Portaal:In het nieuws/Sport/2009/mei

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Dit is een archiefpagina voor Portaal:In het nieuws/Sport

31 mei[brontekst bewerken]

28 mei[brontekst bewerken]

27 mei[brontekst bewerken]

24 mei[brontekst bewerken]

  • Autosport - Hélio Castroneves wint voor de derde keer in de geschiedenis de prestigieuze Indianapolis 500. Zijn eerste titels dateren uit 2001 en 2002. Een maand geleden nog werd de 34-jarige Braziliaan in de Verenigde Staten vrijgesproken voor belastingfraude.
  • Hockey - De vrouwen van Amsterdam doorbreken de lange hegemonie van Den Bosch dat elf keer op rij de landstitel won. Door in en tegen Den Bosch de beslissende finalewedstrijd te winnen werden de Amsterdammers na 17 jaar weer kampioen.

19 mei[brontekst bewerken]

  • AtletiekSimon Vroemen wordt door het Instituut Sportrechtzaak vrijgesproken van de aanklacht, als zou hij ten tijde van de Europese kampioenschappen atletiek 2006 in Göteborg onterecht enkele infusen toegediend hebben gekregen. De Atletiekunie, die op grond van het ontvangen onderzoeksrapport van de Dopingautoriteit en op aandringen van de IAAF de aanklacht had ingediend, is van deze uitspraak op de hoogte gesteld. Volgens de tuchtcommissie van het Instituut Sportrechtspraak is nu middels verklaringen van drie artsen voldoende vastgesteld, dat er sprake was van ernstige uitdrogingsverschijnselen als gevolg van een opgelopen voedselvergiftiging. Hierdoor was een infuustherapie met glucosezout op medische gronden noodzakelijk.
    De op 21 juli 2008 door de Atletiekunie aan Simon Vroemen opgelegde ordemaatregel, waardoor hij onder meer is uitgesloten van deelname aan wedstrijden, blijft vooralsnog van kracht. De Unie wil eerst de uitspraak afwachten over de positieve dopinguitslag van de test die Vroemen had ondergaan na afloop van een wedstrijd in Cottbus op 11 juni 2008, toen hij zich met een tijd van 8.12,50 op de 3000 steeple verrassend voor de Olympische Spelen had gekwalificeerd.

17 mei[brontekst bewerken]

  • Voetbal - sc Heerenveen wint zijn eerste titel in het Nederlands voetbal. Na penalty's wordt FC Twente in de bekerfinale verslagen. Het was de derde keer dat de Friezen de finale behaalden. FC Twente won de beker in 1977 en 2001.

16 mei[brontekst bewerken]

6 mei[brontekst bewerken]