Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20111127

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie


Geen stemming

Dit is geen stempagina. Op deze pagina vindt geen stemming bij meerderheid plaats, maar een discussie tussen vrijwilligers van Wikipedia. Op Wikipedia bestaan regels en richtlijnen met betrekking tot de inhoud van de encyclopedie en consensus (eenstemmigheid) wordt bereikt op basis van argumenten, niet door het tellen van stemmen. U wordt daarom van harte uitgenodigd om deel te nemen in de discussie en uw onderbouwde mening te geven. Ga uit van de goede wil van anderen, wees beleefd en vergeet niet uw bijdrage te ondertekenen door aan het eind vier tildes toe te voegen: ~~~~

Overzicht beheerpagina's
Verberg naaststaande uitleg door in je voorkeuren de optie "Verberg de uitleg boven de dagpagina's van de beoordelingslijst" (onder het kopje "Weergave") aan te vinken.
Instructies voor moderatoren
Archief 2024

De lijst met te beoordelen pagina's bevat Wikipediapagina's die genomineerd zijn voor verwijdering, doorgaans omdat iemand vindt dat een artikel niet voldoet aan de uitgangspunten van Wikipedia. U wordt uitgenodigd om, indien mogelijk, deze pagina's te verbeteren. U bent ook welkom om hier uw (beargumenteerde) bezwaar tegen verwijdering kenbaar te maken.

Procedure
  1. Iemand nomineert een artikel voor verwijdering en onderneemt daartoe de volgende acties:
    Op de betreffende pagina wordt een verwijdersjabloon geplaatst, bij voorkeur met toelichting.
    Het artikel wordt toegevoegd op de beoordelingslijst, met toelichting.
    De belangrijkste auteurs worden op de hoogte gesteld op hun persoonlijke gebruikersoverlegpagina.
  2. Er is twee weken lang gelegenheid tot discussie en verbetering.
    Onder bepaalde voorwaarden (zoals vandalisme, duidelijke auteursrechtenschendingen en pure reclame) kunnen artikelen ook direct verwijderd worden.
    De oorspronkelijke nominator kan een nominatie vroegtijdig intrekken door het gelinkte artikel <s>door te strepen</s>.
  3. In de dagen erna beoordeelt een moderator of het artikel in de dan aanwezige staat behouden of verwijderd moet worden. Deze moderator verwijdert ook het sjabloon op het artikel bij behoud.
    De lijst van te beoordelen pagina's is geen stempagina; een moderator beslist op basis van inhoudelijke argumenten.
Afkortingen

Gebruikte afkortingen: AUT: schending van auteursrechten (ook: copyvio (copyright violation)) – E/EW: encyclopedisch/encyclopedie waardig (relevant genoeg om een artikel waard te zijn) – NE: niet encyclopedisch (niet relevant genoeg) – POV: point of view, een eenzijdig standpunt, in tegenstelling tot NPOV, neutral point of view (neutraal standpunt) – WB: woordenboekdefinitieWIU: verbetering nodig (afkorting van de misleidende term "werk in uitvoering") – ZP: zelfpromotie (zie hiervoor deze pagina).

Onterecht verwijderd?

Is een artikel naar uw mening onterecht verwijderd? In principe kan de behandelend moderator u een gegronde toelichting geven. Als die niet overtuigt, kan heroverweging van een verwijdering gevraagd worden op Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren/Terugplaatsen. Daarbij is aan te raden met sterke argumenten te komen.

Nog vragen? Zie onze FAQ. Staat uw antwoord er niet bij? U bent welkom bij onze Helpdesk! Tevens is op Wikipedia:Te beoordelen aanvullende informatie beschikbaar.

Plaats iedere nieuwe nominatie onderaan (dus de oudste staat bovenaan). Voor een reactie op een genomineerd artikel: klik naast het bijbehorende kopje op 'bewerken' dan wel 'brontekst bewerken'.

