Portaal:In het nieuws/Sport/2009/november

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Dit is een archiefpagina voor Portaal:In het nieuws/Sport

29 november[brontekst bewerken]

22 november[brontekst bewerken]

20 november[brontekst bewerken]

  • Atletiek - De Commissie van Beroep van het Instituut Sportrechtspraak draait de eerder gedane vrijspraak van de tuchtcommissie inzake de infuuskwestie van Simon Vroemen tijdens de EK Atletiek 2006 in Göteborg terug. Het beroep in deze zaak wordt niet ontvankelijk verklaard, omdat de Atletiekunie te laat actie heeft ondernomen. Volgens de beroepscommissie was de bond al veel eerder op de hoogte van een mogelijke dopingovertreding zonder onderzoek te laten verrichten. Daarmee verspeelde de Atletiekunie zijn recht op aangifte. Simon Vroemen wordt om die reden in deze zaak geen straf opgelegd. De Atletiekunie wil de uitspraak eerst analyseren, alvorens een eventuele rechtsgang naar het internationale sporttribunaal CAS in Lausanne te overwegen.

18 november[brontekst bewerken]

15 november[brontekst bewerken]

13 november[brontekst bewerken]

11 november[brontekst bewerken]

8 november[brontekst bewerken]

4 november[brontekst bewerken]

  • Honkbal - De New York Yankees winnen voor de 27e keer de World Series. De Yankees winnen de serie met 4-2 van de titelverdediger Philadelphia Phillies. De club uit de Bronx was in 2000 voor het laatst de sterkste.
  • Tennis - Vlaamse tennissers Yanina Wickmayer en Xavier Malisse worden door het Vlaamse dopingstribunaal voor 1 jaar geschorst omdat ze drie keer nalieten hun zogenaamde "whereabouts" door te geven wat voor het tribunaal gelijk staat met een positieve dopingscontrole. Ook bokser Sugar Jackson hangt om dezelfde reden een schorsing boven het hoofd.