Provinciale weg 451

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Samenvoegen van Ten minste één Wikipediagebruiker vindt dat de tekst van Moordrechtboog in dit artikel ingevoegd zou moeten worden, of dat er een duidelijkere afbakening tussen deze artikelen dient te worden gemaakt. Als de tekst wordt ingevoegd, dient dat artikel een redirect te worden (hier melden).
N451
Provinciale weg 451
Land Nederland
Provincie Zuid-Holland
Lengte 3 km
Portaal  Portaalicoon   Verkeer & Vervoer
Traject
Kruising Waddinxveen N452
Kruising Waddinxveen N457
Toerit naar snelweg 10 Den Haag A12

De provinciale weg 451 (N451) is een provinciale weg in de provincie Zuid-Holland. De weg verbindt de N452 ten noorden van Gouda met de N457 en vormt een parallelverbinding langs de autosnelweg A12. De provinciale weg 451 is een alternatieve route voor verkeer tussen de A12 (van en naar Zoetermeer, Den Haag) en Gouda.

Voormalig wegnummer in Noordwijk[bewerken | bron bewerken]

Het wegnummer N451 werd tot 1 april 2012 gebruikt voor een uitloper van de aansluiting Noordwijk-Binnen-Zuid van de N206. Het was een snelle ontsluitingsweg vanaf Noordwijk in zuidelijke richting.

Buiten de bebouwde kom was de weg uitgevoerd als tweestrooks-stroomweg (autoweg) met een maximumsnelheid van 100 km/h. Binnen de bebouwde kom van Noordwijk was de weg uitgevoerd als tweestrooks-gebiedsontsluitingsweg met een maximumsnelheid van 50 km/h. Over de gehele lengte draagt de weg de straatnaam Beeklaan.

Op 1 april 2012 is de weg overgedragen aan de gemeente Noordwijk.