Toegevoegd 27/11 te verwijderen vanaf 11/12[bewerken | brontekst bewerken]

Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

Toegevoegd 27/11: Deel 1[bewerken | brontekst bewerken]

  • Erik Van Der Wal - wiu - Blinkt niet uit in kwaliteit. Ik neem aan dat niet iedere radio-dj E is, want dat zou vreemd zijn. Van Der Wals relevantie blijkt nog niet uit het lemma. --ErikvanB (overleg) 27 nov 2011 06:37 (CET)[reageer]
    • Dit is 1,5 zin... zou op z'n minst willen weten op welke tijden hij werkt, wat voor programma hij heeft, aan de hand daarvan kan je pas echt zien of hij relevant is of niet. Dqfn13 (overleg) 27 nov 2011 14:13 (CET)[reageer]
  • Piquadro - reclame/NE - Het encyclopedisch belang is niet duidelijk, wel de marketing insteek. Kleuske (overleg) 27 nov 2011 10:17 (CET)[reageer]
  • Johnny contant - Alleen regionaal bekend Mbch331 (overleg) 27 nov 2011 11:01 (CET)[reageer]
    • Tegen Tegen verwijderen Nu ben ik nieuw in het bijdragen aan Wikipedia, maar "alleen regionaal bekend" lijkt mij geen reden tot verwijdering.
    • Mijns inziens hoort Wikipedia een bron van informatie te zijn voor mensen die een interesse hebben op een bepaald gebied in een zo breed mogelijke zin. In dat geval zou Wikipedia slechts een fletse weerspiegeling zijn van de (in mijn ogen zeer kleurrijke) werkelijkheid van dialectmuziek als alleen bands als "de Kast", "Normaal" etc vermeldingsrecht op Wikipedia zouden hebben.
      En dit is overigens gelukkig al niet het geval. Als voorbeeld noem ik "Bennie Hek & De Houdoes" die kennelijk wel vermeldingsrecht hebben. Waar het verschil ligt met deze band en de onderhavige artiest zie ik niet. Is het het feit dat zij in 2 regio's (Zeeland en Brabant) 'bekendheid' genieten?, is het het feit dat zij een studioalbum hebben? (Iets wat de onderhavige artiest volgens zijn website in 2012 ook zal hebben). Als verdere voorbeelden zijn bands als 'de Hûnekop' te noemen, die in dat licht ook 'slechts' regionale bekendheid genieten in de regio Friesland, en 'Surrender';een zeeuwse rockband met ook een vermelding. Wanneer is iemand landelijk bekend? Is dat niet slechts na een referendum vast te stellen? Ik denk dat per geval beoordeeld moet worden of iets 'Wikipedia-waardig' is en een criterium als 'landelijk bekend' niet werkbaar is en ook het doel mist.
      Ik ben het met u eens dat niet iedere gelegenheidsband op wikipedia hoort. Echter, iemand die al 2 jaar lang een notering heeft (overigens een hogere dan Bennie Hek en de Houdoes) in de Zeeuwse Top 40 van Omroep Zeeland levert kennelijk wel zo'n bijdrage aan de zeeuwstalige popmuziek dat die een vermelding op Wikipedia verdient.
      Voorts wil ik u erop wijzen dat de artiest achter Johnny Contant in de jaren '90 actief is geweest in een nationaal bekende formatie met een notering in de Nationale Tipparade, een studioalbum, singles, videoclips welke op nationale zenders als TMF en de Box zijn vertoond, optredens heeft gedaan in TV programma's als die van Karel van der Graaff, optredens heeft verzorgd op nationale podia als de Escape in Amsterdam etc. etc. Deze informatie wilde ik te zijner tijd ook op Wikipedia vermelden, echter wilde ik bij het heden beginnen.
      Hier wil ik overigens slechts mee aan geven dat iemand die wellicht 'slechts regionaal bekend is', toch een verleden kan hebben wat, ook naar uw maatstaven wellicht, vermeldenswaardig kan zijn op Wikipedia.
