NHTV internationaal hoger onderwijs Breda

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
NHTV internationaal hoger onderwijs Breda
Het hoofdgebouw van NHTV aan de Mgr. Hopmansstraat
Het hoofdgebouw van NHTV aan de Mgr. Hopmansstraat
Algemeen
Afkorting NHTV
Motto Discover your world
Locatie Breda, Vlag van Nederland Nederland
Opgericht 1987
Voorzitter raad van bestuur Hein van Oorschot
Studenten 7.771 studenten
(2015)[1]
Staf 668 personeelsleden[1]
Website Officiële website
Portaal  Portaalicoon   Onderwijs

NHTV internationaal hoger onderwijs Breda is een middelgroot opleidingsinstituut voor hoger onderwijs gevestigd in Breda. Aan de instelling studeren circa 7000 Nederlandse en buitenlandse studenten.

NHTV biedt in totaal elf hbo-bacheloropleidingen aan op het gebied van:

 • Games & Media
 • Hotel
 • Facility
 • Logistiek
 • Built Environment
 • Toerisme & Vrije tijd

In een aantal richtingen biedt NHTV ook wetenschappelijke bachelors (wo-bacheloropleidingen). Daarnaast biedt NHTV een aantal hbo-masterstudies en leer-werktrajecten.

Geschiedenis[bewerken]

De wortels van NHTV liggen in 1966, het jaar waarin het Nederlands Wetenschappelijk Instituut voor Toerisme (NWIT) werd opgericht in Breda. Dit instituut richtte zich voornamelijk op toerisme, recreatie, talen en economie. In 1987 fuseerde het NWIT met de Verkeersakademie Tilburg (VAT), opgericht in 1972, tot de Nationale hogeschool voor toerisme en verkeer (NHTV). In de jaren die volgden, groeide de instelling en haar opleidingenaanbod. Internationalisering kreeg een belangrijkere rol en dit werd in 2001 aanleiding voor een nieuwe naam: NHTV internationale hogeschool Breda. 'NHTV' was vanaf dat moment geen afkorting meer, maar een naam op zich. Inmiddels biedt NHTV wetenschappelijke bachelors en een wetenschappelijke master aan op het gebied van toerisme en vrije tijd. De naam van de instelling is na de introductie van deze studies opnieuw aangepast, aangezien NHTV niet meer uitsluitend een hogeschool is. Sinds 2008 heet NHTV daarom voluit 'NHTV internationaal hoger onderwijs'.

Internationaal hoger onderwijs[bewerken]

NHTV is een internationale onderwijsinstelling. Ongeveer 15 procent van de studenten is afkomstig uit het buitenland. Ieder studieprogramma is sterk internationaal georiënteerd en studenten hebben de mogelijkheid deel te nemen aan internationale stages en uitwisselingsprogramma's. Vele opleidingen worden in het Engels aangeboden.

Locaties[bewerken]

NHTV beschikt over vijf locaties, verspreid door Breda:

 • Mgr. Hopmansstraat 1 - het hoofdgebouw waar onder andere de Academy for Media and Digital Entertainment en de Academy for Tourism zich huisvesten
 • Mgr. Hopmansstraat 15 - een gebouw in dezelfde straat als het hoofdgebouw, dat plaatsbiedt aan de opleiding Functiegericht toerisme en recreatie
 • Archimedesstraat 17 - het gebouw dat de Academy for Leisure huisvest
 • Claudius Prinsenlaan 12 - het gebouw dat de Academie voor stedenbouw, logistiek en mobiliteit huisvest
 • Sibeliuslaan 13 - het gebouw dat de Academy of Hotel and Facility Management huisvest

Externe link[bewerken]