University College London

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Universiteitscollege Londen
University College London
UCL Crest.svg
Afkorting UCL
Motto Cuncti adsint meritaeque expectent praemia palmae (Laat allen komen die door verdienste een beloning verdienen)
Locatie Bloomsbury, Londen,
Vlag van Verenigd Koninkrijk Verenigd Koninkrijk
Opgericht 1826
Type Openbaar
Rector Prof. Malcolm Grant
Studenten 21620
Staf 8000 (waarvan 4000 academisch personeel)
Lid van UNICA, LERU, Russellgroep, European University Association, Association of Commonwealth Universities,
Website
Portaal  Portaalicoon   Onderwijs
University College London in 1826

University College London (UCL) is een van de colleges binnen de Universiteit van Londen. UCL wordt als één van de meest prestigieuze universiteiten ter wereld beschouwd.

UCL werd opgericht in 1826. Het was de eerste universitaire instelling opgericht in Londen, de eerste universitaire instelling in het Verenigd Koninkrijk opgericht met een volledig seculiere basis, die studenten toe liet ongeacht hun godsdienst en de eerste die vrouwen op gelijke voet met mannen toeliet. UCL was een van de twee colleges die de Universiteit van Londen in 1836 oprichtten. UCL’s grondbeginselen van toegankelijkheid en liberalisme leggen de nadruk op innovatie, diversiteit en relevantie voor de samenleving, waardoor UCL behoort tot 's werelds voorhoede op het gebied van onderwijs en onderzoek.

UCL wordt consequent gerangschikt als een van de top vijf universitaire instellingen in het Verenigd Koninkrijk. In 2009 rangschikte de 2009 Times Higher Education World University Rankings UCL als 4de in de wereld. De 2014 Academic Ranking of World Universities rangschikte UCL als 4de in Europa en 3de van het Verenigd Koninkrijk.

De universiteit bevindt zich in het centrum van Londen, in de deelgemeente Camden.

Algemeen[bewerken]

UCL is lid van de Russell Group of Universities, een deel van de Golden Triangle, de European University Association, de Association of Commonwealth Universities, een lid van Universities UK, en de League of European Research Universities.

UCL biedt meer dan 200 ‘degrees’ aan in de traditionele gebieden van studie, met een beoordeling van internationaal-excellent of wereld-leidend in vrijwel alle onderwerpen. Veel studenten krijgen de mogelijkheid om een deel van hun studie in het buitenland door te brengen; UCL heeft partnerships met 46 van de top 100 beste universiteiten ter wereld. UCL heeft honderden samenwerkingsverbanden op het gebied van onderzoek en onderwijs, waaronder 150 onderzoeksverbanden en 129 uitwisselings partnerschappen met de top van de Europese en Noord-Amerikaanse universiteiten.

Hoewel UCL vrijwillig onderdeel blijft van de Universiteit van Londen, is het in veel opzichten vergelijkbaar met vrijstaande, zelfbestuurde en onafhankelijk gefinancierde universiteiten, met de mogelijkheid zelf ‘degrees’ uit te reiken. Met meer dan 8.000 medewerkers en 22.000 studenten uit meer dan 150 landen (een derde van de studenten zijn internationale studenten) is UCL groter is dan de meeste andere universiteiten in het Verenigd Koninkrijk en is het het fysieke en academische centrum van de Universiteit van Londen.

Momenteel zijn er 21 Nobelprijswinnaars onder de alumni en het voormalig personeel van UCL. De meest recente toevoeging hiervan is Professor Charles Kao die in 2009 de Nobelprijs voor natuurkunde kreeg. Professor Kao ondernam zijn promotieonderzoek aan de UCL onder supervisie van professor Harold Barlow.

Het steeds groeiende wereldwijde netwerk van meer dan 120.000 UCL alumni, draagt bij tot de internationale reputatie van de universiteit waarbij toegankelijkheid, innovatie en excellentie een grote rol spelen. UCL’s academische gemeenschap omvat 36 Fellows van de Royal Society, 26 Fellows van de British Academy, 10 Fellows van de Royal Academy of Engineering en 78 Fellows van de Academy of Medical Sciences.

In 2008 had UCL een jaarlijkse omzet van 635 miljoen pond en vaste activa ter waarde van 581 miljoen pond.

De huidige Rector van de UCL is professor Malcolm Grant.

