A20 (Frankrijk)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
l'Occitane
De weg bij Corrèze
De weg bij Corrèze
l'Occitane
l'Occitane
Land Frankrijk
Lengte 412 km
Lijst van Franse autosnelwegen
Portaal  Portaalicoon   Verkeer & Vervoer
Frankrijk
Traject
Knooppunt van wegen A71 Paris / Clermont-Ferrand
Afrit autosnelweg 5 Vierzon
Afrit autosnelweg 6 Vierzon-Centre
Afrit autosnelweg 7 Vierzon-Sud
Afrit autosnelweg 8 Reuilly
Afrit autosnelweg 9 Graçay
Afrit autosnelweg 10 Vatan
Afrit autosnelweg 11 Levroux
Afrit autosnelweg 12 Châteauroux-Centre
Afrit autosnelweg 13 Châteauroux-St. Christophe
Afrit autosnelweg 13.1 Châtellerault
Afrit autosnelweg 14 Châteauroux-Sud
Afrit autosnelweg 15 Le Blanc
Afrit autosnelweg 16 Chasseneuil
Afrit autosnelweg 17 St. Marcel
Afrit autosnelweg 18 Argenton-sur-Creuse-Sud
Afrit autosnelweg 19 Celon
Afrit autosnelweg 20 Éguzon-Chantôme
Afrit autosnelweg 21 Mouhet
Afrit autosnelweg 22 St. Sulpice-les-Feuilles
Afrit autosnelweg 23 La Souterraine
Afrit autosnelweg 23.1 Châteauponsac
Afrit autosnelweg 24 Bessines-sur-Gartempe
Afrit autosnelweg 25 Razès
Afrit autosnelweg 26 Ambazac
Afrit autosnelweg 27 Bonnac-la-Côte
Afrit autosnelweg 28 Rilhac-Rancon
Afrit autosnelweg 29 Limoges-Zone Industrielle-Nord
Afrit autosnelweg 30 Limoges-Nord
Afrit autosnelweg 31 Limoges-La Bastide
Afrit autosnelweg 32 Limoges / La Bastide
Afrit autosnelweg 33 Limoges-Centre
Afrit autosnelweg 34 Limoges-Le Sablard
Afrit autosnelweg 35 Limoges-Sud
Afrit autosnelweg 36 Solignac-Le Vigen
Afrit autosnelweg 37 Boisseuil
Afrit autosnelweg 38 Le Vigen
Afrit autosnelweg 39 St. Hilaire-Bonneval
Afrit autosnelweg 40 Pierre-Buffière
Afrit autosnelweg 41 Magnac-Bourg
Afrit autosnelweg 42 St. Germain-les-Belles
Afrit autosnelweg 43 Masseret
Afrit autosnelweg 44 Lubersac
Afrit autosnelweg 45 Uzerche
Afrit autosnelweg 46 Perpezac-le-Noir
Afrit autosnelweg 46.1 A89St. Germain-les-Vergnes
Afrit autosnelweg 47 Donzenac
Afrit autosnelweg 48 Allassac
Afrit autosnelweg 49 Brive-Est
Knooppunt van wegen A89 Bordeaux
Afrit autosnelweg 50 Brive-la-Gaillarde
Afrit autosnelweg 51 Brive-Sud
Afrit autosnelweg 52 Noailles
Afrit autosnelweg 53 Nespouls
Afrit autosnelweg 54 Martel
Tol Péage de Gignac
Afrit autosnelweg 55 Souillac
Afrit autosnelweg 56 Labastide-Murat
Afrit autosnelweg 57 Cahors-Nord
Afrit autosnelweg 58 Cahors-Sud
Afrit autosnelweg 59 Caussade
Tol Péage de Montauban-Nord
Afrit autosnelweg 60 Montauban-Nord
Afrit autosnelweg 61 Montauban-Zone Industrielle Nord
Afrit autosnelweg 62 Montauban-Les Chaumes
Afrit autosnelweg 63 Montauban-Beausoleil
Afrit autosnelweg 64 Montauban-Sapiac
Afrit autosnelweg 65 Montauban-Centre
Afrit autosnelweg 66 Bressols
Afrit autosnelweg 67 Moulis
Knooppunt van wegen A62 Bordeaux / Toulouse

De A20 is een autosnelweg, ook wel l'Occitane genaamd, gelegen in Frankrijk tussen de steden Vierzon en Montauban. De weg slaat uit op de A71 en de A62. Ook sluit de weg bij Donzenac aan op de A89. Met uitzondering van het zuidelijke deel tussen Brive-la-Gaillarde en Montauban is voor het gebruik van deze weg geen tol verschuldigd. De weg beslaat over de hele lengte 2x2 rijbanen.

