden kun je Sjabloon:Opvolging gebruiken, en indien het meerdere boxen onder elkaar betreft kun je de serie van Sjabloon:OpvolgingCombi gebruiken. Indien je hierbij hulp nodig hebt, laat het gerust weten! Groetjes - Romaine 17 feb 2009 21:53 (CET)

Verwijderingsnominatie Isabelle Deserf[bewerken]

Beste Politeios, één of meerdere pagina's die u hebt gestart zijn genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat iemand het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Isabelle Deserf. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20090512 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Aangezien dit bericht automatisch is geplaatst, heeft het geen zin hier te reageren. Als u vragen hebt, kunt u die stellen aan de helpdesk. --E85Bot 13 mei 2009 02:11 (CEST)

Verwijderingsnominatie Ugone Spinelli[bewerken]

Beste Politeios, één of meerdere pagina's die u hebt gestart zijn genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat iemand het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Ugone Spinelli. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20090520 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Aangezien dit bericht automatisch is geplaatst, heeft het geen zin hier te reageren. Als u vragen hebt, kunt u die stellen aan de helpdesk. --E85Bot 21 mei 2009 02:08 (CEST)

Roppe[bewerken]

Beste - Vandaag maakte ik een lemma aan over Josef Jan Roppe. Achteraf heb ik gezien dat ik daardoor één van uw gebruikersbladzijden heb gewijzigd. Sorry daarvoor, zeker niet mijn stijl om gebruikersbladzijden te wijzigen. Maar het was gebeurd voor ik het zag. Groeten. Spotter 8 jun 2009 08:44 (CEST)

Verwijderingsnominatie De zaak Wickmayer-Malisse[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meerdere artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om De zaak Wickmayer-Malisse dat is genomineerd door Agora. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20091107 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot 8 nov 2009 01:10 (CET)

Verwijderingsnominatie Alfons Smets[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meerdere artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Alfons Smets dat is genomineerd door Japiot. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20091205 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot 6 dec 2009 01:09 (CET)

Vicepremier[bewerken]

Beste Politeios,

Mag ik je erop wijzen dat het woord "vicepremier" aaneen geschreven wordt? Zie Woordenlijst.org. Ik hoop dat je nog niet te veel pagina's hebt veranderd naar "vice-premier"? Klopt dus niet, gelieve die ongedaan te maken.

MichielDumon 10 dec 2009 15:07 (CET)

Karel Geleyns[bewerken]

Waarde vriend, U hebt een mooie toevoeging gedaan met het blokje gegevens over Karel Geleyns. Nochtans is er nog iets te verbeteren aan het wapenschild. Vooreerst moet het eigenlijke wapen van Geleyns er nog in komen. Anderzijds wordt het wapen van een gemijterde abt enigszins bescheidener afgebeeld met gewoon er boven een staf en een mijter(tje) en niet de ganse santeboetiek met 'flochen' en een hoed, zoals voor een bisschop. U kan een afbeeldingetje (zwart wit) van zijn wapenschild vinden in het geciteerde boek van Anselm Hoste (blz. 56). met hartelijke groeten, Andries Van den Abeele 8 jan 2010 11:00 (CET)

ehm?[bewerken]

Leuk dat je Mgr Rauber aanvult, maar apostElisch??? Nog nooit van gehoord...Carolus 11 jan 2010 20:33 (CET)

Mijn excuses, ik wijt het aan mijn grieperige toestand en hoofdpijn. Een moment van zwakte en het woordje "apostel" in mijn hoofd... Mea culpa! Politeios 11 jan 2010 21:15 (CET)
Ik neem aan dat je aposTOLisch bedoelt, niet? Carolus 11 jan 2010 21:21 (CET)
Vanzelfsprekend. Politeios 11 jan 2010 21:25 (CET)

Romain Van Eenoo[bewerken]

