Overleg gebruiker:Jds2070

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Hallo Jds2070, van harte welkom op de Nederlandstalige Wikipedia! Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English
Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!
De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 1.976.014 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.
Crystal Clear app lassist.png De vijf pijlers van Wikipedia
Uitgangspunten en richtlijnen in vijf regels
Gtk-dialog-info.svg Portaal:Hulp en beheer
Algemene handleiding van Wikipedia
Crystal Clear app Startup Wizard.png Snelcursus
Leer stap-voor-stap bewerken in een ogenblik
Crystal Clear app kedit.svg Zandbak
Voor het experimenteren met bewerken
Cicero.PNG Tips voor het schrijven van een goed artikel
Slimme aanwijzingen van ervaren Wikipedianen
Crystal Clear action apply.png Helpdesk
Voor al je vragen over Wikipedia en over zaken buiten Wikipedia
Nuvola apps important yellow.svg Dingen die je beter niet kunt doen
Veelgemaakte fouten en hoe je ze vermijdt
Nuvola apps ksirc.png Veelgestelde vragen
Antwoorden op de meest gehoorde vragen
Crystal Clear app file-manager.png Conventies en relevantie
Nuttige hulp voor het schrijven van een nieuw artikel
Nuvola apps edu languages.svg Coachingsprogramma
Een coach helpt je bij jouw eerste stappen op Wikipedia
Signature button.png

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en beantwoordt. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een bericht voor iemand anders achterlaten, dan doe je dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afb.) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Pieter Groenewald[bewerken]

Hallo, Jds2070. Je plaatste een mededeling in de lopende tekst: "(verder aanvulling volgt)". Dat is niet de bedoeling. Als het zo is dat je binnen enkele dagen verdere aanvullingen wil maken, kan je gebruik maken van een sjabloon. Je kan dat bovenaan de pagina plaatsen om anderen te laten weten dat je er nog mee bezig bent. {{wiu2}} dat geeft:

Mee bezig Mee bezig
Aan dit artikel of deze sectie wordt de komende uren of dagen nog druk gewerkt.
Klik op geschiedenis voor de laatste ontwikkelingen.

Het is dan wel de bedoeling dat je inderdaad binnen niet te lange tijd verder werkt aan het artikel, daarna het sjabloon weer verwijderen zal. Hopelijk heb je iets aan deze tip. Onze hulppagina voor nieuwkomers is volgens mij een goed begin om u in te lezen in de mogelijkheden en onmogelijkheden van Wikipedia. Als je nog vragen hebt kun je een bericht achterlaten op mijn overlegpagina of bij onze helpdesk. Veel plezier op Wikipedia!Rode raaf (overleg) 30 nov 2017 08:10 (CET)

Ter info[bewerken]

Hier. Paul Brussel (overleg) 13 mei 2018 19:14 (CEST)

De Referendumpartij[bewerken]

Hallo Jds2070, ik zag dat je een artikel hebt geschreven over De Referendumpartij. Dit artikel is naar mijn mening nu (nog) niet geschikt voor Wikipedia. Het is daarom op de beoordelingslijst geplaatst en daar is ook de mogelijkheid op de geuite bezwaren te reageren. De komende twee weken kan iedereen daar zijn of haar mening geven. Bovendien kan iedereen het artikel in die periode nog verbeteren. Daarna beslist een van de moderatoren op grond van de argumenten op de beoordelingslijst en de richtlijnen of het artikel op Wikipedia kan blijven staan. Meer achtergrondinformatie is te vinden op Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst, Conventies waaraan artikelen na verloop van tijd (zouden moeten) voldoen, Relevantie van het onderwerp voor Wikipedia.Rode raaf (overleg) 14 jul 2018 07:53 (CEST)

Mijn pagina is verwijderd, als het echt niet geschikt is bevonden dan respecteer ik die beslissing. Waar ik wel niet zo goed mee om kan is dat de pagina van de nieuwe partij Be.One wel blijft bestaan en naar mijn mening is die veel ongeschikter. Waarom dat die pagina blijft bestaan en die van mij niet kan verschillende redenen hebben en daaruit kunnen verschillende conclusies getrokken worden, maar ja, het zijn zo. De verwijdering respecteer is als het terecht was zoals ik al heb gezegd maar dan zou ik héél graag hebben dat die pagina (linkː https://nl.wikipedia.org/wiki/Be.One) ook in overweging wordt genomen. --Jds2070 (overleg) 1 aug 2018 22:26 (CEST)

Lijst van Zuid-Afrikaanse politieke partijen[bewerken]