Reputatie[bewerken]

Main Quad during the snow in February 2009

Volgens de laatste THES - QS World University Rankings, wordt UCL 4de gerangschikt in de wereld en 2e in het Verenigd Koninkrijk na de Universiteit van Cambridge, hiermee scoort het hoger dan de Universiteit van Oxford en Imperial College Londen, die de 5de plaats delen.

Volgens de UK University League Tables, behoort UCL tot de top van de Britse multi-faculteit universiteiten. De Sunday Times, bestempelde UCL als 'universiteit van het Jaar' en beschrijft UCL als 'de beste multi-faculteit universiteit na Cambridge en Oxford'. Bovendien werd UCL, als onderdeel van de THES - QS World University Rankings, een 12de plaats wereldwijd toegekend door leidende wereldwijde werkgevers.

UCL Law School in het bijzonder is "door insiders getipt als de beste rechtenfaculteit in het Verenigd Koninkrijk" en de Slade School of Fine Art, de kunstafdeling van UCL, staat internationaal bekend als uitmuntend.

UCL's Bartlett School of Architecture en het Instituut voor Archeologie worden ook grotendeels beschouwd als de beste in hun respectieve velden in het land en UCL's economie afdeling is gelijk aan de LSE in termen van prestige en toelatingseisen.

Volgens The Guardian, heeft UCL, samen met King’s College London, London School of Economics, en Imperial College, "internationale reputatie die in dit land alleen door Cambridge en Oxford verslagen kan worden".

UCL wordt gerangschikt op een 1ste plaats in het Verenigd Koninkrijk voor haar personeel / student-ratio door The Times Good University Guide, The Sunday Times Universiteit Guide en The Guardian University Guide. UCL heeft het hoogste aantal professoren van alle universiteiten in het Verenigd Koninkrijk, alsmede het hoogste aantal vrouwelijke hoogleraren. Meer dan 4.000 academische en wetenschappelijke personeelsleden zijn gewijd aan onderzoek en onderwijs van de hoogste norm.

Volgens de gegevens die in juli 2008 zijn vrijgegeven door de Thomson ISI Web of Knowledge Essential Science Indicators, is UCL de meest geciteerde instelling in het Verenigd Koninkrijk, wordt het als 13e in de wereld gerangschikt (Oxford University is gerangschikt als 18e en Cambridge Universiteit als 20e). De analyse heeft betrekking tot citaten van 1 januari 1998 tot 30 april 2008, waarin uit 46.166 UCL research papers 803.566 geciteerd werd. Het aantal citaties gegenereerd door wetenschappelijke publicaties is een belangrijke indicatie van institutioneel belang en invloed. Het verslag bestrijkt citaties in 21 thema's. Uit de resultaten kwamen een aantal van de sterke punten van UCL naar voren:

in de Rechten - 1ste in het Verenigd Koninkrijk

in de Klinische Geneeskunde – 1ste buiten Noord-Amerika

in Neurowetenschap & Behaviour – 1ste buiten Noord-Amerika en 2e in de wereld

in de Psychiatrie / Psychologie - 2de buiten Noord-Amerika

in Immunologie - 2de in Europa

in Farmacologie & Toxicologie - 1e buiten Noord-Amerika en 4e in de wereld

in de Sociale Wetenschappen, Algemeen - 1ste buiten Noord-Amerika [23]

In Shanghai Jiao Tong's analyse uit 2009 van onderwerpen bleek UCL gestegen op de wereldwijde ranglijst van 13 tot 10 in Clinical Medicine & Pharmacy, met een 1e plaats in het VK. In Life & Agricultural Sciences, steeg UCL van 24 tot 19 wereldwijd, met een 3e plaats in het Verenigd Koninkrijk.

UCL werd onlangs ook uitgeroepen tot 'Hipste Universiteit' in het VK door Vogue Magazine en de beste universiteit in het Verenigd Koninkrijk voor twee jaar achter elkaar door Pink Paper, de toonaangevende Britse homo- en lesbische krant.

Toelating[bewerken]

Toelating aan UCL is zeer selectief, met name voor zeer populaire studies zoals economie en Europese sociale en politieke studies. Een groot deel van de mensen die zich aanmelden halen de hoogst haalbare cijfers in het Britse schoolsysteem. Voor de meerderheid van de studies moet je je aanmelden via het UCAS systeem.

Bekende alumni en medewerkers[bewerken]

UCL alumni variëren van Mahatma Gandhi en Alexander Graham Bell, tot alle vier de leden van de band Coldplay, evenals twee leden van de band Keane. Hieronder een lijst met enkele bekende alumni en medewerkers.

