Overleg gebruiker:Ad Verburg: verschil tussen versies

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 1 jaar geleden door Ad Verburg in het onderwerp Bevolkingspiramides
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Regel 72: Regel 72:
:::Met vriendelijke groeten, [[Gebruiker:Ad Verburg|Ad Verburg]] ([[Overleg gebruiker:Ad Verburg#top|overleg]]) 8 apr 2022 15:21 (CEST)
:::Met vriendelijke groeten, [[Gebruiker:Ad Verburg|Ad Verburg]] ([[Overleg gebruiker:Ad Verburg#top|overleg]]) 8 apr 2022 15:21 (CEST)
::::Aha, bedankt. 2016 lijkt mij prima! Begrijp ik het goed dat jij daar dan nog mee bezig gaat? [[Gebruiker:Ennomien|Ennomien]] ([[Overleg gebruiker:Ennomien|overleg]]) 8 apr 2022 15:35 (CEST)
::::Aha, bedankt. 2016 lijkt mij prima! Begrijp ik het goed dat jij daar dan nog mee bezig gaat? [[Gebruiker:Ennomien|Ennomien]] ([[Overleg gebruiker:Ennomien|overleg]]) 8 apr 2022 15:35 (CEST)
:Dag @[[Gebruiker:Ennomien|Ennomien]],
:Ook [https://commons.wikimedia.org/wiki/File:AgeSexPyramid_Dijk_en_Waard.svg Dijk en Waard], [https://commons.wikimedia.org/wiki/File:AgeSexPyramid_Land_van_Cuijk.svg Land van Cuijk] en [https://commons.wikimedia.org/wiki/File:AgeSexPyramid_Maashorst.svg Maashorst] zijn op 3 juni 2022 gepubliceerd door het CBS, en nu verwerkt door mij. (Amsterdam | Weesp niet omdat dat pas in maart 2022 was.)
:Ze zijn te vinden in de nieuwe Category:Population pyramids of municipalities of the Netherlands (2022) onder de naam "AgeSexPyramid plaatsnaam.svg", dus zonder jaartal 🧩😕😟.
:Misschien niet de handigste aanpak, maar ik heb nog niet gevonden hoe het verwerkingsproces werkt voor Sjabloon:Infobox gemeente Nederland. ⇒ Misschien suggestie(s)?
:De overige gemeenten, met de 01 januari 2022 gegevens, heb ik hier klaarstaan, maar nog niet geüpload wegens twijfel over de slimste vervolgstappen.
:M.v.g. [[Gebruiker:Ad Verburg|Ad Verburg]] ([[Overleg gebruiker:Ad Verburg#top|overleg]]) 10 jun 2022 13:26 (CEST)


Ja, dat is wat knippen en plakken, voor ik het met mijn java-programma kan verwerken.
Ja, dat is wat knippen en plakken, voor ik het met mijn java-programma kan verwerken.

Versie van 10 jun 2022 13:26

Hallo Ad Verburg, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.158.159 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Naam 'Scheur (water)'

Hoi Ad, ik zag je zojuist aangemaakte artikel Scheur (water). Prima om daar informatie over te hebben. De titel moet naar mijn mening echter veranderen. Er bestond namelijk al een artikel Scheur (rivier). Die twee titels kunnen niet naast elkaar bestaan. Zou je willen nadenken over een andere titel? Groet, Apdency (overleg) 22 jun 2016 12:32 (CEST)Reageren

Dag Apdency, Er zijn nu drie pagina's die beginnen met Scheur, (zojuist aangepast voordat ik de mail zag), maar allemaal met verschillende "kop", te weten scheur, Scheur (rivier) en nu dus ook Scheur (water). De verwijzing werkt zoals ik verwacht, daarom begrijp ik niet dat er een probleem zou zijn. Zou je willen uitleggen of verwijzen wat er mis gaat. Met vriendelijke groet, Ad Verburg 22 jun 2016 13:11‎

