Soarin'

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Soarin' Over California)
Ga naar: navigatie, zoeken
Soarin
Attractie in werking
Attractie in werking
Algemene informatie
Huidige locatie 1. Vlag van Verenigde Staten Disney California Adventure Park
2. Vlag van Verenigde Staten Epcot
3. Vlag van China Shanghai Disneyland
Soort attractie Panorama vliegsimulator
Bouwer(s) Dynamic Structures
Opdrachtgever Walt Disney Imagineering
Status 1. Geopend
2. Geopend
3. Geopend
Opening 1. 8 februari 2001
2. 5 mei 2005
3. 16 juli 2016
Vervangt 2. Food Rocks
Thematisatie en muziek
Thema Paragliding
Voorshow Aanwezig
Wachtrijmuziek Aanwezig
Ritmuziek Aanwezig
Componist Jerry Goldsmith
Eigenschappen
Maximale hoogte 24 meter
Aantal voertuigen 4:51 minuten
Capaciteit 87 bezoekers/rit
Onride foto Afwezig
Veiligheid
Minimale lengte 102 cm
Minimale leeftijd 7 jaar
Veiligheidsbeugel Gordel
Wachtrij
Snelpas FastPass
Single riders-rij Aanwezig (Disney California Adventure Park)
Baby switch Afwezig
Portaal  Portaalicoon   Attractieparken

Soarin' is een panorama vliegsimulator in de Amerikaanse attractieparken Epcot en Disney California Adventure Park en in Shanghai Disneyland. Tijdens de rit wordt bij bezoekers het idee opgewekt dat ze aan het paragliden zijn. Dit gebeurt door middel van gondels die tijdens de rit boven elkaar hangen. Elke gondel bevat meerdere stoelen op een rij die uitzicht hebben op een cirkelvormig scherm met een hoogte van 24 meter. Hierop worden filmfragmenten getoond van verschillende landschappen, al vliegend gefilmd. Dit in combinatie met de gondels die kunnen bewegen in verschillende richtingen op de bewegingen van de getoonde film.

Versies[bewerken]

Entree in Disney California Adventure Park.
Wachtrij in de versie in Epcot.

Disney California Adventure Park[bewerken]

Dit is de eerst geopende versie van Soarin' en heet in dit park: Soarin' Over California. In de wachtrij zitten verschillende verwijzingen naar de luchtvaart(geschiedenis) zoals vliegtuignamen en bekende personen uit de lucht- en ruimtevaartindustrie. In 2016 werd de attractie tijdelijk gesloten. Tijdens deze werkzaamheden zal de film aangepast. Er zullen voortaan beelden van over de gehele wereld getoond worden in plaats van alleen Californië. De naam Soarin' Over California zal vervangen worden door: Soarin’ Around the World.

Epcot[bewerken]

Soarin' in Epcot is de tweede versie in alle Disney-parken. De gehele wachtrij is gethematiseerd naar een sciencefictionachtig vliegveld. Ook het personeel draagt luchthavenuniformen. Bezoekers gaan volgens het verhaal wat in de voorshow wordt verteld een vlucht maken met flight 5505. Het vluchtnummer is een verwijzing naar de openingsdatum: 5 mei 2005. In 2016 werd de attractie tijdelijk gesloten. Tijdens deze werkzaamheden zal de film aangepast. Er zullen voortaan beelden van over de gehele wereld getoond worden in plaats van alleen Californië. De naam Soarin' zal vervangen worden door: Soarin’ Around the World.

Shanghai Disneyland[bewerken]

De versie in Shanghai werd geopend op 16 juli 2016 en heet Soaring over the Horizon heten. Er zijn tijdens de rit voornamelijk videobeelden van Chinese landschappen te zien.

Veiligheid[bewerken]

Om veiligheidsredenen dragen bezoekers een gordel. Tevens is de attractie niet toegankelijk voor personen kleiner dan 102 cm. Personen jonger dan zeven hebben alleen toegang met een volwassene. Ondanks deze maatregelen is Soarin' een vrij rustige familie-attractie die volgens de Disney-parken geschikt is voor alle leeftijden.