De Veranda

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De Veranda
Wijk van Rotterdam
De Veranda (Rotterdam)
De Veranda
Kerngegevens
Gemeente Rotterdam
Stadsdeel IJsselmonde
Coördinaten 51° 54′ NB, 4° 31′ OL
Foto's
Uitzicht vanaf het Varkenoordviaduct met op de voorgrond het politiebureau
Uitzicht vanaf het Varkenoordviaduct met op de voorgrond het politiebureau

De Veranda is een relatief nieuwe buurt in de Rotterdamse wijk Oud-IJsselmonde in het stadsdeel IJsselmonde. De buurt is gelegen tussen de Nieuwe Maas en de Kuip / de Stadionweg op het voormalige terrein van de NV Machinefabriek en Scheepswerf van P. Smit Jr.; in 1997 werd de eerste paal geslagen.

Langs het water bevinden zich zeven wooncomplexen met ongeveer 1200 woningen met een maximale hoogte van 15 verdiepingen. Langs de Stadionweg staat een Pathé bioscoop, die met 14 zalen en 2746 stoelen de grootste bioscoop is van Rotterdam en omstreken. Naast de bioscoop bevindt zich het districtskantoor van het politiedistrict Feijenoord-Ridderster.

De Veranda is zowel per auto als per openbaar vervoer bereikbaar. Op ongeveer een kilometer afstand bevindt zich het station Rotterdam Zuid terwijl over de Stadionweg tramlijn 23 loopt naar Rotterdam Centraal (ongeveer 15 minuten). Via de Stadionweg is snel de oprit Feijenoord van de A16 nabij de Van Brienenoordbrug te bereiken. Via het Varkenoordviaduct, de Laan op Zuid en Erasmusbrug is snel Rotterdam Centrum te bereiken.