Het is niet een technisch probleem, maar thematisch: een rivier is ook een water. Door 'Scheur (water)' te laten bestaan naast 'Scheur (rivier)' suggereer je echter dat dat niet zo is. Beter lijkt me 'Scheur (vaargeul)'. Zelfs als 'Scheur (rivier)' niet had bestaan, was dat een correcte (want exacte) naam geweest. Apdency (overleg) 22 jun 2016 15:27 (CEST)Reageren
Ik ben het wel eens met die redenering, en wil de kop daarom aanpassen maar ik zie nog niet hoe dat moet… Vanalles kan ik veranderen maar dat stuk niet. Ad Verburg (overleg) 22 jun 2016 16:02 (CEST)Reageren
Bij de tabs bovenin zou je links van het zoekscherm 'Meer' moeten aantreffen. Vanuit daar kun je een titel aanpassen. Mocht het niet lukken, dan wil ik het wel doen. Groet, Apdency (overleg) 22 jun 2016 17:01 (CEST)Reageren

Beoordelingsnominatie Scheur (water)

Hallo Ad Verburg, ik zag dat je een artikel hebt geschreven over Scheur (water). Dit artikel is naar mijn mening nu (nog) niet geschikt voor Wikipedia. Het is daarom op de beoordelingslijst geplaatst en daar is ook de mogelijkheid op de geuite bezwaren te reageren. De komende twee weken kan iedereen daar zijn of haar mening geven. Bovendien kan iedereen het artikel in die periode nog verbeteren. Daarna beslist een van de moderatoren op grond van de argumenten op de beoordelingslijst en de richtlijnen of het artikel op Wikipedia kan blijven staan. Meer achtergrondinformatie is te vinden op Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst, Conventies waaraan artikelen na verloop van tijd (zouden) moeten voldoen, Relevantie van het onderwerp voor Wikipedia.
enkel gebaseerd op eigen werk voldoet ook nog niet aan onafhankelijke verificatie van de inhoud. mvg - Agora (overleg) 22 jun 2016 12:57 (CEST)Reageren
Externe bron:

http://www.vlaanderen.be/nl/publicaties/detail/lichtenlijst-en-mistseinen-van-belgi-en-aangrenzend-gebied-2013 (Belgische overheid) → pagina 5, met een opsomming van de boeien. Voldoet dat aan "onafhankelijkheid"? – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door ‎Ad Verburg (overleg · bijdragen) 22 jun 2016 13:11 PS: Wil je voortaan alsjeblieft op overlegpagina's ondertekenen met vier tildes (~~~~)? Er wordt dan automatisch een link naar je gebruikerspagina geplaatst.

De discussie vindt plaats op de Beoordelingslijst. Argumenten die daar genoemd worden, worden meegenomen bij de afhandeling. Wikiwerner (overleg) 22 jun 2016 13:51 (CEST)Reageren

Bevolkingspiramides

Ik zie op commons nieuwe bevolkingspiramides verschijnen, dat werd hoog tijd! Dankjewel voor de inspanning. Ik heb op Aa en Hunze een aanpassing gedaan zodat er geen raar kader staat. Gaat om deze bewerking. Is er al ergens overleg gaande over deze update van alle gemeentepagina's, of ben ik de eerste? 🙂 Omdat de piramides nu door de {{Infobox gemeente Nederland}} worden ingevoegd, zou je door een slimme aanpassing daar in één keer klaar kunnen zijn. Lijkt me beter dan iedere pagina van een gemeente langs te gaan.

Verder zit er onder de afbeelding nogal wat witruimte in de SVG, ik denk dat daar wel wat af kan. Het bijschrift sluit dan beter aan. Tenslotte denk ik persoonlijk dat het niet nodig is om de naam van de gemeente als tekst onderaan in de afbeelding op te nemen, maar daar til ik minder zwaar aan. Ik moedig het initiatief om dit op te pakken in ieder geval enorm aan! –Frank Geerlings (overleg) 2 apr 2022 14:17 (CEST)Reageren

