Provinciale weg 459

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Provinciale weg 459
Provinciale weg 459
Provinciale weg 459
Land Nederland
Provincie Zuid-Holland
Lengte 6,6 km
N459 op autosnelwegen.net
Portaal  Portaalicoon   Verkeer & Vervoer
Traject
Kruising Gouda
Begin stad Reeuwijk-Brug
Toerit naar snelweg 12 Utrecht, Den Haag A12E25E30
Toerit naar snelweg Utrecht, Leiden N11
van/naar Bodegraven

De provinciale weg 459 (N459) is een provinciale weg in de provincie Zuid-Holland. De weg vormt een verbinding tussen het centrum van Gouda en de N11 bij Bodegraven. Ten noorden van Reeuwijk-Brug heeft de weg een aansluiting op de A12 richting Utrecht en Den Haag.

De weg is uitgevoerd als tweestrooks-gebiedsontsluitingsweg met buiten de bebouwde kom een maximumsnelheid van 80 km/h. In de gemeente Gouda heet de weg Bodegraafsestraatweg. In de gemeente Reeuwijk draagt de weg de straatnamen Zoutmansweg, Raadhuisweg en Goudsestraatweg. In de gemeente Bodegraven heet de weg Goudseweg. Daar de aansluiting Bodegraven van de A12 geen verbinding biedt voor verkeer vanaf de N11 richting Den Haag, dient het verkeer dat vanuit de richting Alphen aan den Rijn in die richting wil, gebruik te maken van de N459.

De provincie Zuid-Holland is verantwoordelijk voor het beheer van het weggedeelte tussen Reeuwijk-Brug en de aansluiting op de N11. Het overige gedeelte tussen Gouda en Reeuwijk-Brug wordt beheerd door de gemeenten Gouda en Reeuwijk.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]