Provinciale weg 446

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Provinciale weg 446
N446 Ringdijk Ter Aar
N446 Ringdijk Ter Aar
N446 Ringdijk Ter Aar
Provinciale weg 446
Provinciale weg 446
Provinciale weg 446
Land Nederland
Provincie Zuid-Holland
Lengte 13,9 km
Portaal  Portaalicoon   Verkeer & Vervoer
Traject
Rotonde Oud Ade N445
Rotonde Leiderdorp
Toerit naar snelweg 6 Den Haag, Amsterdam A4E19
Brug over het water Does
Begin stad Hoogmade
Kruising Ofwegen
Begin stad Woubrugge
Brug over het water Woudwetering
Kruising Ridderbuurt N207
Begin stad Ter Aar

De provinciale weg 446 (N446) is een provinciale weg in de provincie Zuid-Holland. De weg vormt een verbinding tussen de N445 ten noorden van Leiderdorp en de bebouwde kom van Ter Aar. Ten westen van Hoogmade heeft de weg een aansluiting op de A4 richting Den Haag en Amsterdam.

De weg is uitgevoerd als tweestrooks-gebiedsontsluitingsweg met buiten de bebouwde kom een maximumsnelheid van 80 km/h. In de gemeente Leiderdorp heet de weg Provincialeweg, in de gemeente Kaag en Braassem draagt de weg de straatnamen Doespolderweg, Ofwegen (naar de gelijknamige buurtschap), Kerkweg en Kruisweg. In de gemeente Nieuwkoop heet de weg Langeraarseweg en Aardamseweg.

Tot 1993 was de weg in het provinciaal wegenplan van de provincie Zuid-Holland opgenomen als secundaire weg S6. De invoering van de Wet herverdeling wegenbeheer per 1 januari van dat jaar betekende een grondige verandering in de eigendomsstructuur van wegen. Tegelijkertijd werd een derde fase van het N-wegnummersysteem ingevoerd. De Zuid-Hollandse S6 werd in dit systeem opgenomen als N446.

Detailkaart traject