… een slimme aanpassing daar in één keer klaar … spreekt mij zeer aan, graag laten weten hoe
… nogal wat witruimte in de SVG, … speciaal studenten-steden hebben een (zeer) grote populatie in de leeftijdsgroep twintigers.
Nog een praktisch probleem: bij "Den Helder" stond de kaart in "vakje" piramide en bij het verplaatsen zie ik daar nu teksten staan die ik niet terug vind op de pagina. Misschien advies?
M.v.g. Ad Verburg (overleg) 2 apr 2022 15:00 (CEST)Reageren
Ik antwoord even puntsgewijs.
Slimme aanpassing
Er zijn verschillende wegen die naar de oplossing leiden, maar één zou kunnen zijn om van iedere gemeente een afbeelding in commons te hebben met de naam "AgeSexPyramid 2021 plaatsnaam.svg" en dan in de broncode van de infobox zelf (dus de template {{Infobox gemeente Nederland}}, niet in de broncode van ieder gemeente-artikel) naar deze afbeelding te verwijzen. Maar aangezien je dat al voor een groot gedeelte gedaan hebt is dat misschien een gepasseerd station. Op de manier zoals je het nu doet kan het natuurlijk ook.
Witruimte in de SVG
Ik bedoelde onder de grafiek, de breedte ziet er prima uit.
Den Helder
Dat topo-ding hoorde daar niet op die manier te staan, dat was slordig. Ik denk dat het onder detailkaart = had moeten staan? Ben ik niet helemaal zeker van.
Er is nog een nieuw probleem en dat is dat deze piramides nu verschijnen in de preview-versie van de pagina (als je je muis over een link haalt, met de juiste instellingen). Het plaatje moet het extra argument class=notpageimage krijgen om dat te verhelpen. –Frank Geerlings (overleg) 2 apr 2022 15:25 (CEST)Reageren
Bij mij verschenen ook verschillende bewerkingen op de volglijst met nieuwe grafieken, heel erg bedankt! Om een hoop werk te besparen denk ik dat het inderdaad handig is dit in het sjabloon aan te passen. We zouden dynamisch een afbeelding uit Commons kunnen ophalen d.m.v. de paginanaam en eventueel een extra parameter als de paginanaam niet overeenkomt met de aanduiding van de gemeente in de bestandsnaam (denk aan (in bestandsnaam) "Amsterdam" en (paginanaam, bijv.) "Amsterdam (gemeente)". Dan kunnen we direct class=notpageimage daar laten staan, scheelt dat ook weer. Ennomien (overleg) 2 apr 2022 16:35 (CEST)Reageren
① Op de manier zoals je het nu doet kan het natuurlijk ook. Ik hoopte … want het is nogal repetatief.
② Het plaatje Aa en Hunze heb ik met de hand aangepast (560 × 470 → 560 × 400). → dan past het beter. (was nog blijven staan vanuit het werk van Michiel1972)
Inmiddels staan 352 bestandjes klaar om te uploaden.
③ Ik had het verplaatst naar detailkaart =
De tekst die nu nog te zien is stond volgens mij erbij in "bevolkingspiramide", maar nu niet meer te vinden in de geschiedenis? (Nog historische data?)
④ |class=notpageimage|230px erbij? (al dan niet geautomatiseerd?) Ad Verburg (overleg) 2 apr 2022 16:44 (CEST)Reageren
Ik zal het sjabloon nu even aanpassen. Kijken of dat wat wordt. Inclusief puntje vier. Groet, Ennomien (overleg) 2 apr 2022 21:29 (CEST)Reageren
Volgens mij is het hiermee direct allemaal geïmplementeerd. Ik ga nog even een steekproef doen en de boel nakijken. Veel dank voor de nieuwe afbeeldingen! Ennomien (overleg) 2 apr 2022 21:48 (CEST)Reageren
Edit 21:54: er is nog wel even iemand nodig die handig is met Commons en wat bestanden wil hernoemen, zie de bestanden met aanhalingstekens erin ("") hier.
Edit 2 22:03: ik kan het ook oplossen via het sjabloon, door ook te checken op bestanden met aanhalingstekens erin. De keuze is aan jullie. Groet, nog steeds Ennomien (overleg) 2 apr 2022 22:03 (CEST)Reageren
Het lijkt nu opgelost. Ik heb een kleine steekproef gedaan, vermoedelijk moet de huidige code op sommige plekken nog weggehaald worden uit de artikelen. Fijne avond, Ennomien (overleg) 2 apr 2022 23:03 (CEST)Reageren
Reuze bedankt voor je inspanningen. (Het verlost mij van een hoop werk.)
Ik ben nog even bezig om de iets kleinere versies van de bestanden op WikiMedia bij te werken.
M.v.g. Ad Verburg (overleg) 3 apr 2022 09:44 (CEST)Reageren
Top! Wat nog wel even moet gebeuren is het verwijderen van alle meegegeven parameters op de pagina's. Ze geven namelijk wat problemen. We kunnen die parameters ook uit de sjablooncode halen, maar het is voor toekomstige bewerkers wel handig dat dode parameters verdwenen zijn uit het artikel. Ik ga even kijken of iemand dat makkelijk kan doen. Ennomien (overleg) 3 apr 2022 14:16 (CEST)Reageren
Over welke parameters (voorbeeld? |class=notpageimage|230px ?) gaat het? Ad Verburg (overleg) 3 apr 2022 14:25 (CEST)Reageren
Oh nee, het gaat over de parameter "bevolkingspiramide" zelf. Die zou misschien weg kunnen. Zie ook de Helpdesk. Ennomien (overleg) 3 apr 2022 14:29 (CEST)Reageren

