Portaal:In het nieuws/Sport/2009/augustus

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Dit is een archiefpagina voor Portaal:In het nieuws/Sport

29 augustus[brontekst bewerken]

28 augustus[brontekst bewerken]

26 augustus[brontekst bewerken]

22 augustus[brontekst bewerken]

20 augustus[brontekst bewerken]

  • Atletiek - Usain Bolt doet wat iedereen hoopt: op dag 6 van de wereldkampioenschappen in Berlijn wint hij de 200 m in de nieuwe wereldrecordtijd van 19,19 s. Daarbij pleziert hij met name de mathematici onder de atletiekdeskundigen door precies evenveel van zijn 200 meterrecord af te halen als eerder op de 100 m: - 0,11 seconden. Achter Bolt finishen niet minder dan vier finalisten eveneens binnen de 20 seconden, van wie verrassend genoeg de 19-jarige Panamees Alonso Edward in 19,81 de snelste is.

17 augustus[brontekst bewerken]

  • AutosportFernando Alonso mag komend weekend toch meedoen aan de Grand Prix van Europa in Valencia. Het Renault-team van de Spanjaard werd drie weken geleden geschorst vanwege een losgeschoten wiel na een pitsstop tijdens de Grand Prix van Hongarije. Renault ging echter tegen de schorsing in beroep en vandaag maakt de beroepscommissie van de automobielfederatie FIA de schorsing ongedaan. De commissie legt Renault wel een boete op van ruim 35.000 euro, omdat bij het verlaten van de pits niet aan de noodzakelijke veiligheidsvoorwaarden is voldaan. Intussen zal de Fransman Romain Grosjean, testrijder bij Renault, in Valencia Nelsinho Piquet vervangen, die inmiddels uit het team is gezet wegens tegenvallende resultaten.

16 augustus[brontekst bewerken]

  • Atletiek - Alle overige prestaties op de tweede dag van de wereldkampioenschappen atletiek in Berlijn worden overschaduwd door de verbijsterende 9,58 s die Usain Bolt in de finale van de 100 m bij de mannen op de klokken tovert. Het is de grootste verbetering sinds het wereldrecord op deze afstand onder de tien seconden kwam. En dan te bedenken, dat zijn vorig jaar in Peking gelopen record van 9,69 s reeds als 'buitenaards' werd beschouwd. Tyson Gay doet wat hij kan en dat is heel wat, gezien zijn nieuwe nationale recordtijd van 9,71 s, maar de Amerikaan kan het Jamaicaanse fenomeen geen moment bedreigen. Asafa Powell maakt het Jamaicaanse feestje compleet en verovert het brons in 9,84 s.

12 augustus[brontekst bewerken]

  • Atletiek – Vanaf 1 januari 2010 wordt een nieuwe 'valse startregel' van kracht. Daartoe heeft het congres van de IAAF in Berlijn besloten. De regel houdt in dat iedere valse start voortaan direct diskwalificatie oplevert. "Ook met de huidige regel zijn er atleten die expres valse starts maken om hun concurrenten te beïnvloeden", aldus IAAF-woordvoerder Nick Davies. "Daar willen we vanaf. Zeker ook omdat atletiekmeetings door valse starts vertraging oplopen. Des te vervelender omdat veel wedstrijden live op televisie worden uitgezonden. Vandaar dat we de regels willen versimpelen en tegelijkertijd sportiever maken."

11 augustus[brontekst bewerken]