Hallo Jds2070, ik zag dat je een artikel hebt geschreven over Lijst van Zuid-Afrikaanse politieke partijen. Dit artikel is naar mijn mening nu (nog) niet geschikt voor Wikipedia. Het is daarom op de beoordelingslijst geplaatst en daar is ook de mogelijkheid op de geuite bezwaren te reageren. De komende twee weken kan iedereen daar zijn of haar mening geven. Bovendien kan iedereen het artikel in die periode nog verbeteren. Daarna beslist een van de moderatoren op grond van de argumenten op de beoordelingslijst en de richtlijnen of het artikel op Wikipedia kan blijven staan. Meer achtergrondinformatie is te vinden op Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst, Conventies waaraan artikelen na verloop van tijd (zouden moeten) voldoen, Relevantie van het onderwerp voor Wikipedia. Dit lemma bevat helemaal niet de lijst van Zuid-Afrikaanse politieke partijen, het gaat om die partijen met een verkozene in de Nationale Vergadering, een van de twee kamers van het parlement na de verkiezingen van 7 mei 2014. Deze lijst is geldig tot het einde van deze legislatuur. Dat ontbreekt allemaal maar wel zijn een paar erg vage en niet onderbouwde beweringen over de partijen en hun plaats in het politiek spectrum toegevoegd, informatie die accurater en beter thuis hoort in het lemma van de partijen zelf. Eigenlijk is dit een afkooksel van de reeds bestaande pagina Zuid-Afrikaanse parlementsverkiezingen 2014 2A02:2C40:100:B20B:0:0:1:1A0C 20 jul 2018 10:23 (CEST)

African Independent Congress[bewerken]

Beste JDS, dank je voor je recente bijdragen aan Wikipedia. De Zuid-Afrikaanse politiek is zeker te weinig belicht en kan aanvulling gebruiken. Verschillende van je lemmas zijn genomineerd voor verwijdering. Laat de schouders echter niet hangen, met een beetje aandacht en bijwerking overleven ze de nominatie wel. Leer vooral uit hoe anderen je al helpen. Zoals vele beginners maak je beginnersfouten, maar daar raak je vrij snel uit. Je mag op mijn overlegpagina altijd om hulp vragen, maar je kan ook op de nominatiepagina om hulp vragen. Alvast wat tips. Gebruik je kladblok voor werk in uitvoering. Zorg ervoor dat de basislayout goed zit voor je publiceert (onderwerp in vet, duidelijk geformuleerde eerste paragraaf waar de essentie in staat). Voeg altijd een categorie toe en als het lemma in een andere taal bestaat, leg de link. Maar vermeld vooral ook bronnen. Een anderstalig lemma vertalen mag, maar dan moet je dat als bron opgeven (bestaat een sjabloon voor) ik de k dat je in dit geval de Engelse versie hebt geraadpleegd, omdat die oranje als kleur geeft. Kijk eens bij de Afrikaanse versie, die geeft andere kleuren. Is de moeite om op te zoeken en te documenteren. Groeten uit Brussel, Sven

Orania[bewerken]

Hoi JDS, ik zie dat je verbeteringen aan het artikel over Orania probeert aan te brengen. Als je taalkundige/tekstuele wijzigingen aanbrengt, zou je dan wel de bronnen willen laten staan? De bronnen zijn belangrijk in het artikel, omdat sommige mensen het nogal een controversieel onderwerp zouden kunnen vinden. Alvast bedankt, I90Christian (overleg) 22 jul 2018 23:36 (CEST)

Bedankt voor je antwoord! Mocht je er niet uitkomen met de bronnen, laat 't dan even weten. Wellicht kan ik dan helpen. Als iemand reageert op je overlegpagina, kun je het beste ook onder zijn/haar vraag reageren. Je zet dan een dubbele punt voor je antwoord, zodat het antwoord inspringt, als je het tweede antwoord hebt zet je er twee :: neer, bij het derde antwoord drie enz. Als je antwoord af is, kun je er vier keer een ~ achterzetten, zodat je naam en tijdsnotatie achter het antwoord verschijnen.I90Christian (overleg) 22 jul 2018 23:44 (CEST)
De bewerking van Orania zal ik voor het gemakkelijk te maken ongedaan maken en op een ander moment er nog eens aan beginnen. Bedankt dat je me wilt helpen, momenteel heb ik wat last met sjablonen voor te verwijzen naar een anderstalige pagina, misschien kan jij mij helpen. Alvast bedankt, grtjs Jds2070 (overleg)
gebruik sjabloon:Bronvermelding anderstalige Wikipedia, belangrijkst info is taalcode en titel. Als je de anderstalige pagina opent via de gaeschiedenis van die pagina, zie je de OLD-id in de url in je browser. SvenDK (overleg) 23 jul 2018 09:16 (CEST)

Survey bewerkers Nederlandstalige Wikipedia 2018[bewerken]

Dit jaar organiseert Wikimedia Nederland voor de derde keer een survey onder de bewerkers van de Nederlandstalige Wikipedia. Misschien heb je de banner al voorbij zien komen. Er zijn in 2013 en 2015 soortgelijke surveys gehouden. Doel van de survey is om meningen van de bewerkers te peilen (bijvoorbeeld over de werksfeer) en inzicht te krijgen in de samenstelling van de gemeenschap.

Naar aanleiding van suggesties in De Kroeg benaderen we de meest actieve bewerkers persoonlijk om te vragen mee te doen. We zijn erg geïnteresseerd in je mening. Meedoen kan tot 17 december. Hier vind je de link naar de survey.