Routebeschrijving[bewerken]

Bij het stadje Vierzon begint de weg met een trompetaansluiting aan de A71, de snelweg van Orléans naar Clermont-Ferrand. De weg loopt dan met een boog ten westen van Vierzon langs en kruist de rivier de Cher. De weg volgt dan grotendeels de route van de voormalige N20 richting het zuidwesten. Het landschap langs dit gedeelte van de A20 is monotoon en relatief saai. Het bestaat uit licht glooiend landbouwland. Tussen Vatan en Châteauroux loopt de weg over 19 kilometer kaarsrecht. Men komt dan langs Châteauroux, een regiostadje waar men de rivier de Indre kruist. Daarna wordt het gebied iets heuvelachtiger met wat meer gebieden met bos. Bij Argenton-sur-Creuse kruist men de rivier de Creuse. De weg blijft dan glooiend met lange hellingen en weinig bossen. In de buurt van La Souterraine kruist men de N145, een Voie Expresse naar Montluçon in het oosten, en een gewone weg naar Poitiers en Angoulême. Daarna komt men in beduidend heuvelachtiger gebied, van de Monts d'Ambazac, met toppen rond 700 meter. Men bereikt dan het dal van de agglomeratie Limoges.

Limoges telt 134.000 inwoners maar heeft een Aire Urbaine met 250.000 inwoners en is ook veruit de grootste stad op de route. Men komt eerst door wat noordelijke voorsteden waarna de weg afdaalt naar het dal van de rivier de Vienne. De weg is hier ook aanzienlijk drukker dan ten noorden van de stad. Na de rivier stijgt de weg weer naar het plateau ten zuiden van de stad. In Limoges kan men diverse hoofdwegen kiezen naar bijvoorbeeld Guéret, Clermont-Ferrand en Angoulême. Het gebied is dan wat afwisselender, maar de afstanden zijn groot. Na Uzerche verandert het landschap naar meer mediterraan, de voorbode van de Dordogne. Men kruist dan de rivier de Vézère, waarna men een gebied ingaat met diepe rivierdalen. In de buurt van Tulle voegt het verkeer vanaf de A89 uit Clermont-Ferrand in, dat bij Brive-la-Gaillarde weer afslaat richting Perigueux en Bordeaux. Men komt dan langs de grotere stad Brive-la-Gaillarde die 90.000 inwoners in de agglomeratie telt. Ten noorden van de stad is hier een nieuwe rondweg zodat het verkeer dat ten oosten van Brive-la-Gaillarde moet zijn niet meer dwars door de stad heen hoeft. Men kruist hier de rivier de Corrèze.

Na Brive-la-Gaillarde begint het tolgedeelte; de laatste afslag is die van de voormalige N20 die hier D820 heet. Het landschap wordt nog wat heuvelachtiger en de A20 is een mooie en afwisselende route om te rijden. Men komt langs het toeristenstadje Souillac, waar men de rivier de Dordogne kruist. De A20 kent hier weinig afslagen en de afslagen die er zijn, zijn met interregionale wegen, zoals naar Figeac. De weg passeert de regiostad Cahors, waar men de rivier de Lot kruist. De rivierdalen zijn hier vrij diep en de A20 kent een aantal steile hellingen. Vanaf Caussade verlaat men de heuvels van de Dordogne en wordt het landschap aanzienlijk vlakker. Men kan hier regionale wegen nemen naar bijvoorbeeld Villefranche-de-Rouergue en Albi. Parallel aan de A20 loopt de voormalige N20, die nu een stuk rustiger is. Vlak voor de stad Montauban eindigt het tolweggedeelte en is de weg meteen een stukje drukker. Men kruist hier de rivier de Tarn. Niet ver daarna eindigt de A20 op de D820. Men moet afslaan om de A62 op te gaan, de Autoroute tussen Bordeaux en Toulouse.