Bijna klaar

Beste @Ad Verburg, heb je toevallig ook piramides voor Maashorst, Dijk en Waard, Bonaire, Saba, Sint Eustatius en Land van Cuijk? Dan hebben alle gemeentes (op Dijk en Waard na waar de infobox niet goed is) een bevolkingspiramide. Mvg, Ennomien (overleg) 8 apr 2022 13:56 (CEST)Reageren

Maashorst (gemeente), Dijk en Waard en Land van Cuijk (gemeente) zijn ontstaan op 2022-01-01, dus geen CBS-gegevens in 2021.
Maar ik zal eens zien of dat te construeren valt met de data van oude de woonkernen.
Van de Caraïben zie ik zo gauw geen gegevens, maar ik kijk daar ook naar.
M.v.g. Ad Verburg (overleg) 8 apr 2022 14:33 (CEST)Reageren
Oh ja, ik was even vergeten dat jij data gebruikt uit 2021 en dat dus lastig gaat met die drie nieuwe gemeentes. Zou je terugkoppeling willen geven als het wel/niet gelukt is? Ennomien (overleg) 8 apr 2022 15:00 (CEST)Reageren
De data-leverancier (CBS) publiceert geen jongere gegevens.
Voor Maashorst zijn maar van een paar kernen data beschikbaar → lukt nu niet.
Dijk en Waard — idem → lukt nu niet.
Land van Cuijk — idem → lukt nu niet.
Ik zal het in mijn agenda zetten voor zomer 2023.
Voor Caribisch Nederland vind ik maar t/m 2016:
https://opendata.cbs.nl/statline/#/CBS/nl/dataset/80534NED/table
Beter dat, dan niets lijkt mij.
Met vriendelijke groeten, Ad Verburg (overleg) 8 apr 2022 15:21 (CEST)Reageren
Aha, bedankt. 2016 lijkt mij prima! Begrijp ik het goed dat jij daar dan nog mee bezig gaat? Ennomien (overleg) 8 apr 2022 15:35 (CEST)Reageren
Dag @Ennomien,
Ook Dijk en Waard, Land van Cuijk en Maashorst zijn op 3 juni 2022 gepubliceerd door het CBS, en nu verwerkt door mij. (Amsterdam | Weesp niet omdat dat pas in maart 2022 was.)
Ze zijn te vinden in de nieuwe Category:Population pyramids of municipalities of the Netherlands (2022) onder de naam "AgeSexPyramid plaatsnaam.svg", dus zonder jaartal 🧩😕😟.
Misschien niet de handigste aanpak, maar ik heb nog niet gevonden hoe het verwerkingsproces werkt voor Sjabloon:Infobox gemeente Nederland. ⇒ Misschien suggestie(s)?
De overige gemeenten, met de 01 januari 2022 gegevens, heb ik hier klaarstaan, maar nog niet geüpload wegens twijfel over de slimste vervolgstappen.
M.v.g. Ad Verburg (overleg) 10 jun 2022 13:26 (CEST)Reageren

Ja, dat is wat knippen en plakken, voor ik het met mijn java-programma kan verwerken. Ik laat het weten wanneer het op Commons staat.

