Groenenhagen-Tuinenhoven

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Tuinenhoven)
Groenenhagen-Tuinenhoven
Wijk van Rotterdam
Groenenhagen-Tuinenhoven (Rotterdam)
Groenenhagen-Tuinenhoven
Kerngegevens
Gemeente Rotterdam
Stadsdeel IJsselmonde
Coördinaten 51° 53′ NB, 4° 33′ OL

Groenenhagen-Tuinenhoven is een Rotterdamse wijk bestaande uit twee delen, Groenenhagen en Tuinhoven in het stadsdeel IJsselmonde.

Groenenhagen-Tuinenhoven ligt ten westen van de A16, ten oosten van de Adriaan Volkerlaan en ten noorden van de Groeninx van Zoelenlaan. In de zuidwestpunt bevindt zich het overdekte winkelcentrum Keizerswaard.

Door de wijk, over de Groene tuin, loopt tramlijn 23, tramlijn 2 begint bij Keizerswaard. Over de Grote Hagen, Groene Tuin, Prinsenplein en de Koninginneweg lopen RET- buslijnen 83 en 183 en over de Adriaan Volkerlaan en de Groeninx van Zoelenlaan loopt Connexxion buslijn 163. De verkeersaders zijn de Adriaan Volkerlaan en de Groeninx van Zoelenlaan. Via de eerste kan men snel de oprit van de A16 nabij de Van Brienenoordbrug bereiken.

In de wijk voeren Woonbron, de beheerder van de meeste huurwoningen in de wijk en de deelgemeente IJsselmonde een wijkvernieuwingsproject uit. Dit gebeurt in overleg met VBC, de overkoepelende organisatie voor bewonerscommissies IJsselmonde.