Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20150208

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie


Geen stemming

Dit is geen stempagina. Op deze pagina vindt geen stemming bij meerderheid plaats, maar een discussie tussen vrijwilligers van Wikipedia. Op Wikipedia bestaan regels en richtlijnen met betrekking tot de inhoud van de encyclopedie en consensus (eenstemmigheid) wordt bereikt op basis van argumenten, niet door het tellen van stemmen. U wordt daarom van harte uitgenodigd om deel te nemen in de discussie en uw onderbouwde mening te geven. Ga uit van de goede wil van anderen, wees beleefd en vergeet niet uw bijdrage te ondertekenen door aan het eind vier tildes toe te voegen: ~~~~

Overzicht beheerpagina's
Verberg naaststaande uitleg door in je voorkeuren de optie "Verberg de uitleg boven de dagpagina's van de beoordelingslijst" (onder het kopje "Weergave") aan te vinken.
Instructies voor moderatoren
Archief 2024

De lijst met te beoordelen pagina's bevat Wikipediapagina's die genomineerd zijn voor verwijdering, doorgaans omdat iemand vindt dat een artikel niet voldoet aan de uitgangspunten van Wikipedia. U wordt uitgenodigd om, indien mogelijk, deze pagina's te verbeteren. U bent ook welkom om hier uw (beargumenteerde) bezwaar tegen verwijdering kenbaar te maken.

Procedure
  1. Iemand nomineert een artikel voor verwijdering en onderneemt daartoe de volgende acties:
    Op de betreffende pagina wordt een verwijdersjabloon geplaatst, bij voorkeur met toelichting.
    Het artikel wordt toegevoegd op de beoordelingslijst, met toelichting.
    De belangrijkste auteurs worden op de hoogte gesteld op hun persoonlijke gebruikersoverlegpagina.
  2. Er is twee weken lang gelegenheid tot discussie en verbetering.
    Onder bepaalde voorwaarden (zoals vandalisme, duidelijke auteursrechtenschendingen en pure reclame) kunnen artikelen ook direct verwijderd worden.
    De oorspronkelijke nominator kan een nominatie vroegtijdig intrekken door het gelinkte artikel <s>door te strepen</s>.
  3. In de dagen erna beoordeelt een moderator of het artikel in de dan aanwezige staat behouden of verwijderd moet worden. Deze moderator verwijdert ook het sjabloon op het artikel bij behoud.
    De lijst van te beoordelen pagina's is geen stempagina; een moderator beslist op basis van inhoudelijke argumenten.
Afkortingen

Gebruikte afkortingen: AUT: schending van auteursrechten (ook: copyvio (copyright violation)) – E/EW: encyclopedisch/encyclopedie waardig (relevant genoeg om een artikel waard te zijn) – NE: niet encyclopedisch (niet relevant genoeg) – POV: point of view, een eenzijdig standpunt, in tegenstelling tot NPOV, neutral point of view (neutraal standpunt) – WB: woordenboekdefinitieWIU: verbetering nodig (afkorting van de misleidende term "werk in uitvoering") – ZP: zelfpromotie (zie hiervoor deze pagina).

Onterecht verwijderd?

Is een artikel naar uw mening onterecht verwijderd? In principe kan de behandelend moderator u een gegronde toelichting geven. Als die niet overtuigt, kan heroverweging van een verwijdering gevraagd worden op Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren/Terugplaatsen. Daarbij is aan te raden met sterke argumenten te komen.

Nog vragen? Zie onze FAQ. Staat uw antwoord er niet bij? U bent welkom bij onze Helpdesk! Tevens is op Wikipedia:Te beoordelen aanvullende informatie beschikbaar.

Plaats iedere nieuwe nominatie onderaan (dus de oudste staat bovenaan). Voor een reactie op een genomineerd artikel: klik naast het bijbehorende kopje op 'bewerken' dan wel 'brontekst bewerken'.