      Tot slot; als de redenering 'alleen regionaal bekend' overal voor zou opgaan zou dat betekenen dat 'de Rijn' (een rivier in o.a. Nederland) wel vermeld zou worden doch 'het Zwarte gat' (een zeearm in West Zeeuws vlaanderen) niet. Het geval wil dat zij beiden een plek op Wikipedia hebben. PS ik was voornemens om de hele Zeeuwse dialectmuziek in kaarte te brengen op Wikipedia, maar gezien de weerstand wacht ik deze casus graag af.– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Zeeuwaardig (overleg · bijdragen)
    • Neutraal Neutraal Zangers in het dialect hebben per definitie vooral een provinciale of regionale impact - op een klein aantal uitzonderingen na. Dus dat kan geen bezwaar zijn als blijkt dat die artiesten daar toch een impact hebben - of het nu in de pers, de (lokale) hitlijsten, lokale heemkundige naslagwerken, dialectcompilaties, etc... is. Ook een dialect zelf is anders in dat opzicht slechts 'lokaal bekend'. Ook een heemkundig museum of streekmuseum of folklore museum behandelt meestal net die "slechts" zogenaamd "lokaal bekende" thema's: dat maakt hen niet minder wiki-waardig, integendeel Dus dat is een drogreden. Wikipedia moet niet arrogant neerkijken op artiesten, wetenschappers, heemkundigen, musea, wetenschappelijk of populaire literatuur, etc... die zich met het dialect bezig houdt, integendeel, deze streekeigen volkscultuur is een studie op zich en vaak ondervertegenwoordigd voor de algemene popcultuur of "hogere" cultuur. Vanuit die insteek moet men dan maar die onderwerpen op hun regionale, provinciale, streekgebonden merites inschatten. PS: over deze artiest in kwestie doe ik hierbij nu expliciet GEEN uitspraak ;-) --LimoWreck (overleg) 27 nov 2011 21:31 (CET)[reageer]
    • Als dhr. Contant een of meerdere albums heeft uitgebracht is hij wiki-waardig, dus als hij onder contract loopt bij een bedrijf als Sony Music (mag ook veel kleiner) dan heeft hij recht op een lemma. En volgens mij mag een muzikant ook al op Wikipedia als hij/zij provinciaal bekend is. Oh, en hij moet vermeld zijn in de Muziekencyclopedie van het MCN. Dqfn13 (overleg) 27 nov 2011 23:50 (CET)[reageer]
      • Er moet vooral niks, en dat bepaal jij natuurlijk niet, Dqfn13! edOverleg 28 nov 2011 09:20 (CET)[reageer]
        • IK ben ook niet de persoon die zegt dat het moet, maar het schijnt wel een erg harde eis te zijn op WP:REL, aldaar kan men ook dit lezen: Wat betreft Nederlandse artiesten: vermelding met artikel in de muziekencylopedie van het Muziek Centrum Nederland. Valt onder het kopje wel. Volgens mij zijn er toch een paar bands met contract toch verwijderd, omdat ze "pas" opgericht waren en nog niet in de muziekencyclopedie stonden. Ik had mijn bewoording wel iets vriendelijker moeten kiezen, dat had wel gemoeten. Nogmaal, ik kies de regeltjes/voorschriften niet, ik probeer ze alleen zo veel mogelijk na te leven. Dqfn13 (overleg) 28 nov 2011 10:16 (CET)[reageer]
