Beverwaard

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
De Beverwaard
Wijk van Rotterdam
Rotterdamse wijken-beverwaard.PNG
Kerngegevens
Gemeente Rotterdam
Stadsdeel IJsselmonde
Coördinaten 51° 54′ NB, 4° 34′ OL
Oppervlakte 152 ha.  
Inwoners 12.005 (8082 inw/km²)

De Beverwaard is een wijk in het zuidoosten van Rotterdam en een onderdeel van het stadsdeel IJsselmonde.

De Beverwaard ligt ten oosten van de A16, ten zuiden van de Nieuwe Maas en wordt in het oosten gescheiden van Bolnes (Gemeente Ridderkerk) door het Dijkje. In de noordwesthoek ligt de wijk Oud-IJsselmonde.

De Beverwaard is een vrij nieuwe wijk, gebouwd tussen 1978 en de jaren 90. De bebouwing bestaat vrijwel uitsluitend uit rijtjeshuizen en goedkopere appartementen. De wijk is levendig met relatief veel groen. De Oude Watering vormt het centrale winkelcentrum van de wijk.

Bij de ingang van de wijk vanaf de Groenix van Zoelenlaan ligt het woonwagenkamp de Kievit. Tegenover het kamp, op de Cortenbachsingel werd in 2004 een aantal hennepkwekerijen ontruimd en een zestal huurders uit hun huis gezet. Om de onrust die hierna ontstaan is te beteugelen is hier een semipermanente politiepost neergezet wat de bewoners van het woonwagenkamp weer een inbreuk op hun privacy vonden.

De Beverwaard is met tramlijn 23 vanaf het Rotterdamse centrum in ongeveer een half uur te bereiken. Aan de noordkant van de wijk biedt buslijn 140 een snelle verbinding naar Kralingse Zoom (een belangrijk overstapstation).

Zuidelijk van de Beverwaard, in de driehoek "zuidpunt Beverwaard" zit de nieuwste tramremise van de RET. Deze is bedoeld ter vervanging van de oude remise aan de Hilledijk. Bij de remise zit een P+R voorziening met 500 parkeerplaatsen.[1]

Citadistram bij eindhalte Limbrichthoek

Voetnoten[bewerken]

  1. "Informatiebijeenkomst tramremise", Deelgemeentepagina Rotterdam IJsselmonde, 4 juli 2007 [1]