'Trouwde' is alvast een juister woord dan 'huwde', ook al is dit laatste natuurlijk niet verkeerd. 'Ze hebben twee zonen' klinkt toch beter meen ik dan 'er kwamen twee zonen uit voort'. met hartelijke groeten Andries Van den Abeele 28 jan 2010 12:36 (CET)

Prins(es) van België[bewerken]

Vraagje, waarom staat Prinses Léa niet meer in dit lijstje? Haar echtgenoot, Prins Alexander, is dan wel overleden, maar zij blijft toch een Prinses van België hoor. Albert 30 jun 2010 16:14 (CEST)

Prinses Léa werd nooit "prinses van België" in eigen recht. Ze droeg de titel door haar huwelijk, niet zoals Mathilde of Claire. Zij is officieel "Prinses Alexander van België" (zoals "mevrouw Jan Piet"). Politeios 1 jul 2010 00:22 (CEST)

"Kleine" wijzigingen[bewerken]

U heeft schijnbaar de optie Markeer mijn wijzigingen als klein standaard aanstaan. Echter, wijzigingen zoals deze vallen daar m.i. toch niet echt onder. Ondergetekende heeft deze fout in het verleden eveneens gemaakt en is daar toen (terecht !) op aangesproken. Er zijn nl. genoeg gebruikers die de "kleine" wijzigingen in hun volglijst hebben afgezet en die missen zo misschien interssante edits. Bij deze dus een vriendelijk verzoek in het vervolg eerst na te gaan of dat k-tje wel terecht is; wees niet té bescheiden :-)
Met vriendelijke groet, Maasje ? 1 sep 2010 17:22 (CEST)

Bedankt voor het melden! :) Politeios 1 sep 2010 17:24 (CEST)

Sjabloon 'Belgische bisschoppen'[bewerken]

Beste Politeios, U hebt begin dit jaar een 'blokje' toegevoegd onderaan het lemma Mgr Leonard en andere bisschoppen, met daarop de lijst van alle huidige bisschoppen. Daar kan niet aan gewijzigd worden. Kan u zelf wijzigingen aanbrengen? Dan zou ik voorstellen dat u een bijkomende categorie toevoegt van 'voormalige bisschoppen' en daaronder Roger Van Gheluwe plaatst, want hij kan m. i. moeilijk als 'emeritus' bisschop vermeld worden. Met hartelijke groeten, Andries Van den Abeele 11 nov 2010 10:15 (CET)

Beste Politeios, Ik heb dan toch nog eens verder, via uw wijzigingsgeschiedenis gezocht en ben op 'sjabloon:Navigatie bisschoppen België' gekomen, waar ik dus de wijziging heb kunnen uitvoeren. Met hartelijke groeten, Andries Van den Abeele 11 nov 2010 10:27 (CET)
Waarom het (subjectieve) onderscheid maken tussen voormalige bisschoppen en emeriti? Ongeacht zijn daden en de manier van aftreden, heeft hij 'recht' op de titel bisschop emeritus van Brugge (als ik mij niet vergis). Politeios 11 nov 2010 11:47 (CET)
Dat heb je niet helemaal juist, denk ik, Politeios. 'Emeritus' heeft de betekenis van 'naar verdienste' of 'erebisschop' of 'honorair bisschop'. Dit is iets waar de voormalige Brugse bisschop helaas niet meer onder past. Tegenover de werkelijke 'emeriti' lijkt het me beter hem apart te plaatsen. Hij zal hier in het bisdom Brugge in de lijst van de Brugse bisschoppen blijven voorkomen, maar zeker niet als 'emeritus'. Met hartelijke groeten, Andries Van den Abeele 11 nov 2010 12:31 (CET)

Verwijderingsnominatie Pastoraal bezoek van paus Johannes Paulus II aan België (1985)[bewerken]

Hallo Politeios, ik heb je artikel Pastoraal bezoek van paus Johannes Paulus II aan België (1985) ter beoordeling aan de gemeenschap voorgelegd omdat ik het (in deze vorm) niet geschikt acht voor Wikipedia. Wellicht heb je er iets aan om de conventies door te lezen; daar kun je zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de verwijderlijst. Voor verdere vragen kun je altijd terecht bij onze helpdesk. Veel plezier op Wikipedia! Met vriendelijke groet, Michaelovic (overleg) 3 feb 2011 20:40 (CET)

