Station Mortsel

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Station Mortsel
Station Mortsel.jpg
Opening 1895
Telegrafische code GMO
Aantal perrons 2
Lijn(en) 27
Coördinaten 51° 11′ NB, 4° 27′ OL
Reizigerstellingen[1]
-Weekdag
-Zaterdag
-Zondag
(2009)
483
75
39
Beheerder NMBS
Station Mortsel
Station Mortsel
Stationsinformatie NMBS
Portaal  Portaalicoon   Openbaar vervoer

Station Mortsel is een spoorwegstation langs spoorlijn 27 in de stad Mortsel. Ook het enkele meters verder op lijn 25 gelegen station Mortsel-Deurnesteenweg wordt van hieruit beheerd.

In 1958 werd het oude veel te kleine stationnetje van de Grand Central Belge vervangen. Het gebouw werd hoofdzakelijk in baksteen opgetrokken, met een deel van de plinten en muuropeningen in breuksteen. Het dak is aan de zijde van de overweg afgewolfd.

Treindienst[bewerken]

Sinds 14 december 2014

Dagelijks[bewerken]

Treintype Verbinding Dienstregeling
L Antwerpen-Centraal - Aarschot - Leuven 1x/u

Week[bewerken]

Treintype Verbinding Dienstregeling
L Antwerpen-Centraal - Brussel - Nijvel 1x/u
L Antwerpen-Centraal - Brussel-Zuid 1x/u
L Antwerpen-Centraal - Mol 1x/u
Bronnen, noten en/of referenties
  1. De bron voor de gegevens is NMBS Mobility – Reizigerstellingen. De tellingen worden meestal uitgevoerd in de maand oktober: gedurende 9 opeenvolgende dagen (5 werkdagen en de 2 omliggende weekends) worden dan door het stations- en treinbegeleidingspersoneel visuele tellingen verricht. De methode bestaat erin het aantal in- en uitstappende reizigers te tellen in alle stations en stopplaatsen en dit voor alle treinen van het binnenlands verkeer. Het getal naast het kopje 'weekdag' slaat op het gemiddeld aantal opstappende (dus niet het aantal afstappende) reizigers op een weekdag (maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag opgeteld gedeeld door vijf), zaterdag en zondag staan apart vermeld.