Hogeschool Helicon

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Hogeschool Helicon
Algemeen
Motto Denk, Doe Voel 't
Locatie Leiden, Vlag van Nederland Nederland
Website https://web.archive.org/web/20140112082413/http://hhelicon.nl/
Portaal  Portaalicoon   Onderwijs

Hogeschool Helicon is een antroposofische instelling binnen het Hoger beroepsonderwijs. Op de Hogeschool kan worden gestudeerd voor leraar basisonderwijs, docent dans/euritmie en docent muziek. De PABO van Hogeschool Helicon is sinds 2013 gevestigd in Leiden (daarvóór, sinds de oprichting in 1974, in Zeist). De kunstvakopleidingen Docent Muziek (voorheen Vrije Muziekacademie Zeist) en Docent Dans/Euritmie (voorheen Euritmie Academie Den Haag) zijn tevens gevestigd in Leiden. Sinds 1 januari 2013 valt Hogeschool Helicon onder Hogeschool Leiden en is de naam Helicon vervallen.

Ontstaan[bewerken | brontekst bewerken]

De Hogeschool is in 1995 ontstaan uit een fusie tussen de Vrije Pedagogische Academie in Zeist en de Academie voor Eurythmie in Den Haag. Later heeft zich de Vrije Muziek-Academie, eveneens in Zeist, zich bij Hogeschool Helicon aangesloten. In 2013 verhuisden de opleidingen uit Zeist naar Leiden en kwam de naam Helicon te vervallen. In 2016 verhuisde ook de euritmie-opleiding naar Leiden.

Stroming binnen het onderwijs[bewerken | brontekst bewerken]

Aan de hogeschool wordt lesgegeven met als inspiratiebron de antroposofie.

Niet te verwarren met[bewerken | brontekst bewerken]

In Nederland bestaat ook een onderwijsgroep met de naam Helicon Opleidingen. Deze biedt naast opleidingen op VMBO- en MBO-niveau in het Groen Onderwijs, ook cursussen, bedrijfsopleidingen en in-company trainingen aan.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]