Lloyds Banking Group

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Lloyds TSB)
Ga naar: navigatie, zoeken
Lloyds Banking Group plc
Beurs LSE: LLOY
Oprichting 2009, fusie Lloyds TSB en HBOS
Sleutelfiguren António Horta-Osório, CEO
Hoofdkantoor Londen, Engeland
Producten Financiële dienstverlening, beleggingen, vermogensbeheer, verzekeringen
Omzet Gestegen £16.874 miljoen (2007)
Winst Gestegen £3.321 miljoen (2007)
Website Lloyds NL Lloyds UK
Portaal  Portaalicoon   Economie

Lloyds Banking Group plc is een groot financieel bedrijf met hoofdkantoor in Londen en werkzaam over de hele wereld inclusief de Verenigde Staten, Europa, het Midden-Oosten en Azië. De verschillende onderdelen van de bank bieden een diversiteit aan financiële producten en diensten, zowel in het Verenigd Koninkrijk als in het buitenland. Lloyds TSB ontstond in 1995 bij de fusie van de Lloyds Bank en de Trustee Savings Bank (TSB). Het hoofdkantoor van de groep bevindt zich aan 25 Gresham Street, Londen. Na de overname van HBOS (Halifax Bank of Scotland) in 2008 werd de naam veranderd in Lloyds Banking Group. De Britse overheid was gedwongen een belang van bijna 40% in de bank te nemen. In september 2013 werd 6% van dit belang met enige winst verkocht.[1]

Lloyds Banking Group is op dit moment de op vier na grootste bank in het Verenigd Koninkrijk, werkzaam in Engeland en Wales als Lloyds TSB en in Schotland als Lloyds TSB Scotland. Andere onderdelen van de groep zijn onder meer de hypotheekbank Cheltenham and Gloucester; levensverzekeraar Scottish Widows; en de financiële dienstverlener Black Horse.

De activiteiten van de Lloyds TSB Groep zijn onderverdeeld in drie afdelingen: UK Retail, Bankieren en Hypotheken, Verzekeringen en Investeringen, en Wholesale en Internationaal bankieren. End 2006 bedroegen de totale assets van de groep £343.598 miljoen en waren er meer dan 63.000 mensen werkzaam. De groep heeft een A1-rating van Moody's (per 24 mei 2011).

Externe link[bewerken]