Naar inhoud springen

The Rozettes

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
The Rozettes
Regisseur Paul van Ewijk
Teksten Allard Blom
Première 20 augustus 2014
Portaal  Portaalicoon   Musical

The Rozettes is een Nederlandse musical uit 2014. Allard Blom schreef het script, de regie was in handen van Paul van Ewijk, Guus van Wolde had de muzikale leiding, Ivo Chundro maakte de choreografie, de kostuums werden ontworpen door Jan Aarntzen. Christian Seykens was de producent.
Deze musical was een bijzondere productie, omdat Frank Sanders er de hoofdrol in speelde, die hiermee na 17 jaar zijn comeback in het theater maakte.

The Rozettes gaat over de doorgewinterde travestiet Felice, die al jaren haar eigen club runt, genaamd The Rose. Samen met de veel jongere Rozettes 'trakteert' ze het publiek avond aan avond op haar favoriete repertoire. Tot een derde Rozette wordt aangenomen en die zijn mening over de in zijn ogen uitgebloeide club, het repertoire, maar vooral Felice niet onder stoelen of banken steekt.

Rol Acteur Rol (verlenging) Acteur (verlenging)
Felix / Felice Frank Sanders Felix / Felice Frank Sanders
Wilfred / Assley Knight Wesley de Ridder Kenny / Choco Flanel Ivo Chundro
Rudolf / Ruby Tuesday Ruben Kuppens Thijs / Mimi Pussay Ara Halici
Teun / Sandy Beaches Sander Vissers Teun / Sandy Beaches Sander Vissers

In 2015 kreeg de voorstelling een vervolg met The Rozettes Oude liefde, nieuwe show. In dit tweede seizoen waren naast Frank Sanders ook Barrie Stevens, Sander Vissers, Wesley de Ridder en Joey Mensink te zien. Het creatieve team bleef nagenoeg onveranderd. De muzikale leiding was dit seizoen in handen van Billy Maluw.

Rol Acteur
Felix / Felice Frank Sanders
Boudewijn Barrie Stevens
Teun / Sandy Beaches Sander Vissers
Wilfred / Assley Knight Wesley de Ridder
Guido / JoJo Cherie Joey Mensink

In 2016 keert The Rozettes voor de allerlaatste keer terug in het theater met The Rozettes De Grande Finale. In de hoofdrollen Frank Sanders, Marjolijn Touw, Barrie Stevens, Sander Vissers en Wesley de Ridder.

Rol Acteur
Felix / Felice Frank Sanders
Stella Marjolijn Touw
Boudewijn Barrie Stevens
Teun / Sandy Beaches Sander Vissers
Wilfred / Assley Knight Wesley de Ridder