Geschiedenis[bewerken]

De A20 is een relatief jonge lange-afstandssnelweg in Frankrijk en is voornamelijk in de jaren 90 aangelegd. Met name het noordelijk deel is een opwaardering van de bestaande N20. Op 14 december 1979 werd het eerste deel ten zuiden van Limoges tussen St.Hilaire-Bonneval en Pierre-Buffière opengesteld. In 1986 opende de bypass van Argenton-sur-Creuse en in 1989 volgde de bypass van Massay. In 1990 opende de bypass van Vierzon, die aansloot op de A71. In 1992 opende een langer stuk door en rond Limoges. De rest van de A20 is bijzonder gefragmenteerd aangelegd, met telkens kleine stukjes die gedurende de jaren 90 werden opengesteld. In 1993 opende de bypass van Vatan en Brion. In die tijd zijn ook veel tussenliggende schakels tussen Vierzon en Limoges opengesteld. In 1997 en 1998 opende de rondweg van Châteauroux en in 1998 de bypass van Montauban. Op 9 november 1998 opende een deel van Uzerche naar Donzenac. Op 5 februari 1999 volgde het deel tussen Nespouls en Souillac. Van 2001 tot 2003 opende het tolwegdeel langs Cahors. Ten slotte opende op 27 juni 2003 het laatste deel tussen Francoulès en Lalbenque voor het verkeer. De oude N20 door Montauban is tot november 2011 omgevormd tot A20.

Toekomst[bewerken]

Er waren oorspronkelijk plannen voor een oostelijke bypass van Limoges, maar deze plannen zijn afgeblazen ten faveure van een zuidelijke bypass van Limoges, die het A20 verkeer niet bedient. Het deel tussen Ussac en St.Germain-les-Vergnes, waarover ook de A89 loopt, moet verbreed worden naar 2x3 rijstroken na 2013.

Verkeersdrukte[bewerken]

De A20 is lang niet zo druk als de noord-zuidroutes A10 en A7 en is bovendien voor het grootste deel tolvrij. Tijdens de zomermaanden is de weg wel drukbereden, maar tot echt lange files komt het vrijwel nooit. Het is een goed alternatief voor bijvoorbeeld de gebruikelijke routes naar de Pyreneeën.

De drukste gedeelten liggen bij de steden Limoges, Brive en Montauban. De rest van de route is over het algemeen rustig tot zeer rustig, en dat geldt zeker voor het tolweggedeelte.

Alternatieven[bewerken]

Tussen Vierzon en Brive zijn er geen echt volwaardige alternatieven. Men kan allerlei D-routes nemen, maar deze kosten bijzonder veel tijd. Vanaf Brive loopt de voormalige N20 parallel aan het tolgedeelte en is een goed alternatief. Er zijn wel vrij veel steile hellingen, maar de weg is regelmatig met 2+1 en 2x2 rijstroken uitgebouwd en komt bovendien amper door de bebouwde kom. De grootste plaats waar men doorheen komt is Cahors, maar hier is een rondweg gebouwd, zodat men maar een klein stukje door de stad hoeft. Tussen Caussade en Montauban is de oude N20 nog een echte driestrooksweg.

Verkeersintensiteiten[bewerken]

De snelweg is over het algemeen niet erg druk. In 2013 reden net na het knooppunt met de A71 dagelijks 22.300 voertuigen. Dit aantal daalt eerst kort naar ongeveer 20.600 voertuigen bij Massay. Ten westen van Châteauroux rijden maximaal 27.400 voertuigen, wat vervolgens weer langzaam daalt tot 20.600 voertuigen per dag bij La Souterraine. Na La Souterraine stijgen intensiteiten langzaam naar 30.500 voertuigen ten noorden van Limoges. Door Limoges rijden dagelijks 40.000 tot 56.900 voertuigen. Tussen Limoges en de A89 rijden dagelijks tussen de 24.000 en 28.900 voertuigen. De dubbelnummering met de A89 is iets drukker met dagelijks 32.700 tot 36.500 voertuigen. Net voor het tolweggedeelte rijden dagelijks 23.900 voertuigen.

In 2014 reden er dagelijks gemiddeld 17.000 voertuigen op het tolweggedeelte tussen Brive-la-Gaillarde en Montauban. Dagelijks rijden 25.000 voertuigen rond Vierzon en 20.000 voertuigen bij Vatan. Dit aantal blijft stabiel tot voorbij Argenton-sur-Creuse.

Tol[bewerken]

Het zuidelijk deel van de A20 tussen Brive en Montauban is een tolweg in het beheer van de ASF. De route tussen Vierzon en Brive is tolvrij.