Command & Conquer: Red Alert 2

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Command & Conquer: Red Alert 2
(Cover op en.wikipedia.org)
Ontwikkelaar(s) Westwood Studios
Uitgever(s) EA Games
Muziek Frank Klepacki
Datum van uitgave 2000
Genre(s) Real-time strategy
Speelmodus Singleplayer, Multiplayer
Platform(s) Windows
Media 2x cd-rom
Systeemeisen

Navigatie
Uitbreiding(en) Yuri's Revenge
Voorloper Red Alert
Vervolg Red Alert 3
Portaal  Portaalicoon   Computer

Command & Conquer: Red Alert 2 is een real-time strategy computerspel, ontwikkeld door Westwood Studios en uitgegeven door EA Games in 2000. Het is het vervolg op Command & Conquer: Red Alert en het tweede deel in de Command & Conquer-serie dat zich afspeelt in het Red Alert-universum. In 2008 kwam het derde deel van deze reeks uit: Red Alert 3. Het spel heeft een uitbreiding gekregen, Yuri's Revenge.

Verhaallijn[bewerken]

Het spel opent met een verrassingsaanval van de Sovjets (Soviets) op de geallieerden (Allies), in opdracht van premier Alexander Romanov (Nicholas Worth). Romanov wordt bijgestaan door Yuri (Udo Kier), iemand met psychische krachten waarmee hij de gedachten en acties van anderen kan beïnvloeden. De geallieerden lijden grote verliezen door deze invasie van Sovjettroepen. Ook worden grote Amerikaanse steden ingenomen door Rusland, zoals New York City en Washington D.C.. Chicago wordt door de Sovjets vernietigd met een atoombom.

Met de hulp van Europese landen, zoals Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland, wordt een tegenaanval uitgevoerd in verscheidene landen om de Sovjets terug te dringen. In deze strijd kunnen de geallieerden gebruikmaken van nieuwe technologieën die ontwikkeld zijn door natuurkundige Albert Einstein, zoals de Prism-technologie. Met behulp van deze technologie lukt het de geallieerden om onder andere Washington D.C. te heroveren.

De geallieerden realiseerden zich dat het vele jaren en vele mensenlevens zou kosten om de Sovjets te verslaan met gebruikelijke wapens. Men bedenkt een plan om met de Chronosphere, een technologie ontwikkeld door Einstein, een troepenmacht te teleporteren naar Moskou om het hoofdkwartier van premier Romanov, het Kremlin, aan te vallen. Na een gevecht in Moskou valt men het Kremlin binnen en dwingen de geallieerden Romanov om zich over te geven. Zijn handlanger Yuri is echter nergens te vinden.

Muziek (soundtrack)[bewerken]

De muziek in Red Alert 2 wordt constant gebruikt tijdens het spelen van missies. De muziek is gecomponeerd door Frank Klepacki en geproduceerd door Westwood. Van alle nummers werd uiteindelijk een album van gemaakt genaamd: Red Alert 2 Original Soundtrack. De totale speelduur is 63:19 minuten.

De officiële soundtrack van de game is de geremasterde versie van de "Hell March" uit het eerste deel, genaamd "Hell March 2".

Yuri's Revenge[bewerken]

Nuvola single chevron right.svg Zie Command & Conquer: Red Alert 2 - Yuri's Revenge voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

In het uitbreidingspakket Yuri's Revenge heeft Yuri zich afgescheiden van de Soviets en hij probeert nu met een eigen leger de hele wereld over te nemen. Yuri is in deze uitbreiding een aparte speelbare partij met allerlei psychische technologie.

Ontvangst[bewerken]

Reviewer Platform Datum Score
Gamezilla 19 december 2000 94%
GameOver 10 november 2000 92%
Adrenaline Vault, The (AVault) 3 november 2000 90%
ESC Magazine 8 december 2000 90%
PC Gameplay (Benelux) november 2000 87%
GameSpot (Belgium/Netherlands) 25 oktober 2000 84%
PC Games (Duitsland) 7 maart 2001 82%
GameGenie 2000 80%
Fragland.net 18 september 2002 75%
Stratos Group 15 november 2000 70%
Bronnen, noten en/of referenties