Ad Verburg (overleg) 8 apr 2022 15:48 (CEST)Reageren
De volgende bestanden zijn toegevoegd aan de Category:Population pyramids of municipalities of the Netherlands
De grafieken hebben een iets andere opbouw omdat er alleen maar data tot "85 jaar of ouder" zijn.
//
10-jaar groepen met als hoogste leeftijd 85+
https://commons.wikimedia.org/wiki/File:AgeSexPyramid_2016_Bonaire.svg
https://commons.wikimedia.org/wiki/File:AgeSexPyramid_2016_Saba.svg
https://commons.wikimedia.org/wiki/File:AgeSexPyramid_2016_Caribisch_Nederland.svg
https://commons.wikimedia.org/wiki/File:AgeSexPyramid_2016_Sint_Eustatius.svg
//
5-jaar groepen met als hoogste leeftijd 85+
https://commons.wikimedia.org/wiki/File:AgeSexPyramid_2016_Bonaire.svg
https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Age5SexPyramid_2016_Saba.svg
https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Age5SexPyramid_2016_Caribisch_Nederland.svg
https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Age5SexPyramid_2016_Sint_Eustatius.svg
//
Groeten: Ad Verburg (overleg) 8 apr 2022 20:06 (CEST)Reageren
Heel erg bedankt, ik heb de bovenste 4 gebruikt op de bijbehorende pagina's. Zou je nog iets kunnen doen aan de schijnbare negatieve waarde linksbovenin bij die van Saba? Zie Saba. Mvg, Ennomien (overleg) 8 apr 2022 21:53 (CEST)Reageren
De negatieve waarden in de grafieken voor de (niet bestaande) groep "≥ 90" werd veroorzaakt door een functie in mijn programma die min één (-1) teruggaf in geval van een fout.
Maar in de verwerking van het resultaat teste ik, ten onrechte, daar niet op. Mijn programmeerfout dus.
Inmiddels ook gecorrigeerd op: Category:Population pyramids of municipalities of the Netherlands.
|
Met de voorgaande verwerking van de data van de Nederlandse gemeenten is die foutsituatie niet opgetreden omdat de data ("95+") daar wel aanwezig is.
|
Ook jij / jullie nogmaals bedankt voor de inspanningen.
|
Met vriendelijke groeten, Ad Verburg (overleg) 9 apr 2022 15:00 (CEST)Reageren
Aha, foutje kan gebeuren. Gelukkig is dat bij de andere niet opgetreden. Ik ben blij met deze soepele samenwerking, bedankt daarvoor. Groet, Ennomien (overleg) 9 apr 2022 15:11 (CEST)Reageren
Ik zie dat de laatste vier grafiekjes over Caribisch Nederland ook zijn toegevoegd. Bedankt daarvoor. Mvg, Ennomien (overleg) 9 jun 2022 19:41 (CEST)Reageren

Kanaal Gent-Terneuzen

Dag Ad,

bedankt voor je aanpassing, maar de tekst van een groot deel van het artikel kwam nu tweemaal voor. Ik heb dat rechtgezet, maar je kijkt best eens na of jouw aanpassingen er nog allemaal in staan. Dovaere (overleg) 16 apr 2022 07:44 (CEST)Reageren

Bedankt. Ik heb nog geen idee hoe mijn fout ontstaan is ... Ad Verburg (overleg) 16 apr 2022 09:16 (CEST)Reageren

Melding links naar doorverwijspagina's

Beste Ad Verburg, bedankt voor uw recente bewerkingen. Een bot heeft geconstateerd dat u hierbij een of meerdere links naar doorverwijspagina's toegevoegd heeft. Meestal gebeurt dit onbedoeld. Het gaat om het volgende artikel:

Het streven is om dergelijke links tot een minimum te beperken: zie Wikipedia:Links naar doorverwijspagina's. Uw hulp is welkom bij het oplossen van deze en andere links. Om links naar doorverwijspagina's een aparte kleur te geven, kunt u de code .mw-disambig { color: #FF0066 } (of een andere html-kleur) toevoegen aan uw common.css. Zie hiervoor ook Wikipedia:Scriptbibliotheek#Zichtbaar maken doorverwijskoppelingen.

Om deze berichten voortaan niet meer te ontvangen, kunt u {{bots|deny=Dpmelderbot}} op uw overlegpagina plaatsen. Dpmelderbot (overleg) 24 apr 2022 12:22 (CEST)Reageren

aangepast. Ad Verburg (overleg) 24 apr 2022 17:24 (CEST)Reageren