Universiteit van Tallinn

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Universiteit van Tallinn
Tallinna Ülikool
Logo
Locatie Tallinn, Estland
Opgericht 18 maart 2005
Type Openbaar
Rector Tiit Land
Studenten 6.997 (1-11-2019)
Personeel 502 (1-11-2019)
Lid van EUA
Website
Universiteit van Tallinn
Portaal  Portaalicoon   Onderwijs

De Universiteit van Tallinn (Estisch: Tallinna Ülikool) is een openbare universiteit in de Estische hoofdstad Tallinn. Het is een van de grootste instellingen voor hoger onderwijs in Estland.

Geschiedenis en ideologie[bewerken | brontekst bewerken]

De universiteit werd opgericht op 18 maart 2005, als gevolg van de fusie van verschillende andere universiteiten (waaronder de Pegagogische Universiteit) en onderzoeksinstellingen. De universiteit specialiseert zich vooral in studies op het gebied van geesteswetenschappen en sociale wetenschappen, maar richt zich ook op natuur- en exacte wetenschappen.

Eind 2019 studeerden er ruim 6.997 studenten aan de universiteit, waarvan er 916 van buiten Estland kwamen. Er zijn meer dan 500 academische stafleden actief.[1]

De universiteit heeft als doel om een internationaal onderzoekscentrum te worden, met een sterke en flexibele leeromgeving. Derhalve focust de universiteit zich sterk op internationalisatie. Zo worden de zeven academische programma’s en een aantal kleinere programma’s ook in het Engels aangeboden.

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]

Albanië: Universiteit van Tirana, Technische Hogeschool van Tirana · België: Vrije Universiteit Brussel, Université libre de Bruxelles · Bulgarije: Sofia Universiteit St. Kliment Ohridski · Cyprus: Universiteit van Cyprus · Duitsland: Vrije Universiteit Berlijn, Humboldtuniversiteit · Denemarken: Universiteit van Kopenhagen · Estland: Technische Universiteit Tallinn, Universiteit van Tallinn · Finland: Universiteit van Helsinki · Frankrijk: Sorbonne Université, Université Sorbonne-Nouvelle, Universiteit Paris-Dauphine · Griekenland: Universiteit van Athene · Hongarije: Loránd Eötvös-universiteit · Ierland: Nationale Universiteit van Ierland, Dublin · Italië: Universiteit Sapienza Rome, Universiteit van Rome Tor Vergata, Roma Tre-universiteit · Kroatië: Universiteit van Zagreb · Letland: Universiteit van Letland · Litouwen: Universiteit van Vilnius · Nederland: Universiteit van Amsterdam · Noord-Macedonië: Universiteit van Skopje · Noorwegen: Universiteit van Oslo · Oostenrijk: Universiteit van Wenen · Polen: Universiteit van Warschau · Portugal: Universiteit van Lissabon · Roemenië: Universiteit van Boekarest · Rusland: Staatsuniversiteit van Moskou · Slowakije: Comenius Universiteit Bratislava · Slovenië: Universiteit van Ljubljana · Spanje: Autonome Universiteit van Madrid, Complutense-universiteit van Madrid · Tsjechië: Karelsuniversiteit Praag · Verenigd Koninkrijk: University College London · IJsland: Universiteit van IJsland · Zweden: Universiteit van Stockholm · Zwitserland: Universiteit van Lausanne

Zie de categorie Tallinn University van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.