Provinciale weg 484

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
N484
Provinciale weg 484
Provinciale weg 484
Land Nederland
Provincie Zuid-Holland, Utrecht
Lengte 6,9 km
Portaal  Portaalicoon   Verkeer & Vervoer
Traject
Kruising Leerdam N327
Begin stad Schoonrewoerd
Toerit naar snelweg 12 's-Hertogenbosch, Utrecht A2E25
Kruising Zijderveld N483

De provinciale weg 484 (N484) is een provinciale weg in de provincies Zuid-Holland en Utrecht. De weg vormt een verbinding tussen de N327 in het centrum van Leerdam en de N483 ten noorden van Zijderveld. Ter hoogte van de kruising met de N483 bevindt zich eveneens de aansluiting Everdingen van de A2.

Tussen Leerdam en Schoonrewoerd is de weg uitgevoerd als tweestrooks-erftoegangsweg met een maximumsnelheid van 60 km/h. Het gedeelte tussen Schoonrewoerd en Zijdeveld is uitgevoerd als tweestrooks-gebiedsontsluitingsweg met een maximumsnelheid van 80 km/h. In de gemeente Leerdam draagt de weg de straatnamen Spoorstraat, Schaikseweg en Provincialeweg. In de gemeente Vianen heet de weg Provincialeweg.

Wegbeheer[bewerken]

De provincies Zuid-Holland en Utrecht zijn verantwoordelijk voor het beheer van de weggedeelten buiten de bebouwde kom in hun provincie. Naast de rondweg van Schoonrewoerd worden ook de aansluitende delen van de oude doorgaande weg door de dorpskern tot de bebouwde komgrens beheerd door de provincie Zuid-Holland. Binnen de bebouwde kom van Leerdam wordt de weg beheerd door de gelijknamige gemeente.