Toegevoegd 08/02; te verwijderen vanaf 22/02[bewerken | brontekst bewerken]

Toegevoegd 08/02: Deel 1[bewerken | brontekst bewerken]

Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

Toegevoegd 08/02: Deel 2[bewerken | brontekst bewerken]

Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

Toegevoegd 08/02: Deel 3[bewerken | brontekst bewerken]

Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

    • Voor Voor verwijderen De tekst van dit artikel is afkomstig uit een afgesplitst deel van het inmiddels zeer terecht verwijderde artikel Adel in China. Over dat laatste artikel waren zeer veel vragen gesteld, waarvan Robert Prummel er tot nu toe geen enkele heeft beantwoord.Ik heb het overleg op de OP van die pagina bewaard. Zie voor die vragen

deze lijst van 15 vragen

In plaats van die vragen te beantwoorden heeft RP apert onjuiste informatie uit dat verwijderde Adel in China verhuisd naar dit nieuwe artikel. Ik beperk mij tot enkele voorbeelden, maar desgevraagd kan ik ik er veel meer leveren.

De tekst onder het kopje Het einde van de dynastie is volstrekt onjuist. Op Overleg:Adel in China had ik daarover al het volgende geschreven.

´´* De keizer van China -Puyi – was toen 4 jaar oud. Die maakte dus geen decreten, laat staan dat hij een senaat of wat dan ook in het leven kon roepen.

  • In 1910 was de eerste vergadering van de Nationale Assemblee in het keizerrijk, die op getrapte wijze via gekozen provinciale assemblees tot stand was gekomen.
  • Als reactie daarop organiseerde zeer conservatieve krachten een nieuwe regering ( eigenlijk het eerste kabinet van het keizerrijk) wat gedomineerd werd door leden van de toen nog bestaande keizerlijke Mantsjoe- familie. Vanwege dat feit staat het in de vakliteratuur bekend als het zogenaamde Clan Cabinet, soms ook wel Royal Cabinet. Ook die vakliteratuur is met enig gemak op het net te vinden. Zie onder meer

The Cambridge History of China: Late Chʻing, 1800-1911 en History of Modern China: The Fall and Rise of a Great Power alsmede hier en The government of China 1644-1911 Het staat ook uitvoerig beschreven in Chien-nung Li, Jiannong Li, Ssŭ-yü Têng, "The political history of China, 1840–1928", maar daar kan ik geen internetbron van vinden. ´´ Zie ook vraag 14 van deze lijst


De tekst onder het kopje De Keizer van China en zijn echtgenotes is van een dermate ridicuul gehalte dat het zelfs moeilijk is daar op in te gaan. Ik beperk mij tot de eerste zinnen. Waarschijnlijk wordt ( hoewel je het met RP nooit zeker weet ) met de ´´ Grote Chin-Dynastie ´´ de Qing-dynastie bedoeld. Die regeerde in China vanaf 1644.en niet van 1616 . Nog nooit heb ik in de vakliteratuur titels als "Heer van Tienduizend Jaren" en "Grote Khan van Tartarije" aangetroffen. Dat is iets wat RP helemaal zelf verzonnen moet hebben. Voor de opmerking m.b. t. de Aisin Gioro lees het wel correcte artikel daarover. Zie ook vraag 13 van deze lijst

Zie voor een vraag over het drakenzaad, ( bron 4 van dit artikel) vraag 5 van deze lijst De bron 3 heeft RP er nu bij verzonnen.

De ´'bronnen ´´ meer in het algemeen voor een artikel als dit zijn van het meest armzalige en onbetrouwbare niveau dat maar voorstelbaar is. Renevs (overleg) 9 feb 2015 20:41 (CET) PS. Het is Robert Prummel ook helemaal niet toegestaan nieuwe artikelen te plaatsen zonder vragen over andere artikelen eerst beantwoord te hebben. Zie Wikipedia:Verzoekpagina om commentaar/Robert Prummel Renevs (overleg) 9 feb 2015 20:52 (CET)[reageren]