Portaal:In het nieuws/Sport/2012/oktober

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Dit is een archiefpagina voor Portaal:In het nieuws/Sport

28 oktober[brontekst bewerken]

26 oktober[brontekst bewerken]

  • Alpineskiën - Aan de vooravond van het nieuwe wereldbekerseizoen komt de Oostenrijker Björn Sieber bij een auto-ongeluk om het leven. Het busje waarin hij zat viel van een helling 70 meter naar beneden. Sieber werd slechts 23 jaar, in zijn carrière behaalde hij één keer een top-tien klassering in een wereldbekerwedstrijd.

21 oktober[brontekst bewerken]

  • Atletiek - Tijdens de marathon van Amsterdam, waarin ondanks niet geheel ideale omstandigheden zowel bij de mannen als bij de vrouwen het parcoursrecord wordt bijgesteld, verrast Michel Butter door als twaalfde te finishen in een tijd van 2:09.58. Hiermee verbetert hij niet alleen ruimschoots zijn PR van 2:12.59 van vorig jaar, eveneens in Amsterdam gelopen, maar blijft hij tevens als derde Nederlander onder de 2 uur en tien minutengrens. Slechts Gerard Nijboer (2:09.01 in 1980) en Kamiel Maase (2:08.21 in 2007) waren ooit sneller. Butter heeft zich met zijn prestatie tevens gekwalificeerd voor de wereldkampioenschappen van 2013 in Moskou.

20 oktober[brontekst bewerken]

19 oktober[brontekst bewerken]

14 oktober[brontekst bewerken]

13 oktober[brontekst bewerken]

7 oktober[brontekst bewerken]

6 oktober[brontekst bewerken]

1 oktober[brontekst bewerken]

  • Handbal - In het gokschandaal rond de Franse handbalclub Montpellier HB bekent sterspeler Nikola Karabatic, in 2008 en 2012 olympisch kampioen met de Franse nationale ploeg, dat hij op wedstrijden heeft gegokt. Hij ontkent echter dat hij de uitslag van wedstrijden heeft beïnvloed.