Universiteit van Tallinn

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Universiteit van Tallinn
Tallinna Ülikool
Europe-Estonia-Tallinn-Tallinn University.JPG
Locatie Tallinn, Estland
Opgericht 18 maart 2005
Type Openbaar
Rector Tiit Land
Studenten 10.016 (31-12-2013)
Personeel 969 (31-12-2013)
Lid van EUA
Website
Portaal  Portaalicoon   Onderwijs

De Universiteit van Tallinn (Estisch: Tallinna Ülikool) is een openbare universiteit gelegen in Tallinn, Estland. Het is een van de grootste instellingen voor hoger onderwijs in Estland.

Geschiedenis en ideologie[bewerken]

De universiteit werd opgericht op 18 maart 2005, als gevolg van de fusie van verschillende andere universiteiten (waaronder de Pegagogische Universiteit) en onderzoeksinstellingen. De universiteit specialiseert zich vooral in studies op het gebied van geesteswetenschappen en sociale wetenschappen, maar richt zich ook op natuur- en exacte wetenschappen.

Eind 2013 studeerden er ruim 10.000 studenten aan de universiteit, waarvan er 600 van buiten Estland kwamen.[1] Er waren meer dan 450 academische stafleden actief. Het is de snelst groeiende universiteit van Estland.

De universiteit heeft als doel om een internationaal onderzoekscentrum te worden, met een sterke en flexibele leeromgeving. Derhalve focust de universiteit zich sterk op internationalisatie. Zo worden de zeven academische programma’s en een aantal kleinere programma’s in het Engels aangeboden.

Externe links[bewerken]

Albanië: Universiteit van Tirana, Technische Hogeschool van Tirana · België: Vrije Universiteit Brussel, Université libre de Bruxelles · Bulgarije: Sofia Universiteit St. Kliment Ohridski · Cyprus: Universiteit van Cyprus · Duitsland: Vrije Universiteit Berlijn, Humboldtuniversiteit · Denemarken: Universiteit van Kopenhagen · Estland: Technische Universiteit Tallinn, Universiteit van Tallinn · Finland: Universiteit van Helsinki · Frankrijk: Sorbonne Université, Universiteit Sorbonne Nouvelle, Universiteit Paris-Dauphine · Griekenland: Universiteit van Athene · Hongarije: Loránd Eötvös-universiteit · Ierland: Nationale Universiteit van Ierland, Dublin · Italië: Universiteit Sapienza Rome, Universiteit van Rome Tor Vergata, Roma Tre-universiteit · Kroatië: Universiteit van Zagreb · Letland: Universiteit van Letland · Litouwen: Universiteit van Vilnius · Macedonië: Universiteit van Skopje · Nederland: Universiteit van Amsterdam · Noorwegen: Universiteit van Oslo · Oostenrijk: Universiteit van Wenen · Polen: Universiteit van Warschau · Portugal: Universiteit van Lissabon · Roemenië: Universiteit van Boekarest · Rusland: Staatsuniversiteit van Moskou · Slowakije: Comenius Universiteit Bratislava · Slovenië: Universiteit van Ljubljana · Spanje: Autonome Universiteit van Madrid, Complutense Universiteit van Madrid · Tsjechië: Karelsuniversiteit Praag · Verenigd Koninkrijk: University College London · IJsland: Universiteit van IJsland · Zweden: Universiteit van Stockholm · Zwitserland: Universiteit van Lausanne