Overleg gebruiker:Eebie

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Hallo Eebie, van harte welkom op de Nederlandstalige Wikipedia! Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English
Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!
De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 1.964.280 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.
Crystal Clear app lassist.png De vijf pijlers van Wikipedia
Uitgangspunten en richtlijnen in vijf regels
Gtk-dialog-info.svg Portaal:Hulp en beheer
Algemene handleiding van Wikipedia
Crystal Clear app Startup Wizard.png Snelcursus
Leer stap-voor-stap bewerken in een ogenblik
Crystal Clear app kedit.svg Zandbak
Voor het experimenteren met bewerken
Cicero.PNG Tips voor het schrijven van een goed artikel
Slimme aanwijzingen van ervaren Wikipedianen
Crystal Clear action apply.png Helpdesk
Voor al je vragen over Wikipedia en over zaken buiten Wikipedia
Nuvola apps important yellow.svg Dingen die je beter niet kunt doen
Veelgemaakte fouten en hoe je ze vermijdt
Nuvola apps ksirc.png Veelgestelde vragen
Antwoorden op de meest gehoorde vragen
Crystal Clear app file-manager.png Conventies en relevantie
Nuttige hulp voor het schrijven van een nieuw artikel
Nuvola apps edu languages.svg Coachingsprogramma
Een coach helpt je bij jouw eerste stappen op Wikipedia
Signature button.png

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en beantwoordt. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een bericht voor iemand anders achterlaten, dan doe je dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afb.) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Kasteel Pietersheim[bewerken]

Hoi Eebie, ik zag deze edit van jou, en die vind ik nu verwarrend. Kasteel Pietersheim staat er nu twee keer in zag ik toen ik het op alfabet wou zetten. Als ik het artikel scan lijkt het erop dat het om twee kastelen gaat, de huidige waterburgh en het oude kasteel. In de lijst is dat echter nu helemaal niet duidelijk. Zou je daar iets beter naar kunnen kijken? Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 6 jun 2017 12:33 (CEST) (ps, zag dat je nog geen welkom had gehad, bij deze). Waterburcht Pietersheim is apart gezet op de lijst.Eebie (overleg) 9 jun 2017 15:28 (CEST)

Geodetische Basis van Oostende[bewerken]

Hallo Eebie, ik zag dat je een artikel hebt geschreven over Geodetische Basis van Oostende. Dit artikel is naar mijn mening nu (nog) niet geschikt voor Wikipedia. Het is daarom op de beoordelingslijst geplaatst en daar is ook de mogelijkheid op de geuite bezwaren te reageren. De komende twee weken kan iedereen daar zijn of haar mening geven. Bovendien kan iedereen het artikel in die periode nog verbeteren. Daarna beslist een van de moderatoren op grond van de argumenten op de beoordelingslijst en de richtlijnen of het artikel op Wikipedia kan blijven staan. Meer achtergrondinformatie is te vinden op Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst, Conventies waaraan artikelen na verloop van tijd (zouden moeten) voldoen, Relevantie van het onderwerp voor Wikipedia. Rode raaf (overleg) 9 jun 2017 07:13 (CEST) Er is een inleiding toegevoegd en enkele foutjes gecorrigeerd.Eebie (overleg) 9 jun 2017 15:29 (CEST)

Beoordelingsnominatie Kasteel van Limont[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Kasteel van Limont dat is genomineerd door TheDragonhunter. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20170908 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld, dan zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --Nlwikibots (overleg) 9 sep 2017 02:02 (CEST)

Lijst van onroerend erfgoed in Geetbets[bewerken]

Dag Eebie,

Ik zag dat je het schutterslokaal van Rummen had toegevoegd aan de lijst. Deze lijst bevat echter enkel het erfgoed dat genummerd is en deel uitmaakt van de Inventaris van het Bouwkundig Erfgoed. Daarom heb ik je wijziging teruggedraaid. Groeten, Sonuwe () 22 sep 2017 21:48 (CEST)

Ik heb contact gehad met het agentschap Onroerend Erfgoed en ik heb hen gevraagd hoe het kon dat meerdere 17de eeuwse gebouwen ontbreken op de inventaris van onroerend erfgoed in Geetbets. Zij zegden dat zij daar niet meer mee bezig waren. Voor Vlaams-Brabant waren ze nog enkel bezig met aanvullingen in de buurt van Brussel. Verder vertelden zij dat de aanvulling van de inventaris een zaak is van de gemeente. Ik heb de gemeente Rummen gecontacteerd en daar heeft de ambtenaar die zich bezig houdt met Erfgoed mijn opmerking doorgespeeld aan Regionaal Landschap die zich daar blijkbaar gaan mee moeten bezig houden. Verder heb ik niets meer gehoord. Wikipedia baseert zich op een onvolledige lijst, waaraan voorlopig niet meer verder gewerkt wordt, om aanvullingen te wissen van 17de eeuwse gebouwen. Ik laat het er verder ook bij maar vindt het spijtig dat die gebouwen ontbreken in de lijst.13 jan 2018 23:57 (CET)Eebie (overleg)

Je kan natuurlijk altijd wat tekst en een foto plaatsen onder een rubriek "Bezienswaardigheden" op het artikel over Rummen. Sonuwe () 14 jan 2018 01:47 (CET)

Deel je feedback en je ervaringen als Wikimediabewerker in een wereldwijde enquête[bewerken]

WMF Surveys, 29 mrt 2018 20:34 (CEST)

Herinnering: Deel je feedback in de Wikimedia-enquête[bewerken]

WMF Surveys, 13 apr 2018 03:32 (CEST)

Jouw feedback is belangrijk! Laatste herinnering om deel te nemen aan de wereldwijde Wikimedia-enquête[bewerken]

WMF Surveys, 20 apr 2018 02:42 (CEST)

RAVeL[bewerken]

Je bijdrage op RAVeL was best slordig te noemen. Er zaten spelfouten in, sjablonen die niet bestonden, en van de 50 links die je toevoegde ging de helft naar een doorverwijspagina. De andere 25 kan ik niet controleren, maar mogelijk gaan die dan ook naar iets anders dan jij had gehoopt. Edoderoo (overleg) 15 dec 2018 18:26 (CET)

Bedankt voor de positieve opmerkingen. Vergelijk even met de Franstalige versie waar ik het van overnam en vertaalde, omdat wat voorheen op de Nederlandstalige versie stond als beschrijving van RAVeL sinds 2016 helemaal niet klopte. Eebie (overleg) 16 dec 2018 22:29 (CET)

Grauwe Steen[bewerken]

Dag Eebie, interessant regionaal onderwerp. Kun je hier nog wel even goed naar kijken? Vrijwel letterlijk overnemen is niet de bedoeling, evenals het als feiten presenteren van speculaties.

Ik heb trouwens ook mijn twijfels of de Internetgazet een betrouwbare bron is om te kunnen stellen dat de steen meer dan 700 jaar gebruikt is als grenssteen. Zoiets hoor ik liever van een archeoloog of historicus.

Mvg, Encycloon (overleg) 30 dec 2018 11:55 (CET)

Bedankt voor het toevoegen van de details over de eerste vermelding! Encycloon (overleg) 1 jan 2019 14:00 (CET)