National Women's Hall of Fame

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Interieur van de Hall of Fame.

De National Women's Hall of Fame is een eerbetoon aan Amerikaanse vrouwen die zich hebben onderscheiden op het gebied van kunst, cultuur, wetenschap, politiek, zakenleven of sport. De National Women's Hall of Fame werd in 1969 opgericht door bewoners van Seneca Falls in de staat New York.[1] Het plaatsje Seneca Falls heeft een speciale historische betekenis omdat daar in 1848 de eerste conventie over vrouwenrechten in de Verenigde Staten plaatsvond.

De National Women's Hall of Fame selecteert de leden van de erelijst op basis van de maatschappelijke veranderingen die zij hebben teweeggebracht op sociaal, cultureel of economisch gebied, evenals de nationale of globale invloed van hun werk en de historische betekenis ervan. Vertegenwoordigers van het hele land en organisaties met uiteenlopende expertise worden bij de selectieprocedure betrokken.

Aanvankelijk was de National Women's Hall of Fame gehuisvest op de campus van het Eisenhower College in Seneca Falls. In 1979 verhuisde de permanente expositie en de kantoren naar een gerenoveerd bankgebouw in het historische centrum van Seneca Falls.[2]

Lijst van Amerikanen opgenomen in de National Women's Hall of Fame[bewerken | brontekst bewerken]

A–J[bewerken | brontekst bewerken]

K–Z[bewerken | brontekst bewerken]


Zie de categorie National Women's Hall of Fame van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.