Kleine wijzigingen[bewerken]

Beste Politeios, volgens mij staat onder jouw voorkeuren "Mijn bewerkingen als klein markeren" aangevinkt, aangezien ik bij je bijdragen overal een k zie staan. Deze bewerking is echter allerminst klein. Sommige gebruikers hebben het volgen van kleingemarkeerde artikelen uitgeschakeld. Dat betekent dus dat zij bij het bovenstaande geval de grote bewerking niet opmerken. Zou je deze a.u.b. kunnen uitschakelen? Alvast bedankt. Met vriendelijke groeten, Michaelovic (overleg) 3 feb 2011 22:09 (CET)

Abt Gheleyns[bewerken]

Beste Politeios,

Ik zoek vergeefs naar een bron die zou bevestigen dat Gheleyns tot bisschop werd gewijd. Ook in de exhaustieve lijst van tot bisschop gewijde priesters die op wikipedia te vinden is http://www.catholic-hierarchy.org, komt hij niet voor. Bent u zeker dat hij niet gewoon tot abt werd gewijd maar niet tot bisschop? Anders zou trouwens de restrictie niet van kracht zijn dat hij enkel tot aan subdiakens kon wijden, maar geen priesters. U geeft als bronverwijzing Malou en Paquot op, maar hebben die dat werkelijk geschreven en op welke grond? met hartelijke groeten, Andries Van den Abeele (overleg) 13 jul 2011 13:31 (CEST)

Hij was de eerste gemijterde abt van de abdij. Ik zal u een link doorgeven van Google Books waarin dit te vinden is. Ik hoop dat u deze link kan openen:
http://books.google.be/books?id=SzPoAAAAMAAJ&pg=PA72&dq=Charles+Gheleyns&hl=nl&ei=hoIdTqTWH5DsOf-L9Z4J&sa=X&oi=book_result&ct=result&resnum=3&ved=0CDYQ6AEwAg#v=onepage&q=Gheleyns&f=false
Paus Alexander VII, zo staat geschreven, verleende hem de mijter en pontificaliën in januari 1665 en dan staan er nog enkele details over de wijding op de volgende pagina. Het kan zijn dat ik het verkeerd geïnterpreteerd heb natuurlijk. Politeios (overleg) 13 jul 2011 13:37 (CEST)
Ja, ik denk dat u hem een trapje te hoog hebt geplaatst. Hij werd eerst abt en vervolgens 'gemijterde abt'. Dit wordt als volgt gedefinieerd: "Een abt kan een gemijterde of een niet-gemijterde abt zijn. In het eerste geval wordt hij kerkrechtelijk op hetzelfde niveau gezien als een bisschop en heeft de jurisdictie over de abdij, zoals een bisschop over een bisdom. Er is dan sprake van een zogenaamde exempte abdij. In vroeger tijden was het mogelijk dat een exempte abt de lagere wijdingen tot en met het subdiaconaat toediende aan de geestelijken in zijn machtsgebied". Dus, best wijzigen in die zin. met hartelijke groeten, Andries Van den Abeele (overleg) 13 jul 2011 13:53 (CEST)
Zo, aangepast! Bedankt om uw licht eens op het artikel te laten schijnen! Ik dacht/nam aan dat de mijter en pontificalia een bisschopswijding impliceerden. Politeios (overleg) 13 jul 2011 16:31 (CEST)

Verwijderingsnominatie Wyn Geleynse[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Wyn Geleynse dat is genomineerd door Halandinh. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20111018 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de verwijderlijst.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 19 okt 2011 02:08 (CEST)

Adriaan Gheleyns[bewerken]