Engeland: Anglia Ruskin · Aston · Bath · Bath Spa · Bedfordshire · Birmingham · Birmingham Stad · Bolton · Bournemouth · Bradford · Brighton · Bristol · Buckingham · Buckinghamshire New · Cambridge · Canterbury Christ Church · Centraal-Lancashire · Chester · Chichester · Coventry · Cranfield · Creatieve Kunsten · Cumbrië · De Montfort · Derby · Durham · East Anglia · Edge Hill · Essex · Exeter · Gloucestershire · Hertfordshire · Huddersfield · Hull · Keele · Kent · Lancaster · Leeds · Leeds Metropolitan · Leicester · Lincoln · Liverpool · Liverpool Hope · Liverpool John Moores · Loughborough · Manchester · Manchester Metropolitan · Newcastle · Northampton · Northumbrië · Nottingham · Nottingham Trent · Oxford · Oxford Brookes · Plymouth · Portsmouth · Reading · Salford · Sheffield · Sheffield Hallam · Southampton · Southampton Solent · Staffordshire · Sunderland · Surrey · Sussex · Teesside · Thamesvallei · Warwick · Westen van Engeland · Winchester · Wolverhampton · Worchester · York · York St. Jan
Londen: Universiteit van Londen: Birkbeck · Central School of Speech and Drama · Courtauld Institute of Art · Goldsmiths · Heythrop · Institute of Cancer Research · Institute of Education · King's College · London Business School · LSE · LSHTM · Queen Mary · Royal Academy of Music · Royal Holloway · Royal Veterinary College · St George's · SOAS · School of Pharmacy · UCL · University of the Arts London: Camberwell · CSM · Chelsea · LCC · LCF · Wimbledon · Andere: Brunel · City · Oost-Londen · Greenwich · Kingston · Imperial College · Londen Metropolitan · Londen South Bank · Middlesex · Roehampton · Royal College of Art · Westminster
Schotland: Aberdeen · Abertay Dundee · Dundee · Edinburgh · Edinburgh Napier · Glasgow · Glasgow Caledonisch · Heriott-Watt · Queen Margaret · Robert Gordon · RSAMD · St Andrews · Stirling · Strathclyde · Westen van Schotland
Wales: Cardiff · Glamorgan · Universiteit van Wales: Aberystwyth · Bangor · Glyndŵr · Newport · Swansea · Swansea Metropolitan · Trinity Saint David · UWIC
Noord-Ierland: Queen's Universiteit van Belfast · Ulster
Overige: The Open University

Albanië: Universiteit van Tirana, Technische Hogeschool van Tirana · België: Vrije Universiteit Brussel, Université libre de Bruxelles · Bulgarije: Sofia Universiteit St. Kliment Ohridski · Cyprus: Universiteit van Cyprus · Duitsland: Vrije Universiteit Berlijn, Humboldtuniversiteit · Denemarken: Universiteit van Kopenhagen · Estland: Technische Universiteit Tallinn, Universiteit van Tallinn · Finland: Universiteit van Helsinki · Frankrijk: Universiteit Parijs 1 Panthéon-Sorbonne, Universiteit Sorbonne Nouvelle, Universiteit Pierre en Marie Curie, Universiteit Paris-Dauphine · Griekenland: Universiteit van Athene · Hongarije: Loránd Eötvös-universiteit · Ierland: Nationale Universiteit van Ierland, Dublin · Italië: Universiteit Sapienza Rome, Universiteit van Rome Tor Vergata, Roma Tre-universiteit · Kroatië: Universiteit van Zagreb · Letland: Universiteit van Letland · Litouwen: Universiteit van Vilnius · Macedonië: Universiteit van Skopje · Nederland: Universiteit van Amsterdam · Noorwegen: Universiteit van Oslo · Oostenrijk: Universiteit van Wenen · Polen: Universiteit van Warschau · Portugal: Universiteit van Lissabon · Roemenië: Universiteit van Boekarest · Rusland: Staatsuniversiteit van Moskou · Slowakije: Comenius Universiteit Bratislava · Slovenië: Universiteit van Ljubljana · Spanje: Autonome Universiteit van Madrid, Complutense Universiteit van Madrid · Tsjechië: Karelsuniversiteit Praag · Verenigd Koninkrijk: University College London · IJsland: Universiteit van IJsland · Zweden: Universiteit van Stockholm · Zwitserland: Universiteit van Lausanne