Sandra Rientjes - Wikimedia Nederland 7 dec 2018 05:33 (CET)

Extreemrechts[bewerken]

Beste Jds2070, ik zie je volgende opmerking maken: "Vlaams Belang Jongeren, Voorpost, KVHV Antwerpen en Gent, Nationalistische Studentenvereniging en Schild & Vrienden zijn nooit veroordeeld voor racisme en verdienen de term extreemrechts hierdoor niet." Waarmee je stelt dat racisme en extreemrechts min of meer hetzelfde betekenen. Dat is niet per se zo. Als je je rechtser positioneert dan "gewoon" rechts, dan val je in die categorie. Je moet ergens het onderscheid kunnen maken. Dat etiket is trouwens niet wat wij er als Wikipedianen op kleven, maar wat onafhankelijke, externe bronnen doen; zo hoort dat op Wikipedia. Extreemrechts is een legitieme politieke ideologie; dat is op zich niet strafbaar. Racisme is dat wel, maar dat gaat veeleer over oproepen tot haat tegenover allochtonen. De grens is soms dun, maar als extreemrechts persoon hoef je niet per se op te roepen tot het in elkaar timmeren van allochtonen. De grenzen volledig sluiten is net zo goed extreemrechts, net als de vraag naar assimilatie van allochtonen ("aanpassen of buiten") of het verbieden van de islam. Daarmee roep je niet op tot discriminatie of geweld, maar het zijn wel radicale standpunten. Gematigd rechtse partijen zullen meteen zeggen dat grenzen sluiten economisch niet haalbaar is of dat eenieder zijn cultuur moet kunnen beleven als die niet bedreigend is voor een ander; daar zit meer nuance in. Dat zijn maar voorbeelden natuurlijk, om maar aan te geven dat het ene rechts het andere niet is en dat we voor die ene vorm een naam hebben: extreemrechts, uiterst rechts of radicaal rechts/rechts-radicaal. En dat dat net de termen zijn die extern (!) op bv. Schild & Vrienden worden gekleefd. Door de link met racisme worden die organisaties wellicht niet graag "extreemrechts" genoemd, maar dat kun je niet als neutrale bron gaan nemen. MichielDMN 🐘 (overleg) 2 apr 2019 09:46 (CEST)

Interne links[bewerken]

Hoi collega, ik zie dat je het artikel Zuid-Afrikaans apartheidsreferendum 1992 hebt aangemaakt. Inhoudelijk is het artikel prima, maar ik zie dat het geen enkele interne link bevat (bijvoorbeeld naar Nelson Mandela of Konserwatiewe Party). Zou je hier even naar willen kijken? Alvast bedankt! AnarchistiCookie Overleg 15 mei 2019 22:55 (CEST)

Dag collega, ik heb dit al twee keer geprobeerd maar telkens is een error of een conflict (heb dit eigenlijk zelf nog nooit meegemaakt). Maar niemand verbiedt jou om het ook eens te proberen ;) Groetjesǃ
Zojuist gedaan, hopelijk lukt het in het vervolg wel. Mvg, AnarchistiCookie Overleg 19 mei 2019 19:08 (CEST)

Witzenberg[bewerken]

Beste Jds2070, we gebruiken nooit een achtervoegsel tussen haakjes als er slechts één betekenis is. De titelwijziging naar Witzenberg (gemeente) heb ik daarom wederom ongedaan gemaakt, net als ErikvanB in april. Wikiwerner (overleg) 21 mei 2019 21:14 (CEST)

Ik zie dat je bij meer artikelen er (gemeente) achter hebt gezet. Wat was je reden hiervoor? Mvg, Encycloon (overleg) 21 mei 2019 21:17 (CEST)

Giyani[bewerken]

Hoi, ik zag de Giyani had verplaatst naar Greater Giyani. Ik heb dit echter teruggedraaid omdat het artikel zowel de plaats als de gemeente behandeld. Natuurlijk zouden we de twee kunnen scheiden van elkaar maar dan zou ik het gelijktijdig doen. Dus meteen een artikel aanmaken over de plaats Giyani. Mocht je van plan zijn dat artikel over de plaats aan te maken laat het maar weten! Dagdeel (overleg) 21 mei 2019 22:14 (CEST)

Hoi, ik ben inderdaad van plan om in de loop van de dagen er een aparte pagina voor te maken, daarom dat ik het heb veranderd. Een gemeente en een plaats is niet hetzelfde in Zuid-Afrika en de bevolkingssamenstelling is ook verschillend, vandaar. Mvg
Oke, dan zal ik mijn wijziging voor nu ontdoen, dus zet het weer naar de wijziging die maakte.. Dank voor je antwoord! En succes met de aanvullingen... Dagdeel (overleg) 21 mei 2019 22:18 (CEST)
Wellicht is dat ook het antwoord op mijn vraag hierboven. @Jds2070: om verwarring te voorkomen wil ik je vragen om pas te hernoemen als je er (vrijwel) direct daarna ook mee aan de slag gaat. Mvg, Encycloon (overleg) 21 mei 2019 22:22 (CEST)