      • Het idee dat artiesten, zowel regionaal als nationaal, slechts van enige betekenis waren als zijn onder contract staan bij een platenmaatschappij (groot danwel klein) is mijn insziens een erg achterhaalde. Gezien het economische en muzikale klimaat van tegenwoordig, en de eenvoud waarmee tegenwoordig door eenieder muziek uitgegeven worden. Of dit dan in eigen beheer is of onder het mom van een (zelfopgerichte) maatschappij doet hier niets aan af. Als voorbeeld kan ik Piet Brakman noemen, een van de meest toonaangevende zeeuwstalige artiesten (en waarvan ik ook voornemens was informatie op Wiki te zetten). Elke Zeeuw zal Piet Brakman kennen, echter hij geeft sinds de jaren 80 zijn albums uit op Flandria, een door hemzelf opgerichte uitgeverij en hoewel op papier dan misschien een 'platenmaatschappij', in de realiteit zijn dit eigen beheer uitgaven. Zeeuwaardig (overleg) 28 nov 2011 04:20 (CET)[reageer]
    • Neutraal Neutraal, lastig geval, omdat ik nergens uit kan halen wat deze muzikant voor invloed heeft. Hij heeft een myspace, youtube, facebook en twitter-account, maar dat hebben mijn kinderen ook. Heel erg veel meer dan op internet door hem zelf gegenereerde content, kom ik niet tegen. Dan wordt het ook moeilijk te geloven dat dit een bekende artiest is, waar iedereen het over heeft, want daar is dan weinig van te merken. Maar als gebruiker Zeeuwaardig de hele (West) Zeeuwse dialectmuziek wil beschrijven, wil ik dat ook niet meteen de kop in drukken. edOverleg 28 nov 2011 09:20 (CET)[reageer]
  • Ik vraag mij af of een artiest 'invloed' moet hebben. In dat geval kan ik niet veel meer bands bedenken dan "Normaal" op dialectgebied die dan als invloed hebben gehad dat anderen ook 'Boerenrock' gingen maken. Ik denk dat het eerder belangrijk is of een artiest een noemenswaardige bijdrage levert aan de identiteit van dialectmuziek uit een bepaalde streek. In dit geval lijkt me dat, gezien bv een Zeeuwse Top 40 notering de afgelopen 2 jaar wel het geval. Die Top 40 wordt samengesteld door luisteraars van Omroep Zeeland, toch degenen die daar het beste een oordeel over kunnen vellen lijkt me. Zeeuwaardig (overleg) 28 nov 2011 15:16 (CET)[reageer]
    • Graag wil ik nog een laatste argument aanvoeren om mijn zaak te versterken naar aanleiding van Edoderoo's bijdrage. Zoals ik kan opmaken bij enig speurwerk is deze artiest in de hoedanigheid van 'Johnny Contant' iets langer dan een jaar actief. Zijn eerste wapenfeit was een single die in juni 2010 in de Zeeuwse Top 40 verscheen. Daarvoor was hij enkele jaren actief met zeeuwse rapmuziek onder de pseudoniemen 'Swensee' en 'Johnny O.K.', namen die veelvuldig op internet te vinden zijn bij een google-search, en niet alleen bij kennelijk door hemzelf gegenereerde content. Zoals het lijkt is hij dus onder zijn huidige artiestennaam inderdaad een 'nieuwkomer' doch wel een die met zijn vorige 'carriere' een zodanig achterban heeft weten te verkrijgen dat zijn nieuwe werk meteen een Zeeuwse Top 40 notering weet te bemachtigen.

Ik wil het hier graag bij laten, het is niet mijn intentie geweest de werking van Wiki te veranderen. Mocht de Wiki-gemeenschap van mening ijn dat dergelijke artiesten geen lemma verdienen dan conformeer ik mij daar uiteraard aan. Wel hoop ik dat het dan is toegestaan hem te vermelden bij de algemene pagina van Zeeuwse dialectmuziek waar ook namen als Piet Brakman, Ries de Vuyst etc genoemd worden. Dank allen voor uw mening en bijdrage. Zeeuwaardig (overleg) 30 nov 2011 07:41 (CET)[reageer]

Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

Toegevoegd 27/11: Deel 2[bewerken | brontekst bewerken]

Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

Toegevoegd 27/11: Deel 3[bewerken | brontekst bewerken]

verleg 28 nov 2011 12:04 (CET)[reageer]