Hoi Politeios. Weet jij over welke Ramskapelle het gaat in het artikel Adriaan Gheleyns? Daar zijn er namelijk 2 van. Zou je de link willen herstellen? Groet, Pompidom (overleg) 1 nov 2011 22:09 (CET)

Inmiddels al opgelost met dank aan gebruiker Gasthuis. Pompidom (overleg) 1 nov 2011 22:57 (CET)

Anne Marie Geleyns[bewerken]

Hallo Politeios/Archief, ik heb je artikel Anne Marie Geleyns ter beoordeling aan de gemeenschap voorgelegd omdat ik het (in deze vorm) niet geschikt acht voor Wikipedia. Wellicht heb je er iets aan om de conventies door te lezen; daar kun je zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Voor verdere vragen kun je altijd terecht bij onze helpdesk. Veel plezier op Wikipedia!

zie ook de opmerkingen op de lijst zelf. mvg Agora (overleg) 10 jan 2012 18:48 (CET)

Genealogie van Yves Leterme[bewerken]

Waarde vriend Geleyns, Ik zal met u strijden voor het behoud van bovengemeld artikel. Het is zeker interessant en relevant om de wortels aan te duiden van een zo bekende politicus als Yves Leterme.

Ik ben zo vrij geweest de titel te veranderen in 'Stamboom Yves Leterme' omdat in de rubriek 'stamboom' ook alle andere (overwegend adellijke stambomen) onder die naam voorkomen. Anderzijds heb ik toch een bemerking voor de opgave langs moederszijde. Het is nogal ongewoon om alleen de vrouwelijke 'voormoeders' te noemen. Vanaf de grootvader zou men normaal weer op de mannelijke voorouders moeten terugvallen. Is het niet mogelijk om de twee te vermelden: voorvader en voormoeder? Minstens aldus aan te vullen in de mooie kwartierstaat die u hebt gemaakt? met hartelijke groeten. Andries Van den Abeele (overleg) 8 feb 2012 10:36 (CET)

Waarde vriend Geleyns, U zal ook de stortvloed van negatieve reacties gezien hebben. Het toont het aanzienlijke cultuurverschil tussen ons land en Nederland. Die ene Belgische premier op een tweede lemma behandelen is blijkbaar onuitstaanbaar, maar een paar honderd gelijkaardige 'stambomen' staan op wikipedia. Het gaat voor een groot deel om leden van de Oranjefamilie, met een biografisch lemma en daarnaast nog een 'stamboom'. Het gaat voor een tamelijk groot gedeelte om zeer bescheiden leden van deze familie, meer bepaald heel jonge prinsesjes of verre familieleden, zelfs ex-familieleden die ondertussen gescheiden zijn. Deze dubbele behandeling, met aparte kwartierstaat of stamboom hindert blijkbaar geen enkele Nederlander, maar een handsvol trekt dan toch krijgshaftig ten strijde tegen een gelijkaardige behandeling van een Belgische premier.

Ik wijs er u op de gebruiker Bruxellensis uw artikel heeft overgenomen en op de wikipedia in het latijn geplaatst, onder de tittel Stemma Ivonis Leterme.

met hartelijke groeten, Andries Van den Abeele (overleg) 9 feb 2012 21:52 (CET)

Ik dank u voor uw steun, heer Van den Abeele. Toch, met al deze tegenstand zal ik het respecteren indien het artikel wordt verwijderd. Politeios (overleg) 10 feb 2012 17:08 (CET)
Waarde vriend Geleyns, de 'Nederlandse' oppositie heeft het dus gehaald. Opdat uw werk niet zou verloren gaan, had ik voor alle zekerheid de kwartierstaat op het artikel Yves Leterme geplaatst en daar kan u het eventueel nog aanvullen. met hartelijke groeten, Andries Van den Abeele (overleg) 28 feb 2012 12:00 (CET)
Alles is ook bewaard in Wiki.la: Stemma Ivonis Leterme (al 150 lezers rondom de wereld)!--Bruxellensis (overleg) 28 feb 2012 14:20 (CET)